LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

گفت‌وگوی تصویری ماهنامه تخصصی پردازش با مهندس جلال ابوترابی، مدیرعامل شرکت “تارابگین”
اسفند ۱۴, ۱۴۰۰
معاون تکنولوژی و توسعه فولاد هرمزگان مطرح کرد: تغییر مثبت در صنعت فولاد با کنفرانس ریخته‌گری
اسفند ۱۵, ۱۴۰۰
نمایش همه

“سنگ آهن مركزى ايران” درصدد تكميل زنجيره توليد از “سنگ” تا ” اسلب”

اسفند ۱۵, ۱۴۰۰
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • ماهنامه_تخصصی_پردازش
  • مجتبی_حمیدیان
  • مصاحبه_159_158

شرکت “سنگ‌آهن مرکزی ایران” با تلاش برای تکمیل زنجیره تولید از سنگ تا اسلب و نیز در راستای اجرای مسوولیت‌های اجتماعی، درصدد ایجاد اشتغال و تامین نیاز صنایع فولادی کشور به مواداولیه است.

مهندس مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت “سنگ‌آهن مرکزی ایران” با بیان این مطلب گفت: شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران با بیش از پنج دهه فعالیت در تولید و عرضه سنگ‌آهن در منطقه بافق با ذخیره یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تنی در کل آنومالی‌های منطقه، به عنوان یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های سنگ‌آهن کشور شناخته می‌شود. ذوب‌آهن اصفهان، مطالعات وسیعی نیز در زمینة اکتشافات معادن سنگ‌آهن انجام داده است.

به گفته او، معدن چغارت واقع در ۱۰ کیلومتری شمال‌شرقی شهر بافق و ۱۲۰ کیلومتری جنوب‌شرقی شهر یزد، ۷۵ کیلومتری جنوب‌غربی شهر بهاباد و در حاشیه کویر مرکزی ایران یکی از معادن فعال این شرکت است، ضمن آن‌که سنگ‌آهن مرکزی ایران در سه دهه گذشته علاوه بر تولید سنگ‌آهن مورد نیاز

مشاور مدیرعامل صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد ایران با بیان این‌که علاوه بر چغارت، معادن سنگ‌آهن سه‌چاهونX، سه‌چاهونXI، چاه‌گز، منگنز ناریگان و لکه‌سیاه نیز از معادن فعال زیرمجموعه این شرکت به‌شمار می‌روند، تصریح کرد: تمام سنگ‌آهن استخراجی این شرکت صرف تولید کنسانتره شده و تمام ظرفیت کنسانتره تولیدی نیز تبدیل به گندله می‌گردد.

حمیدیان با اشاره به لزوم افزایش ظرفیت اسمی چهار میلیون تنی کارخانه کنسانتره این شرکت افزود: ظرفیت کنسانتره‌سازی این شرکت پاسخگوی خوراک کارخانه گندله‌سازی نیست، از این‌رو پیش‌بینی می‌شود با اجرای فاز اول طرح توسعه، تولید فعلی گندله این شرکت تا نیمه ابتدایی سال آینده از چهار میلیون تن فعلی به پنج میلیون تن ظرفیت اسمی رسیده و در فاز بعدی، ظرفیت کارخانه چهار میلیون تنی کنسانتره این شرکت با افزایش ظرفیت دو میلیون تن، به شش میلیون تن برسد.

مدیرعامل سنگ‌آهن مرکزی ایران، یکی از راه‌های بهره‌گیری مردم بومی منطقه از فعالیت صنایع بالادستی را تمرکز بر صنایع پایین‌دست دانست و خاطرنشان کرد: در راستای تکمیل زنجیره تولید از جمله آهن‌اسفنجی، شمش و اسلب، مطالعات اولیه صورت گرفته و پیش‌بینی می‌شود تا چهار سال آینده زنجیره کاملی از سنگ تا اسلب را خواهیم داشت.

او لازمه توسعه صنایع پایین‌دست را تقویت زیرساخت‌های منطقه از جمله حامل‌های انرژی، حمل و نقل ریلی، جاده‌ای و… برشمرد و تصریح کرد که یکی از پروژه‌های در دست اقدام این شرکت، تامین آب تصفیه از پساب‌های شهری یزد است که علیرغم گذشت یک‌سال و نیم از انعقاد قرارداد آن، هنوز اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفته است. گفتنی‌است، سنگ‌آهن مرکزی ایران درنظر دارد با اولویت قرار دادن اجرای این پروژه و تعیین پیمانکار تا ابتدای سال ۱۴۰۱، بخشی از آب شهر بافق و بخشی از آب مورد نیاز صنایع منطقه را تامین کند.

این عضو هییت مدیره مجتمع فولاد سنگان در ادامه افزود: یکی از منابع تامین آب پایدار کنسانتره‌سازی، تصفیه حوضچه‌های باطله انباشته شده معادن این شرکت است که قابلیت بازیافت آب تا ۷۰ درصد و تامین آب چرخه تولید را دارا است، ضمن آن‌که با توجه به کاهش ۱۵ درصدی تولید در تابستان سال‌جاری به‌دلیل قطع برق، این مجموعه درنظر دارد با بررسی میزان مصرف گاز و برق، با احداث نیروگاه اختصاصی، علاوه بر رفع نیاز خود به حامل‌های انرژی، بخشی از نیاز مردم منطقه به آب، برق و… را نیز مرتفع سازد.

حمیدیان گفت: تنها صنعت فعال منطقه بافق در پنج دهه گذشته، سنگ‌آهن مرکزی ایران بوده که تابحال توانسته برای بیش از ۶ هزارنفر به‌صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده که با هماهنگی وزارت صمت و با اجرای طرح‌های توسعه این شرکت، پیش‌بینی می‌شود تا ۳۵۰۰ فرصت شغل دیگر نیز در منطقه ایجاد گردد.

مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران، فاصله بیست میلیون تنی ظرفیت تولید فولاد با چشم‌انداز ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد که این شرکت سهم ۱۰ الی ۱۵ درصدی کسری سنگ‌آهن تا سال ۱۴۰۴ را جبران می‌کند، اما برای دستیابی به ۱۷۰ میلیون تن سنگ‌آهن مورد نیاز، نیازمند اجرای طرح‌های اکتشافی جدید و احداث زیرساخت‌های لازم جهت افزایش دو برابری سنگ‌آهن در چهار سال پیش‌رو نسبت به میزان فعلی هستیم.

او با بیان این‌که یکی از اساسی‌ترین مشکلات در بخش معدن و صنایع معدنی، نیاز به سرمایه‌گذاری به‌ویژه برای نوسازی ماشین‌آلات و تکمیل پروژه‌ها است، تصریح کرد: دولت با ارائه تسهیلات لازم می‌تواند بخشی از نیاز صنایع معدنی به ماشین‌آلات مورد نیاز را در کوتاه مدت مرتفع نماید، ضمن این‌که در بلندمدت، شرکت‌هایی نظیر هپکو می‌توانند پاسخگوی نیاز معادن به ماشین‌آلات باشند.

این عضو هییت مدیره صندوق پژوهش و فناوری کریمه با اشاره به برنامه جامع مسوولیت‌های اجتماعی این شرکت خاطرنشان کرد: سنگ‌آهن مرکزی ایران درنظر دارد با تغییر رویکرد به سمت ارائه تسهیلات مردم‌محور از قبیل احداث بیمارستان، شهرک‌ صنعتی و…، با ایجاد اثرات پایدار و عام‌المنفه‌ای در منطقه، علاوه بر تضمین بیشترین سود برای سهامداران از رضایت مردم منطقه از فعالیت‌های این شرکت نیز برخوردار گردد.

او در پایان با ناراضی دانستن فعالان معدنی از نامتوازن بودن سود در زنجیره تولید فولاد، گفت: در حال حاضر فعالان معدنی برای کسب ارزش‌افزوده بیشتر به دنبال تولید فولاد و محصول نهایی هستند و این در حالی است که اگر قیمت کنسانتره به ۲۴ درصد و گندله به ۳۰ درصد قیمت شمش برسد، به تعادل نزدیک‌تر خواهد بود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز