LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

افزايش تقاضا در اروپا و آمريكا، قيمت ورق نورد گرم را بالا مى برد
بهمن ۲۵, ۱۳۹۹
استاندار سیستان و بلوچستان: چادرملو شرکت قدرتمند در صنعت فولاد کشور
بهمن ۲۶, ۱۳۹۹
نمایش همه

مهندس محمد فخرآبادی در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش عنوان کرد:”فولاد قائنات” به سال‌ها چشم‌انتظاری مردم منطقه پایان داد

بهمن ۲۶, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
برچسب ها

مهندس محمد فخرآبادی در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش عنوان کرد

با راه‌اندازی کارخانه ۸۰۰ هزار تنی تولید آهن‌اسفنجی و با تلاش شبانه‌روزی کارکنان و متخصصان داخلی محقق گردید:

“فولاد قائنات” به سال‌ها چشم‌انتظاری مردم منطقه پایان داد

مجتمع فولاد قائنات جزو ۸ طرح فولادی است که قرار بود ۸۰۰ هزار تن آهن‌اسفنجی را در منطقه خراسان‌جنوبی تولید و زمینه رشد و آبادانی یکی از استان‌های شرقی کشور را فراهم سازد.

از سال گذشته در شرکت ملی فولاد ایران تلاش‌ها بر این مبنا استوار گردید که اجرای پروژه با تمام توان و سرعت هرچه بیشتر در دستور کار قرار گیرد، موضوعی که نهایتاً با تعیین تکلیف شدن آن، آرزوی مردم محقق و منطقه قائنات از سال‌ها چشم انتظاری رهایی یافت.

ظرفیت این واحد فولادی ۸۰۰ هزار تن در سال تولید آهن‌اسفنجی است که در صورت راه‌اندازی آن، بخش عظیمی از نیاز فولادسازان به این ماده اولیه مهم برطرف خواهد شد.

البته ناگفته نماند که از ابتدای سال‌جاری و با تغییر مدیریت در شرکت ملی فولاد ایران، کمیته راهبری و راه‌اندازی فولاد قائنات تشکیل و تمامی امور به‌طور جدی پیگیری و اقدامات انجام شده لحظه به لحظه رصد شد و شرکت ملی فولاد ایران با تمام توان خود و نیز با حمایت‌های مالی ایمیدرو در خدمت این طرح قرار گرفت. بازدیدهای مداوم، برگزار جلسات پایش و رصد کردن اقدامات پیمانکاران و مشاورین طرح همه و همه زیر ذره‌بین کارشناسی قرار گرفت تا اینکه امروز شاهد به نتیجه رسیدن فعالیت‌ها هستیم.

ماهنامه تخصصی پردازش نظر به اهمیت موضوع گفت‌وگویی با مهندس محمد فخرآبادی مدیرعامل شرکت فولاد قائنات انجام داده است که با هم می‌خوانیم:

او ابتدا از نحوه ساماندهی کارخانه پس از تصدی‌گری شرکت ملی فولاد ایران گفت و در تشریح فعالیت‌های انجام شده اظهار داشت: این کارخانه خوشبختانه با تلاش و پیگیری مجدانه و انجام تغییرات در ساختار پیمانکاری و پیگیری‌های شبانه‌روزی توانست امیدها را به راه‌اندازی این مجموعه بازگرداند، به گونه‌ای که امیدواریم در دهه فجر امسال شاهد راه‌اندازی آن باشیم.

وی افزود: در مرحله اول تولید ۸۰۰ هزار تن آهن‌اسفنجی در دستور کار است که پیش‌بینی می‌شود واحد فولادسازی نیز با توجه به وجود زیرساخت‌ها و آماده بودن شرایط و در صورت تامین اعتبار در پایان سال ۱۴۰۰ به مرحله راه‌اندازی برسد. طبیعی است، در صورت ساخت و راه‌اندازی کارخانه فولادسازی، ماده‌اولیه این واحد از همین محل تامین می‌شود.

به گفته فخرآبادی در نهایت با راه‌اندازی واحد تولید شمش بالغ بر یک میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد کشور افزوده می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد قائنات لزوم تامین به‌موقع مواداولیه (گندله) برای تولید آهن‌اسفنجی از سوی وزارت صمت را مورد تاکید قرار داد  و افزود: سهمیه مورد نیاز از طریق وزارت صمت پیگیری شده که در شرف حمل اولین محموله گندله مورد نیاز برای راه‌اندازی هستیم، ضمن‌آنکه خط راه‌آهن هم در حال اجراست و تا یکی دوسال دیگر به بهره‌برداری می‌رسد.

او انجام برخی امور مهم مانند نصب کوره در زمان بسیار کم را ازجمله دیگر مزیت‌های شرکت دانست و گفت: نصب کوره فولادسازی که در مدت دو هفته در قائنات صورت گرفت را می‌توان یک کار بسیار بزرگ فنی و مهندسی قلمداد کرد که با توان متخصصان داخلی به سرانجام رسیده است و امیدواریم پیمانکاران طرح با جدیت هرچه بیشتر عملیات نصب سایر تجهیزات را نیز به پایان برسانند.

وی با تاکید بر اینکه نصب کوره ۱۴۰ تنی در یک زمان بسیار کم نشان از جدیت پیمانکاران دارد، تصریح کرد که پیمانکاران و مشاوران طرح با توجه به اهمیت این طرح متعهد شدند تا عقب‌ماندگی‌های گذشته را جبران کنند و در یک اقدام جهادی هرچه سریع‌تر نصب تجهیزات واحد فولادسازی قائنات را به پایان برسانند.

گفتنی است، کوره قوس‌الکتریکی نصب شده تامین‌کننده ۱۴۰ تن مذاب برای واحد ریخته‌گری بیلت است که انتقال مذاب از کوره به تاندیش‌ها و ماشین‌ریخته‌گری بیلت توسط پاتیل و جرثقیل ذوب صورت می‌گیرد. ضمن‌آنکه نقش کوره قوس‌الکتریکی آماده‌سازی مذاب با استفاده از آهن‌اسفنجی و قراضه فولادی است که با ایجاد جریان بسیار قدرتمند الکتریسیته و انرژی گرمایی زیاد، عملیات تهیه مذاب اولیه را انجام می‌دهد و پس از فرآوری مذاب و مراحل کوره پاتیلی وارد مرحله ریخته‌گری بیلت می‌شود.

وی گفت: پایه مطالعاتی ما بر این اساس بوده که با توجه به فاصله کم ۱۴۰ کیلومتری، گندله مورد نیاز از منطقه سنگان تهیه شود و مزیت‌های اقتصادی و اجتماعی نیز به همین منطقه اختصاص یابد. طبیعی است، اگر از سایر معادن کشور اختصاص داده شود، با توجه به فاصله بسیار زیاد و افزایش پرت گندله، مقرون به‌صرفه نخواهد بود و سود را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. ضمن‌آنکه، جاده‌های کشور هم کشش حمل موادمعدنی و محصولات تولیدی را ندارند و نیاز به ایجاد خطوط جدید دارند.

فخرآبادی با اعلام اینکه در نهایت با راه‌اندازی کارخانه‌های فوق برای ۲۰۰۰ نفر در فاز نهایی به‌صورت مستقیم و ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر نیز به شکل غیر مستقیم مشغول بکار خواهند شد، خاطرنشان کرد که پیمانکار واحد احیا شرکت ایریتک و مهندسی تاسیسات دریایی و پیمانکار واحد فولادسازی نیز ایریتک و MCC  چین است.

در مجتمع قائنات، احیا با منابع داخلی ایمیدرو به سرانجام رسیده وفولادسازی نیز از طریق فاینانس MCC انجام خواهد شد.

مدیرعامل شرکت فولاد قائنات گفت: با راه‌اندازی این واحد در شرق کشور و استان خراسان‌جنوبی که به تازگی اولین گام‌های صنعتی و فولادی خود را بر‌می‌دارد، عملاً معادلات اقتصادی و اشتغالزایی و محرومیت منطقه جابجا خواهد شد.

او استفاده حداکثری از نیروهای بومی، آموزش و تلاش‌های دلسوزانه همه فعالان و دست‌اندکاران را ازجمله دلایل موفقیت این شرکت دانست و اظهار امیدواری کرد که با تامین به‌موقع زیرساخت‌های مورد نیاز به‌ویژه برق زمینه رسیدن به موضوع جهش‌تولید شکل عینی به خود گیرد.

شایان ذکر است، این مجتمع در پنج کیلومتری شهر نیم‌بلوک، ۴۵ کیلومتر شهر قائن و ۱۴۵ کیلومتری مرکز استان (بیرجند) واقع شده است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

بررسی تولید کبالت به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۳


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز