LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

انجمن جهانی فولادگزارش ۱۱ ماه سال ۲۰۲۲ را منتشر کرد: افت ۳٫۷ درصدی تولید جهانی فولاد؛ افزایش۸٫۵درصدی تولید ایران
دی ۳, ۱۴۰۱
حمل حدود۱۱ میلیون تن بار توسط گروه حمل‌ونقل توکا در سال ۱۴۰۰
دی ۴, ۱۴۰۱
نمایش همه

مهندس حمیدرضا حمایت، مدیرمجتمع معدنى مهدى‌آباد ومجرى طرح جامع سرب و روى کشوردرگفت‌وگوبا گروه رسانه‌اى پردازش عنوان کرد:

دی ۳, ۱۴۰۱
موضوعات
  • اخبار
  • سرب و روی
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • گروه_رسانه‌ای_پردازش
  • مجتمع_سرب_روی_مهدی‎آباد
  • مصاحبه_169_168

بزرگترین کارخانه صنعت سرب و روی کشور در شرف بهره‌برداری

اقدام جهت راه‌اندازی معدن مهدی‌آباد به‌عنوان یک معدن استراتژیک سرب‌ و روی، از فعالیت‌های موثر ایمیدرو در سالیان اخیر جهت تامین خوراک کارخانجات سرب و روی کشور بوده است.

مهندس حمایت مدیر مجتمع معدنی مهدی‌آباد و مجری طرح جامع سرب و روی کشور اعلام کرد: تاکنون عمده تامین خوراک صنایع سرب و روی کشور توسط معدن پرعیار انگوران صورت گرفته است که با توجه به افت میزان ذخایر این معدن می‌بایست با بهره‌برداری از سایر منابع از جمله معدن و کارخانجات طرح مهدی‌آباد خوراک مورد نیاز واحدهای تولیدکننده این صنعت تامین گردد.

مهندس حمیدرضا حمایت در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش با اعلام این مطلب گفت: در سال ۱۳۹۴ تیم فنی این مجتمع با همراهی شرکت مهندسین مشاور کوشا معدن اسناد فراخوان بین‌المللی جذب سرمایه‌گذار به‌منظور احداث کارخانجات فرآوری سرب و روی مجتمع مهدی‌آباد را تهیه و پس از برگزاری فراخوان در سطح بین‌المللی کنسرسیومی متشکل از ۵ شرکت داخلی برنده پروژه سرمایه‌گذاری مهدی‌آباد گردید.

مدیر مجتمع مهدی‌آباد با اشاره به مشکلات اولیه پروژه اظهار داشت: در گذشته‌ای نه چندان دور مهدی‌آباد دچار چالش‌های متعددی از جمله عدم وجود زیرساخت لازم جهت راه‌اندازی کارخانجات فرآوری، حجم عظیم باطله‌برداری به منظور دسترسی به ماده معدنی اصلی معدن مهدی‌آباد (سولفید روی) و هم‌چنین اخذ مجوزهای محیط‌زیست در خصوص احداث کارخانجات و کنترل پسماند آن با توجه به قرارگیری دومین ذخیره سرب و روی جهان در منطقه حفاظت شده کالمند بوده است که با تدابیر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، توانمندی و تلاش بخش‌خصوصی و همراهی مسوولین و سازمان‌های دولتی ذیربط مرتفع گردیده است.

وی افزود: تامین آب مورد نیاز کارخانجات فرآوری مجتمع سرب و روی مهدی‌آباد با اجرای ۱۰۰ کیلومتر خط لوله از محل دفع پساب تصفیه‌خانه یزد به مهدی‌آباد به همراه احداث سه ایستگاه پمپاژ و هم‌چنین تامین برق کارخانجات با احداث پست ۴۰۰ به ۱۳۲ کیلوولت و خط انتقال برق ۲۷ کیلومتری به معدن مهدی‌آباد در آستانه بهره‌برداری است و مشکل دسترسی به ماده معدنی اصلی مهدی‌آباد با انجام عملیات باطله‌برداری با حجم بیش از ۹۰ میلیون‌تن در عمق ۱۸۰ متری مرتفع شده و ماده معدنی سولفیدروی آماده استخراج و در بخش کارخانه، کلیه مجوزهای لازم اخذ و عملیات عمرانی در مرحله پایانی است. هم‌چنین تجهیزات اصلی کارخانه فاز اول سولفیدی از بهترین و کاربردی‌ترین برندهای داخلی و خارجی خریداری و نصب گردیده‌اند که با توجه به پیشرفت ۸۵ درصدی فاز اول طرح تاکنون، این بخش با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزارتن کنسانتره سولفیدی به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

ایشان با اشاره به قرارگیری معدن مهدی‌آباد در منطقه حفاظت شده کالمند، با استفاده از تبصره ۵ ماده ۱۴ قانون معادن، اختصاص ۲۰ درصد از حقوق دولتی به تحقیقات زیست‌محیطی، ایجاد آبشخورهای متعدد و تهیه علوفه برای حیات‌وحش منطقه، فراهم نمودن امکان پایش تصویری منطقه برای مسوولین محیط‌زیست با نصب دوربین و همکاری و حمایت از محیط‌بانان منطقه را از جمله مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده در زمینه حفاظت از محیط‌زیست برشمرد.

کارخانجات تولید شمش روی آماده مصرف کنسانتره سولفیدی شوند

مدیر مجتمع سرب و روی مهدی‌آباد افزود: پس از راه‌اندازی فاز اول کارخانه فرآوری مهدی‌آباد، سالیانه ۲۰۰ هزارتن کنسانتره سولفیدی به بازار عرضه خواهد شد که صنایع و کارخانجات تولید شمش سرب و روی می‌بایست جهت تامین خوراک کارخانجات با استفاده از تکنولوژی‌های موجود، از این فرصت بهره‌مند گردند.

مجری طرح جامع سرب و روی کشور مجددا به تولیدکنندگان روی در استان زنجان که عمدتا از خاک اکسیدی استفاده می‌کنند توصیه کرد که با توجه به حجم قابل توجه تولید کنسانتره سولفیدی مهدی‌آباد، با استفاده از تکنولوژی‌های موجود آمادگی لازم جهت استفاده از محصول کارخانجات مهدی‌آباد را کسب نمایند.

به گفته وی، درحال‌حاضر ۵۶ درصد از ظرفیت کارخانجات تولید شمش روی و ۸۲ درصد از ظرفیت کارخانجات تولید شمش سرب کشور عمدتا به علت مشکلات مربوط به تامین مواداولیه بلااستفاده مانده است.

حمایت عنوان کرد: ایران به‌لحاظ ذخایر سرب و روی جایگاه ششم جهان را به خود اختصاص داده و حدود ۵ درصد از ذخایر سرب و روی جهان را دراختیار داشته اما تنها حدود ۲ درصد از سهم تولید جهانی این بخش به ایران اختصاص دارد.

 وی با تاکید بر ضرورت افزایش میزان استخراج از معادن سرب و روی کشور ادامه داد نسبت تولید سالانه شمش روی به ذخایر در جهان بیش از ۵ درصد است که این رقم برای کشورمان کمتر از ۲ درصد بوده و می‌بایست برنامه‌ریزی لازم جهت افزایش میزان استخراج سالیانه سرب و روی کشور صورت پذیرد.

 وی تصریح کرد که همه فعالان و دست‌اندرکاران صنعت سرب و روی باید تلاش خود را به‌کار گیرند تا با گسترش اکتشافات و افزایش ذخایر سرب و روی در داخل و خارج از کشور، گام‌های زیربنایی جهت تامین خوراک صنایع سرب و روی پایه‌ریزی گردد.

مدیر مجتمع سرب و روی مهدی‌آباد از تشکیل کارگروهی متشکل از متخصصان این حوزه و از بخش‌های مختلف دولت، دانشگاه، صنعت و بخش‌خصوصی خبر داد و افزود: طرح جامع سرب و روی در سال ۱۴۰۰ به وزارت صمت ارائه و جای آن دارد که به عنوان سند بالادستی صنعت سرب و روی کشور به ذی‌نفعان این صنعت ابلاغ گردد.

گفتنی است در مجتمع سرب و روی مهدی‌آباد هم‌اکنون ۷۲۵ نفر به‌طور مستقیم مشغول به‌کار هستند که این تعداد پس از راه‌اندازی تمامی فازهای طرح به حدود ۱۵۰۰ نفر به‌صورت مستقیم و بیش از چهار هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم خواهد رسید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز