LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

جديدترين ارزيابي توليد محصولات آهن‌اسفنجي جهان و ايران/ ايران ، هند و الجزاير پيشتاز در رشد توليد آهن‌اسفنجى در دنيا
آبان ۲۵, ۱۳۹۹
رییس هیات عامل ایمیدرو خبر داد: احیا و فعال سازی ۱۵۷ معدن راکد از ابتدای امسال / نخستین مجموعه معدنی فرآوری مس، در آستانه دریافت تسهیلات احیا از روش جدید تامین مالی از طریق شرکت مس
آبان ۲۶, ۱۳۹۹
نمایش همه

تلاش “عمرا‌ن‌مومان چابهار” برای ساخت خانه‌های سبک پیش‌ساخته با استفاده از ماده‌معدنی “پرلیت”

آبان ۲۶, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

مهندس محمود گوهرین درگفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش ضمن تاکید بر بهره‌گیری از توان جوانان مستعد و خلاق کشور عنوان کرد

تلاش “عمرا‌ن‌مومان چابهار“ برای ساخت خانه‌های سبک پیش‌ساخته با استفاده از ماده‌معدنی “پرلیت”

امروز تمام کارها و برنامه‌ها باید به‌سمت تولید و ایجاد اشتغال برای جوانان باشد، کشور بدون ایجاد چنین فضایی به توسعه واقعی دست نخواهد یافت.

مهندس محمود گوهرین، مدیرعامل شرکت عمران‌مومان چابهار در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب و با اشاره به این‎که تنها راه نجات کشور به‌کارگیری جوانان آماده به کار در کنار افراد با تجربه است، افزود: هم‌اینک در بسیاری نقاط کشور از جمله در منطقه انارک معادن قدیمی و متروک بسیاری به‌دلیل عدم انجام اکتشافات بلااستفاده مانده‌اند که راه‌اندازی این‌گونه معادن می‌تواند ضمن رونق بخشیدن به موضوع صادرات مساله اشتغال و توسعه را نیز حل کنند.

وی افزود: تحقق چنین ایده‌های مهم و رسیدن به اهداف موردنظر، صرفا با اعتماد به نیروهای جوان و هدایت آنها توسط افراد مجرب امکان‌‌پذیر است، کاری که در بسیاری از واحدهای زیرمجموعه همین شرکت محقق شده است. به عنوان مثال، معدن “مسکنی” در منطقه انارک که ۴۰ سال بلااستفاده مانده بود، امروز با تلاش ما روزانه یک تن مس کاتد ۹۹/۹۹۶۷ تولید و برای حدود ۱۰۰ نفر نیز ایجاد اشتغال کرده است.

گوهرین از آمادگی این مجموعه جهت کمک به راه‌اندازی واحدهای معدنی غیرفعال یا نیمه‌فعال در هرنقطه کشور خبر داد و تصریح کرد که با راه‌اندازی واحدهای نیمه‌فعال و یا راکد، تولید و اشتغال به معنای واقعی تحقق می‌یابد و بدون‌شک کشور آسیب کمتری از ناحیه تحریم‌ها خواهد خورد.

مدیرعامل عمران‌مومان چابهار در ادامه در تشریح فعالیت ‌واحدهای این شرکت به خبرنگار ما گفت: با پس‌گیری و آزادسازی زمین‌های تحت تصرف وزارت نفت در منطقه عسلویه پس از ۱۹ سال پیگیری حقوقی درصدد تولید سنگ‌آهک متالورژی، گچ و دولومیت هستیم و در همین رابطه اکتشافات لازم انجام و مجددا صادرات قبلی احیا خواهد شد، ضمن آن‌که به‌دنبال احداث یک کارخانه کلینکر در بوشهر هستیم تا محصولات آن به کشورهای منطقه صادر شود.

وی با اشاره به این‌که با فعالیت کارخانه سیمان عمران انارک و با تولید ۲۲ تا ۲۵ درصدی بیش از ظرفیت‌اسمی، عملا موضوع جهش تولید را محقق ساخته‌ایم، گفت: محصولات این کارخانه که عموما توسط جوانان و افراد مجرب تولید می‌شود از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، به گونه‌ای که از اواخر سال ۸۷ (زمان راه‌اندازی) تا امروز، سودی بیش از ۱۰ برابر سرمایه اولیه سهامداران، پرداخت شده است.

او علت این موفقیت را فعالیت جمعی و سهامداری می‌داند و معتقد است که خداوند همواره در انجام کارهای جمعی به آن مجموعه کمک می‌کند.

گوهرین هم‌چنین در خصوص تولید ماده معدنی “پرلیت” به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده این ماده معدنی که کاربردهایی در صنایع کشاورزی، ساختمانی، صنعتی و… دارد، گفت: این شرکت با در اختیار داشتن معادن و کارخانه‌های انبساط پرلیت در زنجان و اردبیل، واحدهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی، توانایی بالایی جهت انجام کلیه خدمات مربوط به پرلیت در ایران و خارج از کشور را دارا می‌باشد.

گفتنی است،پرلیت نوعی سنگ آتشفشانی با ترکیب سیلیکات آلومینیوم است که دارای آب ماگمایی می‌باشد. از ویژگی‌های این سنگ آن است که در اثر حرارت بالا (۸۰۰- ۱۲۰۰درجه سانتی‌گراد) به سرعت منبسط شده و بسته به نوع ترکیب سنگ اولیه، از ۱۰ تا ۲۰ برابر افزایش حجم یافته و به ماده‌ای با چگالی بسیار پایین تبدیل می‍شود.

مدیرعامل شرکت عمران‌مومان چابهار با تاکید بر این‌که در سال ۹۱ پرلیت خام با تولید ۲۷۰۰ تن آغاز شد که این میزان هم‌اکنون به ۴۰۰۰ تن رسیده است، افزود: میزان پرلیت منبسط از ۳۲۴ تن در سال ۹۱ به ۳۷۰۰ تن در حال‌حاضر رسیده و این نشان از آن دارد که عموم مردم و به‌ویژه مصرف‌کنندگان در بخش کشاورزی از فواید آن به‌ویژه کاهش مصرف آب آگاه شده‌اند.

وی از تلاش این شرکت برای شناساندن بیشترین مصرف این ماده معدنی و خواص فیزیکی آن در ساختمان‌سازی شامل عایق ‌حرارت، عایق صدا، حل مشکل آلودگی صوتی، سبک‌تر کردن ساختمان، ذخیره‌سازی انرژی، مصرف کمتر آب و… خبر داد و تصریح کرد که پرلیت (این ماده هزار‌چهره) علاوه‌بر مزایا و مصارف بسیار زیاد کشاورزی، ساختمانی، رنگ‌سازی، فیلتراسیون و… در صنعت نفت نیز کاربرد دارد که طی آن با تولید پرلیت آب‌، سعی می‌شود آلودگی نفتی از دریاها جذب و سپس نفت از پرلیت‌های فوق، استحصال گردد.

به گفته گوهرین، در سال گذشته ۳۶ درصد پرلیت‌های تولیدی به کشاورزان، ۲۰ درصد کارهای ساختمانی ۴۴ درصد به دیگر صنایع شامل رنگ‌سازی، فیلتراسیون و… فروخته شده است.

مدیرعامل عمران‌مومان چابهار از توصیه موکد برای ساخت ساختمان‌های گنبدی ‌شکل برای مناطق سردسیر و گرمسیر با استفاده از پرلیت خبر داد و گفت : این ساختمان‌ها به دلیل استفاده از پرلیت، هم سریع و هم ارزان‌تر ساخته می‌شود، ضمن آن‌که حتی در شرایط اضطراری نیز به راحتی می‌توان از آن بهره گرفت.

گوهرین هم‌چنین در خصوص تولید سنگ‌آهن توسط این مجموعه نیز با اعلام این‌که این شرکت سالانه یک میلیون تن سنگ‌آهن از طریق معدن “تنگ‌زاغ” تولید می‌کند،  گفت: سنگ‌های تولیدی با هدف ایجاد ارزش‌افزوده و تامین نیاز داخل در اختیار ذوب‌آهن و دیگر کارخانه‌های تولید کننده سیمان قرار می‌گیرد.

وی که همواره تفکر رشد و شکوفایی معادن ایران به‌ویژه منطقه انارک را در سر می‌پروراند، از حمایت‌های اخیر این شرکت از یک گروه که در حال تلاش برای تولید گوهر سنگ ها منجمله فیروزه و عقیق و غیره هستند را یادآور شد و از آمادگی این شرکت جهت همکاری با فعالان بخش معدنی با هدف ایجاد اشتغال و افزایش تولید خبر داد.

گزارش خبرنگار ما حاکی است، در ادامه مهندس نادر نادری، مدیر تحقیق و توسعه در بخش ساختمان شرکت گزارش خبرنگار ما حاکی است، در ادامه مهندس نادر نادری، مدیر تحقیق و توسعه در بخش ساختمان شرکت عمران‌مومان چابهار نیز در سخنانی با اعلام این‌که امروز بیش از ۳۰ درصد مصرف پرلیت تولید شده در جهان در بخش ساختمان‌سازی است و متاسفانه در داخل کمتر شناخته شده است، گفت: بنابر تصمیم مدیریت این شرکت مصمم به ساخت خانه‌های سبک پیش‌ساخته در بخش روستایی و خانه‌های ویلایی هستیم؛ نمونه‌های مشابه خارجی وجود داشته که با معماری ایرانی تطبیق داده‌ایم.

 وی با اشاره به اینکه از این پس به دلیل گران شدن مصالح ساختمانی، استقبال از مصرف پرلیت افزایش خواهد یافت، افزود: ما در کارخانه بر اساس یک‌سری استانداردهای داخلی، ملات خشک با کیفیت بالا را در اختیار مشتریان قرار می‌دهیم که دارای مزیت‌های بسیاری از جمله جلوگیری از آلودگی‌های متداول در ساختمان‌سازی‌ها است، همچنین مانع از میکس، مخلوط کردن و ایجاد گرد و خاک در سطح شهر می‌شود و دور ریز آن نیز بسیار کمتر است.

به گفته نادری، در مبحث ۱۹ مقررات ساختمان، به عایق‌های ساختمانی توجه بسیاری شده ولی چون مصالح آن در کشور کم است، به‌طور جدی اجرایی نمی‌گردد، اما با استفاده از این مصالح ضمن جلوگیری از اتلاف انرژی، عملا کمک بسیار زیادی به کاهش هزینه‌ها می‌شود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز