اعلام آمادگی کامل شرکت “ایراسکو” در رفع نیازهای وارداتی، صادراتی، آموزشی و مهندسی کارفرمایان صنایع فلزی و معادن داخلی کشور.
محمدرضا نیکوسخن مدیرعامل شرکت “ایراسکو” در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این خبر گفت: در سال ۲۰۲۱ روند نوسازی در بحران همهگیری بیماری کرونا به تناوب و در نقاط مختلف جهان تاثیرگذار بوده که خوشبختانه وضعیت عمومی در نیمه دوم سال میلادی رو به بهبود فرار گرفت؛ از این رو، تقاضای جهانی مواداولیه افزایش و کمبود عرضه در قبال تقاضای موجود در زنجیره جهانی شکل گرفت که موجب افزایش بیسابقه انرژی، مواداولیه و حمل و نقل گردید که منجر به تاخیر در تحویل تجهیزات و ماشینآلات منجر گردیده است.
از طرف دیگر شرایط سخت بینالمللی عدم همکاری بانکی، شرکتهای ایرانی و شرکتهای بزرگ تکنولوژ نیز مراودات اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده اما شرکت ایراسکو با وجود چالشهای مذکور به دلیل سابقه دیرینه خود در انجام پروژهها و همراهی در واردات و صادرات تولیدکنندگان کشور ایران خوشبختانه روند رو به رشد خود را حفظ کرد و با مدیریت چالشها و بررسی و مذاکرات جداگانه با شرکتهای متعدد به دلیل عدمساختار واحد مدیریت ریسک در مواجهه با محدودیتهای بینالمللی از طرف شرکتهای خارجی، توانسته اکثر نیازهای تولیدکنندگان را مرتفع ساخته و نه تنها در بحث واردات اجناس مورد نیاز بلکه در صادرات محصولات کشور به ایتالیا نیز موفق عمل کند.
وی با حائز اهمیت دانستن توسعه خدمات مهندسی اساسی و آموزش به خصوص صنایع فولاد و معادن کشور تصریح کرد که این مهم در سال گذشته توسط شرکت ایراسکو سرمایهگذاری و اجرا گردید و اکنون علاوهبر انجام عملیات بازرگانی و تجاری، خدمات آموزشی و مهندسی پایه و نظارت عالی از طرف شرکت ایراسکو قابل ارائه به کارفرمایان است.
مدیرعامل ایراسکو در خصوص کمک آن شرکت به صنایع فولادی ایران در راستای تحولات تکنولوژی در صنایع فولاد جهان و اقداماتی نظیر تحولات دیجیتال، تولید فولاد بدونکربن و… گفت: نکته بسیار مهم این است که در حال حاضر نقطه شروع حرکت جهانی صنعت فولاد به دگردیسی جدید جهت دیجیتالیزاسیون و تولید فولاد بدون کربن تا سال ۲۰۵۰ است که با جایگزینی گاز هیدروژن به جای سوختهای فسیلی و همچنین تغییر کورههای بلند به کورههای قوس الکتریکی و یا شارژ کورههای بلند با HBI به سرعت در حال انجام و با سرمایهگذاری عظیم حمایت کشورهای پیشرفته آغاز شده است.
به گفته وی، در اتحادیه اروپا از سال ۲۰۲۳ تعرفه واردات فولاد بر مبنای شاخص انتشار گاز دیاکسیدکربن کشورهای تولیدکننده خواهد بود و به منظور مدیریت و حفظ بازار صادراتی در آینده نزدیک صنایع فولاد کشور در اسرع وقت باید به این سمت حرکت کنند.
مدیرعامل ایراسکو رصد آخرین تکنولوژی و فناوریهای و قوانین موجود و حضور پررنگ این شرکت در نمایشگاه Made In Steel میلان، کنفرانس آخرین تکنولوژیهای ریختهگری در شهر پاریس، حضور آنلاین در اغلب کنفرانسهای بینالمللی فولادی معتبر را مورد اشاره قرار داد و افزود: بلافاصله اطلاعات مربوطه جمعآوری و به اطلاع مدیران صنایع کشور رسانده است، ضمن آنکه با شرکت ایریتک نیز به عنوان دارنده لیسانس میدرکس، برنامه شروع همکاری با دانشگاه پلی تکنیک میلان جهت بررسی بهروز Hybrit و همچنین دیجیتالیزه نمودن کارخانجات میدرکس با یک شرکت آلمانی آغاز نموده و امیدواریم که همراستا با تغییرات جهانی، بر فنآوریهای جدید در کشور اجرایی گردد.
او فلسفه کار شرکت ایراسکو را مبتی بر ارائه خدمات و تجهیزات کارفرمایان بر مبنای ارائه بهترین کیفیت در کمترین زمان و در بهینهترین هزینه است برشمرد و خاطرنشان کرد که با توجه به سابقه ۲۷ هفتساله ایراسکو و ارتباطات گسترده با کلیه سازمانهای اروپایی و بینالمللی این مهم را انجام داده است.
نیکو سخن، مزیت مهم دیگر ایراسکو را اشراف کامل به اغلب صنایع مادر کشور به خصوص صنایع فولادی و معدن که از ابتدای تاسیس و ساخت کارخانه حضور داشته است دانست.
وی افزود: گلوگاههای صنایع فولاد ایران را به چند مورد متفاوت میتوان تقسیم کرد که از آن جمله و مهمترین آنها، عدم وجود نقشه راه جامع در همافزایی، جانمایی و زیرساختهای مورد نیاز است؛ به طور مثال، برنامه چشمانداز صنعت فولاد تا سال ۱۴۰۴ بر مبنای تولید ظرفیت ۵۵ میلیون تن در دهه هفتاد تعریف شده است.
او با بیان اینکه علیرغم ناهماهنگی که در زیرساختها و جانمایی وجود دارد به فرض در سال ۱۴۰۴ این برنامه محقق شود پس از چهار سال آتی، برنامه چیست؟ گفت: در حال حاضر مهمترین کار، تهیه یک نقشه راه بیستساله با استفاده از مشاوران بینالمللی به منظور بررسی کمی و کیفی، تجمیع واحدهای کوچک و بزرگ، تدوین تکنولوژیهای کربنصفر، دیجیتالسازی و مطالعه بازار آتی فولاد دنیا است تا بتوان افق مطمئنی در فعالیتها متصور شد.
او گفت: نکته مهم دیگر ثبات در تصمیمگیریها و استفاده صحیح و به جا از مدیران و کارشناسان با سابقه کشور در ساخت مجتمعهای ذوبآهن، فولادمبارکه، فولادخوزستان، فولاد خراسان و فولاد هرمزگان است که انتقال تجربیات با تشکیل اتاق فکر و واحد تحقیق و توسعه و ارتباط صنعت و دانشگاه باید اجرایی شود و مدیران جوان مشغول به کار حتما باید از تجارب مدیران گذشته این صنعت و استفاده از مشاوران بینالمللی، چشمانداز حرکتی خود را تدوین و اجرایی نمایند.
نکته دیگر، تسهیل در ارتباطات بینالمللی به منظور جذب تکنولوژیها و تخصصهای مورد نیاز و همکاری با فولادسازان معتبر دنیا است و در آخر تمرکز بر تولید فولاد کیفی به جای تولید فولاد معمولی را میتوان نام برد که البته نیازمند ثبات در مدیریت و تصمیمگیریهای کلان کشور است.
او شرکت ایراسکو را از شرکتهای بسیار خوشنام و شناخته شده در کشور ایتالیا جهت برقراری ارتباط با ایران دانست و ارتباطات بسیار قوی با اتاق تجاری ایرانیان و همچنین سفیر ایتالیا در ایران و ایران در ایتالیا را مورد اشاره قرار داد و افزود: ایراسکو که همواره در ارتباطات گسترده با شرکتهای صنعتی تراز اول ایتالیایی است، سالجاری گواهی ایزو ۲۰۲۱ را کسب کرده و در سال گذشته در بین ۵۰۰ شرکت برتر استان لیگوریا رتبه ۱۶۱ را کسب کرده است که این مهم در سختترین شرایط و محدودترین حالت مراودات تجاری با ایران و عدم ارتباط کامل بانکی ایجاد شده است در حالیکه این رقابت با شرکتهای Ansoldo energia، ArcelorMittal، Hitaci خطوط کشتیرانی MSC، Gusolich و بسیاری از شرکتهای معتبر بینالمللی که محدودیتی در مراودات اقتصادی خود ندارند، شکل گرفته است و شاخص برتری را در پاسخگویی در اسرعوقت و حضور همه جانبه در تامین نیازها و همچنین انجام مسوولیتهای اجتماعی جهت مفهوم وجودی خود که پل ارتباطی بین کشورهای ایران و ایتالیا میباشد، بوده است.
مدیرعامل شرکت ایراسکو در خاتمه ضمن تشکر ویژه از مجله وزین پردازش جهت اطلاعرسانی تخصصی، آمادگی کامل شرکت ایراسکو در رفع نیازهای وارداتی، صادراتی، آموزشی و مهندسی کارفرمایان را اعلام داشت.