مهندس علی بیاتماکو، مدیرعامل شرکت “سپهرتجلی ایرانیان” در گفتوگو با گروه رسانهای پردازش با اشاره به این مطلب که شرکت سپهرتجلی ایرانیان به عنوان بازوی اجرایی هلدینگ تجلی توسعه معادن و فلزات، ماموریت استخراج و بهرهبرداری از معدن زغالسنگ گلندرود را برعهده دارد، افزود: این مجموعه علاوهبر استخراج و بهرهبرداری از معدن زغالسنگ گلندرود، فعالیت در حوزه عناصر نادر خاکی را نیز در دستورکار خود قرار داده است.
بیاتماکو، فعالیت دوساله این شرکت در معدن گلندرود و تلاش این مجموعه برای تداوم استخراج را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: عدمدریافت مجوز “تونل۱۰” معدن زغالسنگ گلندرود به منظور دسترسی به ذخیره قابلتوجه این محدوده از جمله چالشهای سپهرتجلی ایرانیان به شمار میآید.
وی قیمتگذاری دستوری زغالسنگ و فاصله آن با قیمتهای جهانی را موجب عدمانگیزه سرمایهگذاری بخشخصوصی در این حوزه دانست و با اشاره به تاثیرگذاری بهسزای قیمتگذاری متناسب با هزینههای استخراج و فرآوری زغالسنگ، خواستار تغییر نگاه در سیاستگذاری و مدیریت بازار زغالسنگ شد.
او معادن زغالسنگ را به صورت بالقوه حادثهخیر برشمرد و با بیان اینکه عدمرعایت موارد ایمنی در این معادن، حوادث غیرقابل جبرانی روی خواهند داد، خاطرنشان کرد که سپهر تجلی ایرانیان رعایت کامل موارد و ضوابط ایمنی را در دستور کار خود قرار داده است.
به گفته مدیرعامل سپهر تجلی ایرانیان، این مجموعه با انجام فعالیتهای متمرکز و تخصصی، اولین پروانه بهرهبرداری از عناصر نادر خاکی در استان یزد را در آینده نزدیک دریافت خواهد کرد.
بیاتماکو در تشریح دیگر فعالیتهای این شرکت با اشاره به اینکه تاکنون فعالیت در محدودههای حاوی عناصر نادر خاکی که کمتر مورد توجه قرار گرفته را گسترش داده و سهامداران نیز در آینده نزدیک شاهد خبرهای خوبی خواهند بود، تصریح کرد: بهرهبرداری از واحد تیتانومگنت شهرستان فنوج در استان سیستان و بلوچستان در یک کنسرسیوم سهجانبه در دستور کار شرکت سپهرتجلی ایرانیان قرار دارد؛ از سوی دیگر، این مجموعه با همکاری مجموعههای دانشبنیان درنظر دارد شورابهها و تلخآبهها و محدودههای پرپتانسیل لیتیوم و منیزیت را به بهرهبرداری برساند.
او تعریف ماموریتهای برونمرزی “سپهرتجلی ایرانیان” به عنوان یک شرکت پروژهمحور را در دستور کار مجموعه دانست و افزود: این مجموعه مطالعاتی بر روی معادن منگنز ترکیه و مس ارمنستان را نیز آغاز کرده است.