LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

ذوب آهن الگوی صادرات برای شرکت های صدر تامین/۳۰ درصد محصولات شرکت های تاصیکو صادر می شود
اسفند ۱۷, ۱۳۹۹
ذ وب آهن ، توسعه مترو در کلان شهرهای کشور را شتاب داد
اسفند ۱۸, ۱۳۹۹
نمایش همه

دکتر بزرگمهر غفرانی، سرپرست معاونت مهندسی توسعه و تکنولوزی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تشریح فعالیت‌های توسعه‌ای مجتمع و چگونگی تاسیس یک شرکت اکتشافی عنوان کرد:افق نگاه چادرملو به صنایع غیرآهنی و حتی غیرفلزی بسیار جدی است

اسفند ۱۸, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

دکتر بزرگمهر غفرانی، سرپرست معاونت مهندسی توسعه و تکنولوزی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تشریح فعالیت‌های توسعه‌ای مجتمع و چگونگی تاسیس یک شرکت اکتشافی عنوان کرد

علاوه‌بر تلاش برای توسعه فعالیت‌های معدنی و سرمایه‌گذاری در تولید سایر فلزات مانند مس، نیکل، مولیبدن و…

افق نگاه چادرملو به صنایع غیرآهنی و حتی غیرفلزی بسیار جدی است

موضوع چگونگی احداث نیروگاه ۲۰ مگاواتی در منطقه بهاباد، و یک واحد ۵۰۰ مگاواتی در استان یزد چگونگی ایجاد صنعتی که در نتیجه آن یک واحد تولید فروآلیاژ، ورک‌شاپ برای پشتیبانی کلیه صنایع استان و حتی استان‌های مجاور و نیز وضعیت احداث یک واحد احیا سوپر مگامدول و… از جمله مباحثی بود که در گفت‌وگوی دکتر بزرگمهر غفرانی، سرپرست معاونت مهندسی توسعه و تکنولوژی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو مورد بحث قرار گرفت.

وی ابتدا با اعلام اینکه وظیفه اصلی این معاونت انجام کلیه کارهای مربوط به امور توسعه‌ای شرکت و مسایلی در رابطه با زیربناها نظیر آب، برق، انرژی، موضوع انتقال آب خلیج‌فارس به منطقه چادرملو و واحدهای زیرمجموعه آن است، گفت: تصمیم‌گیری‌ها و همه عملیات توسعه‌ای برای شرکت‌هایی مانند آهن و فولاد ارفع، سرمد ابرکوه، آهن و فولاد غدیر ایرانیان و… در این واحد انجام می‌شود، ضمن‌آنکه در برخی موارد هم در حد مشورت و کمک فکری و.. به آنها ارایه خدمات می‌شود.

غفرانی با اشاره به اینکه استان یزد از درجه تابش نور خورشید بسیار بالایی برخوردار است و به همین جهت احداث نیروگاه‌های برق به دو شکل سیکل ترکیبی و نیروگاه‌های خورشیدی برای ما بسیار مهم و حیاتی است، افزود: شرکت چادرملو با هدف استفاده از پتانسیل بسیار بالای تابش خورشید در استان یزد، اقدام به ساخت یک واحد ۱۰ مگاواتی کرده که به زودی وارد مدار می‌شود، ضمن‌آنکه با دستور مدیریت عامل شرکت یک نیروگاه ۲۰ مگاواتی نیز در منطقه بهاباد احداث خواهد شد.

سرپرست معاونت مهندسی توسعه و تکنولوژی در تشریح بیشتر پروژه‌های در دست احداث گفت: چادرملو در فاصله شهرستان خرانق و ساغند و در کنار جاده ترانزیت طبس-یزد در حال احداث زون (منطقه) صنعتی کرده که طی آن توسعه چادرملو و برنامه‌های آن نیز در این منطقه تدوین شده است. در زون یادشده، احداث نیروگاه، یک واحد تولید فروآلیاژ با ظرفیت ۶۵ هزار تن، یک ورک‌شاپ بزرگ صنعتی شامل ریخته‌گری، ماشین‌کاری، تولید قطعات لاستیکی (پلیمر) با هدف پشتیبانی کلیه صنایع استان و یک واحد سوپرمگامدول احیا دیده شده است.

غفرانی گفت: این زون نزدیک معادن D19 و معادن رباط و… است که امیدواریم با انجام اکتشافات در آینده موضوع کمبود ماده‌معدنی نیز مرتفع گردد.

وی احداث خط دو میلیون تنی تولید کنسانتره و پنج میلیون تنی گندله و خط سوپر مگامدول ۲/۲ میلیون تنی آهن‌اسفنجی که تا سه میلیون تن قابل افزایش است را از دیگر برنامه منطقه صنعتی یادشده عنوان کرد.

گفتنی است، وسعت این زون صنعتی دو هزار هکتار است که هم‌اینک در حال عقد قرارداد، تملک زمین و رایزنی با استانداری و دیگر مراجع ذی‌ربط هستیم.

سرپرست معاونت مهندسی توسعه و تکنولوژی چادرملو از همکاری بسیار خوب و نگاه جامع و ملی مسوولان و مدیران منطقه (استان یزد) تقدیر کرد و تلاش و همکاری آنها را گامی در راستای انجام یک کار بزرگ صنعتی در سطح ملی دانست.

غفرانی برآورد منابع مالی این پروژه‌ها را ۵۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی و اظهار امیدواری کرد که با تامین مبلغ یادشده از طریق منابع داخلی شرکت و سیستم بانکی کشور طی سه تا چهار سال آینده، ضمن به ظرفیت رسیدن همه واحدها، پروژه‌های برنامه‌ریزی شده در زون نیز به بهره‌برداری برسند.

به اعتقاد او با راه‌اندازی منطقه صنعتی فوق برای ۵ تا ۷ هزار نفر به صورت مستقیم و برای ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال می‌شود، ضمن‌آنکه با تولید مواداولیه برای صنایع پایین‌دستی، عملا برای یکصد هزار نفر نیز برای صنایع یادشده ایجاد اشتغال جدید خواهد شد.

او تمام این حرکات و فعالیت‌های توسعه‌ای که تحول عظیمی در منطقه ایجاد خواهد کرد را نتیجه تفکرات توسعه‌ای مدیریت عامل شرکت چادرملو دانست و گفت: امروز شاهد ورود آب خلیج‌فارس به منطقه و توسعه گازرسانی به دیگر نقاط استان هستیم و لذا زمینه تحقق تفکرات توسعه‌ای مهندس تقی‌زاده فراهم شده است.

سرپرست معاونت مهندسی توسعه و تکنولوژی چادرملو، موضوع اکتشافات و ضرورت توجه بیشتر به آن را یادآور شد و گفت: تحقق همه طرح‌ها نیاز به بسترسازی در همه زمینه‌ها به‌ویژه بخش معدن دارد.

وی با اعلام اینکه یکی از کارهای ما احداث یک شرکت اکتشافی است، از آمادگی این شرکت برای توسعه فعالیت‌ها در بخش معادن به‌ویژه معادن سنگ‌آهن خبر داد و گفت: ما تمام توان خود را با همکاری شرکت‌های مختلف برای اکتشاف به کار گرفته‌ایم تا این امر مهم تحقق یابد. ضمن‌آنکه بر روی سایر فلزات نظیر مس، نیکل و… نیز آماده کار و سرمایه‌گذاری هستیم.

غفرانی مشارکت و سرمایه‌گذاری در قالب جونیت‌ونچر میان شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با ۵۱ درصد و شرکت سرمایه‌گذاری امید با ۴۹ درصد جهت اجرای طرح اکتشافی را از دیگر فعالیت‌هایی دانست که با توجه به توان شرکت یاد شده و علاقه مدیریت ارشد آن می‌تواند در پیشبرد اهداف بسیار موثر باشد.

او گفت: ما در بحث اکتشاف در حال سرمایه‌گذاری زیاد هستیم و امید فراوانی در دست یافتن به ذخایر داریم که امیدواریم در شش ماهه اول ۱۴۰۰ شاهد دریافت اخبار خوبی در زمینه اکتشافات باشیم.

سرپرست معاونت توسعه و مهندسی چادرملو همچنین از خرید دستگاه‌های حفاری عمیق با هدف رسیدن به معادن با عمق زیاد خبر داد و گفت: همانگونه که شاهدیم امروز معادن سطحی و زیر پوسته‌ای در حال اتمام است و باید به فکر حفاری معادن عمیق بود، کاری که بسیاری از کشورهای توسعه یافته معدنی سال‌ها پیش به سوی آن حرکت کرده‌اند.

به گفته او، شرکت اکتشافی ما در حال کار بر روی آن است که البته چادرملو خود دارای یک واحد اکتشافی است که اسکلت اصلی شرکت جدید را تشکیل می‌دهد. به عبارت ساده‌تر، شرکت جدید با واحد توسعه چادرملو همکاری می‌کند.

غفرانی همچنین در ادامه با اعلام اینکه یک شرکت توسعه‌گرا نباید یک‌جانبه و تک‌سویه به واقعیت‌ها بنگرد، از تلاش این شرکت برای فعالیت در سایر بخش‌های غیرفلزی خبر داد و گفت: بدون‌شک آینده صنعت در اختیار فلز آهن نخواهد بود، امروز خودرو که یکی از پرمصرف‌ترین‌های فولاد است، روز به روز از مصرف خود کاسته و به سمت پلیمرها و کامپوزیت‌ها حرکت می‌کند، هم‌چنین در درب‌ها و پنجره ساختمان‌ها و اسکلت‌های فلزی هم از کامپوزیت و PVC استفاده می‌شود، این بدان معناست که عملا فولاد جای خود را به کامپوزیت و تجهیزات بسیار سبک‌تر و مقاوم‌تر داده است، پس ما هم باید از هم‌اکنون به فکر سایر افق‌ها باشیم و به آنها چشم بدوزیم. افقی که شاید ۴۰ یا ۵۰ ساله باشد، ولی با همین استدلال باید تغییر دید ایجاد کرد.

وی افزود: ما در کشورمان پهنه‌های بسیار خوب مس، مولیبدن، نیکل و برخی عناصر نادر خاکی مانند لیتیوم داریم که باید از آنها استفاده بهینه کرد. هم‌اینک در کشورهایی که ذخایر لیتیوم دارند، آینده خوبی در انتظارشان است، زیرا بحث باتری که لیتیوم در آن بسیار کاربرد دارد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. به عنوان مثال وقتی معادن غنی سیلیس داریم چرا نباید به تولید فروآلیاژها و یا تولید فلز سیلیکون که در دنیای IT کاربرد بسیار دارد توجه کرد.

گفتنی است، سیلیکون در صنایع مختلفی مانند واحدهای تولید نیمه‌هادی‌ها، ترانزیستور، رم‌های کامپیوتر، کارت‌های حافظه، صفحات خورشیدی و… کاربرد فراوان دارد.

غفرانی در پایان سرمایه‌گذاری برای تولید ممبران (فیلتر پیشرفته صنعتی) تولید آب توسط این مجموعه و نیز تلاش و برنامه‌ریزی برای تولید نیدل‌کک جهت تولید الکتروگرافیتی را از دیگر برنامه‌های توسعه‌ای این شرکت عنوان کرد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

بررسی تولید کبالت به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۳


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز