LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

افزایش سقف تامین مالی جمعی برای فعال‌سازی معادن کوچک مقیاس کشور تا سقف ۱۰ میلیارد تومان
بهمن ۲۸, ۱۳۹۹
نگاهى به قطب توليد آهن اسفنجى
بهمن ۲۹, ۱۳۹۹
نمایش همه

رويكرد جديد “مركز تحقيقات فرآورى موادمعدنى” در زمينه كمك به توليد عناصر نادر و استراتژيك

بهمن ۲۹, ۱۳۹۹
موضوعات
  • اخبار
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها
  • مرکز تحقیقات فرآوری
  • وفای فرد



دکتر مجید وفایی‌فرد در گفت وگو با ماهنامه تخصصى پردازش تشريح كرد:

آینده فناوری‌های نو در اختیار عناصر نادر و استراتژیک مانند وانادیوم، لیتیوم، ژرمانیوم و.. است که باید از هم‌اکنون با یک رویکرد جدید، دقیق و علمی به فکر فرآوری و تولید آنها بود.

دکتر مجید وفایی‌فرد، مدیرعامل مرکز تحقیقات فرآوری موادمعدنی ایران در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت: پیشنهاد ما این است که با فعالیت بر روی عناصر استراتژیک و در چهارچوب مشخص فنی و سازمان‌یافته و با محوریت یک سازمان توسعه‌ای مانند ایمیدرو، وضعیت این‌گونه عناصر که نقش برجسته‌ای در آینده صنعت ایران و جهان خواهند داشت به گونه‌ای مطلوب پیگیری و اجرا شود.

وی با تاکید بر این‌که تحقیقات و انجام آزمایش بر روی عناصر یادشده، هم گران و هم دارای مصارف خاص هستند که عمدتا در صنایع پیشرفته و استراتژیک کاربرد دارند و برای بخش خصوصی پرریسک و پرهزینه است، افزود: این مرکز می‌تواند در انجام بسیاری از پروژه‌های معدنی که دارای عناصر استراتژیک هستند در انجام تحقیقات علمی آزمایشگاهی و پایلوت کمک شایانی کند.

مدیرعامل مرکز تحقیقات فرآوری موادمعدنی ایران در تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهشی و فناورانه این مرکز به خبرنگار ما گفت: این مرکز با بهره‌گیری از دانش و تجربه ۱۵ساله ایجاد شده در حوزه فرآوری موادمعدنی و به دلیل داشتن فضاهای مناسب آزمایشگاهی، تجهیزات منحصربه‌فرد، پایلوت، کارگاه ساخت و… علاوه بر خدمات و فعالیت‌های تحقیقاتی انجام شده، بستر مناسبی جهت هدف‌گذاری و انجام فعالیت‌های توسعه‌ای در راستای ایجاد زیست‌بوم نوآوری و… است.

وفایی‌فرد، به اهم فعالیت‌های انجام شده در سه سال اخیر اشاره کرد و گفت: نقش‌آفرینی در فرآیند اکتشاف پهنه‌های اکتشافی ایمیدرو به عنوان بازوی خدمات آزمایشگاهی با انجام حدود ۱۳۰ هزار آنالیز برای بیش از ۶۵ هزار نمونه، ارائه خدمات به بخش‌خصوصی در حدود ۵۰ هزار آنالیز برای ۲۲ هزار نمونه، برون‌سپاری آنالیز نمونه‌های آزمایشگاهی مازاد ظرفیت از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، انجام بیش از ۳۶۰ پروژه تحقیقاتی و خصوصی در زمینه فرآوری انواع موادمعدنی، همکاری در انجام پژوهش کارشناسی ارشد و دکترای دانشجویان حمایتی معرفی شده از ایمیدرو به تعداد ۱۹۴ مورد و مطالعات بهینه‌سازی فرآوری عناصر نادر خاکی و استراتژیک از آنومالی ساغند از جمله آنهاست.

وی توسعه تست‌های پایلوت با جذب و انجام ۵۰ پروژه تحقیقاتی و نیمه‌صنعتی، آزمایش‌های صورت‌گرفته جهت پرعیارسازی کانسنگ منگنز، بوکسیت جاجرم، فلورین و…، طراحی و ساخت تیکنرهای خمیری در مقیاس بنچ و پایلوت، ثبت مالکیت معنوی دستاوردهای پژوهشی و فناورانه، اجرای طرح فرآیند ممیزی آب در ۵۳ واحد تابعه ایمیدرو و… در راستای نقشه راه معدن و انجام ده‌ها طرح دیگر را از مواردی دانست که این مرکز آنها را با موفقیت به سرانجام رسانده است.

گفتنی است، مرکز تحقیقات در حال حاضر بیش از ۷ طرح مشترک با ایمیدرو و پنج طرح با بخش‌خصوصی دارد که همگی از طرح‌های بزرگ ملی به‌شمار می‌روند و تاکنون بیش از نیمی از آنها نیز به اتمام رسیده است.

وفایی‌فرد با تاکید بر این‌که بخش‌خصوصی کمتر حاضر به فعالیت در حوزه‌هایی مانند فناوری و پژوهشی است، موضوع مدیریت باطله‌های معدنی را بسیار مهم و حیاتی ارزیابی کرد و افزود: به‌عنوان مثال، انعقاد تفاهم‌نامه با انجمن فولاد و ارایه طرح و انعقاد سه قرارداد با شرکت فولادمبارکه و آغاز عملیات اجرایی چهار پروژه‌ تحقیقاتی از جمله فعالیت‌هایی است که این مرکز در اینخصوص به آنها ورود کرده است.

او امکان‌سنجی استحصال وانادیم از سرباره‌های فولادسازی شرکت فولادمبارکه، امکان‌سنجی فرآوري غبارهای کوره‌های اف‌تی‌پی، اندازه‌گیری و پایش عوامل زیان‌آور محیط کار آن مجتمع و انعقاد قرارداد همکاری پژوهشی با معاونت معدنی شرکت فولاد‌مبارکه اصفهان را ازجمله فعالیت‌های یادشده دانست.

مدیرعامل مرکز تحقیقات فرآوری موادمعدنی ایران به پروژه‌های در حال اجرای این مرکز با ایمیدرو در خصوص عناصری مانند ژرمانیوم و لیتیوم اشاره کرد و گفت: امروز در جهان بسیاری از صنایع مانند کاتالیست‌ها، نیمه‌هادی‌ها و صنایع پیشرفته و های‌تک نیاز به فلزاتی مانند لیتیوم و… دارند که باید هلدینگ‌های بزرگ معدنی مانند ایمیدرو، مبارکه و یا سایر نهادهایی که توان لجستیک کافی دارند، ورود کنند تا با سرمایه‌گذاری مالی به اهداف بزرگ دست‌یابند.

وی هم‌چنین برگزاری نخستین دوره تکنسینی فرآوری مواد معدنی با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای و حمایت ایمیدرو و برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی مهارت‌محور در زمینه فرآوری با بهره‌گیری از اساتید داخلی و بین‌المللی این صنعت، سامان‌دهی فعالیت‌های پژوهشی و توسعه فن‌آوری با اخذ پروانه‌های پژوهش و فنی و مهندسی از مراجع ذی‌ربط اخذ بالاترین سطح مجوز ارایه خدمات بهداشت حرفه‌ای آزمایشگاه محیط‌زیست مرکز و برنامه‌ریزی و پتانسیل‌یابی در مرکز با توجه به امکانات موجود و ارائه بسته پیشنهادی اقتصاد و بهره‌وری سبز در معادن و صنایع معدنی به ایمیدرو با توجه به اهمیت باطله‌ها و پسماندهای ویژه و لزوم تحقیقات و ارزیابی‌های زیست‌محیطی را از دیگر کارکردهای مرکز برشمرد.

وفایی‌فرد افتخارات و دستاوردهای دو سال اخیر مرکز در بخش خدمات و پژوهش و فناوری در سطح ملی را مورد اشاره قرار داد و افزود: کسب رتبه سوم در ارزیابی عملکرد شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کل کشور از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۹۷ و ۹۹، طرح برتر پژوهشی کشور در ارتباط با صنعت و دانشگاه با همکاری دانشگاه تهران، طرح برتر وزارت صمت در جشنواره پژوهش سال ۹۷ و طرح برتر وزارت صمت در جشنواره پژوهش سال۹۹ از جمله دستاوردهای این مرکز به‌شمار می‌رود.

وفایی‌فرد در پایان افزود: مطالعات فرآوری و استحصال عناصر نادر خاکی به مدت چهار سال در این مرکز به طول انجامید که حاصل آن دست‌یابی به دانش فنی تولید عناصر نادر خاکی از کانسنگ آن، جدایش و تولید گروه عناصر نادر سنگین و سبک از یکدیگرو تولید سایر مواد از جمله اکسیدتیتانیوم می‌باشد.

وی نتایج این پروژه را حاصل زحمات شبانه‌روزی متخصصین و کارشناسان مرکز دانست که با کار تیمی و همکاری در پروژه با یکدیگر، این پروژه را به سرانجام رساندند.

گفتنی است، دستاوردهای این پروژه با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور، رحمانی وزیر وقت صمت، رییس وقت ایمیدرو و… در مورخ ۸ بهمن ماه ۱۳۹۸ رونمایی شد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز