LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

هزینه‌های عادی و غیرعادی تاثیرگذار بر بهره‌وری
آذر ۲۳, ۱۳۹۹
فملی دومین شرکت بزرگ بورس شد
آذر ۲۴, ۱۳۹۹
نمایش همه

مهندس مهدى تولائيان در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصى پردازش:”مهندسى فولادمباركه” با احداث واحدهاى جديد و به‌روز كردن تكنولوژى‌هاى موجود، عملا مانع از خروج ميليون‌ها دلار ارز از كشور شده است

آذر ۲۴, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

مهندس مهدى تولائيان در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصى پردازش:
تبديل شدن به تكنولوگ و ايجاد نقش راهبردى در طراحى واحدهاى بزرگ صنعتى همسو با سياست‌هاى فولادمباركه
“مهندسى فولادمباركه” با احداث واحدهاى جديد و به‌روز كردن تكنولوژى‌هاى موجود، عملا مانع از خروج ميليون‌ها دلار ارز از كشور شده است
تبدیل شدن به تکنولوگ و ایجاد نقش راهبردی در طراحی واحدهای بزرگ صنعتی همسو با سند راهبردی فولادمبارکه اصلی‌ترین چشم‌انداز شرکت مهندسی فولادمبارکه است.

مهندس مهدی تولائیان، مدیرعامل شرکت مهندسی فولادمبارکه با اعلام این مطلب و با اشاره به این‌که این شرکت به‌عنوان یک تکنولوگ در خصوص فرآیندهای صنعتی فولادسازی شامل احداث واحدهای جدید، توسعه واحدهای در حال فعالیت و بهینه و به‌روز کردن تکنولوژی‌های موجود تلاش می‌کنند، گفت: شرکت مهندسی فولادمبارکه در تلاش است تا علاوه‌بر استفاده از پتانسیل داخلی، از دانش کارشناسان ایرانی و خارجی موجود در خارج از کشور هم استفاده نماید.

وی با اشاره به این‌که امروز نه‌تنها ساختارهای شرکت در این جهت شکل داده شده، بلکه از متخصصان مجرب بسیار زیادی جهت همکاری در انجام پروژه‌ها دعوت به همکاری کرده‌ایم، وی تصریح کرد که در این راستا از متخصصان خارجی نیز استفاده شده. به‌گونه‌ای که هم‌اینک برای توسعه پروژه‌های کشور از توان افراد متخصص اروپایی و هندی هم بهره‌گیری می‌کنیم. این در حالی‌ است که در عرصه توسعه زیرساخت‌ها نیز تلاش شده که از نرم‌افزارهای عملی برای انجام پروژه‌ها استفاده شود.

او با اعلام این‌که دانش احداث پروژه، خود به تنهایی دانش بسیار بزرگی است، افزود: این سخت‌افزارها و نرم‌افزارهایی که مطابق با قوانین کشور باشند بعضا در بازارها به فروش نمی‌رسند و به همین دلیل الزاما می‌بایست توسط متخصصان داخلی ایجاد می‌شد که قدم‌های بسیار مهمی در این راستا برداشته شده است. از طرفی چون لزوم ایجاد ساختارهای متفاوت برای فرآیندهای گوناگون مانند گندله‌سازی، کنسانتره‌سازی، احیای‌مستقیم، فولادسازی، ریخته‌گری و نورد ضروری به‌نظر می‌رسید، خوشبختانه توانستیم با تحقیقات گوناگون و بهینه‌سازی و رشد زمینه‌های علمی و با بهره‌گیری از دانش دانشگاهی و نیز استفاده از توان نیرو‌های مجرب به اهداف خود دست یابیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی فولادمبارکه با تاکید بر این‌که امروزه این شرکت عملا در حال جایگزین شدن شرکت‌های خارجی است، تصریح کرد که ما اساساً از تحریم به‌عنوان یک فرصت استفاده کرده‌ایم و به مثابه یک نخ تسبیح، سعی داریم که با بهره‌گیری از توان سازندگان تجهیزات داخلی و با استفاده از تخصص نیروهای مجرب و کارشناسان، فرآیند یاد شده را در کنار هم چیده و عملا یک خط کامل فولادی را احداث کنیم.

تولائیان با اشاره به این‌که هم‌اینک دانش در کشور نهادینه شده اما باید شرکتی باشد تا آنها را همسو کند و از دل آنها فولادسازی بیرون آید، اظهار امیدواری کرد که مهندسی فولادمبارکه بتواند به عنوان تکنولوگ فرآیند و با استفاده از توان و تخصص پیمانکاران و سازندگان تجهیزات داخلی و خارجی، مقوله توسعه شرکت‌های زیرمجموعه گروه فولادمبارکه مانند طرح توسعه فولاد هرمزگان و افزایش ضخامت ماشین‌های ریخته‌گری مبارکه و پروژه نورد گرم شماره۲ فولاد مبارکه را با موفقیت به سرانجام برساند و نهایتا بهبودهایی در کیفیت محصولات این شرکت ها حاصل شود.

وی با اعلام این‌که این شرکت بر روی ساختار پروژه‌ها، فعالیت‌های بسیار زیادی کرده و امروز میوه نهال‌های کاشته شده در حال به‌ثمر نشستن است، از مدیریت فولادمبارکه به دلیل توجه به موضوع توسعه آن‌هم در این شرایط سخت تحریمی قدردانی کرد و افزود: این که مدیریت مبارکه در این شرایط با اراده قوی اقدام به تعریف پروژه‌های توسعه در همه شرکت‌های عضو گروه کرده و در حال اجرا و رهبری آنهاست، بسیار ستودنی است.

مدیرعامل شرکت مهندسی فولادمبارکه پروژه “نوردگرم۲” مبارکه را مورد اشاره قرار داد و افزود: در پروژه فوق شرکت مهندسی فولادمبارکه  MC پروژه است که توانسته بالغ بر ۱۰۰ نفر از بهترین متخصصان داخلی و خارجی را گرد هم آورده تا اجرای این پروژه را با کمک شرکت های داخلی اجرا نماید. این شرکت هم‌چنین در حال‌حاضر در حال اجرای پروژه‌ ریومپ ماشین ریخته‌گری مبارکه است که قبلا قرار بود توسط شرکت‌های خارجی انجام می‌شد، ضمن آن‌که پروژه طرح جامع فولاد هرمزگان و افزایش ظرفیت از ۵/۱ به دو میلیون تن را نیز در دستور کار خود دارد.

گفتنی است، طرح جامع فولاد هرمزگان از یک‌سال و نیم پیش تدوین و استخراج شده و در حال برگزاری مناقصه است. در این طرح فازهای بعدی نیز قابل تعریف است که با تکمیل شدن آن، شاهد افزایش چشمگیر ظرفیت کارخانه خواهی بود.

به گفته تولائیان اجرای طرح توسعه افزایش ظرفیت فولادمبارکه دارای چند بخش متفاوت است که تعدادی از آنها اجرا شده و حدودا ۷-۸ ماه دیگر راه‌اندازی می‌شود و مابقی نیز تا دو سال دیگر تکمیل می‌گردد. برای طرح‌های فوق مجموعاً ۲۵ پروژه تعریف شده که نه‌تنها باعث افزایش ظرفیت تولید، بلکه زمینه تولید فولادهای ویژه نیز فراهم می‌شود.

وی در تبیین بیشتر اهمیت فعالیت شرکت مهندسی فولادمبارکه گفت: امروز اگر در گروه مبارکه یک پروژه بخواهد انجام شود، ۵ تا ۱۰ درصد هزینه آن مختص کار مهندسی است تا راهکار مشخص و تدوین شود، مثلا اگر یک شرکت خارجی بخواهد اجرای کامل پروژه‌ای به ارزش یک صد میلیون دلار را برعهده بگیرد، حدود ۱۰ میلیون دلار آن مربوط به کار مهندسی خواهد بود. با توجه به اینکه در گروه فولادمبارکه مبالغ بسیار زیادی در حال سرمایه‌گذاری می‌باشیم تا مبارکه از تولیدکننده فولاد کامرشیال به تولیدکننده فولادهای خاص تبدیل شود، بخش عمده ای از فعالیت مهندسی آن توسط شرکت مهندسی فولادمبارکه در حال انجام است. طبیعی است با اجرای آنها از خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.

مدیرعامل شرکت مهندسی فولادمبارکه تاکید کرد که جهت و سمت و سوی اجرای تمام این پروژه‌ها، تولید فولادی خاص است که در حال حاضر در کشور وجود ندارد، یعنی هدف از تکمیل خطوط ریخته‌گری مبارکه، نوردگرم شماره۲ مبارکه و یا افزایش ظرفیت فولاد هرمزگان صرفا افزایش تولید نیست، بلکه تولید گریدهای خاص و فولادهای ویژه مطابق با نیاز بازارهای داخلی و خارجی است.

تولائیان با اشاره به این‌که امروز در کشور پروژه های زیادی برای خط لوله انتقال آب و گاز تعریف شده، لازم است نیاز مواد آنها توسط مبارکه تامین شود، تصریح کرد که تمرکز ما صرفا باید بر روی افزایش کیفی محصولات باشد که خوشبختانه با حمایت مدیریت ارشد فولاد مبارکه جهت‌گیری‌ها همگی در همین راستاست.

وی افزود: در کشور ما امروز بازار پلیت که در صنایع دریایی، کشتی‌سازی، لوله‌سازی و.. کاربرد دارد، بسیار ویژه است و مبارکه و شرکت‌های گروه نیز با احداث واحدهای جدید، سبد محصولات خود را تکمیل خواهد کرد. به‌عنوان مثال با ساخت ریومپ فولاد هرمزگان عملا تولید محصولات مهیا می‌شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی فولادمبارکه هم‌چنین از آمادگی این شرکت برای ساخت واحدهای فولادی در خارج از گروه مبارکه خبر داد و از سرمایه‌گذاران خواست تا با همکاری با این شرکت از توان این مجموعه بهره لازم را ببرند .

به گفته او، شرکت مهندسی فولادمبارکه در حال حاضر پروژه‌های زیادی را برای گروه میدکو (واحدهای گندله‌سازی و فولادسازی) ارفع، در دست اقدام دارد. همچنین شرکت مهندسی فولاد مبارکه به عنوان مشاور مادر فولاد کردستان انجام این پروژه را در شهرهای قروه و بیجار در دست اجرا دارد.

او هم‌چنین برنامه‌ریزی برای اجرای پروژه‌های صنعتی وفولادی در خارج از کشور را از دیگر استراتژی‌ها و برنامه‌های آینده شرکت برشمرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست که دیگر شرکت‌های بزرگ فولادی با هدف جلوگیری از موازی‌کاری از تاسیس شرکت‌های مهندسی فاصله بگیرند و همگی در قالب یک گروه کار کنند، گفت: اساسا در کشور ما به‌دلیل وفور پروژه‌، شرکت‌های بسیاری در حال انجام کارهای مهندسی هستند و این بدان معنا نیست که نوعی رقابت ناسالم وجود داشته باشد و لذا ما از وجود شرکت‌‌های دیگر در انجام پروژه‌ها استقبال می‌کنیم، ضمن آن‌که شرکت مهندسی فولادمبارکه هم‌اینک با بیش از ۵۰ شرکت مهندسی در حال همکاری و تبادل اطلاعات علمی و فنی است.

تولائیان، شرط اجرای سریع پروژه‌ها را بالا بودن توان مالی کارفرمایان دانست و اظهار امیدواری کرد که با حمایت سیستم مالی کشور، پروژه‌های صنعتی در کمترین زمان ممکن به‌ ثمر بنشینند.

شایان ذکر است، شرکت مهندسی فولادمبارکه در حال‌حاضر برای ۵۰۰ نفر ایجاد اشتغال کرده است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز