پرهیز از نگاه جزیرهای در تولیدات داخل، حذف بروکراسیهای اداری و… لازمه توسعه و حل مشکلات شرکتهای بزرگ و کوچکمقیاس است.
دکتر علیرضا صدری، مدیرعامل شرکت هتکو (هواابزار تهران) در گفتوگو با گروه رسانهای پردازش با بیان این مطلب به تشریح فعالیتهای شرکت پرداخت و افزود: این مجموعه در سال ۱۳۷۶ با هدف تولید تجهیزات صنعتی هوای فشرده و گازهای صنعتی شروع به فعالیت کرده و تاکنون موفق شده سهم قابل قبولی از نیاز صنایع به ویژه در حوزه های فلزی و معدنی، نفت، گاز، پتروشیمی و… به پکیجهای تولید هوای ابزاردقیق، تولید گازهای صنعتی با تکنولوژی PSA و در سالهای اخیر به روش مادون سرد (Cryogenic) را مرتفع سازد.
وی با بیان اینکه کارخانه این مجموعه دانشبنیان در زمینی به وسعت ۲۰ هزار متر مربع در شهرک صنعتی پرند در چهار سوله مجهز به کلیه زیرساختهای لازم برای فعالیتهای تولیدی توانسته تاکنون برای ۲۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کند، تصریح کرد: هتکو بهطور متوسط ظرفیت تولید سالانه ۱۵ پلنت تولید گازهای صنعتی به روش مادون سرد (ASU) با مجموع قابلیت تولید ۶۰ میلیون مترمکعب گازهای نیتروژن، اکسیژن و آرگون به صورت مایع (Liquid) و چندین برابر این ظرفیت به صورت فرآوردههای گازیشکل، همچنین ۲۰۰ پکیج انواع کمپرسورهای هوای فشرده و گازهای فرایندی و سایر تجهیزات مرتبط نظیر خشککنهای جذبی، مخازن تحت فشار و درامهای فیلتراسیون، مولدهای گاز نیتروژن و هیدروژن پکیج به روش PSA را داراست.
او پیشبینی کرد که در صورت فراهم آمدن شرایط مناسب فاز دوم کارخانه نیز در جهت افزایش ظرفیت های تولیدی طی دو تا سه سال آینده راه اندازی و به بهره برداری برسد.
صدری، صادرات تجهیزات و ارائه خدمات فنی، مهندسی و… به کشورهایی نظیر ترکمنستان، افغانستان، عراق، پاکستان، ازبکستان و… را از برنامههای مورد توجه و پیگیری این شرکت دانست و با اشاره به این مهم که هتکو سالانه به طور متوسط از خروج بالغبر ۶۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری به عمل میآورد، ابراز امیدواری کرد: با افزایش استقبال صاحبان صنایع از بومیسازی و تکیه بر توان و ظرفیت های تولید داخل اجرای طرحهای توسعهای این مجموعه در جهت تحقق منافع مشترک همه ذینفعان با سرعت بیشتری صورت پذیرد.
مدیرعامل هتکو عدمپرداختهای به موقع از سوی دستگاههای کارفرمایی و در نتیجه بروز تاخیرات در تحویل پروژهها از یکسو و تداوم روند محدودیتهای داخلی از جمله معضلات تامین و تخصیص ارز، بخشنامههای خلقالساعه و… از سوی دیگر را از جمله عواملی دانست که عرصه رقابت مجموعههای بخشخصوصی با شرکتهای خارجی را تنگترکرده که این مهم علیرغم کیفیت بالای محصولات و خدمات داخل، موجب تمایل صنایع مادر برای همکاری با شرکتهای خارجی حتی با صرف هزینههای بیشتر میگردد.
به گفته او، هتکو اجرای موفقیتآمیز پروژههای پرشماری در بخش معادن و صنایع فلزات نظیر شرکت ملی صنایع مس ایران، مجتمعهای فولاد مبارکه اصفهان، هرمزگان، سیرجان و زرند ایرانیان، خراسان، خوزستان، بافق، صبا فولاد و…… را بطور مستقیم و یا در کنار مشاوران و مجریانی نظیر ایریتک، فکورصنعت تهران، MMTE و…. را در کارنامه خود داراست؛ ضمن آنکه بخش قابل توجهی از قراردادهای این شرکت در حوزه پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی است. در پروژه طرح توسعه واحدهای تولید هوای ابزاردقیق و نیتروژن مایع پالایشگاه اصفهان، این مجموعه توانسته در جایگاه پیمانکار اصلی ایفای نقش کند و این در حالی است که شرکت صاحب نام اروپایی و همکار تجاری هتکو به عنوان پیمانکار جزء انتخاب شده بود.
وی افزود: امروزه دیگر نیروی انسانی و انرژی ارزانقیمت برای کشور مزیت نسبی نیست و بحران خروج نیروی انسانی متخصص از کشور تبدیل به یک چالش جدی برای کارآفرینان شده است؛ ضمن آنکه با وجود شعارهای فریبنده حمایت از تولید کننده در عمل شاهد دشواریهایی نظیر نرخ واقعی مالیات بر درآمد ۲۵درصدی و سهم قابلتوجه بیمههای کارگری هستیم که موجب عدمتوانیابی کارفرما در افزایش دستمزدها شده و در نتیجه روند خروج سرمایههای انسانی از کشور را تسریع نموده است.
صدری، عدمامکان برنامهریزی بلندمدت به دلیل تصمیمگیریهای غیرواقعبینانه را از دیگر مشکلات تولیدکنندگان برشمرد و با غیرعملیاتی خواندن نرخ سامانههای سنا و نیما، تصریح کرد که عدممتابعت از قوانین بازار توسط نهادهای تصمیمگیرنده موجب بلاتکلیفی پروژههای در دست اجرا و عدماجرای برنامههای توسعهایی در صنایع مختلف شده که در این خصوص، حذف انحصار استفاده از محصولات داخل به شرط صادرات آزاد یکی از راهکارهای برونرفت از مشکلات تولید است.
مدیرعامل هتکو گفت: تحمیل تعطیلیهای مکرر واحدهای تولیدی به دلیل قطعی حاملهای انرژی ازجمله برق و گاز، و ایراد و یا افزایش هزینههای تولید یکی دیگر از مشکلات جدی و نوظهور پیش پای تولیدکنندگان است که باعث تاخیرات در روند تحقق قراردادها و تحویل بهموقع محصولات وخدمات میگردد و ضرورت دارد تا هرچه سریعتر برای حل ریشهایی آن چارهاندیشی و اقدام گردد.
او نیاز این مجموعه به برخی محصولات خاص و یا پرمصرف مانند ورقهای استنلساستیل ۳۱۶ با مشخصات ابعادی مختلف و الکتروموتورهای ظرفیت بالا را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد که کمبود برخی اقلام و مواداولیه در بازار داخلی و تامین آن از سایر منابع، موجب غیرواقعی بودن قیمت تولیدات صنایع مادر شده است.
وی در پایان بهرهگیری و حفظ نیروهای متخصص و با تجربه و اولویت پرداختن به تعهدات را از جمله مزیتهای هتکو دانست و ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرح توسعه و راهاندازی کارخانه دوم، این مجموعه بتواند برای ۲۰۰ نفر دیگر نیز اشتغالزایی کند.