صنایع فولاد کاویانگهر سیرجان در یک سال اخیر علیرغم شرایط کرونا و قطعی برق و گاز، با موفقیت توانست کارخانه بازیابی هماتیت را به ظرفیت نامی و کوره دوم کارخانه آهناسفنجی را نیز تکمیل و به بهرهبرداری برساند.
مهندس مهدی عتیقی، مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کاویانگهر سیرجان در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این خبر گفت: از دیگر دستاوردهای یک سال اخیر میتوان به اخذ مجوزهای لازم جهت احداث کارخانه گندلهسازی با ظرفیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن در سال، احداث کارخانه احیای مستقیم با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال، کسب مجوز احداث کارخانه ذوب با ظرفیت یک میلیون تن در سال، اخذ مجوز ۱۳۵ هکتار زمین جهت احداث مجتمع صنعتی شرکت صنایع کاویانگهر سیرجان، انعقاد قرارداد با مشاور و انتخاب پیمانکاران طراحی و مهندسی، شروع پروژههای گندلهسازی و احیای مستقیم مجتمع با هدف ایجاد ارزشافزوده از موادخام معدنی از جمله آنها بوده است.
وی افزود: در راستای ارزآوری و دستیابی به بازارهای جدید جهانی، محصول آهناسفنجی به شکل لولهای به صورت محموله صادارتی به بازار کشورهای همسایه صادر گردیده است، ضمن آنکه این شرکت مفتخر است همسو با رشد چشمگیر در عرصه تولید، به انجام مسوولیتهای اجتماعی توجه ویژه کرده است.
عتیقی در خصوص طرحهای توسعه و میزان پیشرفت آنها نیز به خبرنگار ما گفت: این شرکت در راستای جلوگیری از خامفروشی محصولات معدنی در منطقه گلگهر اقدام به احداث و ایجاد یک مجموعه صنعتی مشتمل بر ایجاد یک واحد گندلهسازی به ظرفیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن در سال، یک واحد کارخانه احیامستقیم به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در سال و همچنین یک واحد کارخانه تولید بیلت ساده کربنی به ظرفیت یک میلیون تن در سال را در دستور کار خود قرار داده است، ضمن آنکه با هدف تکمیل زنجیره، اخذ استعلامهای زمین ۱۳۵ هکتاری با ادارات مربوطه را به سرانجام رسانده که روند طراحی و مهندسی آن نیز آغاز گردیده است.
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کاویانگهر سیرجان همچنین گفت: در راستای سیاستگذاریهای زیستمحیطی استان، مجوز پروانه بهرهبرداری تولید به روش “کورهتونلی” با هدف کمک به رفع آلودگیهای منطقه اخذ شده است، ضمن آنکه نسبت به اخذ مجوز مالکیت جهت کارخانههای هماتیت و گندلهسازی اقدام و مجوز مالکیت کارخانه هماتیت در مراحل نهایی اسناد مالکیت میباشد، این درحالی است که در خصوص کارخانه گندلهسازی نیز مجوزهای ۱۵ گانه اخذ گردیده که در حال بررسی گزارش ارزیاب زیستمحیطی بوده و منتظر واگذاری زمین از طریق اداره واگذاری استان و تهران هستیم.
وی با اعلام اینکه حفظ محیطزیست از اولویتهای این مجموعه میباشد، از مسوولان آن اداره درخواست کرد تا پیشنهاد قابل اجرا را ارائه کنند.
عتیقی به منظور جلوگیری از موازیکاری در نهادهای مسوول پیشنهاد کرد که سپردن مسوولیت واگذاری زمین به یک سازمان متولی میتواند در سرعت بخشیدن به پیشبرد اهداف موثر واقع شود.
به گفته او در حال حاضر سازمان منابع طبیعی، سازمان راه و شهرسازی و اداره امور اراضی جهاد کشاورزی متولیان این واگذاری هستند که بعضاً موازیکاری پیشآمده باعث تاخیر در روند واگذاری زمین و در کل تاخیر در احداث کارخانه میشود.
مدیرعامل شرکت کاویانگهر سیرجان درخصوص ویژگیهای محصولات این شرکت به خبرنگار ما گفت: این شرکت دارای بزرگترین کارخانه بازیابی هماتیت در کل کشور با تولید نامی یک میلیون تن و تولید کنسانتره هماتیتی با هدف بازیابی کنسانتره آهن از ترکیب باطلههای خشک و تر هماتیتی کارخانههای تولید کنسانتره با خوراک سنگآهن میباشد.
محصول تولیدی کنسانتره هماتیتی علاوه بر Feo پایینی که دارد مطلوب گندلهسازی است و جهت مصرف در کارخانههای گندلهسازی نیاز به آسیاب شدن مجدد ندارد و بلین آن نیز قابل قبول میباشد.
عتیقی افزود: کارخانه آهناسفنجی به روش کورهتونلی با ظرفیت سالیانه هفتاد هزار تن بهعنوان اولین کارخانه تولید آهناسفنجی در کشور توسط این شرکت به بهرهبرداری رسیده و محصول تولیدی آن بهترین جایگزین قراضه در کورههای ذوب به ویژه کورههای القایی محسوب میشود، ضمن آنکه در قیاس با اسفنجی میدرکس کیفیت و عیار آهن به مراتب بالاتری دارد، با گذشت زمان افت آهن محصول به مراتب کمتر است و قابلیت فعال شدن و خودسوزی ندارد.
یکی از ویژگیهای مهم تولید آهناسفنجی به این شیوه استفاده از پسماندهای سایر کارخانههای فولادی از قبيل پوسته اکسیدی، لجن احیایی و ریزدانه گندله به عنوان مادهاولیه اصلی تولید میباشد.
گفتنی است، شرکت صنایع فولاد کاویانگهر سیرجان مفتخر است که توانایی و دانشفنی طراحی، ساخت، تامین، نصب و اجرای کارخانجات تولید کنسانتره و نیز آهناسفنجی به روش کورهتونلی با توان داخلی کشور را دارد.