آغاز اجراى طرح توسعه فولادسازى “فولادشادگان” با انعقاد قرارداد خرید تجهیزات
شرکت فولاد شادگان در سال گذشته با تلاشی که در همه ارکان شرکت صورت گرفت توانست در کمیت و کیفیت تولید بهبود چشمگیری داشته باشد، این شرکت همچنین در پیشرفت پروژه فولادسازی نیز نتایج خوبی حاصل کرده و از طرفی طرح توسعه فولادسازی را نیز نهایی نموده است.
مهندس حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت فولاد شادگان درگفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب و با اشاره به خبر رکوردهای جدید شرکت، افزود: مهمترین دستاورد فولاد شادگان در حوزه تولید این بود که توانست بعد از چهار سال از ظرفیت اسمی کارخانه (۸۰۰ هزار تن) عبور و با تولید ۸۰۷ هزار و ۳۳ تن بالاترین تولید سالانه فولاد در طرحهای استانی را رقم بزند.
شایان ذکر است که رکورد قبلی فولاد شادگان ۶۷۴ هزار تن بوده است. به عبارت دیگر، این شرکت در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ درصد افزایش تولید داشته، ضمنآنکه در کنار افزایش کمیت در زمینه کیفیت تولید هم تلاش زیادی به عمل آورده و خوشبختانه توانسته است نوسانات کیفیت را حذف و به یک کیفیت پایدار دست یابد.
وی درخصوص طرحهای توسعه و میزان پیشرفت آنها نیز به خبرنگار ما گفت: طرح توسعه فولاد شادگان رسیدن به تولید دو میلیون تن فولاد در سال است که به این منظور از محل مازاد فاینانس، احداث کارخانه ۲/۱ میلیون تن اسلب برنامهریزی شده که طی آن قرارداد خرید تجهیزات با شرکت دانیلی نیز منعقد و پیشپرداخت آن از طریق شرکت MCC به طرف خارجی پرداخت و عملا احداث پروژه آغاز شده است.
کهزاد خاطرنشان کرد که یکی از مهمترین برنامههای شرکت در سالجاری آغاز عملیات اجرایی طرح است که امیدواریم تا سال ۱۴۰۴ شاهد بهرهبرداری آن باشیم.
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان، تصریح کرد که در سال گذشته در کنار توسعه فولادسازی که مهمترین پروژه توسعهای این کارخانه به شمار میرود، قرارداد ۱۵ هکتاری فضای سبز، تصفیهخانه پسآب صنعتی و احداث ساختماناداری نیز آغاز و فاز مطالعاتی افزایش ظرفیت واحد احیا هم در دستور کار قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه گندله مورد نیاز شرکت به عنوان مادهاولیه مورد نیاز عمدتا از گندله سناباد و فولاد خوزستان تامین میشود و نگرانی خاصی از این جهت وجود ندارد، به موضوع در پیش بودن فصل گرما و احتمال قطع برق و نیز تدابیر اتخاذ شده جهت برونرفت از این مشکل اشاره کرد و گفت: با توجه به محدودیتهای برق که در سال گذشته داشتیم با موافقت هیاتمدیره، طرح نیروگاه ۱۵ مگاواتی برای واحد احیا و طرح نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی برای فولادسازی در دستور کار قرار گرفت که امیدواریم امسال نیروگاه ۱۵ مگاواتی راهاندازی شود.
کهزاد افزود: مهمترین انتظار از مسوولان، توسعه ظرفیت تولید برق و گاز همپای توسعه فولاد میباشد، ضمن اینکه توسعه زیرساختهای حمل و نقل جادهای و ریلی نیز یکی از مشکلات اساسی توسعه فولاد است که متاسفانه توجهی به این امر صورت نگرفته است. همچنین عدم توازن در زنجیره فولاد و توسعه نامتوازن در این زنجیره حتی برای حفظ ظرفیتهای کنونی فولاد نیز یک مشکل اساسی است که نیازمند توجه خاص متولیان امر میباشد.
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان معتقد است که فولاد یک صنعت گسترده از معدن تا محصولات نهایی است که بدون شناخت کامل این زنجیره و ارتباطات قسمتهای مختلف آن نمیتوان تصمیمات منطقی و اثربخش برای این صنعت گرفت، اما اخیرا شاهد آن هستیم که تصمیمهای خلقالساعه بدون نظرسنجی از فعالان و متخصصان این حوزه رو به افزایش است، درحالی که ادامه این روند میتواند ضربات سهمگینی را بر پیکره این صنعت که در این سالها بار اصلی توسعه صنعت کشور را به دوش کشیده است وارد کند، لذا از همه دستاندرکاران تقاضا دارم به این مهم توجه ویژهای داشته باشند.