LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

معدن‌چیان مس سرچشمه رفسنجان رکورد زدند
دی ۹, ۱۴۰۱
گزارشى تحلیلى از بازار جهانى بوکسیت و آلومینا و محصولات نسوز (قسمت سوم)،تغییر در تقاضای فیوزد آلومینا
دی ۱۱, ۱۴۰۱
نمایش همه

دکترعلى رستمى، مدیرعامل شرکت “ملى صنایع مس ایران ” خبر داد: با هدف افزایش راندمان،بالا رفتن میزان ارزش‌افزوده و کاهش زمان تولید محقق می‌شود

دی ۱۰, ۱۴۰۱
موضوعات
  • اخبار
  • مس و آلومینیوم
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • علی_رستمی
  • گروه_رسانه‌ای_پردازش
  • مصاحبه_169_168
  • ملی_صنایع_مس_ایران

شرکت “ملی صنایع مس ایران” درصدد گسترش اکتشافات، افزایش تعداد آزمایشگاه‌ها، به‌کارگیری تکنولوژی روز دنیا و … است

در سال ۱۴۰۰در حوزه اکتشاف ۱۳۰ هزار متر حفاری در صنعت مس انجام شده که امسال این میزان به ۲۰۰ هزار متر افزایش یافته است.

دکتر علی رستمی، مدیرعامل شرکت “ملی صنایع مس ایران” با اعلام این مطلب و بیان این‌که فرصت‌های خوبی برای توسعه صنعت مس برای ارزآوری بیشتر وجود دارد از نخبگان خواست تا به این صنعت ورود کرده و اقتصاد کشور را شکوفا سازند.

وی با اعلام این‌که در زمینه مس، بالغ‌بر ۷ درصد از ذخیره کشور اکتشاف شده، تصریح کرد: با توجه به اکتشافات اخیر و تلاش همکاران در مجموعه مس، به ۱۹ میلیارد تن ماده معدنی رسیدیم؛ به طور قطع می‌توانیم از فرصت‌های موجود استفاده کنیم و برای اکتشافات جدید و ذخایر معدنی بیشتر تلاش کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اعلام این‌که بیشترین ذخایر مس در استان‌های کرمان و آذربایجان وجود دارد، افزود: علاوه‌بر استان‌های فوق، در استان‌های یزد و سیستان و بلوچستان هم معادن مس کشف شده و عملیات استخراج صورت می‌گیرد.

رستمی با اشاره به این‌که باید توجه سرمایه‌گذاران را به حوزه اکتشاف معطوف نماییم، گفت: سال قبل در حوزه اکتشاف ۱۳۰ هزار متر حفاری انجام شده و امسال این میزان به ۲۰۰ هزار متر افزایش یافته است.
او با اشاره به راه‌اندازی دو شرکت اکتشافی، گفت: یک شرکت دیگر هم در دست اقدام است و ظرف یک ماه آینده راه‌اندازی می شود؛ در این حوزه ۴۵ دستگاه حفاری خریداری، ۶ مورد نصب شده است.

وی ضمن پیشنهاد همکاری به دانشگاهیان و فارغ‌التحصیلان رشته معدن، تصریح کرد: به طور قطع شرکت ملی مس از ورود فعالان این حوزه و افراد متخصص به این عرصه استقبال و حمایت خواهدکرد.

به گفته او، برای رسیدن اکتشافات از ۷ درصد به ۱۵ درصد باید ظرفیت را چندین برابر کرد؛ ضمن آن‌که با این ظرفیت بالا در استان کرمان باید از حضور فارغ‎التحصیلان رشته‌های معدنی و سایر رشته‌های فنی، مالی و… در این صنعت بهره‌مند شد.

انتظار ۶ ماهه یک معدن‌دار برای دریافت نمونه معدنی

وی با اعلام این‌که دو آزمایشگاه مرجع در صنعت مس یکی در کرمان و دیگری در آذربایجان در دست اقدام است که تا پایان سال‌جاری راه‌اندازی می شوند، گفت: معدن‌داران قبلا برای دست یابی به یک نمونه معدنی باید ۶ ماه در انتظار می ماندند تا نتیجه را از تهران دریافت کنند که با توجه به طولانی بودن پروسه، راه‌اندازی آزمایشگاه مرجع در حوزه صنعت مس ضروری به‌نظر می‌رسد.

امکانات تولیدی و استخراجی شرکت مس باید چهار برابر شود

وی با تاکید بر ضرورت افزایش تولید، اظهار داشت: بر همین اساس تولید یک میلیون تن ظرف مدت ۵ سال هدف‌گذاری شده که به یاری خداوند متعال و همت مجموعه شرکت مس به آن دست خواهیم یافت؛ بنابراین ضروری است برای دستیابی به اهداف مدنظر، باید تمام امکانات تولیدی و استخراجی شرکت مس به بیش از چهاربرابر افزایش یابد.

رستمی با اشاره به این مطلب که صنعت مس در زمینه توسعه کمّی از جایگاه مطلوبی برخوردار نیست، تصریح کرد: نخستین ماده معدنی مس با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در سال ۱۳۶۱ تولید گردید که با گذشت بیش از چهار دهه، امروز با افزایش ۶۰ درصدی به ۲۵۰ هزار تن رسیده است که در مقایسه با تولید ۳۰ میلیون تنی فولاد و ۵/۱ میلیون تنی آلومینیوم، عملا نتوانسته است در دهه‌های اخیر به اهداف کمّی خود دست یابد؛ لذا این مهم باید در برنامه‌های توسعه در دستورکار قرار گیرد.

وی با اشاره به ضرورت تهیه ماشین‌آلات معدنی جدید و استفاده از نیروهای متخصص، خاطرنشان کرد: در این حوزه شرکت‌های معدنی، طراحی، ساخت و استخراجی زیادی نیاز است که بتوانند نیازهای موجود را مرتفع سازند.

ضرورت افزایش تولید چهار برابری مس کاتد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: در حوزه‌های اکتشاف، استخراج، سرمایه، توسعه منابع انسانی و بازار در تلاش هستیم ظرفیت تولید کنسانتره و مس کاتدی افزایش و صادرات رونق بگیرد.

رستمی اظهار داشت: در شش ماه گذشته برنامه‌ای برای توسعه شرکت ملی مس طراحی کردیم تا بتوانیم زنجیره مس را از اکتشاف تا پایین دست توسعه دهیم.

طبق اعلام وی، کشور در صنعت مس دچار ضعف شدید در توسعه است؛ در حالی که بخش متمرکز کمربند جهانی مس در ایران واقع شده، تنها ۷ درصد معادن مس ایران اکتشاف شده و توسعه متناسب با این ظرفیت صورت نگرفته است.

  • اکتشافات؛ تمرکز اصلی شرکت ملی صنایع مس ایران

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران خاطرنشان کرد: در این راستا، تمرکز ما بر روی اکتشافات است و در برنامه سال‌جاری انجام بیش از ۲۰۰ هزار متر حفاری پیش‌بینی شده که در تاریخ کشور و شرکت مس بی‌سابقه است.

ظرفیت کشور در حوزه اکتشاف ناکافی است؛ در استان کرمان نیاز به شرکت‌های مهندسی در رشته معدن داریم که هر چقدر بتوانند در این استان ظرفیت ایجاد کنند و شرکت مس آمادگی جذب همه آنها را دارد.

رستمی با اشاره به این‌که در حال‌حاضر بسیاری از نیازهای مهندسی، اکتشافی و حفاری را از خارج استان و حتی از خارج کشور تأمین می‌کنیم تصریح کرد: بنا داریم در محدوده زمانی معینی، ظرفیت اکتشاف را تا سال آینده بالاتر ببریم و ۷ درصد ذخایر اکتشافی را به ۱۰ درصد افزایش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: کل صادرات ایران در سال گذشته ۳۴ میلیارد دلار بوده، این در حالی است که شرکت مس به تنهایی با تحقق برنامه‌های توسعه‌اش قابلیت دستیابی به ارزآوری ۱۰ میلیارد دلاری را دارد و این یعنی شرکت مس از ظرفیت بالایی برای رشد و توسعه اقتصادی برخوردار است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: در حوزه استخراج تاکنون ۲۰۰ میلیون تن استخراج در مجموعه شرکت ملی مس داشته‌ایم و در این بخش به شدت به شرکت‌هایی که ماده معدنی استخراج کنند نیاز داریم و باید تعداد پیمانکاران معدنی را افزایش دهیم.

وی با بیان این‌که در این زمینه به اتفاق وزیر صمت در سفر به کشور بلاروس یادداشت تفاهم خرید ۵۰۰ دستگاه دامپتراک را منعقد شده است، خاطرنشان کرد که همزمان برای فراهم‌آوردن امکان ساخت ماشین‌آلات معدنی با شرکت‌های داخلی مانند هپکو در حال مذاکره هستیم.

رستمی افزود: فرصت‌های ارزشمندی برای حضور مهندسان و شرکت‌های پیمانکاری در حوزه استخراج وجود دارد؛ در معادن جدید، نیاز به دو الی سه سال باطله‌برداری است تا به ماده معدنی مس برسیم و باید از سال‌جاری فرآیند تأمین ماشین‌آلات را آغاز و آنها را مستقر کنیم تا در زمینه توسعه، پیشرو باشیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران عنوان کرد: در حوزه تولید کنسانتره باید شش کارخانه تولید کنسانتره تأسیس کنیم یعنی حداقل ۶ تا ۵۰۰ میلیون یورو باید سرمایه‌گذاری شود؛ از این تعداد چهار کارخانه باید در منطقه سرچشمه تأسیس شود.

وی گفت: از ابتدای تشکیل شرکت مس تاکنون کارخانجات تغلیظ شرکت با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن کنسانتره ساخته شده‌اند. اکنون با بررسی مهندسی و کارشناسی و دنبال کردن تکنولوژی روز، ملاحظه می شود در دنیا از تکنولوژی تولید ۶۰۰ هزار تن کنسانتره در یک کارخانه استفاده می‌شود. لذا اتفاق دیگری که برای توسعه در راه است، این است که تکنولوژی روز را برای تولید کنسانتره به خدمت خواهیم گرفت.

رستمی خاطرنشان کرد: با تلاش متخصصان و مدیران توانمند صنعت مس شاهد اعلام آمادگی چهار شرکت معتبر بین‌المللی از کشورهای مختلف برای انتقال تکنولوژی مهندسی و تجهیزات هستیم که خود زمینه‌ساز تحول صنعت مس به استفاده از تکنولوژی روز دنیا در تولید کنسانتره را فراهم می‌کند

  • افزایش حجم استخراج مولفه دیگر برای توسعه صنعت مس

دکتر رستمی در حوزه استخراج اظهار داشت: ما سه معدن بزرگ مس در سرچشمه، میدوک و سونگون داریم و معدن دیگری هم به نام سریدون در کنار سرچشمه کشف شده؛ لذا بنا داریم سرعت استخراج از این ۱۹ میلیارد تن ذخیره مس کشور را افزایش دهیم که حتی با سرعت بخشی به این امر، معادن مس کشور تا ۲۵۰ سال آینده جای کار دارد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار داشت: رتبه تولید مس کاتد ایران هجدهم جهان است و در داشتن ماده معدنی نیز در جایگاه پنجم جهانی قرار داریم و فاصله ۵ تا ۱۸ یعنی فرصتی وجود دارد تا از این ظرفیت برای اشتغال و توسعه تولید و صادرات و استحکام قدرت اقتصادی کشور استفاده شود؛ لذا بنا داریم رتبه تولید را به رتبه ذخایر معدنی برسانیم.

به گفته وی، شرکت ملی صنایع مس ایران با افزایش ظرفیت از ۲۵۰ هزار تن فعلی به یک میلیون تن، درصدد دستیابی به رتبه پنجم جهان است.

رستمی با حیاتی دانستن فاکتور سرمایه، تصریح کرد: شرکت ملی مس به عنوان مثال درصورت فروش سالانه ۸۰ هزار میلیارد تومان به سودی معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان دست خواهد یافت؛ از طرفی تقاضای مس در دنیا بالاست و شرکت با دارا بودن ابزارهای تامین مالی، بدهی و یا مشکلی از بابت تامین منابع ندارد.

به گفته وی، شرکت مس با احتساب پیمانکاران برای بالغ‌بر ۲۸ هزار نفر ایجاد اشتغال کرده است.

دکتر رستمی در پایان اعلام کرد: افزایش ظرفیت تولید کاتد در سرچشمه به ۴۰۰ هزار تن، ظرفیت خاتون‌آباد به ۲۰۰ هزار تن و سونگون به ۴۰۰ هزار تن در دستورکار این مجموعه قرار دارد که با دستیابی به این ظرفیت‌ها به صادرات ۱۰ میلیارد دلاری خواهیم رسید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز