مهندس سعيد قاسمزاده در گفتوگو با ماهنامه تخصصى پردازش ضمن درخواست براى بازنگرى در نحوه اختصاص سهميه گندله مورد نياز اعلام كرد:
در پى همكارى ايميدرو، بانك مركزى و تمديد LC كه براى دومين بار صورت گرفت
“فولاد شادگان” ساخت كارخانه توليد شمش با ظرفيت يك ميليون تن را سرعت مىبخشد
فولاد شادگان در بهار سال ۱۴۰۱ شاهد راهاندازی کارخانه فولادسازی و تولید شمش به ظرفیت ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن خواهد بود.
مهندس سعید قاسمزاده، مدیرعامل شرکت فولادشادگان در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این خبر تشریح وضعیت این طرح و دیگر موارد مربوط به فولادشادگان پرداخت و با اشاره به اینکه از سال ۹۷ پیگیر احداث واحد فولادسازی بودهایم که اخیرا با همکاری ایمیدرو و بانکمرکزی موفق به تمدید LC آن شدهایم، گفت: ساخت این کارخانه نیاز به ۱۳۰ میلیون یورو ارز دارد و حداکثر تا پایان شهریور ۱۴۰۰ نیز فرصت داریم که اعتبار آن را جذب کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که با هماهنگی بیشتر مسوولان ذیربط، بانکها و… و نیز تلاش بیشتر پیمانکار (فولاد گسترش)، ضمن شکوفایی منطقه شادگان و ایجاد اشتغال، تولید فولاد در این کارخانه، از سرعت بالایی برخوردار شود.
قاسمزاده همچنین میزان تولید کارخانه را یادآور شد و افزود: فولادشادگان در سال گذشته ۶۶۰ هزار تن آهناسفنجی به روش پرد تولید کرد که امیدواریم امسال این میزان به ظرفیت اسمی یعنی ۸۰۰ هزار تن افزایش یابد.
قاسمزاده تامین گندله بهعنوان مادهاولیه و مشکلات پیشروی آن را مورد تاکید قرار داد و گفت: طبق برنامه ایمیدرو، گندله مورد نیاز این شرکت باید توسط فولادخوزستان تامین شود، اما موضوع مهم آن است که شرکت فولادخوزستان فاقد مازاد گندله است، لذا امسال با بهرهبرداری گندلهسازی سیمیدکو قرار شده که نیاز این مجموعه علیرغم فاصله بسیار زیاد و هزینه حمل بالا از طریق آن شرکت تامین شود.
مدیرعامل فولادشادگان با اعلام اینکه معمولا گندله مورد نیاز در تمام کارخانههای تولید آهناسفنجی از چند منبع تهیه میشود تا زمینه افزایش کیفیت فراهم گردد، افزود: در حالحاضر در این کارخانه برای تولید آهناسفنجی از یک گندله تکسورس استفاده میشود که این شیوه باید تغییر کند.
قاسمزاده از ایمیدرو خواست تا با بازنگری تامین گندله راهحل مناسبتری نسبت به گذشته اتخاذ کنند، مثلا بهجای موظف کردن فولادشادگان به تامین گندله از سیمیدکو، فولاد خراسان را ملزم به تامین از آن منطقه و ما را نیز مکلف به خرید گندله از گلگهر نماید. طبیعی است با انجام این کار، صرفهجویی عظیمی در هزینه حمل ایجاد میشود که در نهایت بهنفع همه فولادسازان کشور خواهد بود.
وی اظهار امیدواری کرد که این شرکت امسال با تامین گندله و افزایش کیفیت بتواند ترکیب مناسبی در شارژ کوره داشته باشد.
قاسمزاده اتکا به دانش، تجارب و تکنولوژی موجود در فولادخوزستان و دلگرمی حاصل از آن را یکی از نقاطقوت این شرکت برشمرد و تصریح کرد که با بهرهگیری از توان و تخصص کارشناسان فولادخوزستان بتوانیم ضمن افزایش ظرفیت، شاهد تولید فولاد با بهترین کیفیت باشیم.
مدیرعامل شرکت فولادشادگان با تاکید بر اینکه اساسا هدف از احداث کارخانه در آن منطقه محرومیتزدایی بوده است، برخی اقدامات صورتگرفته در این راستا را یادآور شد و گفت: این شرکت با راهاندازی شهرک صنعتی شادگان در تلاش است تا زمینه تشویق و ساخت قطعهسازان در منطقه را فراهم کند، ضمن آنکه تفاهمنامهای نیز با سازمان آموزش فنی و حرفهای آنجا منعقد شده تا با انجام آموزشهای فنی به جوانان و مردم در ساخت قطعات و تجهیزات از افراد بومی استفاده شود.
به گفته او، شادگان و مناطق اطراف آن در حالحاضر حدود ۳۰ هزار جوان بیکار دارد که با احداث صنایع یادشده، بخش بزرگی از این معضل مرتفع میشود.
قاسمزاده همچنین در تشریح بیشتر مشکلات موجود، موضوع ضرورت همکاری گستردهتر گمرک در ترخیص ماشینآلات را مورد اشاره قرار داد و بر لزوم همکاری گمرک در ترخیص قطعات و تجهیزات کارخانجات تاکید کرد.
مدیرعامل شرکت فولادشادگان که خود سابقه چندین سال فعالیت در کارخانه فولادخوزستان (واحد احیا)، بخش تامین مواداولیه، آهک و گندلهسازی، انباشت و برداشت و حتی فروش را در کارنامه خود به ثبت رسانده، معتقد است که در این شرایط حساس کشور و باتوجه به تمدید LCو محدودیت زمانی در اجرای پروژه، باید همه ارکان موثر در تولید با همدلی ضمن کمک به پویایی اقتصاد کشور در رفع موانع واحدهای فولادی موثر واقع شوند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو به بررسی ویژگیهای سیستم پرد و مقایسه آن با واحدهای میدرکس پرداخت و گفت: با توجه به تجربه ۸ ساله در واحد میدرکس (فولادخوزستان) با قطعیت اعلام میکنم که سیستم پرد در مقایسه با میدرکس بهدلیل انجام برخی اصلاحات مهم نهتنها هیچ کاستی ندارد، بلکه بسیار مقاومتر از کارایی بالاتری برخوردار است.
قاسمزاده افزود: به هرحال وقتی تکنولوژی جدیدی ابداع میشود، ممکن است در ابتدا با برخی کاستیها مواجه شود که با کمی تلاش و بهینهسازی قطعات و تجهیزات، قابل رفعشدن است، اما نکته مهم آن است که امروز سیستم پرد در کشور نهادینه شده و خوشبختانه همه طرحهای فولادی که با روش فوق اقدام به تولید فولاد میکنند، از موفقیت بالایی برخوردار هستند.
مدیرعامل شرکت فولادشادگان در ادامه لزوم ارتقاء کیفیت تامینکنندگان کالا و تجهیزات موردنیاز صنایع فولادی نظیر کارخانجات تولید آجرهای نسوز را مورد تاکید قرار داد و از آنان خواست تا با ارتقای کیفیت و مهارتهای خود ضمن کاهش توقفها، به افزایش ظرفیت تولید فولاد کشور کمک کنند.
شایان ذکر است، شرکت فولادشادگان در حالحاضر برای ۱۴۰۰ نفر ایجاد اشتغال کرده که ۷۵ درصد آن از شهر شادگان و مابقی از متخصصان سایر نقاط کشور هستند.