LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

گزیده اخبار فولاد مبارکه
شهریور ۱۵, ۱۳۹۹
طراحی فاز ۳ تغلیظ سونگون مطابق با آخرین نتایج اکتشافی
شهریور ۱۶, ۱۳۹۹
نمایش همه

مهندس عبدالرضا جمالی، در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش خبر داد: آمادگی کامل “توکافولاد” برای مشارکت در اجرای پروژه “نورد گرم۲” فولاد مبارکه

شهریور ۱۶, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • توکافولاد
  • نورد گرم2

مهندس عبدالرضا جمالی، در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش خبر داد
آمادگی کامل “توکافولاد” برای مشارکت در اجرای پروژه “نورد گرم۲” فولاد مبارکه

مهندس عبدالرضا جمالی، مدیرعامل شرکت توکافولاد در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش، با اعلام این مطلب و با تأکید بر این‌که توکا به عنوان یک هلدینگ سرمایه‌گذاری با اندوخته‌ای ارزشمند از تجارب خود در مرحله ساخت و راه‌اندازی کارخانه عظیم فولاد مبارکه و با قابلیت‌ها و توانمندی‌های بسیار بالایی ایجاد شده، افزود: در سال‌های گذشته و در پی مشارکت و همکاری در بخش‌های مختلف زنجیره فولاد و صنایع مرتبط، امروز از پتانسیل مطلوبی در زمینه‌های مختلف تولید از جمله اجرای بتن، عملیات سیویل، نصب تجهیزات، تولید و تعمیر غلطک‌ها و نوارهای نقاله، تولید و اجرای انواع نسوزها، تعمیر و نگهداری تجهیزات و مهارت‌های ویژه در انجام تعمیرات اساسی و سایر زمینه‌های فنی، تخصصی و خدماتی مورد نیاز فولاد برخوردار است، ضمن آن‌که آمادگی کامل جهت تشکیل کنسرسیوم با دیگر شرکت‌های توانمند کشوری جهت انجام صفر تا صد بخش‌های مختلف پروژه‌ را دارد.

وی از مسوولان و مدیران فولاد مبارکه درخواست کرد که با توجه به اطلاع و اشراف آنان نسبت به سوابق و توانمندی‌های توکافولاد و نیز دیدگاه سازنده و توسعه‌گرای مدیریت ارشد فولاد، دراجرای پروژه “نورد گرم۲″، از توان و پتانسیل توکافولاد به عنوان یکی از با تجربه‌ترین هلدینگ‌های صنعتی و فولادی کشور، بیشترین بهره را ببرند.

جمالی با تأکید بر این‌که توکافولاد علاوه بر تجارب بی‌نظیر در مراحل ساخت فولاد مبارکه در شرایط کنونی هم در تمام مراحل تولید فولاد از سنگ تا رنگ (ابتدا تا انتهای زنجیره تولید)، از جمله استخراج سنگ‌آهن، حمل مواداولیه، تأمین و اجرای نسوزها، مشارکت در خدمات تعمیر و نگهداری تجهیزات و ارائه خدمات بهره‌برداری در در بخش‌های مختلف تولید و فرآوری محصولات فولادی و هم‌چنین ارائه خدمات نیروی انسانی، رفاهی، ترابری و غیره در کنار فولاد مبارکه است، اظهار امیدواری کرد که با گذاردن بخش قابل‌‌توجهی از پروژه “نورد گرم۲” در اختیار توکافولاد، از توان و پتانسیل این مجموعه به‌‌طور کامل بهره‌گیری شود.

به گفته او، با استفاده از توان توکافولاد در اجرای پروژه “نورد گرم۲″، هزینه‌های اجرای پروژه نیز به ‌طور محسوسی کاهش خواهد یافت.

وی با تأکید بر این‌که توکافولاد یک مجموعه تخصصی و با انگیزه و علاقه‌مند به مبارکه است که قادر است بخش عظیمی از دغدغه‌های آن شرکت را مرتفع سازد، اظهار داشت دلسوزی و دلبستگی به فولاد و تعهد به انجام بهینه و دقیق کارها به عنوان نقطه‌قوت این شرکت است که می‌تواند در سرعت بخشیدن و افزایش کیفیت اجرای پروژه بسیار مثمرثمر واقع شود.

مدیرعامل شرکت توکافولاد با اعلام این‌که مدیریت هلدینگ، کاری دشوار و پرحاشیه است چراکه هریک از سهامداران دارای توقعات خاص خود هستند، تصریح کرد در حال‌حاضر فولاد مبارکه با سهم ۳۶ درصدی، کنترل مدیریتی هلدینگ توکا را در اختیار دارد، اما این مقدار سهام مدیریتی شکننده است و در حالی‌که فولاد تعهدات و مسئولیت‌های سنگینی در قبال این هلدینگ به عهده دارد از منافع و سود حداقلی در این شرکت برخوردار می‌باشد. از طرف دیگر پائین بودن درصد سهام فولاد در هلدینگ، مشکلاتی را برای مدیریت توکافولاد ایجاد می‌نماید. امروزه بدون شک، افزایش سرمایه یکی از راه‌های‌ حل مشکلات برای تأمین نقدینگی است ولی چون سهام شرکت فولاد مبارکه در توکا پایین است و سهامداران دیگر نیز انگیزه افزایش سرمایه و تأمین منابع ‌مالی را ندارند، به همین دلیل مانع از تحقق اهداف می‌شوند.

 جمالی با اشاره به این‌که سایر سهامدارن بیشتر خواهان دریافت سود آنی هستند و مشارکتی در پیشبرد اهداف هلدینگ ندارند، تصریح کرد که در صورت افزایش سهم فولاد مبارکه در توکافولاد امکان اتخاذ تصمیم‌های قاطع مدیریتی و اجرای طرح‌های توسعه مهیا می‌گردد.

وی خواستار خرید بخشی از سهام دیگر سهامدارانی که اعلام آمادگی کرده‌اند، توسط فولاد مبارکه با هدف افزایش کارایی و راندمان مجموعه گردید.

مدیرعامل شرکت توکافولاد با اعلام این‌که در حال‌حاضر سرمایه ثبت شده شرکت ۲۶۰ میلیارد تومان است که طبق مصوبه اخیر مجمع عمومی فوق‌العاده قرار شده است این میزان با افزایش در دو مرحله به ۴۶۰ میلیارد تومان برسد، پیشنهاد کرد که فولاد مبارکه در این افزایش سرمایه با خرید سهام دیگر سهامدارانی که آمادگی واگذاری حق تقدم خود باشند، میزان سهام خود را حداقل به ۵۱ درصد افزایش دهد. طبیعی است، توکافولاد با افزایش سرمایه توسط فولاد مبارکه، به نحو شایسته و کاربردی‌تری در مسیر استراتژیک اهداف شرکت مادر قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد که بدون‌شک با تحقق این مهم (افزایش میزان سهام‌ مبارکه)، ضمن قوی‌تر شدن توکا به عنوان بازوی اجرایی مبارکه، برخی کندی‌ها مرتفع و عملکردها نیز رو به بهبودی بیشتری خواهد رفت.

به اعتقاد او، تجربه و نقش سازنده توکافولاد بایستی توسط فولاد مبارکه و شرکت‌های فولادی گروه قضاوت شود. مجموعه‌ای مانند توکافولاد، نقش ابزاری پیدا و پنهان زیادی در خدمت فولاد مبارکه و در زنجیره فولاد دارد. اگر این نقش صرفاً از نظر سود‌آوری نگریسته شود، به‌طور طبیعی با مقایسه ارزش روز بازار توکا که در بهترین حالت امروز حدود هفت هزار میلیارد تومان است با ارزش ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه، چیزی کمتر از دو درصد است، لذا میزان سودآوری توکافولاد در عملکرد فولاد ناچیز است، اما نکته مهم، ارائه خدمات بسیار ارزنده و تاثیرگذار توکا در فولاد است که باید از این منظر به موضوع نگریست. بنابراین وابستگی مبارکه به توکا نه از منظر مالی بلکه از لحاظ ارائه خدمات در زمینه‌های فنی، اجزائی و خدماتی بسیار حائز اهمیت و تعامل بین دو شرکت یک رابطه برد-برد می‌باشد.

جمالی هم‌چنین برخی چالش‌ها و مشکلات هلدینگ توکافولاد در ارتباط با رشد و توسعه شرکت را یادآور شد و خاطرنشان کرد که مشکلات پیشبرد طرح‌‌های سرمایه‌گذاری و توسعه از جمله تأمین منابع‌مالی لازم (افزایش سرمایه) به دلیل همراه نبودن سهامداران عمده، کند بودن فرآیند افزایش سرمایه به دلیل بوروکراسی اداری در سازمان بورس و نقش ارزنده وجود نقدینگی به‌موقع جهت شکار فرصت‌های سرمایه‌گذاری، از جمله مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روست که باید سهامداران و سازمان‌های مربوطه در کم‌ترین زمان ممکن راه‌حل مناسبی برای آن اتخاذ کنند.

او نبود چابکی در شکار فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه به دلیل شبه‌دولتی بودن و ساختار سلسله‌‌مراتبی توکافولاد و شرکت‌های گروه، لزوم هم‌راستا بودن رشد و توسعه توکا با مشتری اصلی، فقدان ثبات اقتصادی، سخت‌تر شدن شرایط رقابت در محیط کسب و کار، افزایش هزینه‌ها و… را از جمله دیگر مشکلات این مجموعه برشمرد.

جمالی گفت : امروز یک اختلاف منافع میان سهامداران حقیقی و حقوقی خرد از یک طرف و سهامدارانی که در قالب سرمایه‌گذاری بلندمدت مدیریت بنگاه را عهده‌دار هستند ایجاد شده که واقعاً مقوله کار و تولید را تحت‌تاثیر قرار داده است و آن این‌ است که سهامداران خرد به دنبال افزایش قیمت سهام هستند تا در فرصت مناسبی سهام خود را گران‌تر بفروشند و خارج شوند، در حالی‌که شرکت‌های هلدینگ به دنبال اجرای پروژه‌ها و تحقق طرح‌های توسعه در صنعت هستند. به عبارت دیگر، در حالی‌که مدیران و سهامداران عمده در فکر تولید و اشتغال هستند، برخی در حال بورس‌بازی و در فکر بالا و پایین کردن قیمت سهام می‌باشند که نه تنها کمکی به تولید نمی‌کند، بلکه زمینه‌ساز ایجاد مزاحمت ‌های زیادی نیز می‌شود.

 وی از مدیران بورس خواست تا با استفاده از ابزارهای خود و با هدف جلوگیری از لطمه به تولید کشور، مانع از بورس‌‌بازی مخرب این گروه از سهامداران شوند.

مدیرعامل شرکت توکافولاد هم‌‌چنین از ورود برخی شرکت‌های گروه به بورس خبر داد و افزود: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته و تصویب هیأت‌مدیره هلدینگ، مقرر شد که از حدود ۱۵ شرکت غیربورسی، بالغ بر ۱۰ شرکت از جمله توکاکشش، راهوارنیرو، ایران‌ذوب، میرکو، استقلال‌سپاهان، صنایع برش، توکاسبز، توکاتدارک، راهبران فولاد و بهسازان خاورمیانه که مستعد ورود به بورس و فرابورس هستند، وارد بورس شوند.

جمالی با اشاره به هدف‌گذاری و تدوین استراتژی شرکت برای افق ۱۴۰۴ گفت: توکافولاد با در نظر‌گرفتن معیارهای منطقی و مقایسه خود با دیگر شرکت‌های هلدینگ سرمایه‌گذاری بورسی مشابه خود (بر مبنای شاخص‌ سود عملیاتی)، در نظر دارد جایگاه خود را در میان حدود ۴۵ شرکت سرمایه‌گذاری که نهاد مالی محسوب می‌شوند از رتبه ۲۳ فعلی به جایگاه بیستم ارتقاء دهد. ضمن آن‌‌که توکافولاد در حال‌حاضر به لحاظ میزان سرمایه ثبت شده (۰۰۰/۶۰۰/۲میلیون تومان)، در جایگاه ۲۷ از میان ۴۵ شرکت هلدینگ سرمایه‌گذاری موجود در بورس را به خود اختصاص داده است.

به گفته وی، سود عملیاتی شرکت در سال ۹۸، ۴۶۰ میلیارد تومان بوده که در برنامه استراتژی شرکت این میزان در سال ۱۴۰۴ باید به ۱۶۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت توکافولاد تصریح کرد که با توجه به ارتباط تنگاتنگی که در حال‌حاضر بین توکا و مبارکه و نیز شرکت‌های زیرمجموعه وجود دارد و فرصت ابرپروژه “نورد گرم شماره۲” کاملاً به تحقق این هدف امیدواریم.

مدیرعامل شرکت توکافولاد هم‌چنین نحوه رابطه و ورود توکا در پروژه‌های مبارکه را کاملاً بر اساس اصول رایج در پیمانکاری‌های صنایع عنوان کرد و گفت: در حال‌حاضر تمام قراردادهای موجود میان مبارکه و توکافولاد بر اساس مناقصه بوده است، مگر آن‌که خود فولاد مبارکه به دلایل خاصی اقدام به ترک تشریفات کند.

جمالی معتقد است که منافع موجود میان فولاد مبارکه و توکافولاد دو طرفه و بر اساس اصول اقتصادی و شرایط کلی کشور است، گرچه هلدینگ‌های وابسته به فولاد نظیر توکافولاد در انجام پروژه‌ها، تعلق‌‌خاطر ویژه‌ای به فولاد مبارکه دارند و به دلیل وجود رابطه تنگاتنگ و برخورداری از حسن‌اعتماد متقابل، درصدد رفع دغدغه کارفرمای خود هستند.

مدیرعامل شرکت توکافولاد در ادامه موضوع اجرای طرح‌های توسعه شرکت و عملکرد برخی از آنان را یادآور شد و گفت: یکی از مهم‌ترین طرح‌های توسعه در دست اقدام توکافولاد، توسعه ناوگان ریلی از طریق تغییر فعالیت از حالت واگن‌داری به قطار کامل است. در این راستا، با تملک شرکت راهوارنیرو، با دارا بودن ۱۴ لوکوموتیو و هم‌چنین انعقاد قرارداد خرید ۲۰ دستگاه لکوموتیو از شرکت مپنا، در زیرمجموعه شرکت توکاریل این شرکت به شرکتی با ظرفیت قطار کامل تبدیل شده و در حال توسعه می‌باشد.

 وی افزود : این‌کار با تمام محدودیت‌ها و هزینه‌های سنگین خود، دارای مزیت‌های بسیار از جمله افزایش سرعت حمل، جلوگیری از توقف‌ها و رشد بازدهی را در پی خواهد داشت.

جمالی از ورود به حوزه تأمین سنگ‌آهن و سپس طرح تولید کنسانتره خبر داد و گفت: با راه‌اندازی معدن سنگ‌آهن اسفندار با ظرفیت استخراج ۲۰۰ هزار تن در سال توسط شرکت راهبران، عملاً این مهم شروع شده است. این معدن که در منطقه ابرکوه یزد واقع شده، دارای ذخیره ۸ میلیون تنی است. گفتنی است، هدف نهایی آن است که با بهره‌گیری از معادن کوچک اطراف معدن موجود و تملک و بهره‌برداری و یا اجاره آنها، مقدار قابل‌توجهی سنگ به دست آید تا احداث واحد کنسانتره‌سازی اقتصادی گردد.

وی احداث کوره دوار در شرکت نسوز آذر را از دیگر دستاورد‌های توسعه‌ای این مجموعه برشمرد و تصریح کرد که با هدف افزایش ظرفیت و رفع گلوگاه‌ اصلی تولید آجر دولومیتی، یک کوره دوار با ظرفیت ۴۵ هزار تن و با هدف رفع نیاز صنایع فولاد به نسوزهای دولومیتی، در حال احداث داریم که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال‌جاری و اوایل سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری کامل برسد.

مدیرعامل شرکت توکافولاد، توسعه فعالیت‌های شرکت میرکو در زمینه ساخت و تعمیر غلطک‌ها و قطعات لاستیکی و ارائه خدمات مورد نیاز فنی در این خصوص را در زمین اختصاص داده شده در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس را یادآور شد و گفت: این‌کار (توسعه شرکت در منطقه حاشیه خلیج‌فارس)، باعث رفع نیاز شرکت‌های فولادی فعال در منطقه، از جمله فولاد هرمزگان به این‌گونه محصولات و خدمات می‌شود.

جمالی با اشاره به این‌که فعالیت‌ها در هلدینگ توکافولاد از معدن سنگ آغاز و به بخش‌های مختلف زنجیره فولاد تا رنگ محصولات تولیدی گسترش می‌یابد، افزود: در حال‌حاضر حمل مواداولیه توسط واگن‌های انحصاری شش‌محوره به وسیله توکاریل و واگن‌های چهار‌محوره آسیاسیر ارس و هم‌چنین خدمات حمل و نقل جاده‌ای محصولات به‌وسیله شرکت حمل و نقل توکا توسط هلدینگ توکافولاد صورت می‌گیرد.

وی با اعلام اهمیت نقش نسوزها در تولید فولاد به توان شرکت نسوز آذر اشاره کرد و افزود: نسوز آذر در زمینه تولید نسوزهای دولومیتی با داشتن پتنت ۲۰ ساله برای تولید انحصاری این محصول، و نسوز توکا نیز در زمینه تولید جرم و اجرای انواع نسوزها، سابقه و نقش بسیار مهمی در صنعت فولاد به ویژه در طرح‌های مبارکه مانند پروژه تاندیش‌ها و کوره‌های قوس‌الکتریکی به عهده دارند.

مدیرعامل شرکت توکافولاد در تشریح برخی دیگر از توانمندی‌ شرکت ‌های زیرمجموعه توکافولاد همچون خرید و تامین قطعات مهم در دوران تحریم توسط شرکت BFGT، تأمین قراضه و فروآلیاژها توسط توکاتدارک، راهبری خطوط و بسته بندی محصولات و هم‌چنین تأمین تجهیزات و قطعات مبارکه توسط شرکت راهبران، ارائه خدمات متنوع و بی‌بدلیل توسط شرکت توکا سبز، انجام خدمات فنی و تعمیر و نگهداری و تعمیرات اساسی توسط شرکت بهسازان صنایع خاورمیانه، تأمین و ارائه خدمات رنگ‌آمیزی تولیدات در بخش پایانی خط تولید ورق‌های رنگی توسط شرکت توکارنگ و سایر خدمات مورد نیاز مبارکه توسط شرکت‌های توکابتن، توکانیرو، توکا EPC و … افزود: این شرکت، اگر فارغ از نگاه مالی و عمدتاً از منظر نقش لجستیکی، فنی، عملیاتی و خدماتی نگریسته شود و مورد ارزیابی قرار گیرد، مشخص می‌گردد که این مجموعه دارای چه توان، تجربه و بازوی مهمی برای فولاد مبارکه می‌باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز