LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

مدیرعامل شرکت مس از ثبت رکورد در فروش خبر داد: ثبت فروش بی‌سابقه بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومانی برای اولین‌بار در تاریخ شرکت مس/شرکت ملی مس در ۸ ماهه، ۱۳ درصد بیشتر از کل سال گذشته درآمد کسب کرد/رشد ۱۲۷ درصدی فملی در آبان‌ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته
آذر ۵, ۱۳۹۹
گزیده اخبار فولادمبارکه
آذر ۸, ۱۳۹۹
نمایش همه

مهندس حسین علیزاده، رییس بومی‌سازی و مدیر ارزیابی تامین‌کنندگان شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش تاکید کرد: آمادگی “چادرملو” برای همکاری با همه سازندگان و تامین‌کنندگان قطعات و مواداولیه

آذر ۶, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

مهندس حسین علیزاده، رییس بومی‌سازی و مدیر ارزیابی تامین‌کنندگان شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش تاکید کرد:

آمادگی “چادرملو” برای همکاری با همه سازندگان و تامین‌کنندگان قطعات و مواداولیه

کلیه قطعه‌سازان و تامین‌کنندگان بخش‌خصوصی (حتی شرکت‌های کوچک) بدون هیچ محدودیتی می‌توانند با مراجعه به سامانه معاملاتی شرکت چادرملو با معرفی خود مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته و همکاری لازم در زمینه بومی‌سازی و تامین قطعات را به‌عمل آورند.

مهندس حسین علیزاده رزازی، رییس بومی‌سازی و مدیر ارزیابی تامین‌کنندگان شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت: همه سازندگان و قطعه‌سازان با توجه به تاسیس سامانه SRM (مدیریت ارتباط با تامین‌کنندگان) می‌توانند با معرفی و تشریح فعالیت‌ها و توانمندی‌های خود، مورد بازبینی و بررسی کیفی قرار گیرند تا گام مهمی در راستای بومی‌سازی و توسعه همه بخش‌های توانمند بخش‌خصوصی به‌عمل آید.

به گفته وی، در این خصوص که همه شرکت‌های بخش‌خصوصی بدون هیچ محدودیتی می‌توانند شرکت کنند، زمینه مشارکت گسترده در مناقصات و استعلام‌ها نیز فراهم می‌شود.

علیزاده تاکید کرد که در نهایت کل کار به‌ صورت مکانیزه انجام می‌شود و ارزیابی عملکرد تامین‌کنندگان اعم از کیفیت فنی، زمان تحویل، خوش‌قولی و میزان تعهد به کار پیمانکاران هم لحاظ می‌گردد.

مدیر بومی‌سازی شرکت چادرملو درمورد بومی‌سازی‌های انجام شده به خبرنگار ما گفت: در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو طی سال‌های گذشته، بالغ ‌بر ۸۵ درصد قطعات مکانیکی مورد نیاز به میزان ۲۹ هزار و ۳۰۰ قطعه بومی‌سازی شده و این مجتمع در این زمینه پیشتاز است.

وی میزان صرفه‌جویی ارزی ناشی از بومی‌سازی در شش ماه اول امسال را بالغ‌بر چهار میلیون یورو اعلام کرد و گفت: این شرکت تا قبل از سال ۹۸ با اتخاذ همین شیوه (بومی‌سازی و ساخت داخل)، از خروج بیش از ۵۰ میلیون یورو جلوگیری کرده است.

به گفته او، در ارزیابی‌های انجام شده مشخص گردید که عملکرد برخی قطعات داخلی در مقایسه با سازندگان خارجی بسیار کارآمدتر و بهتر بوده است.

علیزاده ضمن اعلام آمادگی برای همکاری و کمک به قطعه‌سازان، تاکید کرد که در پی اعمال سیاست‌های کلی مدیریت ارشد شرکت، در ریسک قطعه‌سازان نیز مشارکت می‌کنیم تا آنان ضمن تشویق به ادامه کار، روند اصلاح خود را عملی سازند.

مدیر ارزیابی تامین‌کنندگان شرکت چادرملو لزوم مشترک کردن ادبیات بومی‌سازی با سایر شرکت‌های فولادی و معدنی را امری بسیار ضروری توصیف کرد و افزود: این کار باید با متولی‌گری ایمیدرو به سروسامان بهتری برسد تا با دسته‌بندی قطعات ساخته‌شده، ضمن ممانعت از موازی‌کاری و اتلاف سرمایه‌ها، همه توانمندی‌ها در اختیار یکدیگر قرار گیرد.

وی هم‌چنین از صدور بخش‌نامه ترک‌تشریفات با هدف توسعه بومی‌سازی و ساخت داخل از سوی سازمان ایمیدرو خبر داد و گفت: بدون‌شک این دستورالعمل، ضمن کاهش بوروکراسی، باعث تسریع در امور مربوط به بومی‌سازی می‌شود.

علیزاده هم‌چنین در تشریح بیشتر سند دستورالعمل بومی‌سازی نیز به خبرنگار ما گفت: هدف از تهیه این سند، تدوین و اجماع بر مفاهیم قابل فهم و مشترک استراتژی بومی‌سازی (داخلی‌سازی) تجهیزات، قطعات، ماشین‌آلات و مواداولیه در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو می‌باشد. این سند در راستای قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی مصوب مجلس شورای اسلامی تهیه شده است.

وی در تعریف بیشتر مقوله بومی‌سازی و ساخت داخل افزود: بومی‌سازی مجموعه‌ای از فعالیت‌ها (برنامه‌ریزی، مهندسی معکوس، مهندسی ساخت، بهینه‌سازی و کنترل کیفیت) بر روی یک قلم کالا که باعث ساخت داخل یا تامین از تولیدات داخلی آن (باحفظ کیفیت) گردد، را شامل می‌شود. بومی‌سازی با هدف جلوگیری از خروج ارز ناشي از واردات قطعات يدکي و هم‌چنین جهت جلوگیری از خریدهای انحصاری و ایجاد زنجیره ‌تامین گسترده‌تر تعریف می‌شود. به عبارت دیگر، بومی‌سازی عبارت است از تامین اقلام مورد نیاز انجام فرآیندهای داخلی سازمان در تولید محصول.

به اعتقاد علیزاده، بومی‌سازی تنها به اقلامی قابل انتساب است که در زنجیره تولید محصول نقش دارند، لذا این واژه به تجهیزاتی که در صورت عدم ‌وجود، خللی در فرآیند تولید ایجاد نمی‌کند نسبت داده نمی‌شود. برای نمونه در صورتی که دستگاهی با نمونه داخلی‌سازی شده جایگزین گردد، بومی‌سازی تلقی نخواهد شد.

رییس بومی‌سازی شرکت چادرملو با اشاره به این‌که در کمیته بومی‌سازی نیز نقش‌ها و وظایف هریک از اعضا کمیته به‌طور ماهیانه، سه‌ماهه، شش‌ماهه و یکساله تهیه و اعلام می‌شود، گفت: بومی‌سازی بر اساس زمان ورود کالا به انبار مجتمع و صدور رسید انبار تهیه می‌گردد. به عبارت دیگر در صورتی قطعه، کالا، مواداولیه و.. بومی‌سازی (داخلی‌سازی) شده تلقی می‌گردد که کالا به انبار درخواست کننده وارد شده و رسید انبار مربوطه صادر گردد. بر این اساس تعداد ردیف‌های مندرج در درخواست خرید، معادل تعداد ردیف‌های بومی‌سازی می‌باشد.

او در تشریح فرآیند بومی‌سازی نیز خاطرنشان کرد که این فرآیند در پنج فاز شامل شناسایی و آماده‌سازی و اولویت‌بندی اقلام، مهندسی (تهیه و تکمیل مدارک فنی)، شناسایی و ارزیابی فنی سازندگان جهت بومی‌سازی کالا مورد نظر، اختصاص بودجه و ایجاد استعلام و سفارش و ساخت و کنترل کیفیت است. در این ساختار هر فاز شامل “داده‌های ورودی” بوده که با استفاده از “ابزار و تکنیک‌هایی” پردازش شده و در نهایت منجر به تولید “خروجی” برای استفاده در فاز بعد می‌گردد.

به گفته علیزاده، در زمان اجرای دستورالعمل، ورودی‌ها، ابزارها و تکنیک‌های مورد استفاده و خروجی‌های هر فاز توسط اجرا کننده مشخص می‌شود. هم‌چنین با توجه به این‌‌که ممکن است در یک فاز چندین عضو از کمیته بومی‌سازی نقش داشته باشند، هریک از ارکان دخیل در فرآیند، نسبت به مشخص نمودن مدل فرآیندی خود اقدام می‌نمایند.

وی افزود: با شناسایی کلیه اقلامی که قبلا از شرکت‌های خارجی تامین شده، امکان‌سنجی ساخت داخلی مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورتی که در این مرحله از منظر فنی و اقتصادی بومی‌سازی توجیه‌پذیر باشد، فاز بعدی شامل مهندسی معکوس، در صورت نیاز مهندسی مجدد (بهینه‌سازی) تهیه مدارک فنی شامل مشخصات، نقشه‌ها، اطلاعات متالورژیکی، شرایط محیطی، پروسه ساخت و… آماده‌سازی می‌گردد.

مدیر ارزیابی تامین‌کنندگان در ادامه ضمن تشریح فعالیت دیگر بخش‌های این مجموعه، از جمله فازهای شناسایی، آماده‌سازی و اولویت‌بندی اقلام، فاز مهندسی (تهیه و تکمیل مدارک فنی)، فاز شناسایی و ارزیابی فنی سازندگان جهت بومی‌سازی اقلام مورد نظر، فاز اختصاص بودجه و ساخت و کنترل کیفیت، انجام امور یاد شده را صرفا کمک به تسهیل در ساخت داخل و افزایش تولید با بهره‌گیری از توان سازندگان داخلی عنوان کرد.

هم‌چنین در خصوص ارزیابی تأمین‌کنندگان و راه‌اندازی سامانه ارتباط با مشتریان (SRM) هدف از این نوع تعاملات، افزایش ارزش کسب‌شده طرفین بوده و باعث ایجاد روابط نزدیک‌تر و همکاری بیشتر با تامین‌کنندگان سازمان می‌شود. تمرکز SRM مبتنی بر توسعه روابط متقابل سودمند با تامین‌کنندگان، جهت ارتقای کیفیت، بهره‌وری، نوآوری و امکان برگزاری مناقصه‌ها و مزایده‌ها به صورت الکترونیکی و شناخت کافی از پتانسیل و توان ساخت داخل کشور می‌باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز