LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

آیین امضاء تفاهم نامه احداث ۱۲ کلاس درس در مناطق محروم خواف توسط سیمیدکو
شهریور ۱۵, ۱۴۰۱
در گفت‌وگوی تصویری مهندس تورج زارع، مدیرعامل شرکت آلومینای ایران با ماهنامه تخصصی پردازش اعلام شد:
شهریور ۱۶, ۱۴۰۱
نمایش همه

در گفت وگوى ماهنامه تخصصى پردازش با مهندس مهران عباس زاده، مدیرعامل شرکت مورد تاکید قرار گرفت

شهریور ۱۶, ۱۴۰۱
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • فولاد
  • گروه_توسعه_فرگیر_فولاد_خوزستان
  • گروه_رسانه‌ای_پردازش
  • مصاحبه_165_164
  • مهران_عباس‌زاده

افزایش و تقویت توان تولید انواع محصولات فولادى نهایى و نیمه نهایى در گروه فولاد خوزستان، خلق ثروت همراه با ایجاد ارزش افزوده اقتصادى براى سهامداران، کسب ارزش افزوده و…

مهم‌ترین استراتژی و برنامه‌های شرکت “توسعه فراگیر فولاد خوزستان ” اعلام شد

گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان با هدف کسب حداکثر ارزش‌افزوده برای ذینفعان کلیدی از طریق سرمایه‌گذاری‌ها با اولویت زنجیره ارزش صنعت فولاد، همسو با استراتژی‌های کلان شرکت فولاد خوزستان و ارتقاء هماهنگی، هم‌افزایی و خلق ارزش بیشتر در شرکت‌های تابعه فولاد خوزستان تاسیس و با حداکثر توان در جهت تحقق ماموریت محوری خویش گام برداشته است. این شرکت نقش هدایت‌ و راهبری و خلق ارزش از طریق افزایش هماهنگی شرکت‌های تابعه را برعهده دارد، لذا به‌صورت مستقیم مجری فرآیندهای عملیاتی نمی‌شود، ولی متناسب با ماهیت و ماموریت شرکت‌های تابعه سطحی از نظارت و کنترل و مداخله در عملیات صورت گرفته و به‌طورکلی براساس شرایط هریک از فرآیندهای شرکت‌های گروه نسبتی از تمرکز و یا عدم‌تمرکز را براساس استراتژی‌های سرپرستی ایجاد نموده است.

ماهنامه تخصصی پردازش، نظر به اهمیت و جایگاه این شرکت در هماهنگی شرکت‌های گروه فولاد خوزستان گفت‌وگویی با مهندس مهران عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت انجام داده است که باهم می‌خوانیم.

وی در تشریح عملکرد و فعالیت شرکت اظهار داشت: این شرکت ضمن مالکیت تمامی و یا بخشی از سهام، نقش هلدینگ و سرپرستی برای کلیه شرکت‌های تابعه گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان را ایفا و از این حیث مستقیما مجری اجرای عملیات‌ جاری نمی‌شود و در عین حال نظارت و کنترل بر فرآیندهای کلیدی در زنجیره ارزش فولاد خوزستان را به عهده دارد.

عباس‌زاده افزود: گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان ( سهامی عام ) در تاریخ ۲۶/۱۰/۱۳۹۲ با عنوان شرکت سهامی خاص تاسیس و به موجب مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ ۲۳/۱۲/۱۳۹۵ نوع شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل گردید و در تاريخ ۲۵/۰۲/۱۳۹۸ طی شماره ۱۱۶۳۴ به‌عنوان نهاد مالی نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت شده است.

سرمایه اولیه شرکت ۱۰ میلیارد ریال و با آخرین افزایشات سرمایه در تاریخ ۰۸/۱۰/۱۳۹۷ سرمایه شرکت به ۱۰,۰۰۰ میلیارد ریال رسیده است و فرآیند افزایش سرمایه به ۳۰،۰۰۰ میلیارد ریال در دست اقدام می‌باشد.

هدف شرکت، مشارکت در طرح‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و خدماتی در زمینه‌های مختلف با اتکاء بر دانش حرفه‌ای و بهره‌گیری از ظرفیت‌های تجربی و پیاده‌سازی الگوهای رشد، سازماندهی و اجرای مدیریت مؤثر منابع در مسیر پیشرفت پایدار گروه فولاد خوزستان می‌باشد. این شرکت، با سرمایه‌گذاری و تملک سهام شرکت‌ها در جهت تکمیل زنجیره ارزش از بالادست تا پایین‌دست زنجیره به‌منظور پایداری و تداوم کسب و کار، تعدیل و کاهش بهای تمام شده و رقابت‌پذیری محصولات تولیدی زنجیره گروه فولاد خوزستان اقدام می‌نماید.

یکی دیگر از فعالیت‌های ارزش‌افزا در هلدینگ، ایجاد پورتفوی سرمایه‌گذاری و خرید سهام شرکت‌های با پتانسیل سودآوری متناسب با فضای تورمی اقتصاد کلان و کسب بازدهی مورد انتظار از سرمایه‌گذاری انجام شده می‌باشد.

مدیرعامل گروه توسعه فراگیر فولاد خوزستان در ادامه برخی دیگر از ماموریت‌های شرکت را مورد اشاره قرارداد و گفت: افزایش و تقویت توان تولید انواع محصولات فولادی نهایی و نیمه‌نهایی در گروه فولاد خوزستان، خلق ثروت همراه با ایجاد ارزش‌افزوده اقتصادی برای سهامداران با هدف رسیدن به جایگاهی برتر در صنعت فولاد کشور، ایجاد و توسعه ظرفیت‌های صادراتی در تعاملی سازنده و پایدار در بازارهای جهانی، استانداردسازی فرآیندهای تامین و فراهم آوردن شرایطی برای حضور برترین تامین‌کنندگان در عالی‌ترین سطح کیفی، تامین منابع مالی با استفاده از ظرفیت‌های بازار پول و سرمایه در قالب ابزارهای مالی برای فاینانس و ریفاینانس و جهت‌گیری در فعالیت‌های سرمایه‌گذاری، تقویت بنیه اقتصادی شرکت در سرمایه‌گذاری‌های مولد، همسو با سطوح مختلف پیشرفت شرکت فولاد خوزستان از دیگر ماموریت‌های شرکت است.

همین گزارش حاکی است، عباس‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود موضوع ضرورت توازن و تناسب در ظرفیت، سرمایه‌گذاری و سودآوری در زنجیره صنعت فولاد را یادآور شد و گفت: پیشرفت در صنعت فولاد در تمام زنجیره (معدن تا محصول‌نهایی و صنایع پایین‌دستی) علاوه‌بر ضرورت توجه به مطالعات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، قانونی، محیط‌زیست و آمایش سرزمینی، توجه به محیط صنعت و رقبا با رویکرد تحلیل بازارهای داخلی و صادراتی و حداکثر نمودن بهره‌وری منابع و اتکاء به مزیت‌های نسبی در تجارت بین‌المللی و مزیت‌های رقابتی بنگاه‌ها ضرورتی اجتناب ناپذیر می‌باشد.

یکی از کلیدی‌ترین فاکتورهای پایداری و تداوم کسب‌وکار در شرایط سخت رقابتی و محدودیت‌های متعدد بازارهای داخلی و صادراتی، بازدهی و جذابیت سرمایه‌گذاری‌ها در زنجیره است، چنانچه حلقه‌ای از زنجیره ضعیف و ناکارآمد باشد، قطع به یقین کل زنجیره با مشکل مواجه خواهد شد و بهره‌وری کل منابع به‌ میزان مورد انتظار، حاصل نخواهد شد. لذا تاکید بر تناسب سودآوری متناسب با سرمایه‌گذاری‌ها و منابع به‌کارگرفته شده الزامی می‌باشد.

عباس‌زاده موضوع هزینه نهاده‌های تولید از جمله حامل‌های انرژی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد که وقتی کشور ما دومین دارنده ذخایر گاز طبیعی دنیاست، علی‌القاعده باید وجود گاز مزیت اصلی تولید فولاد باشد، اما آیا امروز نیز این وضعیت حاکم است؟ آیا فولاد ایران می‌تواند با کشورهایی مانند ژاپن و تایوان که فاقد گاز طبیعی هستند، رقابت کند؟ تمام محاسبات ابتدایی برای احداث کارخانجات فولاد بر اساس مزیت رقابتی گاز بوده، اما امروز دیگر این محاسبات کاملا متفاوت می‌باشد.

وی در خصوص بحث تامین انرژی صنعت گفت: اگر در زمان مطالعات فنی و اقتصادی جهت سرمایه‌گذاری‌ها و احداث کارخانجات تولیدی انجام شده، هزینه نهاده‌های تولید خصوصا بخش انرژی شامل گاز طبیعی و برق قابل پیش‌بینی بود و مشخص می‌شد که هزینه این عامل‌های مهم در تولید با قیمت‌های آزاد و جهانی در بهای تمام شده لحاظ خواهد شد و هم‌چنین قیمت فروش محصولات نیز با هدف برخی حمایت‌ها در بازار به گونه‌ای کنترل خواهد شد که ضمن وضع عوارض بر صادرات، قیمت محصولات در بازار داخل نیز در حداقل ممکن قرار خواهد گرفت، احتمالا سرمایه‌گذاری‌ها، روش و تکنولوژي‌های انتخاب شده مسیر دیگری را ادامه می‌داد.

در همین خصوص عضو هیات‌مدیره گروه فراگیر فولاد خوزستان به یکی از مهم‌ترین انتظارات در این رشته صنعتی اشاره کرده و گفت: یکی از مهمترین انتظارات صنعت فولاد از دولت را می‌توان ایجاد زیرساخت پایدار و مطلوب دانست. چرا که سابقه نشان داده است؛ با توجه به رشد و توسعه صنعت، زیرساخت‌های تولید و ارایه خدمات به اندازه مطلوب و متناسب رشد نیافتند. همین موضوع از سال‌های گذشته با چالش کمبود انرژی (به‌ویژه برق و گاز) در بخش صنعتی آغاز شده است و باتوجه به چشم‌انداز تولید ۵۵ میلیون‌تن فولاد در افق ۱۴۰۴؛ تداوم شرایط فعلی، صنعت را با بحران روبه‌رو خواهد کرد. در واقع تولید پایدار و دستیابی به درآمد و در نهایت سود پایدار و هم‌چنین ایجاد ارزش‌افزوده برای اقتصاد و در نهایت بهبود جریان تولید ناخالص داخلی کشور با تداوم و افزایش روند تولیدات صنعتی کشور محقق می‌شود.

وی در این خصوص افزود: بهبود زیرساخت‌ها به‌ویژه در بخش انرژی و حمل‌ونقل در نهایت سبب افزایش ارزش‌افزوده صنعت خواهد شد. در کنار این موضوع؛ یکی دیگر از انتظارات مهم از سیاست‌گذاران، هدایت محیط کسب‌وکار به سمت آزادی متغییرهای اقتصادی شرکت‌ها به‌ویژه قیمت‌گذاری است؛ که در نهایت امنیت سرمایه‌گذاری و روند افزایش تولید را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این تصمیمات کوتاه مدت بودجه‌ای درخصوص صنعت در بخش هزینه انرژی و حقوق مالکانه نیز چشم‌انداز سرمایه‌گذاری را پرریسک می‌کند. به همين منظور، پیشنهاد می‌گردد موارد این چنینی به جای طرح در بودجه سنواتی (کوتاه مدت) با تعیین ضریب شناور و به صورت میان‌مدت طراحی و ارایه گردد.

عباس زاده همچنین با اشاره به چشم‌انداز صنعت در افق ۱۴۰۴ گفت: به نظر می‌رسد صنعت در راه دستیابی به این چشم‌انداز تهدیدها و فرصت‌های متفاوتی را تجربه خواهد کرد. یکی از مهم‌ترین تهدیدهای صنعت در افق پیش‌رو، کمبود مواداولیه معدنی خواهد بود. به نظر می‌رسد باتوجه به طرح‌های موجود در کشور و هم‌چنين تمرکز فعالان بالادست صنعت بر ادامه زنجیره تولید (به جای توسعه و بهبود فرآیندهای مرتبط با اکتشاف)، چالش کمبود منابع معدنی در سال‌های آتی گریبانگیر صنعت خواهد بود. در کنار این موضوع اما به نظر می‌رسد در صورت برنامه جامع دولت در خصوص ارایه مشوق‌های مالی (تخفیف بها انرژی، مالیات، حقوق دولتی، بیمه و…) و حرکت تولیدکنندگان به سمت به‌کارگیری اصل مزیت نسبی در فرآیندهای تولید، ضمن کاهش بها تمام شده تولید؛ جذابیت سود حاصل از سرمایه‌گذاری، همراه با افزایش سهم از بازار صادراتی؛ قدرت چانه‌زنی شرکت‌ها در رقابت‌های بین‌المللی را افزایش خواهد داد.

وی تاکید کرد که به نظر نیازمند ایجاد همسویی و رویکردی یکپارچه در تدوین و اجرای استراتژی صنایع و به‌طور خاص صنعت فولاد کشور هستیم، شاید تفکر استراتژیک و تحلیل‌های مبتنی بر منابع و قابلیت‌های موجود در کشور و هم‌چنین استفاده از فرصت‌های محدود موجود در محیط رقابتی داخل و خارج از کشور، فضای کسب‌وکار را در صنعت مناسب‌تر و موانع تولید خصوصا تولیدات صادرات‌محور را مرتفع نموده و علیرغم تمام محدودیت‌ها و سناریوهای نه چندان خوش‌بینانه، زمینه شکوفایی نسبی صنعت فولاد را که طی چند سال گذشته، نقش بی‌بدیلی در رشد اقتصادی و تامین ارز مورد نیاز کشور ایفا نموده فراهم نماید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز