“کاوند نهان زمین” موفق به اجرای طرحهای بومیسازی، عمل به مسوولیتهای اجتماعی، خودکفایی در تولید بوتههای SIC، احداث واحد آبشیرینکن و… شد.
دکتر علیرضا ضیایی، مدیرعامل شرکت “کاوندنهان زمین” در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش گفت: شرکت کاوند نهان زمین در سال ۱۳۹۱با ماموریت توسعه و گسترش فعالیتهای معدنی بومی و فراسرزمینی، تاسیس شد. ضمن آنکه، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر با ۵۱ درصد و معدنی و صنعتی چادرملو با ۲۹ درصد، شرکت سرمایهگذاری امید ۱۰ درصد و شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با ۱۰ درصد از سهامداران اصلی آن هستند.
به گفته او، کاوند نهان زمین در سال ۱۳۹۴ در شهرستان راور استان کرمان در راستای اجرای مسوولیتهای اجتماعی سهامداران، اقدام به احداث مجتمع تولیدی شامل سه خط کوره تونلی با ظرفیت ۱۰۵ هزار تن لوله اسفنجی و بریکت سرد، یک خط تولید فولاد با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن که پتانسیل ارتقا به ۲۰۰ هزار تن را نیز داراست، کرده است.
وی افزود: در مجتمع تولیدی مذکور دو خط تولید آهناسفنجی و لولههای اسفنجی هریک با ظرفیت تولید ۷۰ هزار تن در سال گذشته به بهرهبرداری رسیده و اجرای فونداسیون و طراحی خط سوم نیز انجام شده و پیمانکار مشغول به کار است و پیشبینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری خواهد رسید. همچنین، مجتمع تولید فولاد نیز تا پایان سالجاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی همچنین با بیان این مطلب که زغالسنگ یکی از مواداولیه مورد نیاز کورههای تونلی این شرکت برای احیا به جای گاز است، خاطرنشان کرد که تامین زغالسنگ حرارتی برای این شرکت به یک چالش تبدیل شده و علیرغم زغالخیز بودن منطقه، ناچار به تامین آن از طبس گشته است و این مهم به دلیل تمایل تولیدکنندگان زغال به صادرات آن است و در صورت عرضه به شرکتهای داخلی نیز با قیمتهای غیرمتداول صورت میگیرد.
مدیرعامل کاوند نهان زمین با اشاره به اقدام به احداث واحد تولید بوتههای سیلیکون کاربید (SIC) در مجتمع فولادسازی راور تصریح کرد که یکی از موادمصرفی کورههای تونلی، بوتههای سیلیکون کاربید هستند که پیش از این از خارج از کشور تامین میشد و ارزبری بالایی داشته اما امروز کاوند نهان زمین توانسته با سرمایه خرید سالانه این بوتهها، خط تولید آن را احداث کرده و در آینده نزدیک به تولید انبوه خواهد رسید.
ضیایی درخصوص اهداف احداث شرکت نیلاب گفت: شرکت کاوند نهان زمین با مشارکت شرکت CPG و …. آلمان اقدام به احداث یک واحد آبشیرینکن به ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب در بندرعباس کرده که تا به امروز عملیات تحکیم بستر انجام، قرارداد پیمانکاری منعقد و طراحی و احداث فونداسیون در دست اقدام است و پیشبینی میگردد تا سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
او گفت: یکی دیگر از اقدامات شرکت، احداث واحد ۴۰۰ هزار تنی قوس الکتریکی تولید شمش فولادی به شکل بیلت در اندیمشک واقع در استان خوزستان با نام شرکت “زاگرس اندیمشک” است که ۴۸ درصد سهام آن متعلق به کاوند نهان زمین و مابقی سهام آن متعلق به فولاد خوزستان و فولاد مبارکه است.
وی یکی از مشکلات شرکت را قطعی برق و گاز دانست و تصریح کرد که صنایع فولادی امروز تحت تاثیر کمبود برق و گاز هستند و خاموشیهای تحمیلی موجب توقف تولید و ضربه به اقتصاد سازمان میگردد. از سوی دیگر تغییر نرخ و تعرفههای ابلاغ شده از سوی دیگر اقتصاد پروژهها را تحتالشعاع قرار میدهد.
شایان ذکر است، شرکت کاوندنهان زمین تاکنون توانسته برای بالغبر ۳۸۳ نفر بهطور مستقیم و ۱۲۳۴ نفر در طرحها توسعه در دست اجرا اشتغالزایی کند.