LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

طرح مفهومى جديد ميدركس براى حفاظت از محيط‌‌‎‎‎‎ زيست؛ آشنایی با میدرکسNG
دی ۱۵, ۱۳۹۹
فردا صورت می گیرد: عرضه ۸۰۰ تن کک متالورژی در بورس کالا
دی ۱۶, ۱۳۹۹
نمایش همه

دكتر مجيد ضيايى درگفت‌وگو با ماهنامه تخصصى پردازش: “صنايع مس شهيد باهنر” عملاً مانع از وابستگى كشور به محصولات خاص و آلياژى شده است

دی ۱۶, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • مس و آلومینیوم
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

دكتر مجيد ضيايى درگفت‌وگو با ماهنامه تخصصى پردازش:

در پى توليد محصولاتى مانند لوله‌هاى كاپرنيكل براى نيروگاه‌ها،
پالايشگاه‌ها، واحدهاى آب‌شيرين‌كن و صنايع خاص محقق گرديد

“صنايع مس شهيد باهنر” عملاً مانع از وابستگى كشور به محصولات خاص و آلياژى شده است


شرکت مس شهید باهنر با افزایش تولیدات خود و در پی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و همدلی موجود میان مدیریت و کارکنان، توانست در سال ۹۸ نسبت به سال ماقبل آن ۲۶۴ درصد افزایش سود را در کارنامه خود ثبت کند.

دکتر مجید ضیایی، مدیرعامل شرکت صنایع مس باهنر در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این خبر اظهار داشت: در سه‌ماهه نخست سال ۹۹ علیرغم شرایط کرونا میزان تولیدات بیش از ۲۳ درصد افزایش یافت. به عبارت دیگر، میزان سود سه‌ماهه اول امسال معادل کل سود سال ۹۷ و در شش ماهه امسال معادل کل سال ۹۸ شد.

وی موفقیت شرکت را ناشی از همدلی کارکنان و مدیریت شرکت و نیز حمایت سهامداران دانست و با اعلام نوید به سهامداران شرکت گفت: با موافقت‌های اولیه از مجموعه‌های نظارتی و با دریافت معدن سعی در اخذ معدن و تکمیل زنجیره‌تامین هستیم تا با کاهش قیمت تمام‌شده، زمینه افزایش سود بیشتر را فراهم کنیم.

مدیرعامل شرکت مس باهنر میزان ظرفیت‌اسمی شرکت را ۶۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: این شرکت در اوج تولیدات خود رقمی معادل ۴۳ هزار تن تولید و به برخی کشورها مانند آلمان، هنگ‌کنگ و اکراین نیز صادر کرده است، اما در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ و در پی متاثر شدن از یک سری مسایل مانند عدم ثبات مدیریت و عقب ماندن از تکنولوژی روز دچار یک دوره افول شد که سرانجام با یک رشد نسبی در سال ۹۸ توانست ۲۸ هزار تن محصول تولید کند. ضمن‌آنکه در حدود دو سال گذشته و در پی همدلی و انسجام مدیریت، میزان تولید روند افزایشی به خود گرفت، به‌گونه‌ای که در ۶ ماهه امسال میزان تولید به ۱۵ هزار تن رسید که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال رقم یادشده به ۳۰ هزار تن افزایش یابد.

ضیایی با تاکید بر اینکه مجموعه تولیدات شرکت بالغ بر ۳۴ هزار کد کالا و محصول است که در صنایع مختلف گرمایشی، سرمایشی، خودروسازی، نیروگاهی و… مورد مصرف دارد، تصریح کرد که ۵ تا ۶ هزار تن از ظرفیت ۶۰ هزار تنی مربوط به کارخانه سکه‌زنی است که به دلیل غیرقابل توجیه بودن، هیچ تولیدی ندارد که درصدد یافتن جایگزین برای آن هستیم.

ضیایی با اشاره به اینکه روند صادرات نیز شکل منسجمی به خود گرفته از صادرات پنج میلیون دلاری محصولات این شرکت خبر داد و افزود: ما با تولید محصولات خاص و آلیاژی مانند لوله‌های کاپرنیکل برای نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها، واحدهای آب‌شیرین‌کن و صنایع خاص مانع از واردات و خروج بالغ بر ۵ میلیون دلار ارز از کشور شده‌ایم.

گفتنی است، صنایع یاد شده قبلاً کل محصولات مورد نیاز خود را عمدتاً از کشورهای آلمان، کره، ایتالیا و هند وارد می‌کردند که با آغاز تولیدات مس باهنر از سال گذشته و در پی تایید کیفیت محصولات این شرکت سعی در تامین نیاز داخل کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت مس‌باهنر افزود: آنچه که اهمیت دارد، تامین نیاز شرکت‌های مصرف‌کننده به محصولات مس‌باهنر در شرایط تحریمی است که خود کمک بسیار شایانی به اقتصاد کشور کرده است. مثلاً پالایشگاه اصفهان اخیراً در گزارشی اعلام کرد که از لوله‌های آلیاژی این شرکت که قبلاً از خارج وارد می‌شد، بسیار راضی است و آن‌را دستاوردی بزرگ دانسته است.

به گفته ضیایی، از دیگر تولیدات خاص این شرکت که تا بحال وارداتی بوده‌اند، می‌توان به آلیاژهای AMB2 اشاره کرد.

گفتنی است، محصولات یادشده و یا آلیاژهای سرب‌دار تولیدی این شرکت در قطعات ویژه‌ای مانند سوپاپ خودرو، کلیدسازی‌ها و… مورد مصرف قرار می‌گیرند.

وی همچنین از هدف‌گذاری ۱۰ میلیون دلاری صادرات به میزان دو برابر سال گذشته و چند برابری سال‌های قبل خبر داد و تصریح کرد که این شرکت با انجام صادرات نه‌تنها ارز آوری مستقیم دارد، بلکه با تولید محصولات خاص از واردات آنها نیز جلوگیری کرده است.

مدیرعامل مس‌باهنر بازار هدف این شرکت را کشورهای آسیای جنوب‌شرقی و ترکیه دانست و تاکید کرد که صادرات این شرکت تحت هیچ شرایطی (حتی در زمان بسته بودن مرزها به هنگام شیوع بیمار کرونا) متوقف و یا دچار وقفه نشده،و در همان ایام برای اولین بار در تاریخ مس شهید باهنر صادرات از طریق مسیر ریلی صورت گرفت، ضمن‌آنکه با رفع تعهد ارزی در سامانه نیما به طور کامل بر تعهدات خود پایبند بوده است.

ضیایی از تصویب افزایش سرمایه توسط سهامداران (تاصیکو و هلدینگ صدر تامین) به میزان ۶۰۰ میلیارد تومان با هدف افزایش ظرفیت و تولید محصولات خاص‌تری خبر داد و گفت: ما قصد داریم متناسب با بازارهای جهانی محصولات جدید، نازک‌تر و ارزان‌تر با کیفیت بسیار بالا تولید و در اختیار مصرف‌کننده قرار دهیم.

وی در خصوص چگونگی تامین مواداولیه نیز به خبرنگار ما گفت: مواداولیه ما عموماً مس‌کاتد است که از صنایع مس سرچشمه دریافت می‌شود، ضمن‌آنکه برنج سرب‌دار و سرب و روی نیز به عنوان مواداولیه جنبی از داخل و از طریق بورس تامین می‌شود، گرچه نیکل مورد نیاز برای تولید محصولات خاص، وارد می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت مس‌باهنر در حال‌حاضر به دلیل افزایش سه‌برابری قیمت مس، گرایش مصرف‌کنندگانی مانند رادیاتورسازان، صنایع برق و… به سمت محصولات دیگر مانند آلومینیوم افزایش یافته که ما نیز در تلاش برای فرهنگ‌سازی جهت استفاده از مس در بسیاری از صنایع با توجه به ویژگی و کاربردهای آن هستیم.

ضیایی در ادامه با تاکید بر اینکه مسوولان کشور در تمام زمینه‌ها باید مشوق استفاده از مس در صنایع مختلف باشند، تصریح کرد که در کشوری مانند ترکیه که اساساً خودروساز نیست، اخیراً خودرو برقی تولید شده که کمک بسیار بزرگی به حفظ محیط‌زیست می‌کند، در حالی که در ایران هیچگاه به صورت جدی به فکر تولید خودروهای برقی نبوده‌ایم. طبیعی است، اگر مشوقی برای تولید و مصرف خودروهای برقی ایجاد شود، زمینه برای افزایش تولید محصولات نیز مهیا می‌گردد، زیرا میزان مصرف مس در یک خودرو بنزینی حدود ۱۶ تا ۱۷ کیلوگرم است، ولی یک خودرو برقی ۴۷ تا ۴۸ کیلوگرم مس و آلیاژهای مسی مصرف دارد.

او افزود: در کشور ما تولید مس به دلیل نبود مشوق‌های لازم برای مصارف گوناگون مانند صنعت ساختمان و… به ظرفیت کامل نرسیده است. به عنوان مثال، هم‌اینک در دنیا ۳۰ تا ۴۰ درصد مصرف مس در صنایع ساختمانی و حتی نمای ساختمان‌هاست ولی در ایران این مهم بسیار کم‌رنگ است. این در حالی است که با توجه به تحقیقات به‌عمل آمده فلز مس به میزان زیادی به عنوان یک ماده آنتی ویروس مانع از آلودگی ناشی از ویروس می‌شود که در همین شرایط کرونا می‌توان از آن به‌عنوان دستگیره درب‌ها و نرده‌ها در نقاطی مانند بیمارستان‌ها و مراکز عمومی استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت صنایع مس ‌باهنر با اعلام اینکه در صنایع آبزی‌پروری نیز استفاده از فنس‌های مسی مانع از ایجاد باکتری و یا خورندگی می‌شود، گفت: تحقیقاتی با همکاری شیلات صورت گرفته که طی آن مقرر شده در مراکز پرورش ‌ماهی از فلز مس در فنس‌ها استفاده شود تا مانع از چسبندگی باکتری و یا جلبک به تور فنس‌ها گردد.

وی ضرورت الزام صنایع پالایشگاهی و نیروگاهی به استفاده از محصولات مس داخلی به شرط بالا بودن و حفظ کیفیت را بسیار ضروری دانست و تاکید کرد که اگر قرار بر تحقق جهش تولید است، باید همه صنایع به کمک هم بشتابند و با پرهیز از استفاده از محصولات خارجی، نگاه به داخل را پررنگ و ضرورت جلوگیری از خروج ارز از کشور را در اولویت قرار دهند.

ضیایی که دارای مدرک تحصیلی دکترا از دانشگاه تهران و دانش‌آموخته رشته مهندسی معدن و خاک‌شناسی از دانشگاه اصفهان است و سال‌ها سابقه مدیریت در صنایع مختلف را در کارنامه خود دارد، معتقد است امروز کشور ما به یک همت عالی نیاز دارد تا با مصرف محصولات داخلی به‌ویژه محصولات صنایعی مانند مس و ترویج فرهنگ استفاده از توان داخل، همه موانع یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته شود.

او در پایان تلاش متخصصان شرکت در بومی‌سازی قطعات مورد نیاز را از دیگر دستاوردهای نگاه به داخل دانست و تاکید کرد که با بهره‌گیری از توان متخصصان و سازندگان داخلی موفق به ساخت انواع قطعات حساس و مهم مانند غلطک‌های نورد و… شده‌ایم که این خود نیز در جلوگیری ازخروج ارز از کشور بسیار مثمرثمر بوده است.

شایان ذکر است، شرکت صنایع مس‌باهنر تاکنون توانسته است برای بالغ بر یک هزار نفر بطور مستقیم و ۳۰۰ نفر نیروی پیمانکار ایجاد اشتغال کند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز