عرضه جهاني معادن نقره در مقايسه سال به سال، با ۰/۶ درصد کاهش در سال ۲۰۲۲ به ۲۵ هزار و ۵۷۸ تن رسيد که علت اصلي آن، کاهش توليد در پرو بود.
تورم در تقريباً دادههاي هزينههاي کليدي سال گذشته، باعث شد که در يک مقايسه سال به سال، هزينههاي تمامي بهرهبرداران معادن نقره در جهان ۱۵/۸ درصد افزايش پيدا کند.
انتظار ميرود توليد معادن با ۲/۴ درصد افزايش در سال ۲۰۲۳ به ۲۶ هزار و ۱۹۳ تن برسد که علت اصلي آن به بهرهبرداري رسيدن پروژههاي جديد است.
گروه رسانهاي پردازش: در سال ۲۰۲۲، توليد جهاني معادن نقره با ۰/۶ درصد كاهش سال به سال، به ۲۵ هزار و ۵۷۸ تن رسيد. اين به دنبال رشد قوي ۵/۸ درصدي سال قبل بود زيرا در آن سال معادن از وقفههاي ناشي از همهگيري كوويد ۱۹ رها شده بودند.
توليد سال ۲۰۲۲، ۶۴۸ تن كمتر از پيشبيني پيمايش جهاني نقره بود زيرا بسياري از پروژههاي جديد با تأخير روبهرو شدند؛ معدن اوچوكاكوا (Uchucchacua) در بيوناوچرا (Buenaventura) توليد پيشبيني شده خود را از سر نگرفت و چند معدن ديگر نيز تحت تأثير اختلالات غيرمنتظره قرار گرفتند.
كاهش سال گذشته در توليد جهاني نقره ناشي از توليد كمتر محصولات جانبي از معادن سرب و روي (۳/۵- درصد) بود. اين كاهش تا حدي با افزايش توليد نقره از معادن طلا (۱+ درصد) و مس (۰/۸+) جبران شد.
در عين حال، توليد از معادن اصلي نقره در يك مقايسه سال به سال تقريباً ثابت بود (۰/۱+ درصد). در سطح كشوري، توليد “پرو” بيشترين كاهش را داشت (۲۶۳ تن) كه پس از آن استراليا (۱۳۱ تن) و بوليوي (۸۸ تن) قرار داشت. اين كاهشها تا حدي با افزايش توليد مكزيك (۹۸ تن)، آرژانتين (۹۴ تن) و روسيه (۶۷ تن) خنثي شد.
انتظار ميرود عرضه معادن نقره در سالجاري با ۲/۴ درصد افزايش به ۲۶ هزار و ۱۹۳ تن برسد. اين تا ميزان زيادي به دليل افزوده شدن توليد پروژههاي جديد خواهد بود. به عنوان مثال، انتظار ميرود معدن جيوانيسيپيو (Juanicipio) به ظرفيت كامل توليد خود برسد كه اين ميتواند يك محرك مهم براي رشد توليد مكزيك باشد.
در ساير نقاط، استمرار بهرهبرداري از معدن لاكويپا (La Coipa) و راهاندازي معدن سالارس نورت (Salare Norte) باعث افزايش توليد شيلي خواهد شد. پيشبيني ما آن است كه معدن اوچوكاكوا، توليد خود را تا پايان سال ۲۰۲۳ از سر بگيرد.
سـاير مـناطق
توليد نقره در اقيانوسيه با ۹/۶ درصد كاهش سال به سال، به يك هزار و ۲۸۷ تن در سال ۲۰۲۲ رسيد.
اين به دليل كاهش توليد استراليا به ميزان ۹/۹ درصد و مجموع توليد يك هزار و ۱۹۹ تن در اين كشور به دليل كاهش ظرفيت برنامهريزي شده در معدن كانينگتون (Cunnington) و همچنين جابهجايي زيرساختارهاي فرسوده آن بود.
دليل ديگر، كاهش توليد “پاپوآ گينه نو” بود كه با ۸/۲ درصد كاهش به ۸۴ تن رسيد زيرا توليد معدن هايدن والي (Hidden Valley) در هارموني (Harmony) تحت تأثير از كار افتادن تسمه نقالهها و همچنين كاهش برنامهريزي شده تناژ توليد قرار گرفته بود. در بين كشورهاي مستقل مشتركالمنافع، توليد نقره در روسيه با ۳/۳ درصد افزايش سال به سال، به دو هزار و ۱۰۳ تن رسيد.
اولين سال توليد كامل در معدن نژداي (Nezhda) شركت پليمتال (Polymetal) به رشد توليد تا يك هزار و ۲۸۰ تن كمك كرد.
در اروپا، توليد نقره در يك مقايسه سال به سال تقريباً ثابت ماند و به دو هزار و ۴۷ تن رسيد. اين عليرغم ميزان توليد كنسانتره نقره (۱۳ تن) از طريق فعاليتهاي صورت گرفته در معدن KGHM در لهستان به دليل افزايش ميزان استخراج معادن زيرزميني بوده است.
در آفريقا، توليد نقره با ۱۴ درصد افزايش سال به سال، به ۵۲۳ تن رسيد كه علت آن افزايش توليد “بوتسوانا” به اين دليل بود كه توليد معدن خوماكائو (Khoemacau) پس از تكميل ساخت آن در اواسط سال ۲۰۲۲، به ظرفيت كامل رسيد.