LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران خبر داد: جهش تولید ۲ میلیون تنی کنسانتره در شرکت مس
مهر ۱۲, ۱۳۹۹
سفیرکنیا خواستار همکاری با ذوب آهن اصفهان شد
مهر ۱۲, ۱۳۹۹
نمایش همه

گزیده اخبار فولاد مبارکه

مهر ۱۲, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • فولاد مبارکه

مدیر عامل گروه فولاد مبارکه:

فولاد مبارکه می تواند التهاب بازار فولاد را ساماندهی کند

مدیر عامل گروه فولاد مبارکه در نشست مشترک با انجمن تولیدکنندگان لوله‌های فولادی و پوشش خطوط انتقال، بر اهمیت تعامل بیشتر میان این دوبخش، بررسی راهکارهای رفع مشکلات خریدارانِ ورق‌های فولادی و تأمین مواد اولیۀ این شرکت‌ها که همگی جزو مشتریان بزرگ فولاد مبارکه اصفهان هستند، تأکید کرد.

حمیدرضا عظیمیان در این نشست که معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه نیز در آن حضور داشت، با بیان اینکه بر اساس قانون جاری در کشور، مدیریت توزیع و قیمت گذاری بر عهدۀ فولاد مبارکه نیست، تصریح کرد: تنها مسئولیتی که بر عهدۀ بزرگ‌ترین فولادساز کشور قرار گرفته، تولید است.

 وی در ادامه افزود: اکنون شاهدیم که به‌دلیل دخالت‌های برخی نهادها و دستگاه‌های ذی ربط در بازار فولاد، شرایط نامساعد شده است.

به گفتۀ مهندس عظیمیان، فولاد مبارکه برای رفع این مشکل، طرح‌های خود را به دولت و مجلس پیشنهاد داده و حتی دستگاه قضایی را در این زمینه توجیه کرده  تا مدیریت واحد بر توزیع بازار توسط این شرکت انجام شود، هرچند فولاد مبارکه به‌طور مشخص هیچ مسئولیت قانونی در توزیع و قیمت‌گذاری ندارد.

وی تأکید کرد: این مسئولیت با این تعهد که نیاز عمدۀ همۀ واحدها تأمین شود و بازار به ثبات حداکثری برسد، از سوی فولاد مبارکه اعلام شده است. ضمن اینکه عرضه در مچینگ و بورس نیز به‌صورت هم‌زمان باشد؛ به نحوی که در مچینگ، نسبتِ عرضۀ ورق گرم که موردنیاز واحدهاست ۷۵ درصد و در بورس کالا ۲۵ درصد باشد. در مورد ورق‌های سرد نیز ۹۰ درصد عرضه در مچینگ و ۱۰ درصد در بورس کالا انجام شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: همچنین پیشنهاد دادیم تا خط اعتباری ۱۰ هزار میلیارد تومانی به‌صورت دائم برقرار باشد تا مشکلات تأمین اعتبار مشتریان حل شود.

وی ادامه داد: ما بر این باوریم که اگر فولاد مبارکه به‌تنهایی مسئول توزیع بازار باشد و نیازها را تأمین کند، این التهاب قیمتی از بین می‌رود، زیرا می‌بینیم سامانۀ بهین‌یاب ناکارآمد است و عده‌ای بیش از سهمیۀ خود محصولات دریافت می‌کنند و در بازار آزاد با قیمت بیشتر می‌فروشند. حال اگر بتوانیم نیاز را حداکثری کنترل و آن را تأمین کنیم، از التهابات بازار کاسته می‌شود و کمتر با افزایش قیمت و نبود محصول در بازار مواجه خواهیم شد.

مهندس عظیمیان با تأکید بر اینکه در حال حاضر به دلیل نبود سرمایۀ اولیه و در گردش در  دست تولیدکنندگان، شاهد حضور دلالان هستیم، گفت: در این زمینه نیز فولاد مبارکه می‌تواند با نرخ بهرۀ کم، برای تولیدکنندگان تأمین اعتبار کند و علاوه بر تولید، به کار اصلی خود که حمایت از صنعت و صنعت‌ساز شدن است، برسد.

عظیمیان از تولید اسلب گاز ترش در قالب یک همکاری جدید خبر داد و گفت: در سایر صنایع نیز این اقدام یعنی تولید محصولات کیفی و مهم را اجرایی می‌کنیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه افزود: ما اعلام کرده‌ایم که نیاز همۀ تولیدکنندگان را تأمین می‌کنیم. البته باید توجه داشت که صنوف مختلف شرایط متفاوتی دارند؛ برای مثال، صنف تولیدکنندگان ورق‌های قطور معمولا قراردادهای تناژ بالا دارند؛ بنابراین می‌توان برای این صنف روند خاصی پیشنهاد کرد و میزان عرضه به آن‌ها را در مقایسه با دیگر بخش‌ها، همچون قطعه‌سازان یا تولیدکنندگان لوله و پروفیل، متفاوت در نظر گرفت.

معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه:

تفاوت قیمت محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا در مقایسه با بازار آزاد به بیش از ۷۰ درصد رسیده است

طهمورث جوانبخت، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه نیز در این جلسه اظهار کرد: این شرکت ۲۵ سال است که به بهره‌برداری رسیده و از ۱۵ سال پیش محصولات خود را در بورس کالا عرضه می‌کند و به دست مصرف‌کنندۀ نهایی می‌رساند.

به گفتۀ وی، از ابتدای راه‌اندازی فولاد مبارکه کارشناسان این شرکت از کارخانه‌های تولیدی متقاضی خرید از فولاد مبارکه بازدید کرده‌اند و این بازدیدها به‌صورت منظم و دوره‌ای تکرار شده است. بر همین اساس ظرفیت کارشناسی برای هر مشتری تعیین شده است.

جوانبخت ادامه داد: بر اساس این بازدیدها، مصرف ظاهری فولاد کشور تقریبا ۱۶ میلیون تن و ظرفیت براساس پروانه‌های بهره‌برداری ۳۳ میلیون تن است. اما بر اساس بررسی کارشناسی فولاد مبارکه، ظرفیت واقعی واحدهای تولیدی حدود ۱۳ میلیون تن است و بر این اساس، فولاد مبارکه حدود ۶۰ درصد از نیاز این واحدها را تأمین کرده است.

وی در ادامۀ سخنان خود گفت: فولاد مبارکه بر اساس اطلاعات حاصل از بررسی‌های کارشناسی خود در مسیر تأمین نیاز صنایع به پیش می‌رفت، اما از سال ۹۷ با ابلاغ دستورالعمل تنظیم بازار و تمرکز بیش از اندازه بر کنترل قیمت (قیمت‌گذاری دستوری) و همچنین ابطال مکرر معاملات در بورس کالا، شاهد بروز التهاب بازار محصولات فولادی بودیم.

وی افزود: در نیمۀ دوم سال ۹۸، مجددا تمرکز بر کنترل قیمت در محصولات فولادی افزایش یافت و علی‌رغم تجربۀ سال ۹۷ در خصوص التهاب بازار، باز بر عرضۀ کامل در بورس کالا و کنترل قیمت اصرار ورزیده شد که در نهایت موجب بروز مشکلاتی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان محصولات فولادی گردید.

معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه ادامه داد: اکنون می‌بینیم که تفاوت قیمتی محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا در مقایسه با بازار آزاد به بیش از ۷۰ درصد رسیده است و علت اصلی این رویداد عدم مدیریت تقاضا در بازار محصولات فولادی است؛ بنابراین لازم است با مدیریت تقاضا از طریق ظرفیت‌های کارشناسی فولاد مبارکه، بازار مدیریت شود و التهاب آن کاهش یابد.

به گفتۀ وی، یکی از راهکارهای مهم برای کنترل بازار، عرضۀ محصولات توسط همۀ تولیدکنندگان در بورس کالاست و لازم است سایر تولیدکنندگان محصولات فولادی نیز همانند فولاد مبارکه محصولاتشان را در بورس کالا عرضه کنند.

جوانبخت ادامه داد: پیشنهاد فولاد مبارکه برای کنترل بازار و کاستن از التهاب موجود، احیای عرضۀ مستقیم محصولات به مشتریان (مچینگ) با اعتبار اسنادی است که این مهم باید با عرضۀ بخشی از محصولات به‌صورت مستقیم در تالار بورس و مابقی بر اساس قیمت کشف‌شده در بورس و در چارچوب مچینگ انجام گیرد.

وی در این جلسه در خصوص مشکل تولیدکنندگان لوله‌های قطور، یعنی عدم تأمین پایدار مواد اولیه، گفت: فولاد مبارکه می‌تواند مواد اولیۀ موردنیاز این شرکت‌ها را به‌صورت پایدار تأمین کند. استراتژی فولاد مبارکه همواره داشتن تعاملی سازنده با مشتریان خود در جهت تولید محصولات کیفی و ایجاد ارزش افزودۀ بیشتر بوده است. بدون شک تولید محصولات کیفی و تأمین نیاز صنایع استراتژیک کشور جزو اهداف اصلی فولاد مبارکه است و همان‌گونه که اشاره شد، تحقق این اهداف تنها از طریق تعامل رودر رو   با مشتریان و امکان فروش کالا به‌صورت مستقیم (مچینگ) فراهم می‌گردد.

دستیابی به رکورد توقف ۶ثانیه‌ای در حمل سربارۀ کوره‌های قوس الکتریکی

با تلاش کارکنان بلندهمت واحد حمل و فرآوری سربارۀ شرکت فولاد مبارکه، زمان توقفات ناشی از حمل سرباره در کوره‌های قوس الکتریکی، با ثبت تعویض تعداد ۲۰ هزار و ۷۹۳ پاتیل سربارۀ کوره قوس الکتریکی و تعداد ۲ هزار و ۸۳۲ پاتیل سربارۀ واحد عملیات ثانویه به ۶ ثانیه به ازای هر ذوب کاهش یافت و برگ زرین دیگری به افتخارات شرکت افزوده شد.

رئیس واحد حمل و فرآوری ســـربارۀ فولاد مبارکه با تأکید بر اینکه کاهش حداکثری توقفات در همۀ بخش‌های خطوط تولید و پشتیبانی، به‌ویژه در واحد حمل سرباره، نقش مؤثری در کسب رکوردهای اخیر داشته است، تصریح کرد: با دست‌یابی به این رکورد ارزشمند در نیمۀ نخست سال جهش تولید، درمجموع ۲۰ هزار و ۵۱۰ ذوب محقق شد.

رحیم خلقی در ادامه از کمبود و مشکلات مربوط به تأمین قطعات مصرفی و یدکی مکانیسم‌های پاتیل‌بر، چالش سوراخ شدن پاتیل سرباره که به توقف تولید منجر می‌شود، کمبود نیروی انسانی در فرایندهای پشتیبانی و چالش سرریز پاتیل‌های سرباره به‌عنوان مهم‌ترین محدودیت‌های این حوزه نام برد.

وی خاطرنشان کرد: از نتایج دست‌یابی به این رکورد می‌توان به رسیدن به تولید مطابق با اهداف تعریف‌شده و ثبت رکورد تولید روزانه و ماهانه در فولادسازی اشاره کرد؛ ضمن اینکه کسب این موفقیت ارزشمند موجب افزایش اعتمادبه‌نفس همکاران واحد سرباره شده و بستری مناسب برای دست‌یابی به اهداف سالانۀ ناحیه ایجاد کرده است.

رئیس واحد حمل و فرآوری ســـربارۀ فولاد مبارکه مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در دست‌یابی به این موفقیت را ‌چنین برشمرد:

– حمایت‌های بی‌دریغ مدیریت شرکت در همۀ سطوح سازمان از این واحد و حضور مستمر و گرم ایشان در بین کارکنان که به‌واقع روحیۀ همکاران را به‌شدت تحت تأثیر قرار داد؛

– تلاش بی‌وقفۀ کارکنان، کارشناسان و راهبری و تعمیرات واحد سرباره که در رسیدن به رکوردها در طول دوران فعالیت شرکت فولاد مبارکه بی‌سابقه بوده است؛

– انجام به‌موقع تعمیرات برنامه‌ریزی‌شده و افزایش ۲۳ درصدی آماده‌به‌کاری مکانیسم‌های پاتیل‌بر و همچنین استفادۀ بهینه از تمام ظرفیت‌های موجود و تلاش در جهت بومی‌سازی و استفاده از پتانسیل‌های درون واحدی؛

– افزایش فضای همدلی و صمیمیت بین کارکنان واحد سرباره و کوره‌های قوس الکتریکی.

خلقی با اشاره به اینکه در فرایند کوره‌های قوس الکتریکی، خصوصا در فولاد مبارکه، بیشتر از آهن اسفنجی و کمتر از قراضه استفاده می‌شود، گفت: به همین دلیل میزان سربارۀ کوره‌ها از فولادسازی‌های مشابه بیشتر است و این موضوع قاعدتا باید در جمع‌آوری سرباره خلل ایجاد کند، اما با درایت کارکنان واحد سرباره و نگهداری و تعمیراتِ به‌موقع مکانیسم‌های پاتیل‌بر،   نه‌تنها خللی در تولید ایجاد نکرده، بلکه باعث کسب رکوردهای روزانه و ماهانۀ تولید شده است.

وی در همین خصوص ضمن قدردانی از حمایت‌های مدیرعامل، معاون بهره‌برداری، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی، مدیریت ناحیۀ فولادسازی و ریخته‌گری مداوم و مدیریت حمل‌ونقل و پشتیبانی فولاد مبارکه اظهار امیدواری کرد بیش از پیش به فرمودۀ مقام معظم رهبری لبیک گوییم و تا پایان سال جاری در همۀ بخش‌های شرکت شاهد تحقق اهداف باشیم.

طراحی و ساخت رول‌تانگِ حمل غلتک در مجتمع فولاد سبا

با طراحی و ساخت تجهیز رول‌تانگ حمل غلتک در مجتمع فولاد سبا، از این پس عملیات حمل و جابه‌جایی غلتک در این واحد با ضریب ایمنی و دقت و سرعت بیشتر انجام خواهد شد.

عبدالله جهانگیری، کارشناس تولید نورد گرم مجتمع فولاد سبا، ضمن تأیید این خبر گفت: با توجه به موقعیت قرارگیری کارگاه غلتک و نورد در  مجتمع فولاد سبا و فاصلۀ بین دو کارگاه و اختلاف سطح آن‌ها یکی از فرایندهای زمان‌بر که همواره باعث بروز مشکلات کمّی و کیفی در تولید و همچنین  تحلیل قوای نیروی انسانی  در این فرایند می‌شد، انتقال غلتک به نورد مجتمع فولاد  سبا بود.

وی در همین خصوص تأکید کرد: برای رفع این مشکل و حذف فعالیت‌های فاقد ارزش افزوده و کمک به ارتقای کمّی و کیفی تولید این فرایند باید اصلاح می‌شد. در این خصوص طرح ساخت و طراحی رول‌تانگ حمل غلتک‌های کاری به‌صورت جفتی ارائه و با حمایت مدیریت، توسط شرکت مهراوه ساخته و تحویل شد.

کارشناس تولید نورد گرم مجتمع فولاد سبا ادامه داد: پس از تست موفقیت‌آمیز این تجهیز نتایج ذیل به دست آمد:

۱-کاهش درگیری کارکنان شاغل در این مجموعه با فرایند تعویض غلتک؛

۲-کاهش ریسک ایمنی این فرایند؛

۳-حذف فعالیت‌های فاقد ارزش‌افزوده و دوباره‌کاری‌ها؛

۴-ارسال سریع غلتک و کمک به کیفیت محصول؛

۵-کاهش زمان آماده‌سازی‌های قبل از شات‌دان‌ها.

جهانگیری در همین راستا از حمایت‌های مدیریت مجتمع فولاد سبا و تمامی کارکنان همیار این پروژه قدردانی کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد تاراز چهارمحال و بختیاری:

برای نجات تولید باید تقاضاهای کاذب از بازار فولاد خارج شود

مدیرعامــل شـــرکت فــولاد تاراز چهارمحال و بختیاری از لزوم خارج شدن تقاضاهای کاذب از بازار فولاد و تأمین حداکثری مواد اولیه به‌عنوان دو عامل اساسی بهبود بازار و جهش تولید نام برد.

سعید رشیدی اظهار داشت: مشکل کمبود مواد اولیه باعث شده هیچ‌گاه در سالیان گذشته، میزان تولید واقعی شرکت فولاد تاراز از ۵۵ درصد ظرفیت تولید این شرکت تجاوز نکند. برای اینکه تولیدکنندگان محصولات فولادی بتوانند مواد اولیۀ موردنیاز خود را تأمین کنند و جهش تولید را رقم بزنند، تقاضاهای کاذب باید از بازار فولاد خارج شود و با حذف واسطه‌ها، مواد اولیه مستقیما به تولیدکنندگان برسد.

وی با بیان اینکه شرکت فولاد تاراز چهارمحال به‌عنوان تولیدکنندۀ ورق‌های گالوانیزه و گالوالوم در شهرک صنعتی شهرکرد در استان کمتر برخوردار چهارمحال و بختیاری قرار دارد، افزود: این شرکت در سال ۱۳۹۵ با ظرفیت ۲۷۰ هزار تن در سال به بهره‌برداری رسید و در آن ۲۰۰ نفر به‌صورت مستقیم مشغول به کار هستند. این شرکت برای حدود ۴۰۰ نفر نیز اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.

در تأمین مواد اولیه با مشکل روبه‌رو هستیم

مدیرعامل شرکت فولاد تاراز چهارمحال عنوان کرد: مهم‌ترین مشکل این شرکت تأمین مواد اولیه است. به‌دلیل وجود مشکلات در حوزۀ تأمین مواد اولیه، میزان تولید شرکت فولاد تاراز چهارمحال هیچ‌گاه از ۵۵ درصد ظرفیت این کارخانه فراتر نرفته است. بیشترین میزان تولید شرکت ۱۵۰ هزار تن بوده که در سال ۱۳۹۸ محقق شده است.

وی افزود: برای سال جاری، تولید ۱۸۰ هزار تن محصول را در برنامه داشتیم و حتی این آمادگی را داشتیم که تولید خود را به بیش از ۲۰۰ هزار تن برسانیم، اما متأسفانه در چهار ماه نخست سال ۹۹، با مشکل جدی در تأمین مواد اولیه روبه‌رو بوده‌ایم.

رشیدی با تأکید بر اینکه مادۀ اولیه موردنیاز فولاد تاراز چهارمحال کلاف‌های سرد خام است، ادامه داد: به‌دلیل محدودیت در عرضۀ کلاف‌های سرد در بورس کالا، در سال جاری حتی مجبور بوده‌ایم کلاف گرم خریداری کنیم و با صرف هزینه‌های زیاد، به‌صورت کارمزدی آن را به کلاف سرد که مادۀ اولیه کارخانه است، تبدیل کنیم. این امر هزینه‌های زیادی از جمله کارمزد تبدیل کلاف گرم به کلاف سرد، هزینۀ حمل‌ونقل و پِرت زیاد را به کارخانه تحمیل کرده و کاهش سودآوری را در پی داشته است. علاوه بر این، توقفات خط تولید که در نتیجۀ کمبود مواد اولیه روی می‌دهد، افزایش هزینه‌ها را به همراه دارد.

مواد اولیه باید مستقیما به تولیدکنندۀ واقعی برسد

وی خاطرنشان ساخت: برای حل مشکل تأمین مواد اولیه باید ترتیبی اتخاذ داده شود که واسطه‌ها از بازار محصولات فولادی حذف شوند و مواد اولیه مستقیما در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد. اختلاف قیمت فولاد مبارکه که محصولات خود را در بورس کالا عرضه می‌کند و بازار آزاد، رانتی به وجود آورده که تقاضاهای کاذبِ سنگین ایجاد کرده است. این تقاضاهای کاذب سوداگرانه که هدفشان کسب سود شخصی است، باید حذف شوند.

مدیرعامل شرکت فولاد تاراز چهارمحال با اشاره به ظرفیت تولید فولاد تاراز چهارمحال گفت: ظرفیت تولید ما ۲۰ هزار تن در ماه است. یا باید بتوانیم به این میزان هر ماه از بورس کالا کلاف سرد خریداری کنیم یا در خارج از بورس، این سهمیۀ مواد اولیه به ما اختصاص یابد.

سود تولیدکننده باعث جهش تولید می‌شود

مدیرعامل شرکت فولاد تاراز چهارمحال تأکید کرد: چیزی که نباید فراموش کنیم این است که سود تولیدکننده به افزایش تولید و اجرای طرح‌های توسعه منجر خواهد شد و همین امر جهش تولید را رقم می‌زند.

وی یادآور شد: تقاضای کاذبی که در حال حاضر در بازار فولاد وجود دارد به تولیدکنندگان واقعی فشار وارد می‌کند و میزان تولید و بالتبع سود آنان را کاهش می‌دهد. کاهش تولید نیز به‌نوبۀ خود افزایش قیمت‌ها و تورم بیشتر را در پی خواهد داشت. تولیدکنندگان باید مواد اولیۀ خود را با قیمت منطقی دریافت کنند و با سود منطقی، محصول تولیدی را در اختیار حلقه‌های بعدی تولید قرار دهند تا ثبات به این طریق در بازار ایجاد شود.

با روش‌های دستوری، بازار فولاد آرام نمی‌شود

رشیدی در مورد راهکار ایجاد ثبات در بازار فولاد عنوان کرد: تا روش‌های دستوری وجود دارد، تقاضاهای کاذب اجازۀ آرامش به بازار فولاد نخواهند داد. باید اجازه داد سازوکار عرضه و تقاضا در بورس کالا حاکم شود تا تقاضاهای کاذبی که در نتیجۀ رانت قیمتی شکل گرفته از بازار خارج شود. این تقاضاهای کاذب مانع رسیدن مواد اولیه با قیمت منطقی به تولیدکنندگان واقعی می‌شود.

وی در پایان گفت: راه جهش تولید، در سالی که توسط مقام معظم رهبری با این عنوان نام‌گذاری شده، از حمایت از تولیدکننده می‌گذرد. حمایت از تولیدکننده است که باعث جهش تولید در شرایط جنگ اقتصادی می‌شود. اگر به‌جای حمایت از تولید، به تولیدکننده فشار وارد شود و با روش‌های دستوری و ایجاد زمینه برای تقاضاهای کاذب، سود تولیدکنندگان کاهش یابد، واسطه‌ها و سود شخصی آن‌ها در بازار مانور می‌دهند و همه این‌ها به ضرر کشور در شرایط حساس فعلی خواهد بود.

تعویض لارج‌بیرینگ‌ها و تنظیم سازۀ اصلی دستگاه بریج‌ریکلایمر شمارۀ یک

عملیات تعویض لارج بیرینگ‌ها و تنظیم سازۀ اصلی دستگاه بریج ریکلایمر شمارۀ یک واحد انباشت و برداشت فولاد مبارکه به همت تیم تعمیرات واحد مواد خام و با همکاری دفتر فنی تعمیرات ناحیۀ آهن‌سازی، تعمیرات و تعمیرگاه مرکزی، حمل‌ونقل و بازرسی فنی با موفقیت انجام شد.

حمید بزاز، رئیس واحدهای مواد خام ناحیۀ آهن‌سازی، با بیان اینکه این کارِ بسیار حساس در بازۀ زمانی ۱۶ تا ۲۷ شهریورماه انجام شد، افزود: یکی از مهم‌ترین وظایف واحد مواد خام، ذخیره‌سازی کنسانترۀ ورودی به فولاد مبارکه و تأمین مواد اولیۀ موردنیاز واحد گندله‌سازی است.

وی ادامه داد: ازآنجا‌که کنسانترۀ آهن ورودی به فولاد مبارکه ترکیب یکنواختی ندارد، وظیفۀ مخلوط‌سازی مواد با مشخصات شیمیایی و فیزیکی متفاوت و فراهم کردن موادی با درجۀ همگنی بالا بر عهدۀ واحد مواد خام است. به همین منظور و با هدف تأمین مواد اولیۀ مناسب جهت ارسال به واحد گندله‌سازی، فرایند همگن‌سازی مواد در حین انباشت و برداشت صورت می‌گیرد.

 به گفتۀ رئیس واحدهای مواد خام ناحیۀ آهن‌سازی، یکی از مهم‌ترین دستگاه‌های موجود در پارک‌های انباشت و برداشت که وظیفۀ برداشت، همگن‌سازی و ارسال کنسانتره را بر عهده دارد، دستگاه بریج ریکلایمر  شمارۀ  یک است. این دستگاه با ظرفیت برداشت ۱۵۰۰ تن بر ساعت، تأثیر زیادی در تأمین به‌موقع و باکیفیت مواد ارسالی به واحد گندله‌سازی دارد.

در همین خصوص داریوش وطن‌خواه، سرپرست تعمیرات واحد مواد خام، با اشاره به اینکه طرح اصلی دستگاه شبیه به پل است و بر روی ریل‌های طولی پارک حرکت می‌کند، ادامه داد: عملیات برداشت توسط دو مجموعه باکت که بر روی پل و در جهت عرض پارک حرکت می‌کنند، انجام می‌گیرد. هر مجموعه باکت بر روی بیرینگی به قطر ۴ هزار و ۲۲۳ میلی‌متر نصب شده که از آن با ‌عنوان لارج‌بیرینگ نام برده می‌شود. عملکرد صحیح دستگاه بریج ریکلایمر منوط به سلامت لارج‌بیرینگ‌ها و تنظیم بودن سازۀ اصلی دستگاه (پل) است.

وی تصریح کرد: فرایند تعویض لارج‌بیرینگ یکی از حساس‌ترین فعالیت‌های تعمیراتی واحد محسوب می‌گردد. این فعالیت شامل دمونتاژ کامل دستگاه، دمونتاژ بیرینگ آسیب‌دیده، مونتاژ لارج‌بیرینگ‌های جدید و نصب و تنظیم مجدد پل است که باید با دقت و حساسیت بسیار زیاد و در کمترین زمان ممکن انجام شود تا بهره‌بردار بتواند مجددا از آن در فرایند تولید استفاده کند.

وطن‌خواه در خاتمه تصریح کرد: با انجام این تعمیرات، علاوه بر افزایش آماده‌به‌کاری تجهیز جهت ارسال کنسانتره به واحد گندله‌سازی، صدمات وارده به دستگاه که به‌دلیل ضربات ناشی از بیرینگ‌های آسیب‌دیده ایجاد می‌شود نیز کاهش می‌یابد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز