LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

چالش قيمت ۱۹۰۰ دلارى آلومينيوم توسط گاوهاى ” نََر” فنى
بهمن ۲۰, ۱۳۹۹
مدیر مجتمع طرح های اکتشافی خراسان جنوبی خبر داد: احداث کارخانه تولید شمش طلا با سرمایه گذاری ۳ هزار میلیارد ریالی
بهمن ۲۱, ۱۳۹۹
نمایش همه

 فولادسنگان پیشتاز اجرای ”الگوی مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی” خراسان‌رضوی  

بهمن ۲۱, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

دکتر علی امرایی در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش ضمن تشریح میزان تولید و موفقیت‌های کسب‌ شده عنوان کرد:

با تلاش برای تحقق شعار “انسان سالم، محور توسعه پایدار” و در پى اجراى طرح توسعه و آبادانى شهرستان خواف محقق شد

فولادسنگان پیشتاز اجرای “الگوی مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی” خراسان‌رضوی

امروز بدون‌شک، فولاد سنگان با تولید ۵ میلیون تن گندله و ۲/۵ میلیون تن کنسانتره در فاز اول و راه‌اندازی و تکمیل و بهره‌برداری از پروژه‌های مهم خود از جمله، فاز دو پروژه ۵ میلیون تنی کنسانتره‌سازی به ظرفیت ۲/۵ میلیون تن، توانسته است گام مهمی در حل مشکل تأمین مواداولیه فولادمبارکه بردارد.

این کارخانه عظیم از زیرمجموعه‌های شرکت فولادمبارکه می‌باشد که در شرقی‌ترین نقطه کشور (سنگان) قرار گرفته است، نه ‌تنها در بخش تولید و تأمین مواداولیه موفقیت چشمگیری داشته است، بلکه زمینه رشد و شکوفایی منطقه را در زمینه‌های مختلف صنعتی، اقتصادی، آموزشی، زیرساختی و …. نیز فراهم آورده است.

یکی از اقدامات مهم در این مجموعه پروژه‌محور بودن همه فعالیت‌ها است که منجر به پویایی و سلامت هر چه بهتر سازمان شده است. به گفته دکتر علی امرایی مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان، یکی از مهم‌ترین شعارهای این شرکت، “انسان سالم، محور توسعه پایدار است” انتخاب شد، که این امر در تسریع فرآیند توسعه تأثیر زیادی داشته است.

گذشته از موارد فوق باید یادآور شد، این شرکت در اجرای الگوی جامع “مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی” خراسان رضوی به عنوان معین اقتصادی منطقه، پیشتاز است.

در همین راستا و البته در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و جهش تولید، مقرر شد؛ با احیای مسوولیت اجتماعی و راه‌اندازی کسب و کار، مسائل مختلف از جمله اشتغال و معیشت، عمران و آبادانی شهرستان خواف در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی توسط این شرکت و به عنوان معین اقتصادی مرتفع شود.

دکتر علی امرایی، مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اشاره به این‌که رویکرد معین اقتصادی در شهرستان خواف “کار با مردم برای مردم” است، تصریح کرد: فولاد سنگان در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای با معاونت پژوهشی دانشگاه تهران منعقد نمود و مقرر شد که به سبب تجربه عملیاتی دانشگاه تهران در سایر مناطق کشور و وجود سوابق علمی در حوزه‌های مختلف، طرح یاد شده را با چند راهبرد ذیل به پیش ببرد که عبارتند از:

  1. تقویت اقتصاد محلی در پیوند با اقتصاد منطقه‌ای و ملی، مبتنی بر احیای مسوولیت اجتماعی، تحقق کسب و کار و امنیت پایدار شهرستان خواف
  2. تقویت هماهنگی‌های فرابخشی در بین دست‌اندرکاران سازمانی و تدوین چارچوب‌های لازم برای تحقق حکمرانی مناسب و آبادانی و پیشرفت شهرستان خواف
  3. تقویت شبکه تعاملات اجتماعی و به اوج رساندن مشارکت مردم در فرایند آبادانی و پیشرفت شهرستان فوق (اجتماعی-فرهنگی، اقتصادی، زیرساختی، انسانی و طبیعی)
  4. ایجاد موازنه بین خدمات اکوسیستم در راستای ارتقای تاب‌آوری نظام اجتماعی–اکولوژیک و بهره‌برداری پایدار از منابع طبیعی
  5. ۵)      حفظ عزت‌نفس و کرامت انسانی مبتنی بر رویکرد توان‌افزایی، تعالی و خوداتکایی محرومان

به گفته دکتر امرایی، فولاد سنگان به عنوان مجری طرح مثلث اقتصادی است و در اجرای مدل جامع مثلث اقتصادی، ابتدا نیروهای بومی تحصیل‌کرده به عنوان تسهیلگران طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی خواف انتخاب شدند که در حال حاضر تعداد ۲۰ نفر تسهیلگر در ۸۵ روستا مشغول به فعالیت می‌باشند. سپس ستاد طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی شهرستان خواف با حضور اضلاع مثلث شامل؛ کارگزاران حکومت، نماینده مجلس شورای اسلامی، معین اقتصادی و نمایندگان جامعه محلی راه‌اندازی گردید. کلیه اقدامات نیز با نظارت عالیه امام جمعه محترم شهرستان خواف و دستگاه قضایی شهرستان پیگیری می‌شود.

وی افزود: از آنجا که حضور مردم و مردم‌محوری در تمامی مراحل مسأله‌شناسی، برنامه‌ریزی، اجرا و نظارت بر پروژه‌ها و طرح‌ها رکن اساسی بوده و منطبق بر گام دوم انقلاب و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب می‌باشد، ابتدا سازماندهی اجتماعی در کلیه روستاهای شهرستان (۸۵ روستا) انجام گرفت و در هر روستا کانون آبادانی و پیشرفت روستا با مشارکت مردم تشکیل گردید که در حال حاضر شناسنامه کانون‌های آبادانی و پیشرفت روستاهای شهرستان خواف نیز تهیه شده است.

به گفته وی، هر کانون یک سازمان مردم‌نهاد تلقی می‌شود و از سوی امین روستا مدیریت می‌گردد. در هر روستا با حضور اعضای کانون، کارگاه‌های مشارکتی متعددی برای شناخت مسائل محوری روستا با نگاه تسهیلگری انجام گرفته است که منتج به تدوین سند ارزیابی مشارکتی روستایی شده است و در تدوین سند جامع شهرستان خواف مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت فولادسنگان تصریح کرد که هم‌زمان با انجام اقدامات در روستاهای هدف، تیم مطالعات، کلیه طرح‌ها و برنامه‌های دستگاه اجرایی و اقدامات صورت گرفته تاکنون در شهرستان را مورد تحلیل قرار داده است که این تیم شامل ۱۰ نفر کمیته مطالعات و ۱۸ نفر متخصص و اساتید دانشگاه تهران در رشته‌های مختلف مبتنی‌بر مسائل و چالش‌های شهرستان می‌باشد.

امرایی افزود: از اقدامات آتی در طرح مثلث اقتصادی، برگزاری کارگاه‌های مشارکتی با حضور اضلاع مثلث و نمایندگان کانون‌های آبادانی و پیشرفت روستایی است که در نهایت این کارگاه‌ها منتج به شناسایی پروژه‌ها و طرح‌های عملیاتی در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی، زیرساختی، آموزشی و مهارتی، طبیعی و محیط‌زیستی و اشتغال و کسب و کار خواهد شد.

شایان ذکر است، در این مدل جامع، کل روستاهای شهرستان مورد نظر بوده و قرار است یک الگوی جامعی از مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی خراسان رضوی در شهرستان خواف به عنوان پایلوت عملیاتی گردد و این مدل نیز کاملا دانش‌محور بوده و منطبق بر نقشه راه علمی و تحقیقاتی می‌باشد.

به گفته او، در بخش رونق کسب و کار و اشتغال در شهرستان خواف نیز با هماهنگی‌های به‌عمل آمده با مجری طرح مثلث توسعه اقتصادی و فرهنگی خواف، اقدامات متعددی در دستور کار قرار گرفته است که عبارتند از: امکان‌سنجی، طراحی و راه‌اندازی سامانه جامع مدیریت و مشاوره کسب و کار در شهرستان خواف از ایده تا اجرا در خوشه‌های آمایشی شهرستان شامل کشاورزی، دامداری، صنعتی، خدماتی و صنایع‌دستی به صورت حضوری و آنلاین.

ما جویای شغل نیستیم، خالق شغل هستیم

امرایی در ادامه با ارائه گزارش جامعی در این خصوص از چگونگی ارائه خدمات مشاوره‌ای رایگان به کارآفرینان، مالکان کسب و کار در بخش‌های بازاریابی، طرح‌نویسی کسب و کار و کارآفرینی خبر داد و افزود: اعطای تسهیلات بانکی قرض‌الحسنه با نگاه روان‌سازی تسهیلات برای رفع موانع تولید و هم‌چنین نظارت دقیق بر روند اجرای کسب و کارهای مبتنی بر زنجیره ارزش از جمله دیگر برنامه‌هاست، به گونه‌ای که در این خصوص منابع مالی مورد نیاز برای راه‌اندازی کسب و کارهای خرد، متوسط و کلان روستایی با همکاری کلیه شرکت‌های معدنی شهرستان خواف تأمین می‌گردد.

وی گفت: در حوزه آموزش و مهارت‌ورزی برای اشتغال در رسته‌های شغلی کشاورزی، دامداری، صنعت، خدمات و صنایع‌دستی نیز کلیه ظرفیت‌های مالی و تخصصی به‌کار گرفته خواهد شد تا ظرفیت‌سازی صورت گرفته و افزایش بهره‌وری در رسته‌های مختلف شغلی در شهرستان نیز محقق گردد.

مدیرعامل فولاد سنگان در زمینه فعالیت‌های مربوط به بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، طبیعی و زیرساختی منطقه نیز اظهار داشت: در این بخش مقرر گردیده که با افتتاح حساب کسب و کار اجتماعی در شهرستان مدنظر معین اقتصادی، کلیه منابع مالی سرمایه‌گذاران، خیرین، کمک‌های مردمی، نهادهای حمایتی در این حساب متمرکز و بر اساس مطالعات و راهبردهای طرح در قالب یک کارگروه متشکل از اضلاع مثلث و نظارت عالیه در چارچوب سند تدوین شده اجرایی و پیاده‌سازی گردد.

امرایی معتقد است که مشارکت مردم در اجرای طرح‌ها، ارتقا روحیه خودباوری، اعتماد به نفس، تقویت حس مسوولیت‌پذیری و سرمایه اجتماعی را به دنبال دارد، ضمن آن‌که شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان تلاش می‌کند تا باور “ما جویای شغل نیستیم، ما خالق شغلیم” را در شهرستان خواف نهادینه سازد.

مسوولیت‌های اجتماعی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان

فولاد سنگان پیش از این نیز با حضور فعال در حوزه مسوولیت‌های اجتماعی حضور فعال و گسترده‌ای داشته است. بر این اساس اقدامات انجام گرفته به عنوان زمینه‌ساز و بخشی از طرح مثلث اقتصادی گام بلندی در حوزه مسوولیت‌های اجتماعی برداشته است.

مهم‌ترین اقدامات

  1. مشارکت در انتقال آب دریای عمان به استان خراسان با سرمایه‌گذاری بیش از سه میلیارد یورو
  2. مشارکت در چهاربانده کردن بزرگراه تربت حیدریه به خواف با مبلغی بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان
  3. مشارکت در ارتقا زیرساخت‌ها با مبلغ سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیون یورو
  4. ساخت ۷ باب مدرسه ۶ کلاسه و تجهیز آنها در مناطق محروم و افتتاح آنها هر کدام به مساحت ۵۰۰ متر به مبلغ ۷ میلیارد تومان
  5. کمک به خرید دستگاه اکسیژن‌ساز و الکل برای بیمارستان امام رضا مشهد
  6. کمک به ساخت هلی‌پد بیمارستان خواف
  7. انعقاد قرارداد با دانشگاه تهران در جهت انجام مطالعات میدانی سند آبادگری شهرستان خواف
  8. ایجاد مرکز ارتقا سلامت فولادسنگان (سلامت جسم و روان)
  9. کمک‌های مومنانه و معیشتی به مستضعفان منطقه در قالب طرح‌های مواسات
  10. ایجاد بنگاه‌های زودبازده و برگزاری دوره‌های آموزشی رایگان برای کشاورزان و دامپروران در قالب معین اقتصادی منطقه و …
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز