“گروه صنعتی سپاهان” در صورت تامین ورق موردنیاز از آمادگی خود برای تولید انواع لولههای گاز، مانیس، گالوانیزه و صنعتی جهت استفاده در صنایع مختلف نفت، گاز، پتروشیمی، ساختمانی و… خبر داد.
مهندس علی پناهی، معاون بازرگانی گروه صنعتی سپاهان در گفتوگو با گروه رسانهای پردازش با اعلام این خبر ظرفیت تولید شرکت سپاهان را ۴۵۰ هزارتن، ساختههای فلزی اصفهان (سافا)، ۶۰ هزارتن و نورد سپاهان را نیز ۱۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: کیفیت تولیدات شرکت به ویژه لولههای “مانیس” به حدی بالاست که هماینک محصولات آن مجوز کاربری در آتشنشانی و پروژههای حساس را دریافت کرده است.
وی با اعلام اینکه هماینک امسال برای “گروه صنعتی سپاهان” ۱۶۰ هزارتن، نورد و لوله پروفیل سپاهان ۸ هزارتن و سافا ۲۱ هزارتن تولید پیشبینی شده است، تصریح کرد که شرکتهای نورد و سافا قطعاٌ به برنامههای پیشبینی شده دست خواهند یافت، اما تحقق برنامه شرکت اصلی سپاهان بستگی به تامین ورق از سوی بورس دارد.
معاون بازرگانی گروه صنعتی سپاهان تاکید کرد که به دلیل حساسیت بالا در تولید لولههای گاز که ارتباط مستقیم با امنیت شهروندان دارد، سعی میشود که فقط از ورقهای مبارکه برای ساخت لولههای فوق استفاده گردد.
گفتنی است، واحد کنترل کیفیت کارخانه فوق صرفا ورقهای مبارکه را برای تولید لولههای گاز مورد تایید قرار داده است.
پناهی در ادامه بحث تامین ورق از بورس با استفاده از سهمیه در نظر گرفته شده را یکی از مباحث اصلی پیشروی این شرکت دانست و تاکید کرد که سال گذشته ۲۰ هزارتن ورق به دلیل عدمتامین بورس از بازار آزاد خریداری شده است!
وی با اشاره به اینکه اصلیترین تقاضا در حوزه مسکن است، اما هماینک چشمانداز مثبتی از سوی مسوولان برای رونق بخش مسکن متصور نیست و بخشخصوصی هم رغبتی به توسعه فعالیتها در حوزه یادشده ندارد، خاطرنشان کرد که دولت باید در هر شرایطی پاسخگوی مردم باشد و راه تولید را هموار و موانع کسبوکار را برطرف سازد، امروز همه کشورهای منطقه نظیر ترکیه علیرغم مسائل سیاسی، امکان تولید، صادرات و کسبوکار دارند، اما در کشور ما مقوله تولید با موانع بسیاری روبهرو است.
معاون بازرگانی گروه صنعتی سپاهان با اعلام اینکه وقتی ورق نباشد، تولید تحتالشعاع قرار خواهد گرفت و بهتبع آن درآمدهای مالیاتی دولت نیز کاهش مییابد، گفت: گروه صنعتی سپاهان معتقد است که کاهش تولید در نهایت به زیان اقتصاد کشور خواهد بود، ضمنآنکه در این شرایط و در این فضای مبهم و غیرایمن، خرید ورق از خارج بسیار پرریسک و غیرمنطقی است.
پناهی موضوع صادرات این هلدینگ در سال گذشته را یادآور شد و تاکید کرد که ما در سال ۱۴۰۱ بالغبر ۱۰ هزارتن صادرات عمدتا به کشور عراق داشتیم، اما توسعه صادرات نیز منوط به ثبات نرخ ارز است، وقتی بخشنامههای متعدد بابت نرخ ارز، همه سیاستها را تحتالشعاع خود قرار میدهد، عملاٌ به معنای آن است که حوزههای صادراتی برای رقبا هموار میشود، این درحالیاست که محصولات گروه صنعتی سپاهان به دلیل برخورداری از کیفیت بالا در بسیاری از کشورها از جمله ترکیه، ازبکستان، ترکمنستان و عراق تقاضای زیادی دارد و به آن اعتماد و اعتقاد کامل دارند. این اعتماد ایجاد شده در عرصه صادرات و بازارهای بینالمللی درحالی خدشهدار میشود که به واسطه نداشتن ورق و کاهش تولید، آسیب جدی میبیند.
وی با اعلام اینکه واردات ورق نیز با پرداخت ۳۰ درصد پیشپرداخت بهعنوان بیعانه دارای ریسک است، تصریح کرد که در این فضای مبهم و غیرایمن، خرید ورق از خارج بسیار خطرناک و غیرقابل اعتماد است.
پناهی در تشریح دیگر موانع پیشرو نیز گفت: هماینک در بورس گزارش یک، سه و شش ماهه داریم و به سامانه جامع تجارت، گمرک و… نیز متصل هستیم، اما به یکباره برای ما پرونده مالیاتی تشکیل میدهند و میگویند که چون درحالحاضر خریدار وجود ندارد، شما باید به جای او مالیات دهید! که حقیقتا از عدالت به دور است.
او افزود: دولت نباید برای تامین مالی خود به سراغ شرکتهایی برود که در بورس نمود نسبتا خوبی دارند و از آنها طلب پول اضافی کند.
معاون بازرگانی گروه صنعتی سپاهان نبود پاسخگویی در عدمتامین و تحویل سهمیه ورق در میان مسوولان و متولیان را از دیگر مشکلات عنوان کرد و افزود: ما برای تامین ورق بهعنوان مادهاولیه به سراغ وزارت صمت میرویم میگویند به بورس مراجعه کنید، به بورس مراجعه میکنیم، اعلام میکنند چون ورق کم است باید کمتر از سهمیهتان ورق بگیرید، از طرفی فولادمبارکه نیز اظهار میدارد که کل محصولات خود را در بورس عرضه میکند. به عبارت سادهتر، هیچکس پاسخگو نیست.
به گفته او، با تمام مشکلات یادشده راهی جز واردات با تمام ریسکهای آن باقی نمانده و این مجموعه تصمیم گرفته بخشی از نیاز خود را از طریق واردات تامین کند.
وی درخصوص “سامانه جامع تجارت” نیز به خبرنگار ما گفت: درحالحاضر “سامانه جامع تجارت” که برای کنترل میزان ورودی و خروجیها احداث شده، خود به مانعی برای تولید بدل گشته است. بهعنوان مثال، اگر نسبت خرید از یک درصدی پایینتر از میزان ورودی باشد، دیگر در بورس نمیتوانیم خرید کنیم، یعنی اگر در بازار تقاضایی وجود نداشته باشد، باید کالای مورد نظر با قیمت پایین فروخته شود تا بتوانیم مواداولیه از بورس خریداری کنیم!
معاون بازرگانی گروه صنعتی سپاهان تاکید کرد که علیرغم همه این ناملایمات و مشکلات موجود، تمام سعیمان را به کار خواهیم گرفت تا به برنامه پیشبینی شده دست یابیم.
پناهی در پایان تصریح کرد که این مجموعه در سال گذشته مجموعا ۱۵۵ هزارتن فروش داشته است که نسبت به سال ماقبل آن با رشد ۲۰ درصدی مواجه بوده است.