LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

پیشرفت سریع پروژه‌های فولاد سرمد ابرکوه آمادگی «ومعادن» برای توسعه فعالیت‌ها در استان یزد
آذر ۱۵, ۱۴۰۲
اثر دیجیتالی”کلان داده‌ها” و تاثیر آن در تولید صنعتی چگونه خریدهای آنلاین و مرور صفحات اینترنتی ردیابی می‌شود؟
آذر ۱۶, ۱۴۰۲
نمایش همه

مهندس علی عابدی، رییس هیات‌مدیره گروه معدنی و صنعتی عطامتال در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش خبر داد:عرضه “هماتیت گاما” برای اولین‌بار در کشور از سوی گروه معدنی و صنعتی عطامتال”

آذر ۱۶, ۱۴۰۲
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

گروه صنعتی و معدنی عطامتال با تبدیل سنگ‌‌آهن هماتیت کم‌عیار به “هماتیت گاما”، آماده مرتفع کردن بخشی از نیاز صنایع فولاد به مواداولیه از جمله گندله است.

این مجموعه شامل ۱۱ شرکت صنعتی، معدنی، بازرگانی و حمل و نقل با هدف اکتشاف، استخراج و فرآوری معادن فلزی و غیرفلزی با اولويت معادن سنگ‎آهن (مگنتیت، هماتیت)، سنگ منگنز، مس، خاک صنعتی و … در شرق کشور در سال … فعالیت خود را آغاز و تاکنون برای بیش از ۱۵۰۰ نفر به‌طور مستقیم اشتغالزایی کرده است.

به گفته او، عطامتال با دارا بودن ۱۱ محدوده معدنی با بیش از ۳۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی و ۷ معدن فعال، درصدد انجام اکتشافات تکمیلی در محدوده‌های تحت تملک خود در مناطق سنگان، تایباد، نیشابور، بردسکن، بوشرویه و… است و شناسایی ذخایر عمقی در دستور کار این شرکت قرار دارد.

عابدی، فرآیند‌های فولادسازی از جمله کوره‌بلند، قوس‌الکتریکی، SL/RN، ITMK3 و… را یادآور شد و با بیان این مهم که به واسطه بهره‌برداری از ذخایر سنگ‌آهن مگنتیتی، سایر روش‌های فولادسازی مغفول مانده‌اند، افزود: امروزه ذخایر هماتیتی مورد توجه صنعت فولاد قرار گرفته و از این روی، گره صنعتی عطامتال به بیش از یک دهه تمرکز بر ذخایر هماتیتی، نتایج شایان توجهی از فرآوری سنگ‌آهن هماتیتی به دست آورده و برای اولین‌بار در کشور محصول “هماتیت گاما” را به بازار عرضه کرده است.

هماتیت گاما با کیفیت بالا و همتراز با گندله، امکان جایگزینی با این ماده‌اولیه را داراست و تکنولوژی تولید آن با الگوبرداری از روش‌های مورد استفاده در کشورهای استرالیا، برزیل، چین، هند و… در اختیار گروه صنعتی عطامتال قرار دارد.

رییس هیات‌مدیره گروه معدنی و صنعتی عطامتال قیمت هماتیت گاما را ۲۵ درصد کمتر از گندله عنوان کرد و با بیان این مهم که نمونه این محصول در فولادسازی‌های کشور از جمله فولادمبارکه اصفهان و خط قائم شرکت ذوب‌آهن اصفهان مورد استفاده قرار گرفته، خاطرنشان کرد: ظرفیت فعلی تولید هماتیت گاما در کارخانه گروه عطامتال بالغ‌بر ۳۰۰ هزار تن است و تا پایان سال آینده به دو میلیون تن در سال خواهد رسید.

وی افزود: زیرساخت‌های لازم از جمله زمین، برق، گاز و… طرح توسعه عطامتال مهیا است و این گروه درنظر دارد تا پلنت تولید هماتیت گاما را در جوار معادن گروه عطامتال توسعه دهد؛ ضمن آن‌که این مجموعه در حال مذاکره با شرکت‌های فولاد قائنات، فولاد سبزوار، صبافولاد خلیج‌فارس و… جهت تامین بخشی از نیاز آنها به مواداولیه تولید آهن‌اسفنجی است.

عابدی، لجستیک را یکی از چالش‌های اساسی این مجموعه برشمرد و افزود: حمایت از تولید، اشتغال‌زایی و کارآفرینی، مستلزم اقدامات جدی و عملی برای تامین زیرساخت‌ها از جمله ناوگان ریلی، ماشین‌آلات و لوازم یدکی، دانش‌فنی موردنیاز و… است؛ به طور مثال، زمانبر بودن فرآیندهای واردات قطعات و ماشین‌آلات معدن‌کاری بر قیمت تمام شده تاثیر گذاشته و زمان و انرژی سرمایه‌گذاران معطوف به پیگیری‌های اداری تامین قطعات موردنیاز پروژه‌ها می‌گردد.

وی قدیمی بودن دانش‌فنی را از دیگر گلوگاه‌های معدنکاری برشمرد و تصریح کرد: ایران به لحاظ ذخایر معدنی بسیار غنی و اطلس بسیار متنوعی از مواد معدنی استراتژیک و دست‌نخورده است که در صورت عدم‌مدیریت صحیح، عدم‌دسترسی به دانش روز دنیا و ماشین‌آلات مورد نیاز، بهره‌برداری صحیح و اصولی از این ذخایر از دست می‌رود.

او حرکت به سمت فرآوری و ایجاد زنجیره ارزش از ذخایر هماتیتی را گریزناپذیر دانست و با بیان این‌که در آینده نزدیک استفاده از این ذخایر از راه‌های تامین پایدار واحدهای فولادی است، خاطرنشان کرد: گروه صنعتی عطامتال آمادگی همکاری با واحدهای فولادی در انتقال تجربیات و دانش‌فنی بهره‌برداری از معادن سنگ‌آهن هماتیتی دارد؛ ضمن آن‌که، این گروه در سال‌جاری بالغ‌بر ۱۰ میلیون دلار ارز‌آوری از طریق صادرات هماتیت گاما به کشور چین داشته است.

گفتنی است، با اجرای طرح‌های توسعه گروه صنعتی و معدنی عطامتال، میزان اشتغال‌زایی این مجموعه به بیش از چهار هزار نفر خواهد رسید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز