LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

مدیرعامل صنعت فولاد شادگان: تداوم قطعی برق خسارات جبران‌ناپذیری به صنعت فولاد وارد می‌کند
تیر ۶, ۱۴۰۱
گفت‌وگوی تصویری ماهنامه تخصصی پردازش با مهندس حسین مقدسی، مدیرعامل شرکت” پارس‌جهد” (قسمت اول)
تیر ۷, ۱۴۰۱
نمایش همه

مهندس على صفـریان، نایب رییس انجمـن سنگ آهن ایـران در گفت وگو با ماهنامه تخصصى پردازش خواستار شد:نگاه عادلانه به همه معادن،مهمترین انتظار فعالان معدنى ازدولت

تیر ۷, ۱۴۰۱
موضوعات
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • دولت و مسؤولین
  • علی_صفریان
  • ماهنامه_تخصصی_پردازش
  • مصاحبه_163_162
  • نایب_رئیس_انجمن_سنگ_آهن_ایران

همکارى دولت با فعالان معدنى بخش خصوصى و خوددارى از تصمیمات خلق الساعه، مانع از ترویج فساد خواهد شد

لزوم پرهیز از قیمت‌گذاری دستوری توسط دولت، ضرورت مشورت و نظرخواهی از تشکل و انجمن‌های تخصصی مانند انجمن سنگ‌آهن ایران، لزوم خودداری دولت از وضع عوارض بر محصولات صادراتی موادمعدنی با هدف کمک به توسعه این بخش، توسعه زیرساخت‌ها و کمک همه‌جانبه به گشودن راه‌های ورود و تقویت ماشین‌آلات معدنی و… از جمله موضوعاتی بود که در گفت‌وگوی مهندس علی صفریان نایب‌رییس انجمن سنگ‌آهن ایران با ماهنامه تخصصی پردازش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

 وی ابتدا با اعلام این که کشور چین بازیگر حرفه‌ای در عرصه مواد معدنی در سطح بازارهای جهانی است و عموما با عملکرد خود سعی در حذف فعالان کوچک دارد، گفت: کل صادرات فولاد کشور کمتر از ۱۰ میلیون تن است که در مقیاس جهانی رقم بسیار پایینی است و باید به فکر بازارهای جدید با قیمت بهتر (به جز چین) بود، اما تحقق این نکته مهم، مستلزم پرهیز دولت از رویکرد تنظیم بازار و مشورت با تشکل و انجمن‌های تخصصی است، زیرا انجمن‌ها با در نظر گرفتن منافع‌ملی و منافع بنگاه‌ها هیچگاه تصمیم اشتباه نمی‌گیرند.

 صفریان افزود: وضع عوارض تحت هر شرایطی عملا به معنای از دست رفتن بازارهای جدید، تضعیف توان تولیدکنندگان و بعضا تعطیلی واحدهای تولیدی است، ضمن‌آنکه ارایه یک نسخه ثابت برای همه فولاد سازان در واقع نادیده گرفتن حقوق سرمایه‌گذاران برخی از واحدهای بزرگ صنعتی است.

به عنوان مثال، برخی از واحدهای فولادی در کنار آب‌های آزاد و یا جنوب کشور واقع شده‌اند و از ابتدا صادرات‌محور طراحی شده‌اند، لذا اینکه با یک تصمیم همه فولادسازان کشور دچار مشکل شوند، اشتباهی نابخشودنی است. بنابراین باید در شرایط مختلف، تصمیم‌های اصولی با نظر و مشورت تشکل‌های تخصصی آن هم با حفظ منافع‌ملی و بنگاهی اقدام کرد.

نایب‌رییس انجمن سنگ‌آهن ایران ضرورت هموار ساختن ورود ماشین آلات مدرن معدنی به معادن را یکی از ضروریات مهم دانست و تاکید کرد که امروز مشکلات ناشی از فرسودگی و کم شدن ماشین‌آلات معادنی به دلیل تصمیم‌های اشتباه سال‌های گذشته بوده که عملا باعث تضعیف زیرساخت‌های معادن گردیده است.

 وی خواستار تسهیل در واردات دستگاه‌های  جدید اکتشافی و حفاری، دامپتراک‌های بزرگ و… شد و از مسوولان دولتی خواست با ارایه مجوز به معدن‌داران، اجازه واردات ماشین‌آلات از محل صادرات فراهم و بنیه تولیدی آن‌ها تقویت شود.

به گفته او، امروز بسیاری از معادن کوچک با اکتشافات خود به ذخایر ‏بزرگی دست یافته‌اند، این بدان معناست که قابلیت اکتشاف در کشور ما بسیار بالاست.

 نایب‌رییس انجمن سنگ‌آهن ایران با اشاره به وضع عوارض اخیر به صنعت فولاد تصریح کرد که وضع هرگونه عوارض برای فولاد، این صنعت را در عرصه رقابت‌های جهانی تضعیف و سرمایه‌گذاران را‏ بی‌انگیزه می‌کند.

 بنابراین اتخاذ هرگونه تصمیم خلق‌الساعه عدم‌امنیت سرمایه‌گذار را به همراه دارد.

 صفریان با اعلام اینکه کشور چین هم برخی مواقع اقدام به وضع عوارض می‌کند، اما تمام جوانب و منافع ملی آن را مدنظر قرار می‌دهد، گفت: کشور ما با این حجم از معادن می‌توانست یکی از بهترین‌های جهان در عرصه سرمایه‌گذاری خارجی و حتی داخلی باشد، ولی متاسفانه به دلیل اعمال سیاست‌های نادرست و اتخاذ تصمیم‌های خلق‌الساعه با وجود امنیت اجتماعی تاکنون نتوانسته است امنیت سرمایه‌گذاری مطلوبی را فراهم سازد.

به اعتقاد او، با توجه به حجم بازار و تاثیرگذاری چین در بازار جهانی، اتخاذ سیاست وضع عوارض مقطعی باعث گران‌تر شدن بارهای صادراتی آن کشور می‌شود، ولی تصمیم‌های مسوولان دولتی ما باعث کاهش سودآوری کشورمان می‌گردد. این درحالی است که گسترش صادرات می‌تواند موضع ایران در هرنوع مذاکره‌ای از جمله مذاکرات برجام را نیز تقویت سازد.

 وی در ادامه همچنین از نبود زیرساخت‌های لازم در بنادر جنوبی کشور نیز انتقاد کرد و افزود: نبود اسکله‌های عمیق، مجهز و بزرگ با قابلیت پهلوگیری کشتی‌های ۴۰۰ هزار تن و بالاتر باعث شده که واردات مواداولیه گران‌تر و یا صادرات آن نیز از سود بالایی برخوردار نباشد.

 نایب‌رییس انجمن سنگ‌آهن ایران لزوم همکاری، تعامل و هم‌فکری همه اعضای انجمن و نیز تمام فعالان این صنف با هدف کمک به دولت برای اتخاذ تصمیم‌های منطقی را یکی از بهترین راه‌های برون‌رفت از مشکلات دانست و خاطرنشان کرد که در صورت پذیرش دولت ارایه طرح‌های قابل قبول از سوی تشکل‌های تخصصی ممکن است .

 صفریان گفت: یکی از موضوعاتی که واقعا هر فعال معدنی احساس خطر می‌کند، آن است که در برخی موارد تصمیم‌های مربوط به معادن خاص را برای همه معادن لازم‌الاجرا می‌دانند، درحالی که هر منطقه‌ای شرایط زیست‌محیطی، آب و هوایی و بافت‌گیاهی خاص خود را دارد و نباید اجرای تصمیم برای یک معدن در دل‌کویر را برای معادن شمال یا غرب کشور که در منطقه سرسبزی واقع شده نیز الزامی کرد. طبیعی است، اتخاذ چنین روشی معادن کوچک را به تعطیلی کشانده و انگیزه سرمایه‌گذاری‌ها، ایجاد اشتغال، رفاه و… را از بین می‌برد.

او افزود: فراموش نکنیم که همه فعالیت‌های معدنی با خود رفاه، گسترش فرهنگ، اشتغال، تامین اجتماعی، کاهش بار مسوولیت‌های دولت و… را به همراه دارد. بنابراین دولت باید با از بین بردن موانع یادشده، سعی در هموار کردن راه سرمایه‌گذاری توسط سرمایه‌گذاران بخش‌خصوصی در معادن کوچک و متوسط کند که متاسفانه درحال حاضر فاقد این ویژگی است و نگاه درستی در این زمینه وجود ندارد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز