LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

سودآوری چشمگیر ۶ برابری صبا فولاد خلیج فارس
اردیبهشت ۷, ۱۴۰۰
در راستای فعال سازی معادن بوکسیت: کهگیلویه و بویراحمد قطب تامین بوکسیت خواهد شد
اردیبهشت ۸, ۱۴۰۰
نمایش همه

مهندس ثامر یوسفیان، مدیر پروژه توسعه و ارتقاء کیفیت خطوط ۵ و ۶ و ۷ کنسانتره سنگ‌آهن گل‌گهر در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش تشریح کرد: موفقیت ”فکورصنعت تهران” در ساخت بزرگ‌ترین خط کوبینگ مغناطیسی سنگ‌آهن کشور

اردیبهشت ۸, ۱۴۰۰
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

مهندس ثامر یوسفیان، مدیر پروژه توسعه و ارتقاء کیفیت خطوط ۵ و ۶ و ۷ کنسانتره سنگ‌آهن گل‌گهر در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش تشریح کرد:

موفقیت “فکورصنعت تهران” در ساخت بزرگ‌ترین خط کوبینگ مغناطیسی سنگ‌آهن کشور

شرکت “فکورصنعت تهران” با بهره‌گیری از توان تخصصی خود، بزرگ‌ترین خط کوبینگ مغناطیسی سنگ‌آهن کشور به ظرفیت سالانه ۱۱ میلیون تن، متعلق به شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر را طراحي، اجرا و راه‌اندازی كرده و تست‌هاي تضمين عملكردي آن را با موفقيت به انجام رساند.

مهندس ثامر یوسفیان، مدیر پروژه توسعه و ارتقاء کیفیت خطوط ۵ و ۶ و ۷ کنسانتره سنگ‌آهن گل‌گهر در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش گفت: سال گذشته در راستای دستیابی به اهداف تدوین شده شرکت توانستیم پروژه توسعه و ارتقاء كيفيت خطوط کنسانتره یادشده را طراحی و فاز اول آن را اجرا و راه‌اندازي نماييم. در نظر است تا با اجرای كليه فازهاي اين پروژه، ظرفیت شش میلیون تنی قبلي، به ۱/۸ میلیون تن افزايش و كيفيت محصول كارخانه به لحاظ سايز دانه بندي و عدد Blaine، به حد قابل توجهي ارتقاء يابد.

وی با اعلام این‌که اساسا نقش واحد کوبینگ خشک، افزایش عیار خوراک ورودی به خطوط کارخانه بوده و طی آن بخشی از باطله‌ از خوراک ورودی حذف می‌شود تا خوراك ورودی با درصد آهن بالاتر وارد کارخانه شده و عملا زمینه افزایش تولید فراهم شود، افزود: با توجه به فقدان فعلي خوراك با مشخصات نمونه مبناي طراحي خطوط سه‌گانه توليد كنسانتره گل‌گهر، مقرر شد که پروژه دیگری با خوراک جدید تعریف و در سه فاز طراحی و اجرا گردد.

هدف از اجرای واحد کوبینگ خشک در كارخانجات ياد شده، جداسازی حدود ۱۵درصد خوراک کم‌عیار با درصد آهن ۱۰ تا ۱۲، از خوراک ورودی به خطوط سه‌گانه کارخانه بوده است. صرفه‌جويي در مصرف آب، انرژي، مواد مصرفي از جمله گلوله‌هاي فلزي و فلوكولنت، از نتايج طرح مذكور بوده و اين بدان معناست كه بدون كاهش مصرف موارد مذكور، ظرفيت كارخانه تا ۱۵ درصد افزايش مي‌يابد. به بيان ديگر، با كاهش ۱۵ درصد خوراك با عيار پايين‌تر، تیکنرهاي خطوط سه‌گانه، با افزايش ظرفيت، روبرو شده و امكان افزايش ظرفيت خطوط، ميسر مي‌گردد.

به گفته او، برای جداسازی باطله‌های کم‌عیار از هشت دستگاه مگنت سپراتور با شدت میدان متوسط (MIMS) استفاده شده است. ضمن آن‌که تست‌های عملکرد خط یاد شده نشان از افزایش ۵/۵ درصدی عیار و جداسازی حدود ۱۲ درصد خوراك کم‌‌عیار حاوي ۷ درصد آهن به‌ عنوان باطله بودیم که این میزان با توجه به دانه‌بندی صفر تا ۵۰ میلی‌متری خوراک ورودی، حاکی از عملکرد درخشان و فراتر از مقادیر پیش‌بینی شده در قرارداد بوده است.

مدیر پروژه توسعه و ارتقاء کیفیت خطوط ۵و ۶ و ۷ کنسانتره سنگ‌آهن گل‌گهر، فازهاي دوم و سوم آن پروژه را جایگزینی بلت‌فيلترهاي خطوط فعلي با پكيج آبگيري جديد، شامل شش دستگاه فیلترپرس و نيز اضافه نمودن يك دستگاه بال‌ميل و يك دستگاه هيدروسيكلون به هر خط كارخانه عنوان کرد و افزود: قرارداد پروژه توسعه و ارتقاء خطوط ۵ و ۶ و ۷ کنسانتره گل‌گهر در شهریور ۹۸ نافذ شده و شركت فكورصنعت تهران عليرغم مواجهه با تحريم‌ها و پاندمي كرونا در سال گذشته و تعطيلي حدودا دو ماهه فعاليت‌هاي تاميني و اجرايي، موفق شد تا طي مدت ۱۲ ماه، يعني سه ماه كمتر از مدت قرارداد، فاز اول قرارداد را تکمیل و آماده تولید سازد.

یوسفیان در تشریح فاز دوم فعالیت در مجموعه یاد شده اظهار داشت: در این فاز قرار است آب‌گیری از محصول و کاهش مناسب رطوبت، توسط تجهيزات فيلترپرس محقق گردد كه اين امر موجب خواهد گرديد تا پروسه افزايش Blaine محصول در تجهيزات HPGR به شكل مطلوب‌تر صورت پذيرد.

وی افزود: در فازهاي دوم و سوم، ۲۵ درصد ديگر بر ظرفيت كارخانه افزوده شده و توليد حدود هشت ميليون تني خطوط سه‌گانه كارخانه محقق خواهد گرديد. به عبارت دیگر، با به بهره‌برداري رسيدن ناحيه كوبينگ خشك قرارداد، ۳۰۰ هزار تن در سال برای هر خط و ۹۰۰ هزار تن برای مجموع سه خط، به توليد كارخانه افزوده شده و توليد كل كارخانه به ۹/۶ میلیون تن رسيده و این میزان با بهره‌برداری از سایر فازها تا حدود هشت میلیون تن افزایش خواهد يافت.

یوسفیان در مورد نیروی انسانی شاغل در این پروژه گفت: مطابق با هیستوگرام نیروی انسانی، ۴۰ نفر نیروی ستادی و بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر نیز در زمان پيك اجرا به‌عنوان نيروي اجرايي، در محل سايت پروژه مشغول فعاليت بوده‌اند.

از موفقيت‌هاي قابل توجه شركت فكورصنعت تهران در اين پروژه مي توان به دستيابي به پيشرفت فعاليت‌هاي اجرايي ۱۷ درصدي طي يك دوره يك ماهه اشاره كرد كه در ادبيات پروژه، عددي قابل توجه مي‌باشد.

وی در مورد تطابق پروژه با استانداردهای بین‌المللی گفت: تصمیم ما بر انجام فعاليت‌ها، مطابق با ساختارها و چارچوب‌هاي اشاره شده در استاندارهای جهانی بوده؛ لذا ضمن گردآوري اصول مندرج در آيين نامه PMBOK از انستيتو مديريت پروژه آمريكا (PMI)، نسبت به پياده‌سازي آنها در محيط پروژه با استفاده حداكثري از نرم‌افزارها و سخت‌افزارهاي در دسترس اقدام نموديم. از موفقيت‌هاي كسب شده در اين زمينه، مي‌توان به طراحي سيستم پيگيري متمركز فازهاي طراحي، تامين و اجرا، با اختصاص تك تك بسته‌هاي كاري ( Work Packages) به نفرات مشخص و ايجاد قابليت رديابي هر يك از فعاليت‌ها با توجه به اهميت آنها در برنامه زمانبندي اشاره نمود. با به‌كارگيري اين سيستم، طي جلسات هفتگی، بسته‌هاي كاري (Work Packages) به‌صورت منظم پيگيري شده و احساس مسوولیت خاص در كليه افراد تيم پروژه در جهت به نتيجه رساندن آنها به وجود آمده و اجرای پروژه به حد قابل توجهي تسریع مي‌گردد.

وي همچنین طراحي و پياده‌سازي سيستم “مديريت ارزش كسب شده” (Earn Value Management) را از ديگر موفقيت‌هاي شركت فكورصنعت تهران در اين پروژه برشمرد.

به گفته مدیر پروژه توسعه و ارتقاء کیفیت خطوط ۵ و ۶ و ۷ کنسانتره سنگ‌آهن گل‌گهر، اجرای کارها به‌صورت تیمی و سازمان‌یافته با در نظر گرفتن خط‌مشي سازماني كه از جانب مديريت‌عامل سازمان جاري گشته، در شرکت فکورصنعت تهران بسیار حائز اهمیت مي‌باشد.

یوسفیان هم‌چنین درخصوص دانش فنی این پروژه گفت: واحدهاي تحقيق و توسعه (R&D) و فني و مهندسي شرکت، دانش فنی لازم جهت طراحي و اجراي پروژه‌هاي مختلف را کسب و به‌روزآوری می‌کنند. شرکت فکورصنعت تهران همواره اهميت ويژه‌اي براي اين بخش قائل بوده و اين موضوع را با ارائه مقالات متعدد در كنفرانس‌هاي علمي در سطح جهان به اثبات رسانده است.

او با اعلام این‌که فکورصنعت تهران در زمینه بومی‌سازی دانش فني به‌كار رفته در پروژه‌هاي خود، فعالیت‌های گسترده‌اي داشته، به برخی از این توانمندی‌ها اشاره کرده و گفت: مگنت سپراتورهاي راديال، از نوآوري‌هاي خانواده فكورصنعت تهران بوده كه از آن در ناحيه كوبينگ خشك قرارداد توسعه و ارتقاء كيفيت خطوط ۵، ۶ و ۷ كنسانتره گل‌گهر استفاده شده و عملكرد درخشاني نيز داشته است.

وی افزود: مدیریت ارشد شرکت فكورصنعت تهران با تدابیر خود، باعث شده تا پرسنل دغدغه‌ای جز کار و پيشرفت نداشته باشند و همه به‌دنبال توسعه فعاليت‌هاي سازمان و همچنين ارتقاء توانايي‌ها و مهارت‌هاي خود باشند که اين موضوع جای تقدیر فراوان دارد.

یوسفیان با اشاره به این‌که هم اكنون سهم عمده بازار کنسانتره كشور در اختیار شرکت فکورصنعت بوده و اين شركت طي سال‌هاي اخير به حوزه‌هاي گندله‌سازی و فولادسازی نيز ورود نموده و كارنامه درخشاني نيز از خود بر جاي گذاشته، افزود: مطابق با نظرات مديريت كلان شركت فكورصنعت، بزرگ‌ترین سرمایه شرکت تهران نیروی‌انسانی است. لذا عملكرد پرسنل شاغل در شركت به‌طور مرتب مورد ارزيابي قرار گرفته و تلاش مي‌گردد تا جهت رفع نقاط ضعف و ارتقاء توانايي‌هاي ايشان،  دوره‌های آموزشی لازم تعريف و برگزار گردد. بنابراین همواره خون تازه در رگ‌های این شرکت در جريان مي‌باشد.

به گفته مدیر پروژه توسعه و ارتقاء کیفیت خطوط ۵ و ۶ و ۷ کنسانتره سنگ‌آهن گل‌گهر، بحث جانشين‌پروري همواره از سیاست‌های اصلی این شرکت بوده و بر روی پرورش مدیران جوان و جایگزینی آنها با مدیران با سابقه، تلاش‌های زیادی صورت گرفته است، البته استفاده از تجربیات و دانش مدیران قدیمی هیچگاه فراموش نمی‌شود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

بررسی تولید کبالت به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۳


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز