مهندس محمود قاسمى نژاد، معاون مالى و اقتصادى جهان فولادسيرجان در گفتوگو با ماهنامه تخصصى پردازش:
با همكارى سهامدارن در افزايش سرمايه، شاهد رشد بيشترى درآينده خواهيم بود
پيشبينى كسب سود ناخالص ۱۵۰۰ ميليارد تومانى در “جهانفولاد سيرجان” تا پايان امسال
پیشبینی عملکرد مالی جهانفولاد سیرجان حاکی از آن است که با اقدامات صورتگرفته و افزایش تولید تا پایان سال به سود ناخالص ۱۵۰۰ میلیارد تومان دست یابد.
مهندس محمود قاسمینژاد، معاون مالی و اقتصادی شرکت جهانفولاد سیرجان در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت: در سال ۹۸ چون کارخانه ذوب راهاندازی نشده بود و فقط اسفنجی فروخته میشد، سود عملیاتی ۳۵۰ میلیارد تومان و سود ویژه (خالص) حدود ۲۰۰ میلیارد تومان بود اما امسال با توجه به راهاندازی کارخانه ذوب و نزدیکشدن به ظرفیتهای اسمی طی شش ماه اخیر، سودی معادل ۷۳۵ میلیارد تومان محقق گردید، در حالی که در مدت مشابه سال قبل مبلغ سود خالص (ویژه) بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان بود.
وی با اشاره به اینکه در صورت همکاری سهامداران در افزایش سرمایه از ۱۸۵۰ به چهار هزار میلیارد تومان، شاهد تاثیر ۲۰۰ میلیارد تومانی در سود خالص خواهیم بود.
قاسمینژاد با اعلام اینکه تمام مجوزهای افزایش سرمایه تا دو ماه آینده اخذ میشود، اظهار امیدواری کرد که با همکاری در افزایش سرمایه توسط سهامداران، زمینه رشد سودآوری و اجرای طرحهای توسعه مهیا شود.
او تصریح کرد که اگر تغییر اصلاح ساختار مالی شرکت رخ دهد با توجه به روند سوددهی آتی شرکت، راهاندازی پروژهها به راحتی انجام میشود.
معاون مالی و اقتصادی جهانفولاد سیرجان با اشاره به اینکه دو تا سه درصد تولید کشور در زمینه ذوب به این شرکت اختصاص دارد، افزود: در صورت تامینمالی و اجرای پروژههای آتی، عملا شرکت جهانفولاد سیرجان به یکی از بزرگترین شرکتهای فولادی تبدیل میشود.
وی بهای تمام شده پایین نسبت به سایر شرکتها بهدلیل دسترسی به گندله و حمل آن از گلگهر با نوارنقاله و نیز بالا بودن کیفیت محصولات بهدلیل استفاده از ماشینآلات مدرن در کارخانههای احیا، ذوب و نورد را از جمله مهمترین ویژگی و مزیتهای این شرکت برشمرد.
قاسمینژاد، از ورود شرکت جهانفولاد سیرجان به فرابورس و پذیرفته شدن آن توسط هیات پذیرش خبر داد و افزود: نام جهانفولاد سیرجان در سه ماه آینده در تابلو بورس درج و نماد آن نیز مشخص میگردد، ضمن آنکه در طول سه سال گذشته بهدلیل حسابرسی و شفافیت در حسابها با استقبال هیات پذیرش مواجه شدیم این درحالی است که در حال تبدیل شدن به سهامیعام نیز هستیم.
به گفته وی، شفافیت حسابها، تامین نقدینگی برای اجرای پروژههای آینده و اعطای معافیتهای مالیاتی از جمله دلایل استقبال از ورود این شرکت به بورس است. همچنین این شرکت مشمول ماده ۱۳۲ بوده و معاف از مالیات نیز هست.
معاون مالی و اقتصادی جهانفولاد سیرجان با تاکید بر اینکه این شرکت با ۱۰ میلیارد تومان سرمایه اولیه کار خود را آغاز کرده و امروز بالغ بر ۲۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است، یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت را شفافیت در تمام امور، نداشتن حتی یک قسط بانکی و نبود بدهی مالیاتی و تامیناجتماعی عنوان کرد.
قاسمینژاد، آغاز ساخت کارخانه “احیا۲″، کارخانه تولید کلاف، فولاد آلیاژی و.. با پیشبینی سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیون یورو و چهارهزار میلیارد تومان از محل سود شرکت، منابع بانکها، بازار سرمایه و.. طی چهار سال را از جمله دیگر برنامهها دانست و اظهار امیدواری کرد که سرمایه مورد نیاز ۵۰ تا ۶۰ درصد از پروژههای آتی از محل منابع شرکت تامین شود.
وی در ادامه بحث نوسانات نرخ ارز، نحوه قیمتگذاری دولتی و موضوع رفع تعهد نزد بانک مرکزی، مشکلات ناشی از ضعیفبودن همکاری تامیناجتماعی و بوروکراسی طولانی در اداره گمرک را از جمله مهمترین موانع برشمرد و تصریح کرد که با وجود اینکه همه تعهدات ارزی شرکت رفع شده، اما بوروکراسی بانکها و گمرک و بهویژه بانکمرکزی همچنان باقی است، به گونهای که این بانک هنوز برخی تعهدات ما را رفع نکرده است.
او افزود: بهعنوان مثال برای خرید ماشینآلات، اداره دارایی باید چک شرکت را تضمین و در اختیار گمرک قرار دهد، در حالیکه این کار بهخاطر بوروکراسیهای گمرک و بانک، دچار تاخیر شده است.
قاسمینژاد با اشاره به اینکه رییسجمهور در سالهای گذشته، تامیناجتماعی را موظف کرده که به پرونده سالهای قبل ورود نکند، اما این دستورالعمل نادیده گرفته میشود، اظهار داشت: امروز در شرایط تحریم و اوضاع سخت اقتصادی ضروری است همه عوامل درگیر در تولید حتی سازمانهایی مانند تامیناجتماعی و دارایی با درنظر گرفتن شرایط سخت، همکاری لازم را باتولیدکنندگان به عمل آورند تا شاهد رشد اشتغالزایی و تولید بیشتر باشیم.
معاون مالی و اقتصادی جهانفولاد سیرجان همچنین در بخش دیگری از این گفتوگو، بهرهگیری از مدیران خبره و مجرب با دارا بودن نگاه توسعهای را از دیگر عوامل موفقیت برشمرد و گفت: جهانفولاد سیرجان بعد از موضوع برجام، دومین شرکتی بود که موفق به بازگشایی LC یکصد میلیون یورویی و خرید و نصب ماشینآلات آن هم بدون حضور کارشناسان خارجی شد.
وی از پرداخت و تسویه کامل بدهیهای ارزی خبر داد و در پایان از همه مدیران سابق و فعلی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر به دلیل همکاری در ساخت این مجموعه فولادی قدردانی کرد.
گفتنی است، این کارخانه با هدف انجام مسوولیتهای اجتماعی، کمکهای نقدی و غیرنقدی فراوانی به بیمارستانهای شهرستان سیرجان کرده است.
شایان ذکر است در حال حاضر ۵۱ درصد سهام این کارخانه به گلگهر و ۴۹ درصد به صندوق بازنشستگی مس اختصاص دارد.