محمدرضا بهرامن، رییس خانه معدن ایران در نشست خبری هفدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایع معدنی، ماشینآلات، تجهیزات و صنایع وابسته در پاسخ به سوال خبرنگار گروه رسانه ای پردازش درخصوص چالشهای هوشمندسازی، ماشینآلات و تکنولوژیهای نوین معدنی گفت:
پردازش: با توجه به ورود شرکتهای بزرگ همچون فولادمبارکه برای بهرهگیری از هوش مصنوعی، ضرورت استفاده معادن از هوشمندسازی و هوش مصنوعی را چگونه ارزیابی میکنید؟
درصورت عدم بهرهگیری از ماشینآلات پیشرفته و تکنولوژیهای نوین در حوزه معدن، قیمت نهایی مواداولیه بالا خواهد رفت که هم در بازارهای جهانی و هم در بازارهای داخلی رقابتی نخواهد بود.
بهرامن: تامین سوخت ماشینآلات یکی از چالشهای این حوزه است و اگر نتوانیم قیمت رقابتی برای محصولات معدنی تعیین کنیم، قیمت نهایی محصولات انتهایی زنجیره را نیز تحتالشعاع قرار میدهد و مزیت صادرات را از دست میدهیم.
اگر امروز برخلاف سایر کشورهای معدنی دنیا ناموفق هستیم، به معنای این نیست که دیگر سرمایهگذاری نکنیم بلکه نیاز داریم برنامهریزی واقع بینانه داشته و زیرساختها را درست کنیم.
جانمایی صنایعی همچون آلومینیوم المهدی به دلیل مزیت انرژی و نزدیکی به آب بوده و سایر برنامهریزیها هم باید واقع بینانه باشد که نیازمند متولی واقعی است.
بهرامن همچنین با اشاره به تعدد نمایشگاهها در سراسر کشور گفت: امروز صنعت نمایشگاهداری را با مغازهداری اشتباه گرفتیم و تنها نهادی که ضرر میکند معدن است به این دلیل که شرکتها به دلیل تعدد نمایشگاهها وارد رقابتی شدهاند که تصور میشود اگر در نمایشگاهی شرکت نکنند، بازار خود را از دست میدهند.