شرکت فولاد شادگان تا پایان آذر ماه ۱۴۰۰ بالغبر ۵۹۶ هزار و ۴۰۶ تن آهن اسفنجی تولید کرده که کاملا منطبق بر برنامه تولید این شرکت می باشد که این میزان نوید عبور از ظرفیت اسمی را میدهد.
مهندس حسین کهزاد، مدیر عامل شرکت فولاد شادگان در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت: ظرفیت فولاد شادگان با ایجاد یک پلنت ۱/۲ میلیون تنی تولید اسلب به دو میلیون تن خواهد رسید، که امیدواریم از نرخ تولید اسمی کارخانه( ۸۰۰ هزار تن در سال) عبور و به تناژی بالاتر از ظرفیت اسمی دست یابیم.
وی افزود: با تلاش همکاران خود نرخ تولید ساعتی را نیز که بالاتر از ظرفیت اسمی کارخانه( ۱۰۴ تن بر ساعت) است را تثبیت و آن را به ۱۰۷ تا ۱۰۸ تن بر ساعت افزایش دادهایم که امیدواریم با بهبود این روند، میزان تولید تا پایان سال ۱۴۰۰ بالاتر از طراحی کارخانه که ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی است، برسد.
کهزاد خاطر نشان کرد که برای تحقق تولید بالاتر از طراحی کارخانه موارد مختلفی تاثیرگذار است که مهمترین آنها بحث انسجام، همدلی و بهرهوری نیروی انسانی در فولاد شادگان و نیز همکاری خوب میان این شرکت و سیمیدکو(تامین کننده اصلی گندله فولاد شادگان) است. امروز همکاری با سیمیدکو در ارایه گندله با کیفیت یکی از اصلیترین دلایل افزایش تولید آهن اسفنجی با کیفیت بالا در فولاد شادگان به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان تمرکز بر بحث کنترل هزینههای تمام شده قیمت همه موارد تاثیرگذار در تولید آهن اسفنجی را یادآور شد و تاکید کرد که با برنامهریزیهای صورت گرفته در این زمینه پیشبینی و اتخاذ راهکارهای لازم صورت گرفته است.
وی همچنین در زمینه پروژه فولادسازی نیز به خبرنگار ما گفت: این پروژه از ابتدای کار تا کنون با پیشرفت ۷۰ درصدی مواجه است که براساس برنامهریزیهای صورت گرفته، امیدواریم در نیمه اول سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری برسد. گرچه در این زمینه هم مشکلات زیادی از جمله تمدید نشدنLC پروژه، مشکل پیمانکار یا در واقع تکنولوژ خط ریختهگری و… وجود داشت که خوشبختانه همه آنها حل و در فاز عملیاتی قرار گرفتهاند.
کهزاد افزود: علاوه بر موضوعات فوق، از محل مازاد فاینانسی که برای این پروژه در نظر گرفته شده بود، افزایش ظرفیت و توسعه فولاد شادگان به دو میلیون تن را در نظر گرفتهایم که طی آن ایجاد یک پلان تولید اسلب با ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن با شرکت دانیلی نهایی شد و طرح در قالب خرید خارج با شرکت یاد شده به عنوان طراح و تامینکننده تجهیزات خارج نهایی و قرارداد منعقد گردیده که منتظر به سر انجام رسیدن LC آن هستیم، در این زمینه نیز کارهای تمدید آن انجام شده که در صورت تمدید LC گره ریختهگری فاز اول و دوم باز و در فاز عملیاتی قرار میگیرند.
مدیرعامل شرکت فولاد شادگان در ادامه موضوع تمرکز این شرکت بر حفظ محیط زیست را یادآور شد و گفت: این شرکت در کنار بحثهای توسعه، تمرکز بسیاری بر موضوع محیط زیست دارد، بهطوریکه در این مدت مواردی از جمله بحث پساب فولاد شادگان، نصب و تکمیل غبارگیرها و… را به مرحله اجرا در آوردهایم.
همچنین در این شرکت فعالیتهای بسیاری بر روی کاهش مصارف انرژی در حوزههای برق، گاز و آب پیشبینی شده که همه اینها در حال بررسی و مهندسی است که امیدواریم در آینده نزدیک در فاز عملیاتی قرار گیرند تا بتوانیم درضمن کاهش مصرف حاملهای انرژی در حفظ محیط زیست اطراف کارخانه جز شرکتهای پیشرو در این زمینه باشیم.
وی در ادامه موضوع محدودیت برق و گاز در سال جاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: متاسفانه در نیمه اول سال جاری به دلیل اعمال محدودیت برق بیش از ۳۰ هزار تن تولید را از دست دادیم این درحالی است که در زمینه دوم سال نیز با محدودیت گاز مواجه بودیم که فشار بسیار زیادی به مجموعه وارد شد.
کهزاد تاکید کرد که اگر در سطح ملی برای برونرفت از این مشکلات اساسی و پایهای راهکاری در نظر گرفته نشود به شدت میتواند تاثیر منفی بر صنعت بگذارد و سودآوری شرکتها را کاهش دهد. او از مسوولان خواست تا با اتخاذ راه حلی در کمترین زمان ممکن مانع از آسیب بیشتر بر صنایع کشور به ویژه صنایع فولادی شوند.