LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

مسیر اعتباری شرکت سنگ آهن مرکزی برای تکمیل زنجیره ارزش فولاد / طرح های توسعه ای شرکت سنگ آهن با جدیت پیگیری می شود
مرداد ۴, ۱۴۰۲
گزارش انجمن جهانی فولاد گزارش داد: صعود ایران به جایگاه هشتم تولید جهانی فولاد در نیمه نخست ۲۰۲۳/ ایران رتبه هفتم تولید فولاد در ماه ژوئن را هم کسب کرد
مرداد ۴, ۱۴۰۲
نمایش همه

تحلیل و ارزیابی صادرات محصولات فولادی کشور ترکیه؛ ترکیه با صادرات ۱۹/۵ میلیون‌تن فولاد ۲۱ میلیارد دلار کسب کرد

مرداد ۴, ۱۴۰۲
موضوعات
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

تهیه و تنظیم: مهندس محمدحسن جولازاده ،
عضو هیات‌مدیره انجمن آهن‌وفولاد ایران

کشور ترکیه در سال ۲۰۲۲ از نظر وزن صادرات محصولات فولادى بعد از کشورهاى چین، ژاپن، کر هجنوبى و آلمان در رده پنجم جهان قرار گرفته است.

ماهنامه پردازش – کشور ترکیه در سال ۲۰۲۲ از نظر وزن صادرات محصولات فولادی بعد از کشورهای چین، ژاپن، کره‌جنوبی و آلمان در رده پنجم جهان قرار گرفته است. میزان صادرات محصولات فولادی ترکیه ۵/۱۹ میلیون تن (۷/۱۷ درصد کاهش) به ارزش ۲۱ میلیارد دلار (۴/۵ درصد کاهش) بوده است.

در شکل (۱) روند میزان تولید، مصرف، صادرارت و واردات فولاد جمهوری ترکیه مشاهده می‌گردد. در سال گذشته نواحی اصلی مقصد صادرات محصولات فولادی کشور ترکیه، اتحادیه اروپا، خاورنزدیک و میانه، کشورهای شمال آفریقا به ثبت رسیده است. بعد از این نواحی آمریکای مرکزی و جنوب و شمال آمریکا در رده چهارم و پنجم مقصد صادرات محصولات فولادی کشور ترکیه بوده است. صادرات به ناحیه اتحادیه اروپا از لحاظ ارزش با ۷۲/۱۱ درصد کاهش به ۳۰۷/۷ میلیارد دلار رسیده است. از نظر وزنی نیز با ۲۲ درصد کاهش، ۷۴۴/۵ میلیون‌تن بوده است. سال قبل، بیشترین صادرات محصولات فولادی ترکیه به ناحیه اتحادیه اروپا بوده است (۲۹ درصد کل صادرات). میزان صادرات به ناحیه آمریکای مرکزی و جنوبی از نظر وزنی با ۵۲/۴۳ درصد کاهش به ۷۲۶/۱ میلیون‌تن رسیده است. ارزش محصولات صادر شده نیز با ۶۲/۲۸ درصد کاهش به ۵۵۲/۱ میلیارد دلار بوده است. میزان صادرات به ناحیه دیگر کشورهای اروپا نظیر انگلستان، اکراین، آلبانی و صربستان با ۳۳/۱۹ درصد رشد ۳۵۴/۲ میلیون تن به ثبت رسیده است.

ارزش محصولات صادر شده به این ناحیه با ۸۳/۲۰ درصد افزایش به ۷۲۸/۲ میلیارد دلار رسیده است. میزان صادرات محصولات فولادی به ناحیه آمریکای شمالی با کاهش۲۶/۳ درصد، ۸۰۵/۱ میلیارد دلار بوده و از نظر وزنی نیز با کاهش ۳۲/۱۵ درصد به ۶۱/۱ میلیون تن رسیده است. در سال گذشته در صادرات محصولات فولادی ترکیه به ناحیه شمال آفریقا افزایش مشاهده شده است. میزان صادرات محصولات فولادی به این ناحیه از دید مبلغی با ۱۸/۲۸ درصد افزایش، ۹۶۷/۱ میلیارد دلار درآمد ایجاد کرده است. از نظر وزنی نیز با ۵۳/۱۴ درصد افزایش ۰۰۶/۲ میلیون تن محصولات صادر شده است. در صادرات به منطقه خاور نزدیک و میانه با ۰۹/۹ درصد افزایش، مبلغی به میزان ۸۸۱/۳ میلیارد دلار بدست آمده است. از لحاظ وزنی نیز با ۹۴/۴ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۱، ۱۷/۴ میلیون تن محصولات فولادی به ناحیه یادشده ارسال گردیده است.

در شکل (۲) سهم صادرات محصولات فولادی ترکیه به کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۱ از نظر می‌گذرد. در شکل (۳) نیز سهم صادرات محصولات فولادی ترکیه به نواحی مختلف جهان در سال ۲۰۲۲ به نمایش گذاشته شده است. در سال قبل بیشترین صادرات محصولات فولادی ترکیه به میزان ۷۸۶/۱ میلیون تن به کشور فلسطین اشغالی بوده است. میزان صادرات محصولات فولادی طویل، ساختمانی، سیم ترکیه به کشور فلسطین اشغالی به ترتیب ۱/۴ (۱۹/۲ درصد کاهش)، ۲۸۴/۰ (۶/۱ درصد افزایش)، ۱۲۴/۰ میلیون تن به ثبت رسیده است. میزان صادرات محصولات فولادی ترکیه به کشور آمریکا نیز ۰۲۴/۱ (۶/۱۳ درصد کاهش) میلیون‌تن به ارزش ۲۲/۱ (۳/۱۱ درصد کاهش) میلیارد دلار به ثبت رسیده است. میزان صادرات فولاد ترکیه به ایران در سال گذشته، ۳۳ هزار و ۷۰۵ تن به ارزش بالغ‌بر ۲/۴۵ میلیون دلار بوده است. ضمنا در سال قبل ترکیه به ۲۱۰ کشور جهان فولاد صادر کرده است.


شکل (۱): روند میزان تولید، مصرف، صادرات و واردات فولاد کشور ترکیه

شکل (۲): سهم صادرات محصولات فولادی ترکیه به کشورهای مختلف جهان

شکل (۳): سهم صادرات محصولات فولادی ترکیه به نواحی مختلف جهان در سال ۲۰۲۲

تنوع صادرات محصولات فولادی ترکیه در سال ۲۰۲۲

بیشترین صادرات محصولات فولادی ترکیه، با ۸۰۴/۹ میلیون تن وزن به ارزش ۹۹۲/۷ میلیارد دلار، گروه محصولات طویل بوده است. میزان صادرات محصولات تخت ۷۷۸/۴ میلیون تن به ارزش ۳۴۹/۵ میلیارد دلار به ثبت رسیده است. میزان صادرات محصولات لوله به وزن ۲۵۶/۲ میلیون تن و به ارزش ۶۲۵/۲ میلیارد دلار گزارش شده است. میزان صادرات محصولات تختال و شمش به وزن ۷۳۲/۰ میلیون تن و به ارزش ۶۳۲ میلیون دلار اعلام شده است. میزان صادرات دیگر محصولات فولادی در سال قبل ۸۳۷/۱ میلیون تن به ارزش ۴۴/۴ میلیارد دلار برآورد شده است. در جدول (۱) روند صادرات انواع محصولات فولادی کشور ترکیه طی سال‌های ۲۰۲۲ -۲۰۱۶ مشاهده می‌گردد. روند صادرات محصولات فولادی ترکیه در شکل (۴) از نظر می‌گذرد.


جدول (۱): روند صادرات انواع محصولات فولادی کشور ترکیه

شکل (۴): روند صادرات محصولات فولادی ترکیه از نظر وزنی

ارزیابی صادرات زیر گروه‌های محصولات فولادی در سال ۲۰۲۲  

میزان صادرات محصولات فولادی ساختمانی ترکیه در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل ۴۶۳/۵ میلیون تن (۸/۲۴ درصد کاهش) فولاد به ارزش ۹۹۷/۳ میلیارد دلار (۶/۱۳ درصد کاهش) بوده است. وزن صادرات محصولات ورق گرم ۰۲۷/۲ میلیون تن (۲۷ درصد کاهش) به ارزش ۸۱۲/۱ میلیارد دلار (۲۴/۲۸ درصد کاهش) اعلام شده است. صادرات محصولات لوله جوشکاری شده به ارزش ۶۲۵/۲ میلیارد دلار (۴/۲۳ درصد رشد) و به وزن ۲۵۶/۲ میلیون تن (۱۹/۱۱ درصد افزایش) بوده است. ارزش صادرات محصولات پروفیل ۶۴۲/۱ میلیارد دلار (۹/۰ درصد کاهش) به وزن ۸۳۴/۱ میلیون تن (۶۴/۱۶ درصد کاهش) بوده است. میزان صادرات محصولات سیمی به ارزش ۹۶۲/۰ میلیارد دلار (۶/۷ درصد کاهش) به وزن ۲۳/۱ میلیون تن (۵/۱۳ درصد کاهش) گزارش شده است.

نیمه محصولات: شمش و تختال

در سال ۲۰۲۲ در صادرات شمش (بیلت + بلوم) افزایش مشاهده شده است. میزان صادرات شمش با ۹/۲۶ درصد کاهش به ۷۲۴ هزارتن رسیده است. ارزش دلاری این صادرات ۶۳۲ میلیون دلار (۹/۶ درصد کاهش) بوده است. در شکل (۵) روند صادرات شمش از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های ۲۰۲۲ – ۲۰۱۱ رویت می‌شود. بیشترین صادرات شمش کشور ترکیه به میزان ۳۴۱ هزار تن (۶۷/۳ درصد کاهش) به کشور مراکش بوده است. در سال گذشته کشور دومینیک از کشور ترکیه ۹۹ هزار تن شمش وارد کرده است. در سال پیشین کشور پرو ۷۹ هزار تن شمش از ترکیه وارد کرده است. میزان صادرات تختال ترکیه در سال گذشته ۷/۸ هزارتن (۹/۸۸ درصد کاهش) به ارزش ۱۰ میلیون دلار گزارش شده است. بیشترین تختال به کشور هند به میزان چهار هزار تن به ارزش ۶/۴ میلیون دلار صادر شده است. میزان واردات تختال کشورهای آلمان و اتریش از ترکیه به ترتیب ۲/۲ و ۱/۲ هزار تن گزارش شده است. ارزش مبلغی این واردات به ترتیب ۵۳/۲ و ۷۷/۲ میلیون دلار برآورد شده است. شکل (۶) روند صادرات تختال فولاد ترکیه از نظر وزنی و ارزشی را طی سال‌های ۲۰۲۲ – ۲۰۱۱ نشان می‌دهد.


شکل (۵): روند صادرات شمش ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

شکل (۶): روند صادرات تختال ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

محصولات طویل نهایی

در سال قبل، میزان صادرات محصولات طویل نهایی با ۹/۱۹ درصد کاهش، ۸۰۴/۹ میلیون تن بوده است. ارزش صادرات محصولات طویل نهایی نیز با ۲/۷ درصد کاهش به ۹۹۲/۷ میلیارد دلار رسیده است. بیشترین صادرات محصولات طویل نهایی ترکیه در سال ۲۰۲۲ به فلسطین اشغالی به میزان ۴/۱ میلیون تن ثبت شده است. میزان صادرات محصولات طویل نهایی به کشورهای یمن و رومانی به ترتیب ۸۱۱ و ۴۷۴ هزار تن بوده است. در شکل (۷) روند صادرات محصولات طویل نهایی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های ۲۰۲۲ –۲۰۱۱ مشاهده می‌شود.


شکل (۷): روند صادرات محصولات طویل نهایی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

محصولات فولاد ساختمانی

در سطح دنیا کشور ترکیه در صادرات محصولات فولاد ساختمانی نقش رهبری را ایفاد می‌کند. در سال گذشته میزان صادرات محصولات فولادی ساختمانی ترکیه از نظر وزنی با ۸/۲۴ درصد کاهش، ۴۶۳/۵ میلیون تن رقم خورده است. از دید مبلغی نیز با ۶/۱۳ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۱، ۹۹۷/۳ میلیارد دلار بوده است. در شکل (۸) روند صادرات محصولات فولادی ساختمانی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های ۲۰۲۲ – ۲۰۱۱ به نمایش گذاشته شده است. در سال قبل بیشترین صادرات محصولات فولادی ساختمانی ترکیه به میزان یک میلیون تن (۶/۱۶ درصد کاهش) و به مبلغ ۶/۷۳۱ میلیون دلار به کشور فلسطین اشغالی بوده است. میزان صادرات محصولات فولادی ساختمانی ترکیه به کشورهای یمن و آمریکا به ترتیب ۷۴۴ (۹/۱۶ درصد کاهش) و ۳۵۸ هزار تن (۵/۳۱ درصد افزایش) به ثبت رسیده است. ارزش صادرات محصولات فولادی ساختمانی به این دو کشور نیز به ترتیب ۵۵۰ (۱/۴۹ درصد کاهش) و ۴۱۸ (۲۴۸ درصد رشد) میلیون دلار گزارش شده است. ضمناً میزان صادرات محصولات فولادی ساختمانی ترکیه به کشورهای کانادا و آلبانی به ترتیب ۲۴۶ (۸/۶ درصد کاهش) و ۲۲۴ (۵/۶۰ درصد افزایش) هزار تن اعلام شده است. ارزش صادرات این نوع محصولات به کشورهای یادشده به ترتیب ۱۸۰ و ۹/۱۶۳ میلیون دلار بوده است.


شکل (۸): روند صادرات محصولات فولادی ساختمانی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

صادرات محصولات فولاد سیمی (Wire Rod)

در سال ۲۰۲۲ میزان صادرات محصولات سیمی ترکیه در مقایسه با سال ۲۰۲۱ با ۵/۱۳ درصد کاهش ۲/۱ میلیون تن به ثبت رسیده است. از نظر ارزشی نیز با ۶/۷ درصد کاهش به یک میلیارد دلار بوده است. در شکل (۹) روند صادرات محصولات فولاد سیمی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های ۲۰۲۲ – ۲۰۱۱ به نمایش در آمده است. بیشترین صادرات محصولات سیمی ترکیه به میزان ۲۸۴ هزار تن (۶/۱ درصد افزایش) و به مبلغ ۷/۲۳۶ میلیون دلار به فلسطین اشغالی بوده است. در سال قبل میزان واردات محصولات سیم فولادی کشورهای رومانی و هلند از کشور ترکیه به ترتیب ۱۲۷ (۶۸۹ درصد افزایش) و ۸۳ (۴/۴۳ درصد کاهش) هزار تن بوده است. ارزش محصولات سیم فولادی صادر شده به این دو کشور به ترتیب ۸/۱۰۵ و ۲/۶۹ میلیون دلار برآورد شده است.


شکل (۹): روند صادرات محصولات فولاد سیمی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

صادرات محصولات پروفیل فولادی

میزان صادرات محصولات پروفیل فولادی ترکیه در سال ۲۰۲۲ با ۶/۱۶ درصد کاهش نسبت سال ۲۰۲۱ به ۸/۱ میلیون تن رسیده است. ارزش مبلغی این صادرات با ۹/۰ درصد کاهش نزدیک به ۶۴۲/۱ میلیارد دلار ثبت شده است.

در شکل (۱۰) روند صادرات محصولات فولاد پروفیل ترکیه از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های           2022 – ۲۰۱۱ دیده می‌شود. کشور مراکش بیشترین محصولات فولادی پروفیل ترکیه را به میزان ۱۴۰ هزار تن (۷/۱۸ درصد کاهش) و به مبلغ ۷/۱۲۷ میلیون دلار وارد کرده است. کشورهای مصر و انگلستان در سال پیشین به ترتیب ۱۲۷ (۴/۴ درصد کاهش) و ۹۶ (۶/۱ درصد کاهش) هزار تن پروفیل از ترکیه وارد کردند. ارزش محصولات پروفیل فولادی وارد شده از ترکیه به این دو کشور به ترتیب ۹/۱۱۵ و ۶/۸۷ میلیون دلار به ثبت رسیده است.


شکل (۱۰): روند صادرات محصولات پروفیل فولادی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

صادرات محصولات تخت

ترکیه در سال پیشین از نظر تناژ با ۷/۲۸ درصد کاهش به میزان ۷۷۸/۴ میلیون تن محصولات تخت نهایی صادر کرده است. از دید ارزشی با ۵/۲۶ درصد کاهش به ۳۴۹/۵ میلیارد دلار رسیده است. در سال گذشته صادرات محصولات تخت به سوی نواحی شمال آمریکا و اتحادیه اروپا، کاهش یافته درحالی‌که صادرات محصولات یادشده به منطقه شمال آفریقا، دیگر کشورهای اروپا (ازجمله انگلستان) و خاورمیانه افزایش از خود نشان داده است. ارسال محصولات تخت به سوی نواحی کشورهای اتحادیه اروپا ۲/۲ میلیون تن (۶/۴۷ درصد کاهش) گزارش شده است. صادرات این گروه محصولات به کشورهای شمال آمریکا ۳۱۰ هزار تن (۹/۶۵ درصد کاهش) بوده است. صادرات محصولات تخت به کشورهای شمال آفریقا ۸۰۳ هزار تن (۳/۶۷ درصد نزول) اعلام شده است. صادرات محصولات تخت به ناحیه خاورمیانه ۵۸۱ هزار تن (۷۱ درصد افزایش) اعلام شده است. ضمناً میزان صادرات محصولات تخت به دیگر کشورهای اروپا نیز ۶۲۶ هزار تن (۱/۳۵ درصد افزایش) داشته است. در شکل (۱۱) روند محصولات فولادی تخت ترکیه از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های ۲۰۲۲ – ۲۰۱۱ به نمایش درآمده است. شایان ذکر است میزان صادرات ورق فولاد ضدزنگ ترکیه در سال پیشین به میزان ۳/۲۳۷ هزار تن به ارزش ۸/۷۹۰ میلون دلار برآورد شده است.

صادرات محصولات ورق گرم

 میزان صادرات محصولات ورق گرم نورد ترکیه در سال ۲۰۲۲، ۰۲۷/۲ میلیون تن (۲۷ درصد کاهش) به ارزش ۸۱۲/۱ میلیارد دلار (۲/۲۸ درصد کاهش) بوده است. در سال ۲۰۲۲، بیشترین ورق گرم ترکیه را کشور ایتالیا به میزان ۲۸۸ هزار تن (۱/۵۵ درصد کاهش) و به ارزش ۲۵۷ میلیون دلار وارد کرده است. میزان واردات محصولات ورق گرم کشورهای مصر و بلغارستان از ترکیه به ترتیب ۲۷۸ (۱/۹۰ درصد افزایش) و ۱۳۳ (۱۵۷درصد رشد) هزار تن به ثبت رسیده است. در شکل (۱۲) روند محصولات ورق گرم ترکیه از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های ۲۰۲۲ – ۲۰۱۱ نشان داده شده است.

صادرات محصولات ورق سرد

میزان صادرات محصولات ورق نورد سرد در سال گذشته با ۷/۳۲ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۱ در حدود ۵۰۰ هزار تن به ثبت رسیده است. ارزش این مقدار صادرات با ۶/۳۱ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۲۱، ۵۱۷ میلیون دلار برآورد شده است. بیشترین صادرات محصولات ورق نورد سرد ترکیه در سال پیشین به میزان ۱۱۰ (۶/۴۸ درصد کاهش) هزار تن و به مبلغ ۱۱۴ میلیون دلار به کشور ایتالیا صورت گرفته است. میزان واردات محصولات ورق نورد سرد کشورهای آمریکا و بلژیک از ترکیه به ترتیب ۵۰ (به مبلغ ۷/۵۱ میلیون دلار) و ۴۱ (به مبلغ ۴/۴۲ میلیون دلار) هزار تن گزارش شده است. شکل (۱۳) نشانگر روند صادرات محصولات ورق سرد ترکیه، از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های ۲۰۲۲ – ۲۰۱۱ است.

صادرات محصولات تخت پوشش‌دار

در سال قبل صادرات محصولات تخت پوشش‌دار با ۶/۳۵ درصد کاهش ۷/۱ میلیون تن رقم خورده است. از لحاظ قیمتی نیز با ۵/۳۴ درصد کاهش ۰۰۹/۲ میلیارد دلار اعلام شده است. در سال گذشته بیشترین صادرات محصولات تخت پوشش‌دار به میزان ۱۴۸ هزار تن و به مبلغ ۱۷۵ میلیون دلار به کشور رومانی انجام شده است. میزان واردات محصولات تخت پوشش‌دار کشورهای اسپانیا و آمریکا به ترتیب ۱۴۶ (به مبلغ ۵/۱۷۲میلیون دلار) و ۱۳۴ (به مبلغ ۱۵۸ میلیون دلار) هزار بوده است.

در شکل (۱۴) روند صادرات محصولات ورق پوشش‌دار ترکیه از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های         2022 – ۲۰۱۱ دیده می‌شود.

صادرات محصولات لوله

درسال پیشین میزان صادرات محصولات لوله فولادی ترکیه با ۲/۱۱ درصد افزایش به ۲۵۶/۲ میلیون تن رسیده و از این بابت ۶۲۵/۲ میلیارد دلار (۴/۲۳ درصد رشد) کسب شده است. ۹۵ درصد صادرات لوله را لوله‌های جوشکاری شده تشکیل داده است. در شکل (۱۵) روند صادرات محصولات لوله فولادی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی طی سال‌های ۲۰۲۲ – ۲۰۱۱ ارائه شده است. بیشترین صادرات لوله کشور ترکیه با ۳۲۰ هزار تن (۶/۱ درصد افزایش) به مبلغ ۲۷۵ میلیون دلار به سمت کشور رومانی بوده است. در سال پیشین کشورهای انگلستان و آمریکا به ترتیب ۲۵۳ (۲/۰ درصد افزایش) و ۲۱۸ (۲۴۶ درصد رشد) هزار تن لوله فولادی از ترکیه وارد کردند. ارزش مبلغی این واردات به ترتیب ۴/۲۱۷ و ۴/۱۸۷ میلیون دلار برآورد شده است.


شکل (۱۱): روند محصولات فولادی تخت ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

شکل (۱۲): روند صادرات محصولات ورق گرم ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

شکل (۱۳): روند صادرات محصولات ورق سرد ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

شکل (۱۴): روند صادرات ورق پوشش‌دار ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

شکل (۱۵): روند صادرات محصولات لوله فولادی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

صادرات دیگر محصولات فولادی

در سال قبل میزان صادرات دیگر محصولات فولادی ترکیه با ۲/۱۴ درصد رشد، ۰۴۳/۲ میلیون تن به ثبت رسیده است. ارزش صادرات این کالا با ۲۷ درصد افزایش ۴/۴ میلیارد دلار برآورد شده است. در سال گذشته، میزان صادرات دیگر محصولات فولادی به ناحیه اتحادیه اروپا با ۶/۳۷ درصد به ۸۸۳ هزار به ارزش ۱۹۰۴ میلیون دلار رسیده است. میزان صادرات به دیگر کشورهای اروپا با ۴/۷ درصد کاهش به ۲۹۰ هزار تن رسیده است. ارزش صادرات این نوع محصول به ناحیه مذکور ۶/۶۲۴ میلیون دلار گزارش شده است. واردات دیگر محصولات فولادی توسط ناحیه خاورمیانه از ترکیه ۲۷۸ هزار تن (۴ درصد افزایش) به ارزش ۵۹۹ میلیون دلار برآورد شده است. روند صادرات وزنی و ارزشی دیگر محصولات فولادی کشور ترکیه طی سال‌های ۲۰۲۲- ۲۰۱۱ در شکل (۱۶) به نمایش گذاشته شده است.

سهم وسایل کمکی سازه ساختمان، پیچ و مهره، سیم بکسل در صادرات محصولات فولادی ترکیه به ترتیب ۱۰۶۳، ۲۰۶، ۱۲۹ هزار تن اعلام شده است. ارزش این کالاهای صادراتی نیز به ترتیب ۲۱۲۲، ۷۵۹، ۲۳۶ میلیون دلار گزارش شده است. بیشترین صادرات وسایل کمکی سازه ساختمانی به میزان ۱۲۹ هزار تن (۱۴۳ درصد رشد) و به ارزش ۲۷۸ میلیون دلار به کشور آمریکا صورت گرفته است. در سال ۲۰۲۲، میزان صادرات وسایل کمکی سازه ساختمانی به کشورهای عراق و آلمان به ترتیب ۱۲۱ (به ارزش ۶/۲۶۰ میلیون دلار ) و ۵۰ هزار تن (به ارزش ۷/۱۰۷ میلیون دلار) بوده است. حداکثر صادرات سیم نازک و سیم بکسل به میزان ۱۱ هزار تن به ارزش ۷/۲۳ میلیون دلار به کشور آمریکا صورت گرفته است. تناژ صادرات محصولات یاد شده به کشورهای برزیل و انگلستان به ترتیب ۱۰ (به ارزش ۵/۲۱ میلیون دلار) و ۷ هزار تن (به ارزش ۱۵ میلیون دلار) اعلام شده است. روند صادرات وزنی و ارزشی وسایل کمکی فولادی ساختمانی، اتصالات فولادی (پیچ و مهره)، سیم نازک و سیم بکسل کشور ترکیه در اشکال ۱۷ تا  19 مشاهده می‌گردد.


شکل (۱۶): روند صادرات دیگر محصولات فولادی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

شکل (۱۷): روند صادرات وسایل کمکی فولادی ساختمانی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

شکل (۱۸): روند صادرات اتصالات فولادی ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

شکل (۱۹): روند صادرات دسته، سیم نازک و سیم بکسل ترکیه از نظر وزنی و ارزشی

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

بررسی تولید کبالت به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۳


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز