LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

مدیر تولید شرکت فولاد اکسین خوزستان خبر داد: تحویل آخرین سری ورق‌های فولادی پروژه ملی انتقال نفت از گوره به جاسک
اسفند ۲۵, ۱۳۹۹
تصویب افزایش سرمایه ۸۴۰۰ میلیارد تومانی فولاد مبارکه
اسفند ۲۶, ۱۳۹۹
نمایش همه

مدیرعامل “مجتمع فولادصنعت بناب” در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش اعلام کرد:”فولادصنعت بناب” با اجرای طرح‌های توسعه به یکی از شاخص‌ترین قطب‌های فولادی کشور تبدیل خواهد شد

اسفند ۲۶, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

مدیرعامل “مجتمع فولادصنعت بناب” در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش اعلام کرد:

لزوم پرهیز از قیمت‌گذاری دستوری و صدور بخش‌نامه‌های مکرر از مسوولان، ضرورت جلوگیری از خام‌فروشی فولاد با هدف ایجاد ارزش‌افزوده

مهندس علیزادشهیر: “فولادصنعت بناب” با اجرای طرح‌های توسعه به یکی از شاخص‌ترین قطب‌های فولادی کشور تبدیل خواهد شد

 چگونگی دستیابی به رکوردهای مختلف علیرغم مشکلات مختلف در سال‌جاری، نزدیک شدن به قطب شاخص فولادی کشور، رشد چشمگیر سودآوری و فروش، مشکلات مربوط به تامین مواداولیه و راهکارهای برون‌رفت از آن، وضعیت اجرای طرح‌های توسعه، لزوم تسهیل صادرات و… از جمله مباحثی بود که در گفت‌وگوی ماهنامه تخصصی پردازش با مهندس بابک علیزادشهیر، مدیرعامل و عضو هیات‌مدیره مجتمع فولادصنعت بناب مورد بحث قرار گرفت.

وی ابتدا عملکرد سالانه و برنامه را یادآور شد و گفت: مجتمع فولادصنعت بناب بعد از سال‌ها دست و پنجه نرم كردن با مشكلات مختلف، امسال توانست به ركوردهاي جديد كه از بدو تاسيس بي‌سابقه بوده است دست يابد. در خصوص مسائل مالي اصلاح ساختار صورت گرفت و بدهي‌هاي بانكي اين مجموعه كه يكي از موانع و مشكلات اساسي بود مرتفع و زمينه لازم براي حضور در بورس فراهم گرديده است و با ايجاد طرح‌هاي توسعه‌اي كه بزرگ‌ترين حجم سرمايه‌گذاري بخش‌خصوصي در زمينه فولاد كشور است در آينده نزديك تبديل به يكي از قطب‌هاي فولادي شاخص كشور خواهيم شد.

مهندس بابک عليزادشهير از رسيدن به سودآوري براي اولين‌بار از زمان تاسيس اين واحد توليدي خبر داد و افزود: با حمايت‌هاي انجام شده از طرف گروه مالي گردشگري، مديريت منابع و اصلاح فرآيندهاي توليد، خريد، فروش و سازماندهي شرايط، توانستيم در سال‌جاري براي اولين‌بار به سودآوري رسيده و از زيان عملياتي عبور و با بهبود شرايط، زمينه را براي افزايش توليد و رشد و تعالي شركت با افق ديد روشن، براي سال‌هاي آتي برنامه‌ريزي كنيم.

مديرعامل مجتمع فولادصنعت بناب در خصوص ميزان افزايش توليد و فروش نيز عنوان كرد: در ۱۱ ماهه سال‌جاري با رسيدن به عدد ۷۷۰ هزارتن توليد انواع محصول فولادي، رشد ۶۶ درصدي را در مجموع ذوب و نورد در مقايسه با سال قبل داشتيم و برنامه‌ريزي انجام شده براي سال آينده رسيدن به ميزان توليد يك ميليون و ۲۰۰ هزارتن خواهد بود.

به گفته وی، امسال در سال جهش تولید در داخل و خارج از كشور هم توانسته‌ایم سهم بيشتري از بازار را جذب كنيم به‌طوري‌كه شاهد افزايش سه برابري صادرات نسبت به سال قبل بوديم و به عنوان صادركننده نمونه استان انتخاب شديم و تا پايان بهمن ماه سال‌جاری کل مقدار فروش  400 هزار تن بوده است كه نسبت به سال قبل حدود ۸۵ درصد افزايش پيدا كرده است.

مدیرعامل شرکت فولادصنعت بناب درخصوص چگونگی تامين سرمايه از سوی بانك گردشگري نیز اظهارداشت: بخشی از سرمایه در گردش مورد نیاز پس‌از اصلاح ساختار مالی و از محل آورده نقدی سهامداران مبلغ دو هزار میلیارد ریال بوده است که می‌تواند سهم به‌سزایی در تامین خرید مواداولیه (شمش) داشته باشد.

علیزادشهیر، مشكل تامين شمش (مواداوليه) و راهكارهای برون‌رفت ازآن را مورد تاکید قرار داد و گفت: مشكلي كه تقريبا مي‌توان گفت همه شركت‌هاي نوردي با آن دست به گريبان بوده‌اند، تامين مواداوليه و بخش‌نامه‌هاي مكرري است كه از اين بابت توسط وزارت صمت ابلاغ شد و بازار را با چالش بزرگي مواجه نمود. با توجه به وضعيت ارزي كشور، صادرات شمش بيش از پيش افزايش داشته است. مجتمع فولادصنعت بناب نيز از اين مورد مستثني نبوده است. امسال با توجه به ظرفيت خطوط ذوب و نورد، اين مجتمع با كمبود روزانه هزار تن مواداولیه از جمله شمش مواجه بوديم كه بخشي از آن را از بازار پرتلاطم بورس و بخش دیگر نیز از طریق بازار آزاد توانستيم جذب كنيم. با اين حال در مقايسه با آنچه در برنامه و اهداف مدنظرمان بود محقق نشد. البته بر اين اصل كه نبايد قيمت‌گذاري دستوري انجام گيرد موافق هستيم و معتقدیم بازار بايستي بر اساس عرضه و تقاضا مشخص شود و يك‌سري حمايت‌هايي نيز كنار آن توسط ارگان‌ها از توليدكنندگان صورت پذيرد.

به اعتقاد او، راهکار برون‌رفت از مشکل تامین شمش این است که دولت بر صادرات مواداولیه نظارت بیشتری داشته باشد تا فولاد کشور با ارزش‌افزوده بیشتری (محصول نهایی) صادر شود و ارزآوری بیشتری را برای کشور رقم بزند و از خام‌فروشی جلوگیری شود.

مديرعامل و عضو هيات‌مديره اين مجتمع در خصوص طرح‌هاي توسعه شرکت نیز به خبرنگار ما گفت: با توجه به توانمندي و پتانسيل مجتمع و برخورداري از نيروي جوان و متخصص و امكان ايجاد طرح‌هاي توسعه‌اي در راستاي تكميل‌تر نمودن زنجيره توليد در گروه مالي گردشگري، قراردادي با قرارگاه خاتم‌الانبياء براي احداث اين طرح‌ها در زميني به مساحت ۸۰ هكتار و با سرمايه‌گذاري تقریبی ۶۱۰ ميليون يورویي شاهد بزرگ‌ترين سرمايه‌گذاري بخش‌خصوصی در حوزه فولاد كشور هستيم.

عليزادشهير با اشاره به افزايش سه برابري ظرفيت توليد با ايجاد اين طرح‌ها افزود: با بهره‌برداري از اين پروژه‌ها در آينده شاهد افزايش سه برابري ظرفيت توليد و ايجاد اشتغال بیش از هزار نفر به‌صورت مستقيم خواهيم بود كه اين پروژه‌ها عبارتند از: پروژه زيرسقفي ذوب شاهين و و افزايش توليد دو برابري، احداث بارانداز ريلي اختصاصي مجتمع به منظور حمل مواداوليه و محصول، ايجاد اكسيژن‌پلنت با ظرفيت توليد سالانه ۹۰ ميليون متر مكعب نرمال، احداث كارخانه فروآلياژ، فروسيليس و سيليكومنگنز به ظرفیت پنجاه هزار تن در سال، ذوب يك ميليون و ۴۵۰ هزار تني براي توليد اسلب و بيلت، احداث خط نورد ورق يك ميليون ۴۵۰ هزار تني كه در منطقه و شمال‌غرب كشور تحول عظيمي در حوزه اقتصاد و اشتغال ايجاد خواهد كرد.

عليزاد شهير نزديكی به مرزها و لزوم توسعه صادرات را مورد تاکید قرار داد و افزود: پنج صادرات شرکت در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ رشدی بالغ‌بر ۳۰۰درصد داشته و تا پایان سال به حدود ۱۰۰ هزار تن خواهد رسید. عمده صادرات شرکت به کشورهای عراق، سوریه بوده و مقداری هم به کشورهای دیگر مانند ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و ازبکستان صادر شده است که حاصل آن برای شرکت کسب افتخار صادرکننده نمونه استان آذربایجان‌شرقی می‌باشد.

به گفته او، برنامه‌های آتی واحد صادرات افزایش سهم صادرات در منطقه می‌باشد که با توسعه بازارهای همسایگان غربی و شمالی از جمله آسیای میانه تحقق خواهد یافت و کشورهایی، چون ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، تاجیکستان، گرجستان و ازبکستان بازارهای هدف در سال آینده خواهند بود.

وی افزود: عرضه محصول در بورس علاوه بر این‌که تاثیر مثبتی در روند بازار نداشته و موجب کاهش قیمت و تنظیم بازار نشده است، بلکه محدودیت‌ها در بازار همیشه موجب تقویت واسطه‌گری شده، ضمن آن‌که عرضه در بورس شرط مجوز صادرات شده است، منطقی به‌نظر نمی‌رسد. مواداولیه فولاد عمدتاً از منابع داخلی تامین می‌شود و باید تحت شرایط تجارت آزاد قرار بگیرد. بازار همیشه به محدودیت‌ها واکنش منفی داشته و مثبت نبوده است.

مدیرعامل شرکت فولادصنعت بناب تصریح کرد: با اين حال با توجه به ميزان توليد مقاطع در داخل كشور و مصرف آن، مشخصاً  عرضه محصول در بورس مانع از صادرات نخواهد بود چون ميزان توليد خيلي بالاتر از نياز داخل مي‌باشد و بايد صادرات صورت بگيرد، همچنین مجتمع فولادصنعت بناب  مطابق آنچه تكليف شده نيز عرضه خود را در بورس‌كالا انجام داده و صادرات خود را به كشور‌هاي همسايه هم در سال جهش تولید محقق نموده است.

علیزادشهیر وجود برخی مشكلات عمده برسر راه تولید را مورد اشاره قرار داد و گفت: مشكل حياتي و قابل توجه واحد‌هاي توليدي فولاد، تامين مواداوليه است كه اين واحدها را به چالش اساسي كشيده وگاهاً توليدكنندگان در معرض تعطيلي حاصل از كمبود مواداوليه قرار مي‌گيرند، اصلاح زنجيره فولاد و ايجاد توازن در تامين خوراك واحدهاي فولادسازي ضروري است ما نيز به لحاظ برخورداري از دو واحد فولادسازي و ظرفيت توليد سالانه ۶۰۰ هزارتن شمش فولادي، نيازمند تامين آهن‌اسفنجي هستيم كه از اين ميزان ۵۰ درصد در سال‌جاري از “احيااستيل بافت” و زنجيره فولادي “گسترش صنايع و معادن ماهان” تامين شد و براي تامين مابقي آهن‌اسفنجي مورد نياز دست به دامن واحدهاي توليدي مختلف شديم كه در برخي موارد با دست خالي مواجه گردیده‌ایم و اين مسئله ما را دچار مشكل كرده است، ضمن آن‌که در بحث خطوط نورد هم تامين شمش فولادي مورد نياز با مشكلاتي مشابه گريبان‌گير هستيم و واحدهاي توليدي مثل ما كه توان و ظرفيت بالائي دارند، به منظور رسيدن به ظرفيت تعريف شده به سرمايه در گردش جهت تامين مواداوليه نيز نيازمند هستند كه در این رابطه هم برای سال آتی برنامه‌ريزي كرده‌ايم که از طريق بازار بورس و ارائه سهام شركت، بخشی از منابع مالي لازم را تامين نمایيم.

او همچنين محدودیت‌هایی که درتجارت بین‌الملل وجود دارد را یادآور شد و افزود: تحریم‌های ظالمانه و مشکلات نقل و انتقال وجوه تجارت خارجی (واردات و صادرات) از یک طرف گریبان‌گیر صنایع شده است و از طرف دیگر محدودیت‌هایی که در قوانین صادرات و واردات بوجود آمده است منجر به کندی و هزینه‌دار شدن تجارت خارجی شده است، این در حالی است که واردات و صادرات کشور به دلیل مشکلات نقل و انتقال وجوه و طولانی شدن مراحل کار، هزینه‌های سنگینی را به‌دوش صنایع گذاشته است .

 وی در ادامه بر لزوم ايجاد توازن در زنجيره فولاد و مديريت بازار با همكاري واحدهاي توليدي، انجمن فولاد ایران و هم‌چنين وزارت صمت، بانک مرکزی و گمرک تاکید کرد و گفت: باید سازمان‌ها و نهادهای یاد شده در تسریع و تسهیل در امور صنایع تلاش کنند و مراحل مجوزها و تخصیص ارز را با حداقل زمان انجام دهند و در کاهش هزینه‌ها مساعدت‌های لازم را به‌عمل آورند.

مدیرعامل شرکت فولادصنعت بناب در پایان اظهار داشت: امسال كه با عمل به شعار جهش توليد و ثبت ركوردهاي متعدد كه از بدو تاسيس بي‌سابقه بوده است، مجتمع فولادصنعت بناب توانسته در عرصه‌هاي مختلف نيز چهره درخشاني از خود داشته باشد كه در زمينه عملكردي درون‌هلدينگي گروه مالي گردشگري رتبه اول، عنوان صادركننده نمونه، نشان عالي مسووليت‌پذيري اجتماعي و چهره نامي صنعت كشور، نشان عالي رضايتمندي مشتري و روابط‌عمومي و اموربين‌الملل برتر را نيز به دست آورد، ضمن آن‌که این شرکت سعی کرده است در عمل به مسووليت‌هاي اجتماعي به‌طور ويژه در بحث شيوع بيماري كرونا با تامين اكسيژن بيمارستان‌هاي شهرستان‌هاي منطقه و استان‌های همجوار و تهيه ‌و توزيع بسته‌هاي معيشتي به آسيب‌ديدگان ناشي از اين اپيدمي ، نقش‌آفريني داشته باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

بررسی تولید کبالت به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۳


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز