از سوی مهندس طاهر هدایتی، معاون توسعه و تامین مجتمع در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش
چگونگی اجرا و عمدهترین موانع پیشروی طرحهای توسعه “جهانفولاد سیرجان“ اعلام شد
آخرین اهداف، برنامه، عملکرد و دستاوردهای معاونت توسعه و تامین شرکت جهانفولاد سیرجان در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
مهندس طاهر هدایتی، معاون توسعه و تامین شرکت جهان فولاد سیرجان با تشریح فعالیتهای واحد تحت پوشش خود با اشاره به اینکه در پی گسترش فعالیتها به واسطه به بهرهبرداری رسیدن سه کارخانه نورد بردسیر، احیا و فولادسازی میزان خریدهای بخش بازرگانی نسبت به سنوات گذشته به چندین برابر در سال ۹۸ رسیده گفت: برای این افزایش میزان فعالیت جدید، تدارکات، برنامهریزی، تجهیز زیرساخت و توسعه نرمافزاری و… در شرکت جهانفولاد سیرجان در حال ایجاد است.
وی در خصوص برنامهریزیهای انجام شده نیز اظهار داشت: این شرکت قبلاً فاقد واحد مستقل برنامهریزی بود، ولی هماکنون با راهاندازی این واحد، استراتژی کلان شرکت تدوین و در حال اجراست.
هدایتی تکمیل فاز یک پروژههای جهانفولاد را در قالب طرح جامع گلگهر و وزارت صمت و آغاز بهکار فاز ۲ که شامل یک واحد احیا مگامدول با ظرفیت ۱/۷ میلیون تن، فولادسازی با ظرفیت ۳/۱ میلیون تن، افزایش خط کلاف ۳۰۰ هزار تنی، کارخانه۳۵۰ هزار تنی فولاد آلیاژی در بردسیر و نیز فاز ۲ پلنت اکسیژن و پست برق را از دیگر پروژههای توسعهای دانست و اظهار داشت که قرارداد بخش خارجی کارخانه تولید کلاف منعقد شده و بخش داخلی آن در حال اجراست، همچنین در حال اخذ مجورهای قانونی برای فولاد آلیاژی هستیم تا پس از آن با کمک یک مشاور خارجی به انتخاب تکنولوژی اقدام کنیم. زمین جهت احداث احیا مگامدول انتخاب و طرح نهایی و مهندسی اولیه انجام شده که به زودی عملیات اجرایی برای احیا۲ شروع خواهد شد، ضمنآنکه کارهای زیربنایی برای انتقال و اصلاح سیستم آب و… نیز در دست اجراست.
معاون مدیرعامل جهانفولاد سیرجان افزود: برای احداث خط کلاف، مشاور خارجی شرکت ایدوم اسپانیا است، فاینانس خارجی صورت گرفته و بخش داخلی آن نیز از محل فروش محصول تامین خواهد شد. همچنین منابع مورد نیاز ساخت کارخانه احیا ۲ نیز از محل آورده سهامداران و تسهیلات داخلی و فروش محصول خواهد بود.
به گفته او، تا پایان امسال کارخانههای احیا ۲ و کلاف اجرایی خواهند شد.
هدایتی در ادامه به برخی مشکلات و موانع ناشی از تحریمهای ظالمانه آمریکا اشاره کرده و موانع و مشکلات و بروکراسیهای “داخلی” اشاره کرد و افزود: امروز مشکلات مربوط به گمرک، بانک مرکزی و وزارت صمت به دلیل عدم هماهنگی، تنوع بخشنامهها و کمتوجهی به تولید بسیار آزاردهنده است.
وی موانع و مشکلات اجرایی به عدم امکان ترخیص ماشینآلات و مواد مصرفی برای بهرهبرداری کارخانجات از گمرک، آن هم در این شرایط سخت تحریمی را از جمله مهمترین موانع پیشرو عنوان و از مسوولان خواست در حل مشکلات یادشده همکاری لازم را بهعمل آورند.
او افزود: این مجموعه بهدلیل جوان بودن ساختار آن نیاز به آموزشهای متنوع دارند که این کار نیز در حال انجام است.
هدایتی در پایان ضمن تقدیر از حمایتهای مدیران شرکت گلگهر و سهامدارن، از مدیریت و تفکرات مهندس عباسلو، مدیرعامل شرکت جهانفولاد سیرجان در پیشبرد اهداف استراتژیک این شرکت قدردانی کرد.