LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

الکترولیز آهن در یک الکترولیت اکسید مذاب؛راهکار متخصصان برای کاهش انتشار گازهای آلاینده و مقابله با تغییرات اقلیمی
آبان ۲۰, ۱۴۰۲
اثرات زیست‌محیطی آینده‌نگر خودروهای سواری تولید خودروهای برقی تحت سناریوهای مختلف تولید انرژی و فولاد
آبان ۲۰, ۱۴۰۲
نمایش همه

مهندس امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت “فولاد خوزستان” در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش خواستار شد:

آبان ۲۰, ۱۴۰۲
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • سرب و روی
  • سنگ آهن و معادن
  • مس و آلومینیوم
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

بر اساس تعریف انجمن جهانی فولاد “world steel Association” , و به منظور تصمیم گیری در صنعت فولاد

واژه “خام‌فروشی” مورد بازنگری قرار گیرد

مهندس امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت “فولاد خوزستان” در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش با تشریح این مطلب که در چهار دهه گذشته، ظرفیت تولید فولاد کشور به عنوان یک صنعت صنعت‌ساز از ۱/۵ میلیون تن در سال به بالغ‌بر ۴۵ میلیون تن ظرفیت اسمی رسیده است، گفت: فولاد خوزستان با ظرفیت بالغ‌بر چهار میلیون تن با سهم ۸ درصدی، رتبه دوم تولیدکنندگان فولاد کشور را داراست.

ابراهیمی با بررسی دو فاکتور تامین مواداولیه به‌ویژه سنگ‌آهن و انرژی تصریح کرد که به واسطه شرایط ناترازی برق در سال‌های گذشته، از سوی دولت به‌منظور جلوگیری از قطع برق مصرفی خانگی، محدودیت برق صنایع به ویژه فولادسازی‌ها در دستور کار قرار گرفت و شرکت فولاد خوزستان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در سه سال پیشین با خاموشی‌های مقطعی مواجه بوده است.

وی از دست رفتن تولید کارخانه به دلیل قطع گاز و برق با هدف تامین انرژی مورد استفاده مردم را در راستای ایفای مسولیت اجتماعی شرکت برشمرد و در گزارش میزان تولید از دست رفته، تصریح کرد: فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۳۸ هزار تن تولید را از دست داده که از این میزان، بالغ‌بر ۱۳۸ هزار تن تولید ناشی از قطع گاز و ۵۰۰ هزار تن نیز به قطع برق اختصاص دارد.

گفتنی است، شرکت فولاد خوزستان در سال گذشته نیز میزان ۲۳۸ هزار تن و در شش‌ماهه ابتدایی سال‌جاری نیز بالغ‌بر ۵۶۰ هزار تن تولید خود را به دلیل قطعی حامل‌های انرژی از دست داده است؛ نکته حائز اهمیت در خصوص خاموشی بالغ‌بر یک ماه و نیم از سال‌جاری، وارد آمدن خسارتی معادل ۱۱ همت از درآمد و ۳/۵ همت از سود این شرکت است.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با بیان تعهد مجموعه به سهامداران، ظرفیت‌های گوناگون فولاد خوزستان از توان تولید اسلب و شمش را یادآور شد و ابراز امیدواری کرد که با وارد مدار شدن پروژه “زمزم۳” در آینده نزدیک، فولاد خوزستان تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین عرضه‌کنندگان آهن‌اسفنجی در بازار خواهد شد؛ این در حالی است که این مجموعه از ابتدای سال‌جاری تاکنون موفق به عرضه ۳۰۰ هزار تنی آهن‌اسفنجی در بازار شده است.

فرصت ارزآوری صنعت فولاد به مخاطره افتاده است

مدیرعامل فولاد خوزستان واژه خام‌فروشی را با استناد به طبق تعریف انجمن جهانی فولاد مورد بررسی قرار داد و افزود: فرآورده‌های میانی فولاد به دلیل انجام چندین مرحله عملیات تبدیل سنگ به شمش، محصولی “خام” محسوب نمی‌شوند و جز محصولات میانی دسته‌بندی می‌شود اما تفاسیر اشتباه از این مهم موجب انحراف در تصمیم‌گیری‌های مهم در خصوص صنعت فولاد شود.

به گفته وی، با وجود کلیه چالش‌های تامین انرژی، از ۴۵ میلیون تن ظرفیت اسمی این صنعت، امروز شاهد تولید بالغ‌بر ۳۲ میلیون فولاد هستیم که با درنظر گرفتن مصرف متوسط ۲۰۰ کیلوگرم به ازای هر نفر، رقمی نزدیک به ۲۰ میلیون تن مصرف بازار داخل و بیش از ۱۲ میلیون تن فولاد تولید شده، مازاد مصرف است و باید صادر گردد؛ از سوی دیگر، سیاست جانمایی شرکت‌های که در مجاورت با آب‌های آزاد هستند، صادرات‌محور است که با جلوگیری صادرات آنها، عملا این مزیت جغرافیایی بلااستفاده خواهد ماند.

او وضع عوارض صادراتی در شرایط جنگ روسیه و اوکراین را موجب از دست رفتن فرصت طلایی صادرات محصولات فولادی کشور دانست و خاطرنشان کرد که در شرایطی که ایران به دلیل وضع عوارض و بخشنامه‌های گوناگون ناشی از تعریف نادرست خام‌فروشی از فرصت صادراتی خود استفاده نکرد، سایر کشورها از جمله هندوستان برای اولین‌بار با صادرات محصولات نیمه‌نهایی، وارد بازار شدند.

ابراهیمی، مزیت صادراتی فولاد ایران را نه در بالای زنجیره و نه در محصولات نهایی، بلکه در محصولات میانی و طویل دانست و افزود: تجربه ثابت کرده هر زمان شرایط صادرات محصولات طویل در ایران فراهم شده، کشورهای همسایه زمینه عدم‌تحقق این مهم را فراهم کرده‌اند؛ به‌طور مثال، اخیرا کشور عراق با وضع عوارض ۳۰ درصدی واردات میلگرد، عملا فرصت صادراتی ایران را از بین برد و در حال حاضر میلگرد ایران در بازار داخل و بخش محدودی هم در بازار افغانستان به فروش می‌رسد.

مدیرعامل فولاد خوزستان، سیاست‌های صادراتی سایر کشورها نظیر نفت خام آمریکا و سنگ‌آهن برزیل را یادآور شد و بر لزوم تمرکز بر مزیت‌های صادراتی فولاد کشور افزود: در چهار دهه گذشته صنعت فولاد از موقعیت خود در بازارهای جهانی به‌ویژه آسیای شرقی استفاده کرده اما امروز شاهد آن هستیم که سایر کشورها ازجمله کشورهای چین و روسیه با ایفای نقش در بازارهای صادراتی، مزیت صادراتی محصولات فولادی ایران را کاهش داده‌اند.

وی در ادامه، ضرورت اعمال سیاست‌های حمایتی از سوی بانک مرکزی و وزارت صمت را یادآور شد و خاطرنشان کرد که اگر سیاست‌های حمایتی در حوزه تسهیل‌گری صادرات را جایگزین سیاست‌های تنبیهی نکنند، فرصت ارزآوری کشور از میان خواهد رفت؛ به طور مثال، اتخاذ عوارض صادراتی برای شرکت‌های فولادی بار مالی حداقل ۲۰ درصدی دارد که با توجه به هزینه‌های فزاینده جاری توجیه اقتصادی ندارد.

خبرهای خوب فولاد خوزستان برای سهامداران در پی اکتشاف پهنه‌های جدید

عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، ذخیره موجود معدنی ایران را ۳/۳ میلیارد تن عنوان کرد و با بیان این‌که تاکنون تنها ۵ درصد اکتشافات صورت گرفته است، تصریح کرد: با توجه به هدف‌گذاری بلندمدت تولید فولاد، شرکت فولاد خوزستان با تاسیس شرکت “توسعه معادن فولاد خوزستان” چهار ماموریت به این شرکت محول کرده است که از این میان، خرید معادن کوچک‌مقیاس با هدف تامین مواداولیه مورد نیاز خود در دستور کار توسعه معادن فولاد خوزستان قرار گرفته است.

به گفته وی، تاکنون دو معدن توسط شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان خریداری شده است که بار کنسانتره یکی از این دو معدن وارد فولاد خوزستان شده و این مجموعه در حال مذاکره برای تملک ۱۵ معدن دیگر است.

او درخصوص چشم‌انداز فعالیت‌های معدنکاری برون‌مرزی فولاد خوزستان نیز گفت: این گروه با بررسی معادن افغانستان و ونزوئلا در آینده نزدیک خبرهای خوبی برای سهامداران خواهد داشت.

ضمن آن‌که، شرکت “سیمیدکو” با واردات ماشین‌آلات معدنی و شرکت “توسعه معادن فولاد خوزستان” نیز با واردات ماشین‌آلات اکتشافی، بخشی از نیاز این مجموعه به تجهیزات مورد نیاز برای استخراج و اکتشاف معادن را مرتفع خواهند کرد

ابراهیمی در پایان سایر عملیات اکتشافی گروه را مورد اشاره قرار داد و گفت: این مجموعه با انجام ۶ هزار متر عملیات اکتشافی در پهنه آباده-جازموریان به ذخیره خوبی دست یافته که با دریافت پروانه اکتشاف تا پایان سال‌جاری خبرهای خوبی برای سهامداران خود خواهد داشت.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز