LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

دادستان اهواز در فولاداکسین: با تمام توان از شرکت کم نظیر و موفق فولاد اکسین حمایت می کنیم
آبان ۲۸, ۱۳۹۹
تحویل دهی کل کاتالیست های HTS پالایشگاه اصفهان
آبان ۲۹, ۱۳۹۹
نمایش همه

در مقاله ای از سوی مهندس غلامرضا طبیبی مدیرعامل شرکت “چدن‌ریزان جی” عنوان شد: توسعه به‌صورت تك‌بعدى خوب است يا بايستى براى توسعه زيرساخت‌ها و تامين مواداوليه نيز اقدامى صورت پذيرد؟

آبان ۲۹, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

در تقاطع اندیشه ها اندیشه برتر را می‌جوییم

به کجا چنین شتابان ؟

با کمی دقت متوجه می‌شویم که چند سالی است تولید فولاد در کشور رشدکرده است و هرسال افزایش تولید را تجربه می کنیم تا جایی‌که به گمان کارشناسان در سال ۱۴۰۴ نه تنها هدف ۴۴ میلیون تن تولید فولاد دست‌یافتنی خواهد بود بلکه پیش‌بینی دستیابی به ۵۵ میلیون تن نیز امری ممکن است در حال حاضر با توجه به حجم مجوزهای صادر شده توسط وزارت صمت پیش‌بینی می‌گردد در سال ۱۴۰۴ تولید فولاد در کشور از مرز ۵۵ میلیون تن هم فراتر رود اما سوال اساسی اینجاست که توسعه به‌صورت تک‌بعدی خوب است یا بایستی برای توسعه زیرساخت‌ها و تامین مواداولیه نیز اقدامی صورت پذیرد؟

متنی که در ذیل آمده است، گزارشی است که مهندس غلامرضا طبیبی، مدیرعامل شرکت چدن‌ریزان جی در اختیار ماهنامه تخصصی پردازش قرار داده است. او در این گزارش به نکات جالب توجهی اشاره کرده که باهم می‌خوانیم:

 پروسه تولید فولاد از شناسایی معادن، اکتشاف، استخراج، بهره‌برداری ، کنسانتره‌سازی، گندله‌سازی، آهن‌اسفنجی، ذوب‌سازی و نهایتا محصول نهایی تشکیل می‌گردد. در کشوری که در چهارماهه سال‌جاری علیرغم وجود تحریم‌های ظالمانه در تولید فولاد با افزایش ۱۰ درصدی روبرو بوده است و انتظار می‌رود که تا پایان سال‌جاری به هدف ۳۳ میلیون تن برسد و جزء ۱۰ کشور بزگ تولیدکننده فولاد باشد، برای تامین مواداولیه و زیرساخت‌ها چقدر سرمایه‌گذاری شده است؟ برای بازار فروش و صادرات آن چه اندیشیده‌ایم؟ جالب آنجاست که بدانیم در همین چهارماهه سال‌جاری علیرغم افزایش تولید متاسفانه با کاهش ۱۶ درصدی در صادرات نیز روبرو بوده‌ایم.

برای دستیابی به ۵۵ میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴ نیاز به استخراج ۱۶۰ میلیون تن سنگ‌آهن داریم که پیش‌بینی می‌گردد با توجه به سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده زمینه استخراج ۹۰ میلیون تن سنگ‌آهن از معادن کشور در سال‌جاری فراهم شود و اگر برای آینده برنامه‌ریزی نشود و معادن جدید کشف و زمینه بهره‌برداری از آنها فراهم نشود تامین مواد‌اولیه مورد نیاز به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ومعضلات صنعت فولاد در سال‌های آتی تبدیل خواهد شد.

اگر از ۵۵ میلیون تن مجوز صادره شده ۳۵ درصد آن توسط کوره‌های ذوب‌القایی و قوس‌الکتریکی انجام شود به ۲۵ میلیون تن آهن‌اسفنجی و ۴ میلیون تن ضایعات آهن در سال ۱۴۰۴ برای تولیدکنندگان فولاد به شیوه کوره‌های ذوب‌برقی نیاز خواهد بود از آنجایی‌که سرانه تولید ضایعات آهن در کشور ما بسیار پایین است و از طرفی زیرساخت‌های لازم برای واردات ضایعات در بنادرکشور پیش‌بینی نشده است گرایش به استفاده از آهن‌اسفنجی در بخش خصوصی و دارندگان کوره‌های ذوب‌برقی بسیار خواهد بود.

لذا توصیه می‌گردد در گام اول بایستی شرایطی فراهم شود تا بخش‌خصوصی بتواند در زمینه استخراج سنگ‌آهن و تولید آهن‌اسفنجی سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام دهد از آنجایی‌که ایجاد واحدهای تولید آهن‌اسفنجی و اکتشاف و استخراج از معادن هزینه بسیار بالایی دارد، پیشنهاد می‌گردد دولت با حمایت از بخش‌خصوصی و با کمک انجمن آهن و فولاد و تشکیل گروه‌های کاری (تجمیع واحدهای ذوب‌القایی، NGO) در این بخش سرمایه‌گذاری اولیه را انجام دهد درگام دوم زمینه حضور سرمایه‌گذاری خارجی به‌عنوان یک راهکار برای تامین مواداولیه واحدهای ذوب‌سازی در نظر گرفته شود (از فرصت حضور سرمایه‌گذاران هندی در این چند سال اخیر می‌توان به نحو مطلوب استفاده کرد و سنگ‌آهن با عیار پایین را که هم‌اکنون به‌صورت خام صادر می‌گردد را از طریق روش تونلی به آهن‌اسفنجی تبدیل کرد و با این شیوه ضمن جلوگیری از خام‌فروشی نسبت به تامین آهن‌اسفنجی مورد نیاز نیز اقدام کرد) در گام سوم نسبت به ایجاد زیر ساخت‌ها و باراندازهای تخلیه ضایعات و فرآوری آنها در بنادر کشور اقدام نمود و در گام آخر می‌توان واحدهای تازه تاسیس شده را وادار نمود که از تجربه شرکت‌های مشاور که در ساخت و ایجاد واحدهای ذوب تبحر دارند استفاده شود و سعی گردد از آخرین تکنولوژی روز در طراحی، ساخت، انتخاب ماشین‌آلات و بهره‌برداری استفاده نمایند.

شرکت چدن‌ریزان جی یکی از این شرکت‌های مشاور است که چند سالی است به‌عنوان مشاور و مجری واحدهای ذوب از طریق کوره‌های القایی در کشور فعالیت دارد به باور ما بهره‌وری در فولاد از طراحی، انتخاب ماشین‌آلات، چیدمان و جانمایی ماشین‌آلات، بهره‌برداری از ابزار و تجهیزات آغاز می‌شود لذا سعی کرده‌ایم در پروژه‌های خود از آخرین متد طراحی و تکنولوژی استفاده کنیم و بهترین‌ها را برای کارفرماهای خود ارائه دهیم. دو مجموعه در حال احداث شرکت با ظرفیت‌های ۲۰۰ و ۱۰۰ هزار تن برگ‌زرینی است در کلکسیون افتخارات همکاران ما در شرکت چدن‌ریزان جی.

شرکت چدن‌ریزان جی با این تفکر توانسته است گستره خدمات فنی ومهندسی خود را به پهنای کشور عزیزمان توسعه دهد. کارشناسان ما در شرکت چدن‌ریزان جی از غربی‌ترین نقطه کشور در شهرستان جلفا و منطقه آزاد ارس، شهرستان بناب در آذربایجان‌شرقی، تا شهرستان بردسیر در استان کرمان فعال می‌باشند و ارائه خدمت می‌نمایند به جرات می‌توانیم ادعا کنیم که در دو سال گذشته در ایجاد ۵۰۰ فرصت شغلی در کشور نقش داشته‌ایم

ما ایمان داریم که بهترین‌ها را برای کارفرماهای خود به ارمغان می‌آوریم لذا از کلیه فعالان صنعت فولاد که به طرح توسعه می‌اندیشند و یا سرمایه‌گذاران جدیدی که می‌خواهند در این بخش سرمایه‌گذاری کنند دعوت می‌کنیم قبل از هر اقدامی با ما تماس بگیرند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز