رتبه بینالمللی فولاد مبارکه اصفهان محفوظ ماند، فولاد خوزستان از جدول حذف شد
۱۰۹ شرکت بزرگ تولیدکننده فولاد جهان به صف شدند
گروه رسانهای پردازش- طبق جدیدترین دادههای منتشر شده از سوی “انجمن جهانی فولاد” (World Steel Association)، فهرست تولیدکنندگان بزرگ فولاد جهان در سال ۲۰۲۳ تغییرات اندکی نسبت به سال ۲۰۲۲ داشته است.
گروه “چین باوو” همچنان به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان در این سال باقی مانده است و به دنبال آن، “آرسلور میتال” قرار دارد. همچنین، گروه “آناستیل” نیز جایگاه خود را در رتبه سوم حفظ کرده است.
تغییرات جزئی در رتبهبندی ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد شامل جابجایی رتبههای گروه HBIS چین و گروه شاجانگ است که جایگاه پنجم و ششم را دارند. گروه “شاجانگ” کاهش قابلتوجه تولید بالغبر یک میلیون تنی را در سال داشته است. از سوی دیگر، تغییرات بزرگتر در رتبهبندی ۵۰ تولیدکننده بزرگ شامل “هلدینگ تینگشان” است که از جایگاه ۳۲ به جایگاه ۲۳ صعود کرده است، و شرکت روسی EVRAZ که از رتبه ۳۴ به رتبه ۴۴ سقوط کرده است.
به طور کلی، قاره آسیا همچنان در صدر فهرست قرار دارد، به ویژه چین که ۲۷ تولیدکننده از ۵۰ تولیدکننده برتر فولاد جهان را به خود اختصاص داده است. برای پیدا کردن یک شرکت مستقر در اتحادیه اروپا، به جز آرسلور میتال، باید به جایگاه ۴۱ (تایسنکروپ) مراجعه کرد. اولین کارخانه فولاد آمریکایی “نوکور کورپوریشن” است که در رتبه ۱۵ قرار دارد (پیش از این در رتبه ۱۶ بود). بزرگترین کارخانه فولاد هند نیز گروه “تاتا استیل” است که در جایگاه دهم قرار دارد.
به طور کلی، میتوان مشاهده کرد که برخی از شرکتها در تولید فولاد از سال ۲۰۲۲ به ۲۰۲۳ با کاهش مواجه شدهاند، مانند EVRAZ و گروه شاندونگ استیل (که از جایگاه ۱۱ به جایگاه ۱۷ سقوط کرده است)، در حالی که شرکتهایی مانند هولدینگ “تینگشان” و JSW Steel Limited افزایش تولید چشمگیری داشتهاند. تولید JSW از ۲۳/۳۸میلیون تن به ۲۶/۱۵میلیون تن رسیده است.
در این میان، شرکت “فولاد مبارکه اصفهان” با حفظ جایگاه چهلودوم در سال ۲۰۲۳، نسبت به سال ۲۰۲۲ توانست به عنوان تنها شرکت ایرانی در فهرست ۱۰۹ شرکت بزرگ تولیدکننده فولاد باقی بماند.
شایان ذکر است، فولاد مبارکه اصفهان در فهرست منتشر شده در سال ۲۰۲۰ از سوی انجمن جهانی فولاد، رتبه ۴۶ را داشته که با ارتقا ۴ رتبه تا سال ۲۰۲۲ توانست در سال ۲۰۲۳ نیز این جایگاه را حفظ کند اما دیگر شرکت ایرانی یعنی فولاد خوزستان که در سال ۲۰۲۰ جایگاه ۹۵ را در میان ۱۳۷ فولادساز برتر دنیا دارا بود، در فهرست ۱۰۹ شرکت برتر در سال ۲۰۲۳ دیده نمیشود.
دادههای اعضای انجمن جهانی فولاد از اعلامیه رسمی تولید هر شرکت به دست آمده است، در حالی که برای شرکتهای چینی از انتشار رسمی دادههای CISA استفاده شده است. در صورتی که یک شرکت بیش از ۵۰ درصد مالکیت یک زیرمجموعه را داشته باشد، تمام تولید آن زیرمجموعه در آمار گنجانده میشود. در صورتی که مالکیت بین ۳۰ درصد تا ۵۰ درصد باشد، تولید به طور نسبی گنجانده میشود. لازم به ذکر است که مالکیت کمتر از ۳۰ درصد به عنوان یک علاقه اقلیتی در نظر گرفته میشود و مگر اینکه به طور خاص ذکر شود، در محاسبات گنجانده نمیشود.