LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

مهندس رسول خلیفه‌سلطانی در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش عنوان کرد:رمز موفقیت و ادامه روند تولید فولاد، عدم دخالت دولت در قیمت‌گذاری است
خرداد ۲۴, ۱۴۰۰
رییس‌ هیات‌مدیره فولاد فراطرح تشریح کرد: چشم‌انداز بازار فولاد در گیرودارِ عوامل افزایشی و کاهشی قیمت‌ها
خرداد ۲۵, ۱۴۰۰
نمایش همه

مهندس نادر سلیمانی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد:سیاست‌های نادرست دولت در تنظیم بازار، فرصت درآمد ۷ میلیارد دلاری را از بین برد

خرداد ۲۵, ۱۴۰۰
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

مهندس نادر سلیمانی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد:

علیرغم افزایش تولید فولاد در ۸ سال گذشته

سیاست‌های نادرست دولت در تنظیم بازار، فرصت درآمد ۷ میلیارد دلاری را از بین برد

وزارت صمت در بحث تنظیم بازار فولاد نتوانست به طور جامع به وظایف خود جامه عمل بپوشاند. این در حالی است که طی ۸ سال گذشته، حدود ۱۰ میلیون تن به تولید فولاد کشور افزوده شد و این بدان معناست که صنعت فولاد به میثاق اولیه خود پایبند مانده، اما همین دولت علیرغم تلاش‌های بسیار زیاد خود در رشد تولید، در بخش تنظیم بازار به دلیل دخالت‌های پی‌درپی نتوانست به نیازهای جامعه در این بخش پاسخ دهد.

مهندس نادر سلیمانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت: امروز همه فعالان زنجیره از سنگ‌‌آهن تا فولاد به تعهدات خود به خوبی عمل کردند، به نحوی که توانستند تا پایان سال گذشته، بالغ‌بر ۳۱ میلیون تن محصول تولید و ۳۷ میلیون تن نیز ظرفیت بالقوه ایجاد کنند. به عبارت دیگر، صنعت فولاد رشد ۱۰ درصدی تولید خود را حفظ کرد که جای قدردانی از همه تولیدکنندگان و فعالان این عرصه دارد.

وی افزود: تولیدکنندگان فولاد توانستند میزان تولید را به ۳۱ میلیون تن برسانند که بیشترین رشد در دنیا را به‌ خود اختصاص داد، جالب آن‌که ۵۰ درصد تولید حتی در داخل کشور بدون مشتری ماند که به خاطر تنظیم بازار، همین میزان تولید را نیز نتوانستند در بازارهای جهانی به دست مشتریان برسانند. این بدان معناست که دخالت‌های دستوری، عملا مانع از دستیابی صنعت فولاد به بازارهای جهانی شد.

وی با اعلام این‌که در سال ۹۹ می‌بایست شاهد رشد ۱۵ درصدی صادرات نسبت به ۹۸ می‌بودیم که این اتفاق رخ نداد، بلکه در عمل ۲۰ تا ۲۵ درصد هم در این بخش عقب ماندیم، افزود: مشکل یاد شده به دلیل عدم برنامه‌ریزی درست و تنظیم نبودن بازار رخ داد که ۴۰ درصد از صادرات برنامه‌ریزی شده عقب افتادیم. به عبارت دیگر، نه تنها تنظیم بازار محقق نگردید، بلکه در بازار داخلی هم نتوانستیم رضایت مردم را به دست آوریم که در نتیجه آن، بازار داخل هم بهم ریخت.

سلیمانی با تاکید بر این‌که اگر ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن صادرات صورت می‌گرفت با توجه به قیمت‌های طلایی ۷۰۰ دلاری، حداقل ۷ میلیارد دلار ارز نصیب کشور می‌شد که متاسفانه آن هم از دست رفت!

عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: با وجود شیوه‌نامه‌ و دستورالعمل‌های مختلف که مقرر شده بود که قیمت فولاد زیر ۲۰ درصد قیمت‌های جهانی عرضه شود، اما با این حال مبالغ یادشده نه تنها نصیب مصرف‌کننده نگردید، بلکه در جیب رانت‌خواران جای گرفت و صرف سوداگری شد.

وی معتقد است که اگر نخواهیم موضوعات مربوط به فولاد و زنجیره مربوطه را به طور تخصصی نگاه کنیم، تمام زیان‌های ناشی از آن گریبان‌گیر کشور و در نهایت مردم خواهد شد. طبیعی‌ است، اتخاذ چنین سیاست‌هایی باعث نارضایتی مردم و کوچک شدن سفره آنان می‌گردد.

سلیمانی با اشاره به این‌که قیمت ۱۴ هزار تومان میلگرد، ۲۵ هزار تومانی ورق سرد و قیمت بالای دیگر اقلام فولادی در صنعت ساختمان، خودرو، لوازم خانگی و… تاثیر مستقیم بر کسب و کار عموم جامعه دارد، افزود: امروز مسوولان کشور ما از ۲۵ میلیارد دلار سرمایه‌ای که می‌توانست به آسانی تبدیل به درآمد و ایجاد اشتغال شود، غافل شدند و جالب‌تر آن‌که کسی هم پاسخگوی این فرصت از دست رفته نیست.

عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران همچنین موانع پیش‌روی صادرات را مورد اشاره قرار داد و با تاکید بر این‌که علیرغم برداشتن تیک صادراتی باز هم انجام صادرات را منوط به عرضه ۷۰ درصدی در بورس کرده‌اند، گفت: درحالی‌که تولیدات فولادی مطابق دستورالعمل و زیر ۲۰ درصد قیمت جهانی عرضه می‌شود، دیگر دلیلی ندارد که با وضع قوانین بعضا بازدارنده و مقررات دست‌وپاگیر، عملا مانع از رشد صادرات شویم.

او معتقد است، تا زمانی که میزان مصرف داخل به طور شفاف اعلام نشود و تولیدکنندگان تکلیف مازاد تولید و برنامه‌ریزی برای صادرات خود را ندانند، صرفا زمینه فرصت‌سوزی صادرات فراهم خواهد شد.

به گفته سلیمانی، در یکی دو ماه اخیر، قیمت‌های جهانی تا ۴۵ درصد رشد کرد و قیمت اقلامی مانند ورق گرم ۶۰۰ دلاری به ۱۰۵۰ دلار در هر تن و شمش ۴۰۰ دلاری به ۷۰۰ دلار رسید که برای صنف فولاد ما یک فرصت بسیار طلایی ایجاد کرد، اما متاسفانه با وجود دستورالعمل‌های بازدارنده، این فرصت طلایی نیز از دست خواهد رفت.

وی افزود: آنچه باعث افزایش قیمت‌ سایر نهاده‌ها شد، لزوم عرضه محصولات در بورس و عدم تبعیت از ضرایب تعیین شده قبلی بر پایه شمش خوزستان بود که در نهایت فرمول و ثبات یاد شده نیز شدیدا تحت تاثیر قرار گرفت.

عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران معتقد است، نهاده‌های مربوط به صنعت فولاد بر مبنای قیمت جهانی در بورس قیمت‌گذاری می‌شود، اما انتظار دارند که محصولی مانند شمش فولاد ۲۰ درصد زیر قیمت جهانی عرضه شود که با اصول اقتصاد و سیستم عرضه و تقاضا هم‌خوانی ندارد.

سلیمانی گفت: از یک سو می‌گویند در تلاش هستیم که قیمت فولاد را کاهش دهیم ولی از طرفی نهاده‌های فولادی را ملزم به عرضه در بورس می‌کنند که زمینه افزایش قیمت را فراهم می‌سازد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

بررسی تولید کبالت به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۳


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز