LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

گفت وگوی تصویری ماهنامه تخصصی پردازش با دکتر ابوتراب فاضل، مدیرعامل شرکت” بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر” قسمت ۲
اسفند ۴, ۱۴۰۰
گفت‌و‌گوی تصویری ماهنامه تخصصی پردازش با مهندس محسن زیوه، مدیرعامل شرکت” پویش بازرگان ذوب آهن اصفهان”
اسفند ۷, ۱۴۰۰
نمایش همه

آغاز اجراى ساخت كارخانه توليد آهن اسفنجى در قالب طرح توسعه دوم در” فولاد سيرجان ايرانيان”

اسفند ۷, ۱۴۰۰
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

اهداف، برنامه‌ها، عملکرد، چگونگی اجرای طرح‌های توسعه، بومی‌سازی و… از جمله مهم‌ترین موضوعاتی بود که در گفت‌وگوی دکتر رمضان قربان‌ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد سیرجان‌ایرانیان با ماهنامه تخصصی پردازش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی ابتدا از خردایش بیش از پنج و نیم میلیون تن سنگ‌آهن ناشی از استخراج معادن ۲ و ۴ و خرید توسط مزایده‌ها و تهاتر، سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن کنسانتره، دو میلیون و ۲۰۲ هزار تن گندله، ۸۴۰ هزار تن آهن‌اسفنجی، ۶۹۸ هزار تن شمش (بیلت) در ابعاد ۱۳۰×۱۳۰ و ۱۵۰×۱۵۰ به‌طول ۱۲ متر و با آلیاژهای مختلف در یکسال اخیر خبر داد و گفت: تولید آهن‌اسفنجی شرکت با وجود محدودیت برق و گاز در سال ۱۴۰۰ به‌میزان ۸۴۰ هزار تن رسید که اگر محدودیت‌ها وجود نداشت این میزان می‌توانست به حدود یک میلیون تن برسد. این حجم تولید درحالی صورت می‌گیرد که در سال گذشته نیز ۷۳۰ هزار تن آهن‌اسفنجی تولید ‌شد که رقم تولیدی سال مالی اخیر در واقع رکورد جدید محسوب می‌شود.

قربان‌ابراهیمی هم‌چنین میزان صادرات شمش در یکسال اخیر را نیز۲۴۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: فولاد سیرجان‌ایرانیان با تولید ۶۹۸ هزار تن شمش عملا ۶۸ هزار تن بیش از پارسال تولید کرده است.

مدیرعامل شرکت فولاد سیرجان‌ایرانیان با تاکید بر اینکه کارخانه‌های فولادسازی و آهن‌اسفنجی این شرکت، اولین کارخانه‌های فولادی در استان کرمان و اساسا اولین خط تولیدی کشور است که از سنگ تا شمش را در زنجیره تولید فولاد دارا می‌باشد، این مجموعه از بدو راه‌اندازی تاکنون بیش از ۵/۱ میلیون تن شمش تولید نموده و این درحالی است که عدم‌النفع ناشی از قطع برق با کاهش ۱۴۰ هزار تنی تولید شمش طی دو ماه تابستان امسال حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان بوده است.

وی در ادامه از آغاز اجرای طرح توسعه دوم یعنی احیای مگامدول در طی دو سال و یک کارخانه فولادسازی یک میلیون تنی با سرمایه‌گذاری معادل ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون یورو خبر داد و گفت: هدف از احداث کارخانه‌های فوق استفاده از ظرفیت تولید ۵/۲ میلیون تنی گندله مازاد بر نیاز فعلی و تبدیل آن به آهن‌اسفنجی جهت ارزش افزوده بالاتر است.

قربان‌ابراهیمی تاکید کرد که با اجرای پروژه‌های زیرسقفی درصدد رساندن ظرفیت تولید به ۵/۲ تا ۳ میلیون تن آهن‌اسفنجی و نهایتا دو میلیون تن شمش طی ۳۰ ماه در توسعه آتی شرکت فولاد سیرجان ایرانیان هستیم.

به گفته او، از ابتدای تاسیس کارخانه تاکنون در مجموع یک میلیون و۶۰۰ هزار تن شمش تولید که ۵۲۰ هزار تن آن نیز به کشورهای چین، اروپا و برخی از کشورهای همسایه همچون عمان و ترکیه صادر گردیده است.

مدیرعامل شرکت فولاد سیرجان‌ایرانیان در ادامه از لزوم احداث زیرساخت‌ها و تامین مواداولیه توسط دولت خبر داد و افزود: در موضوع برق باتوجه به احداث پست ۵۰۰ مگاواتی در بوتیا و ۱۵۰ مگاواتی بردسیر، مشکلی از نظر تامین برق برای اجرای پروژه‌ها نداریم.

وی موضوع گرانی قیمت سنگ آهن (۲۰درصد قیمت شمش) با وجود مشکلات پیش‌روی صادرات را یادآور شد و افزود:

امروز ارتباطات اقتصادی در جهان به نحوی است که همه عوامل و سازمان‌های مسوول به کمک تولید می‌شتابند. به‌عنوان مثال، اسکله‌ها توان پهلوگیری کشتی‌ها تا ظرفیت ۶۵۰ هزار تن را دارند، اما در کشور ما میزان ظرفیت پهلوگیری کشتی‌ها حداکثر ۷۰ هزار تن است، این بدان معناست که با وجود تحریم‌ها، قیمت حمل ‌و نقل دریایی بسیار بالاتر از رقبای خارجی تمام می‌شود، لذا در چنین شرایطی نباید قیمت مواداولیه از جمله سنگ‌آهن به قیمت بسیار بالایی (حتی بالاتر از کنسانتره) در اختیار تولیدکننده فولاد قرار داده شود. بنابراین دولت در این شرایط سخت اقتصادی باید با متناسب نمودن قیمت سنگ‌آهن به صورت درصد منطقی از شمش فولاد جهت رفع موانع تولید فولاد اقدام نماید. طبیعی است، ایجاد چنین شرایطی زمینه ارزآوری کشور را نیز فراهم خواهد کرد.

مدیرعامل فولاد سیرجان‌ایرانیان گفت: هم‌اینک مزیت تولید فولاد در کشور وجود برق و گاز است که اگر قرار باشد آن را هم علیرغم ماده معدنی گران از فولادسازان بگیرند و آنان موظف به احداث زیرساخت‌ها از جمله جاده، ریل، آب، برق و… کنند، دیگر چه مزیتی باقی می‌ماند!

قربان‌ابراهیمی، هم‌چنین موضوع بومی‌سازی قطعات و تجهیزات و بکارگیری نیروهای بومی در کارخانه‌های بردسیر و سیرجان را از جمله مهم‌ترین دستاوردهای این شرکت برشمرد و تاکید کرد که خوشبختانه قریب به‌اتفاق نیروهای شرکت از افراد بومی هستند که با آموزش‌های بسیار زیاد و کسب تجربیات فراوان قادرند بخش‌های مختلف و مهم کارخانه از جمله فولادسازی را اداره کنند، این درحالی است که در بخش ساخت نیز توانسته‌ایم حداکثر ساخت داخل قطعات را با همکاری سازندگان داخلی، بومی‌سازی کنیم.

گفتنی است، شرکت فولاد سیرجان‌ایرانیان درحال حاضر برای ۲۲۰۰ نفر بطور مستقیم ایجاد اشتغال کرده، ضمن آنکه بصورت غیرمستقیم نیز بیش از ۲۵۰۰۰ شغل ایجاد نموده است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز