شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات (MMTE) از جمله شرکتهایی است که در طول حدود دو دهه فعالیت خود، تاثیر بهسزایی در توسعه صنعتی کشور بهویژه صنعت فولاد داشته است. این شرکت باتوجه به فنآوریهای روز دنیا امروز در جایگاهی است که سرمایهگذاران صنایع فلزی و معدنی، دیگر دغدغه ساخت کارخانه خود را ندارند. در این شماره پیشتازی در عرصه بومیسازی، انجام پروژههای شاخص برای اولینبار، نحوه و مراحل عقد قرارداد و انجام مشاوره با فعالان صنعتی و معدنی، مهمترین برنامههای شرکت در حوزه فناوری و اجرای پروژههای فولادی و… از جمله موضوعاتی بود که در گفتوگوی ماهنامه تخصصی پردازش با دکتر شهریار طاهرپور، مدیرعامل شرکت MMTE مورد بحث قرار گرفت.
نظر به اهمیت و جایگاه این شرکت متن کامل سخنان وی در ماهنامه تخصصی پردازش به چاپ رسیده که باهم میخوانیم:
پیشتازی در عرصه بومیسازی
مدیرعامل شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات اظهار داشت: شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات ((MMTE یکی از بازیگران شناخته شده حوزه صنایع معدنی و فلزی کشور است. این شرکت در سال ۱۳۸۱ باهدف فعالیت در پروژههای معادن و فلزات و با حمایت شرکت فولاد خوزستان و فولادمبارکه تشکیل شد. هدف اصلی شرکت، انتقال دانشفنی از خارج به داخل کشور، بومیسازی و پیادهسازی کارخانههای فولادی و افزایش ظرفیت فولاد کشور بود. بدیهی است که فولاد یکی از مهمترین نیازهای صنعتی کشور بهحساب میآید.
وی در ارتباط با خصوصیات و ویژگیهای متمایزکننده شرکت اظهار داشت: مهمترین خصوصیت شرکت به خدمت گرفتن کادر جوان و تحصیل کرده در کنار پرسنل باتجربه در صنایع فولاد است. جوانی، شادابی، علاقه و انگیزه موجب شد در مدت ۲۰ سال عمر شرکت، هرسال یک پروژه به اتمام برسد. بهجا گذاشتن چنین رکوردی در شرایط سخت و دشوار کنونی؛ موفقیتی بود که به نام شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات ثبت شد.
انجام پروژههای شاخص برای اولین بار
پروژههای انجام شده توسط این شرکت، برای اولینبار در تاریخ کشور انجام شده است. شهریار طاهرپور ضمن بیان این موضوع و در تشریح مهمترین دستاوردهای شرکت به موارد زیر اشاره کرد:
مهمترین برنامه شرکت
وی در رابطه با مهمترین برنامههای در دست انجام و آتی شرکت گفت: مهمترین برنامه شرکت، پیادهسازی واحدهای احیاء مستقیم بهصورت شارژ گرم به روشهای مختلف و در ظرفیتهای گوناگون؛ مطابق نیاز مشتری و ورود به بازارهای منطقه جهت اجرای پروژههای فولادسازی است.
شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات یکی از وظایف خود را “انتقال فناوری روز دنیا به ایران و بومیسازی آن در عرصه فرآوری فلزات و صنایع معدنی داخل کشور” تعریف کرده است.
طاهرپور در ارتباط با مهمترین فناوریهای جدیدی که شرکت به کشور منتقل کرده یا زمینه بومیسازی آن را فراهم کرده است گفت: مهمترین فناوری که شرکت به آن دستیافته دستیابی به دانش فنی واحد احیاء مستقیم در ظرفیتهای مختلف با هدف اجرای آن در داخل و خارج کشور است.
وی در ارزیابی وضعیت معادن کشور ازنظر استفاده از فناوری روز دنیا گفت: عدم ارتباط با دنیا موجب شده است که نتوانیم از علم و دانش روز؛ بهطور مطلوب در معادن کشور استفاده کنیم. لذا در حوزههایی مثل اکتشاف، بهرهبرداری از معادن، حملونقل موادمعدنی، فرآوری موادمعدنی و مسایل زیستمحیطی با معادن دنیا فاصله داریم.
وی افزود: مهمترین مشکل و چالش پیشروی شرکت مهندسی فنآور معادن و فلزات و شرکتهای مشابه، عدم امکان اجرای پروژه در خارج از ایران بهخصوص در کشورهای همسایه و منطقه است. انتظار میرود که مسوولین در این زمینه مساعدت کنند.
بسیاری از فعالان حوزه، وجود بعضی قوانین، آییننامهها و مصوبههای مشخص شده برای مدیریت این حوزه را ناکارآمد و مانع آفرین میدانند. شهریار طاهرپور ضمن اشاره به این موضوع افزود: یکی از مشکلات مهم؛ تغییر قوانین در حوزه گمرک، ترخیص کالا و ورود تجهیزات به کشور است. موانع و محدودیتهای مربوط به انتقال ارز برای تامین تجهیزات و نوسانات قیمت ارز و تورم؛ ازجمله مهمترین موانع دیگر هستند.