دکتر محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولادمبارکه در پنل تخصصی “ابعاد پایدار و سرمایهگذاری صنعت فولاد در حوزه انرژی” در همایش تخصصی انرژی در صنعت فولاد گفت: آمارهای تولید فولاد جهانی بیانگر رقابتهای چندصد هزار تن در ماه و بسیار تنگاتنگ است.
طیبنیا: قطعی گاز صنعت فولاد فارغ از مشکلات تامین نیاز منابع انسانی و تولید، دچار مشکلاتی از قبیل نگهداری کارخانجات نیز شده است.
وی افزود: صنعت فولاد با سه درصد مصرف گاز کشور، با توجه به سرمایهگذاری و زمانبر بودن تولید گاز، آماده سرمایهگذاری در حوزه تامین گاز مصارف خانگی و نیروگاهی است.
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: ساخت نیروگاههای فولادمبارکه از قبیل نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی، نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی بادی در خاف و… موجب کاهش ۲/۵ میلیون تنی کاهش co2 در فرآیند تولید شده است.
از جمله راهکارهای حوزه صنعت فولاد میتوان به تشکیل کارگروههای تخصصی با حضور متخصصان حوزه انرژی به عنوان راهکار کوتاهمدت، توسعه رکوپراتورهای مدولهای احیا مستقیم و تصفیه و بازچرخانی پسابهای صنعتی به عنوان راهکار میان مدت و ساخت نیروگاه خورشیدی و بادی، استفاده از روش هات شارژ در انتقال اسلب به فرآیند نورد و ذخیرهسازی به روش LNG و استفاده در پیک در بلند مدت میتوان اشاره کرد.
طیبنیا همچنین در پایان به بیان گزارشی درخصوص چالشهای تامین آب و انرژی در صنعت فولاد و لیست پروژههای فولاد مبارکه جهت کاهش و تامین آب پرداخت.