همایش تخصصی انرژی در صنعت فولاد در روز ۲۸ آذرماه ۱۴۰۱ آغاز به کار کرد .
در ابتدای این همایش دکتر بختیار، معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو درخصوص میزان رشد انرژی برق تحویلی به صنایع و ناترازی میان تولید و مصرف برق مواردی را مطرح کردند که باهم میخوانیم:
وی گفت: در سال گذشته با ۱۵ هزار مگاوات ناترازی میان تولید و مصرف برق مواجه بودیم که در صورت عدمرفع این چالش به بیش از ۳۰ هزار ناترازی در صنعت برق تا سال ۱۴۰۵ خواهد رسید.
بختیار افزود: برنامه تامین ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در چهار سال آینده در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد که از این میزان ۱۵ هزار مگاوات تولید و تامین برق از طریق نیروگاههای حرارتی،۱۰ هزارمگاوات از طریق صنایع خودتامین و ۱۰ هزار مگاوات دیگر نیز از طریق نیروهای تجدیدپذیر تامین خواهد شد.
بختیار: میزان انرژی برق تحویلی به صنایع رشدی ۱۳ درصدی در نیمه نخست سالجاری و سال گذشته داشته است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت نیرو گفت: در پی عقد تفاهمنامه وزارت نیرو و وزارت صمت، تسهیلاتی برای افزایش ظرفیت نیروگاهی صنایع از قبیل همکاری و پیگیری برای اخذ سهمیه سوخت نیروگاهی از کمیته تخصیص سوخت، حمایتهای لازم در خروج اضطراری و یا تعمیرات احداث شده، عدم شمول برق مصرفی این صنایع تا سقف تولید نیروگاههای خودمصرف از محدودیت برق در دوره اوج بار، اجازه تبادل انرژی با نرخ توافقی بین صنایع تولیدکننده و مصرف کننده برق و… درنظر گرفته شده است.
در ادامه این همایش نیز دکتر سبحانی، رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان کرد: تامین حداقل ۱۰ هزارمگاوات برق، پیشنیاز دستیابی به افق ۱۴۰۴
وی گفت:تولید سالانه دنیا دو میلیارد تن است که ایران با ۳۰ میلیون تن تولید رده دهم تولیدکنندگان را داراست و این درحالیاست که ظرفیت نصبشده ۴۵ میلیون تن است. یکی از دلایل عدمتحقق ظرفیت خالی ۱۵ میلیون تنی فولاد کشور تامین زیرساختهای نیرو از قبیل برق و گاز است.
سبحانی افزود: ۷۵ درصد تولید فولاد دنیا از انرژی زغالسنگ است که این مهم در ایران، برخلاف سایر تولیدکنندگان دنیا از گاز بهعنوان احیاکننده استفاده میشود.
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران : صدور مجوزهای ساخت واحدهای جدید تولید فولاد با وجود عدمتوانایی تامین زیرساختهای انرژی از چالشهای اساسی صنعت فولاد است که تبعات آن فاجعهبار است.
وی افزود: سه وزارت صمت، نیرو و نفت با برگزاری نشستهای هماندیشی درخصوص میزان انرژی قابل تخصیص به صنایع تا دو دهه آینده، برنامهریزی جامع جهت صدور مجوز برای واحدهای تولیدی جدید و افزایش ظرفیت فولاد را داشته باشند.