شرکت صنایع خالصسازان روی زنجان، بزرگترین تولیدکننده شمش روی در خاورمیانه با ظرفیت تولید ۳۵ هزار تن در سال بهعنوان یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت سرب و روی کشور است. این شرکت در راستای تکمیل زنجیره تولید، اقدام به ایجاد واحد فلوتاسیون نموده و خاکهای حاوی سرب و روی اکسیده را فلوته و همچنین مخلوط سولفوره- اکسیده را به چهار محصول سرب سولفوره، روی سولفوره، سرب اکسیده و روی اکسیده تبدیل نموده و خاک روی اکسیده را در خط تولید کارخانه استفاده کرده و سه محصول دیگر را صادر و یا به صورت فروش داخلی به مشتریان ارائه مینماید.
دکتر ابوالفضل امیری، مدیرعامل شرکت صنایع خالصسازان روی زنجان با اعلام این مطلب گفت: این شرکت با هدف تامین انرژی مورد نیاز، اقدام به راهاندازی نیروگاه خرید تضمینی کرده و برق آن را به شبکه منتقل مینماید، ضمن آنکه به منظور جبران کمبودها و محدودیتهای موجود در برق شبکه، اقدام به احداث نیروگاه خودتامین ۸/۶ مگاواتی نموده که ۳/۶ مگاوات آن نصب و درحال راهاندازی میباشد.
وی افزود: شرکت خالصسازان با احداث واحد پودر روی نیز توانسته علاوه بر تامین پودر روی مورد نیاز خود، به سایر شرکتهای تولیدکننده شمش روی هم خدمات دهد. همچنین در واحد تحقیق و توسعه با بهکارگیری متخصصان باتجربه و کارآمد توانسته در راستای بهبود شرایط تولید، نوآوری، خلاقیت و تولید محصولات جدید، گامهای مهمی بردارد که قطعا در سال ۱۴۰۲ خبرهای خوبی از کارهای تحقیقاتی این شرکت منتشر خواهد شد.
وی نیروی انسانی شرکت خالصسازان را اصلیترین سرمایه این شرکت و احترام به این سرمایه انسانی را یک اصل دانست و با اشاره به اینکه برگزاری دورههای آموزشی و بالابردن سطح مهارتهای فردی در بین کارکنان از الزامات شرکت است، تاکید کرد: همسو نمودن کارکنان با اهداف شرکت از طریق نظام مدیریت مشارکتی و پیشنهادات شرکت، ابزاری برای بهکارگیری نیروی ابداع و ابتکار نیروی انسانی است.
مدیرعامل خالصسازان همچنین پیشرفت و تعالی در سازمان را در گرو رشد آن مجموعه دانست و با اعلام اینکه هیچگونه موفقیت و پیشرفتی بدون رشد و توسعه حاصل نمیشود، تصریح کرد که خالصسازان با برگزاری جلسات هفتگی با اعضاء کمیته مدیریت راهبردی به دنبال تعیین و تعریف یک مسیر دائمی برای رشد سازمان است، به همین دلیل با استفاده از تجربیات موفق و موثر گذشته و همچنین یافتههای واحد تحقیق و توسعه و نیز با استفاده از دانش کارشناسان و تمامی پتانسیلهای خود در مسیر رشد و پیشرفت سازمان و رسیدن به چشمانداز ترسیم شده به حرکت خود ادامه خواهد داد.
امیری معتقد است، پیشرفت با آسایش هیچ مناسبت و قرابتی ندارد، هر جا که نیاز به پیشرفت هست باید تلاش، کوشش، پشتکار و جدیت باشد. ما به دنبال بهبود وضعیت، نوآوری، ابداع و خلاقیت هستیم و خلاقیت را اینگونه معنی میکنیم که چیزی را ببینیم که هیچکس ندیده، به چیزی بیاندیشم که هیچکس نیاندیشیده و آنگاه کاری را انجام دهیم که کسی موفق به انجام آن نشده است.
وی با اشاره به نقش شرکت خالصسازان در مسایل زیستمحیطی گفت: ما در حوزه زیستمحیطی در صنعت روی پیشتاز و پیشقدم بودهایم و از این پس نیز اینگونه خواهد بود. محیط تمیز و سرسبز شرکت، ثبت چندین اختراع در زمینههای حفظ و نگهداری محیطزیست، اخذ گواهینامههای ایزو ۱۴۰۰۱ محیطزیست و ایزو ۵۰۰۰۱ مدیریت انرژی و همچنین عضویت در انجمن بینالملی مدیریت سبز، نشانههایی از اعتتقاد ما به مسائل زیستمحیطی میباشد.
به گفته او، این شرکت همچنین در حوزه مسوولیتهای اجتماعی پیشرو بوده و از جمود و ساکن بودن در این زمینه پرهیز میکند، چرا که خود را در قبال جامعهای که از آن کسب روزی مینماید، مسوول میداند.
امیری با اعلام اینکه خالصسازان الگوی موفقی در صنعت روی کشور است، اظهار داشت: هر سازمانی برای ادامه فعالیت خود نیازمند برقراری ارتباط با محیط بیرونی است، تمام فعالیتهای ما متاثر از محیط بیرونی بوده، لذا ما نمیتوانیم آن را بیاثر دانسته و به آن توجه نکنیم.
او افزود: متاسفانه با وجود یک مشاور قوی در حوزه صنعت سرب و روی مانند انجمن صنایع و معادن سرب و روی، باز هم مسوولان بدونمشورت و بدونحضور این تشکل، پشت درهای بسته اقدام به اتخاذ تصمیمهای مهم میکنند و عملا چالشهای فراوان را به صنعت تحمیل مینمایند که انرژی تولیدکننده و صنعتگران را کاهش و مانند یک ترمز بسیار قوی مانع از حرکت میشوند.
وی افزود: خالصسازان بهعنوان یک کارخانه صادراتمحور و با وجود شرایط نامناسب تامین مواداولیه و مشکلات ناشی از قطعیهای مکرر گاز و برق، محدودیتهای موجود در قوانین صادرات، مشکلات بازار ارز و… توانست از اعتبار خود در بازارهای بینالمللی دفاع و مشتریان خود را حفظ کند.
مدیرعامل شرکت صنایع خالصسازان روی زنجان در ادامه اظهار داشت: هیچ کجای دنیا مرسوم نیست محصولی را که مازاد بر مصرف داخل است، در بورس عرضه نمایند، اما ما مجبوریم ابتدا محصول خود را در بورس عرضه کنیم و پس از صدور مجوز اقدام به صادرات نماییم که این امر موجب شکنندگی و کاهش قیمت شده و ضرر و زیان فراوانی را متوجه تولیدکنندگان مینماید. از طرفی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در یک مدل خاص، خاک را با کمترین ظرفیت ممکن در بورس عرضه میکند که این امر موجب افزایش تقاضا و بالا رفتن قیمت خاک شده و تولیدکنندگان را به چالش میکشد.
امیری در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای زحمتکشان عرصه صنعت به ویژه صنعت سرب و روی، از مسوولان امر و در راس آنها از وزیر صمت خواستار رسیدگی و حلوفصل مشکلات و معضلات این صنعت شد.