استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در نیروگاهها، یکی از راهکارهای برونرفت از چالش تامین برق و گاز صنایع
شرکت “بینالمللی تولید و توسعه مواد فلزی (ایمپادکو)” در سال ۱۳۸۳ تاسیس و واحد آهناسفنجی آن با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال ۱۳۸۸ به بهرهبرداری رسیده است.
۴۰ درصد سهام “ایمپادکو” متعلق به “فولاد خراسان”، ۴۰ درصد متعلق به شرکت “ایریتک” و ۲۰ درصد سهام آن به شرکت “بینالمللی سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات” تعلق دارد.
مدیرعامل ایمپادکو: این شرکت در نظر دارد ظرفیت واحد آهناسفنجی را از ۸۰۰ هزار تن به ۲/۱ میلیون تن ارتقا دهد؛ همچنین در آینده نزدیک درصدد است با نهایی شدن قراردادها، طرح توسعه ۱۸ ماهه واحد “احیا یک”فولاد خراسان را اجرایی کند.
ذبیحی اظهار امیدواری کرد که با انتقال آب خلیجفارس به فلات مرکزی، انتقال آب دریای عمان به سه استان شرقی و راهاندازی خطوط انتقال آب خلیجفارس به استانهای اصفهان، جنوب استان فارس و… چالش کمبود آب در فلات مرکزی و شرقی ایران مرتفع گردد.
ذبیحی: کمبود فشار گاز در فصول سرد از دیگر بحرانهای صنایع کشور بهشمار میرود که نیاز به مدیریت صحیح و سرمایهگذاری دارد. مصرف گاز در سال ۱۴۰۰ بالغبر ۲۳۵میلیارد متر مکعب بوده و پیشبینی میشود این میزان به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در افق ۱۴۰۴ برسد.
تولید گاز مورد نیاز کشور در سال ۱۴۰۴، نیاز به ۸۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنایع بالادستی گاز دارد که با توجه به عدمتحقق اقدامات لازم در این زمینه، امروز به یکی از چالشهای اساسی کشور تبدیل شده است.
امیدواریم با ورود صنایع معدنی در حوزه سرمایهگذاری تامین گاز، انجام سرمایهگذاریهای خارجی و بهکارگیری روشهای نوین تامین مالی، سرمایه موردنیاز برای رفع بحران گاز تامین گردد.
زیرساختهای حوزه تامین پایدار برق با هدف تحقق ظرفیت ۹۰ درصدی تولید فولاد صنایع داخلی، نیازمند ۱۰ هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری برای تامین ۱۲ هزار مگاوات برق است.
ذبیحی: لزوم استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر همچون نیروگاههای بادی و خورشیدی با توجه به بحران گاز، باید در دستور کار شرکتها و صنایع بالادستی قرار گیرد.