LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

رکورردشکنی فولاد هرمزگان در بهار؛ از رشد ۱۵ درصدی تولید تا رکورد کیفیت
تیر ۳۱, ۱۴۰۲
ارائه نقشه راه جهت توسعه صنعت فولاد در راستای کاهش مصرف انرژی و گازهای گلخانه ای و افزایش تولید
مرداد ۱, ۱۴۰۲
نمایش همه

دکتر رمضان قربان‌ابراهیمی در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش خبر داد: ساخت یک واحد احیای مگامدول ۵/۱ میلیون‌تنی، افزایش زیرسقفی کارخانه گندله‌سازی و… اجرای طرح‌های توسعه، میزان تولید در فولاد سیرجان ایرانیان را به میزان چشمگیری افزایش خواهد داد

تیر ۳۱, ۱۴۰۲
موضوعات
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • t
  • دکتر رمضان قربان ابراهیمی
  • رمضان قربان ابراهیمی
  • صنایع فولادی کشور
  • فولاد سیرجان
  • فولاد سیرجان ایرانیان
  • گروه رسانه‌ای پردازش
  • ماهنامه پردازش
  • ماهنامه تخصصی پردازش

شرکت “فولاد سیرجان ایرانیان” در سال گذشته توانست ۳/۲ میلیون تن گندله با عیار بالای ۶۵ درصد، ۸۳۵ هزارتن آهن‌اسفنجی و ۷۳۰ هزارتن شمش فولادی را علیرغم محدودیت‌های برق و گاز در کارنامه خود به ثبت برساند.

دکتر رمضان قربان‌ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد سیرجان ایرانیان در گفت‌وگو با گروه رسانه‌ای پردازش با اعلام این خبر گفت: طرح تولید کارخانه آهن‌اسفنجی این شرکت ۸۰۰ هزارتنی بود، اما با انجام برخی اصلاحات قابلیت افزایش تولید به یک میلیون تن را داراست.

وی با اشاره به اینکه فولادسازی نیز در طرح اولیه دارای ظرفیتی معادل ۸۰۰ هزارتن است، ولی در CCM (ریخته‌گری) می‌توان ذوب بیشتری گرفت، اظهار داشت: یکی از چالش‌های تولید ذوب، کمبود قراضه در کشور و اقتصادی نبودن قیمت‌های آن است که سعی می‌شود شارژ قراضه‌ ۵ تا ۱۰ درصدی را نیز به حداقل برسانیم.

مدیرعامل شرکت فولاد سیرجان ایرانیان با اعلام اینکه برای تولید ۸۰۰ هزارتن شمش نیاز به یک میلیون تن آهن‌اسفنجی است، گفت: این شرکت در سال گذشته برای تولید ۸۳۰ هزارتن آهن‌اسفنجی با در نظر گرفتن شارژ قراضه، موفق به تولید ۷۳۰ هزار تن شمش گردید.

قربان‌ابراهیمی با اعلام قرار گرفتن فولاد سیرجان ایرانیان در میان یکصد شرکت برتر کشور باتوجه به جوان بودن آن که در نوع خود افتخاری بزرگ محسوب می‌شود، طرح‌‌های توسعه‌ای این شرکت را یادآور شد و خاطرنشان کرد که اگر در هر واحد تولیدی اصلاحات و طرح‌های جدید همسو با سایر شرکت‌های مشابه کشور و دنیا صورت نگیرد، آن واحد محکوم به افول است؛ به همین دلیل ما نیز طرح‌های متنوع توسعه‌ای را در نظر گرفته‌ایم که مهم‌ترین آن‌ها طراحی و ساخت یک واحد احیای مگامدول ۵/۱ میلیون‌تنی به همراه کارخانه فولادسازی در منطقه بردسیر است.

به گفته وی، طرح توسعه کارخانه فولادسازی هم‌اینک با ۲۰ درصد پیشرفت مواجه است، ضمن‌آنکه با انجام یک‌سری اصلاحات و تدابیر خاص زیرسقفی، ظرفیت ۵/۲ میلیون تنی کارخانه گندله‌سازی به ۲/۳ میلیون‌تن در سال افزایش خواهد یافت که بخش عمده‌ای از خوراک کارخانه تولید آهن‌اسفنجی مرتفع می‌گردد.

مدیرعامل شرکت فولاد سیرجان ایرانیان درخصوص تامین آب مورد نیاز کارخانجات این مجموعه نیز به خبرنگار ما گفت: این شرکت با انجام تدابیری کارشناسی شده، سعی در جمع‌آوری آب از محصول میانی به روش WRO و استفاده مجدد آن با کمترین پرت ممکن است.

در این روش، حدود ۹۵ درصد آب مجددا در چرخه مصرف و پنج درصد مابقی نیز در فضای سبز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ هم‌اینک این پروژه که حدود ۷۵ میلیارد تومان هزینه دارد با پیشرفت ۷۰ درصدی روبروست.

قربان‌ابراهیمی، هم‌چنین سرمایه مورد نیاز کارخانه مگامدول را ۱۴۰ میلیون یورو اعلام کرد و افزود: در این پروژه بیش از ۷۵ درصد تجهیزات داخلی و فقط کمپرسورها و تیوب‌ریفرمرها از خارج تامین خواهد شد. ضمن‌آنکه، سرمایه‌گذاری برای ساخت کارخانه فولادسازی یک میلیون‌تنی نیز حدود ۱۴۰ میلیون یورو پیش‌بینی شده است.

وی در ادامه موضوع لزوم برنامه‌ریزی صحیح برای پیشبرد اهداف کل زنجیره فولاد از سوی نهادها و مسوولان را بسیار ضروری دانست و تاکید کرد که اگر قیمت‌گذاری و تمام جوانب زنجیره فولاد درست تعریف شود و قیمت انرژی، ماده‌اولیه و… در هر مرحله براساس اصول علمی و کارشناسی شده برنامه‌ریزی شود، هیچ‌یک از بخش‌های زنجیره و حتی دولت متضرر نخواهند شد، اما وقتی حقوق دولتی به یکباره ده‌ها برابر افزایش می‌یابد، تمام برنامه‌های اقتصادی زنجیره نیز به هم می‌ریزد و بعضا توجیه خود را از دست می‌دهد که اساسا کار صحیحی نیست.

قربان‌ابراهیمی با اشاره به اینکه در کشور ما تجربه، مهارت و امکان ایجاد ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور هست و از سه دهه پیش نیز توجیه آن پذیرفتنی بود، اما به تدریج با بروز ناهماهنگی‌ها در بحث جاده، اسکله جهت پهلوگیری کشتی با ظرفیت مناسب، برق‌ و گاز و… همه پیش‌بینی‌ها به هم ریخت، افزود: وقتی در تابستان یک کارخانه فولادی را موظف به تولید در یک شیفت می‌کنند، کاملا طبیعی است که ظرفیت ۵۵ میلیون‌تن محقق نگردد.

قربان‌ابراهیمی با تاکید بر اینکه خاموش و روشن کردن صنایعی مانند فولاد خسارات زیادی در پی دارد، تصریح کرد که اساسا کارخانجات فولادی دارای یکسری تعهدات در بورس، داخل و خارج کشور و… دارند و یا بعضا بایستی کالای خود را به‌موقع به دست مشتری برسانند، وگرنه دچار ضرر و زیان‌های بسیار زیاد و از دست رفتن بازارها خواهند شد. بنابراین، مسوولان باید در اتخاذ تصمیم‌های خود برای کاهش مصرف حامل‌های انرژی کارخانجات فولادی، این‌گونه عواقب را مدنظر قرار دهند.

شایان ذکر است، بیش از ۹۵ درصد نیروهای این شرکت بومی استان کرمان هستند. این شرکت جمعا برای دو هزار و ۳۰۰ نفر به‌طور مستقیم در دو منطقه بردسیر و سیرجان ایجاد اشتغال کرده است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز