LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

تحلیل فلزات پایه – روی
خرداد ۲۶, ۱۴۰۰
تولید فولاد جهان (به غیر از چین) باید از ۸۰۰ به ۹۲۰ میلیون تن افزایش یابد
خرداد ۲۷, ۱۴۰۰
نمایش همه

فرمول بهره مالکانه معدن شماره۵ گل‌گهر تغییر کند تا معدن از زیان‌دهی خارج شود

خرداد ۲۷, ۱۴۰۰
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

دکتر محمد حسین بصیری، مدیرعامل شرکت “گسترش صنایع و معادن ماهان” به ماهنامه تخصصی پردازش گفت:

توسعه، حمایت و صیانت ، سه محور اصلی برنامه‌های جدید شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان است .

دکتر محمد‌حسین بصیری‌، مدیرعامل شرکت گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت : هدف از برنامه‌ریزی یادشده، خلق ثروت است و به همین دلیل اولویت اول ما تکمیل زنجیره فولاد و سپس ورود به زنجیره تولید سایر فلزات نظیر مس، طلا،سرب و روی و … در راستای توزیع ریسک خواهد بود.

وی تاسیس یک سازمان بالادستی با هدف ایجاد هماهنگی برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از کمبود مواداولیه و هماهنگ کردن امور با وزارتخانه، حفظ منافع سهامداران با وارد کردن شرکت‌ها به بورس و نیر ایجاد اشتغال بیشتر تا مرز ۱۰ هزار نفر با اجرای طرح‌های توسعه را از جمله اهداف محورهای یادشده دانست.

بصیری، وجود برخی مشکلات و موانع را یادآورشد و با اعلام این‌که طبق قرارداد فی مابین این هلدینگ و سازمان ایمیدرو ۴۰ درصد از معدن گل‌گهر متعلق به ایمیدرو است که باید بهره مالکانه بپردازیم، اما متاسفانه آن سازمان با نرخ ارز بدون مبنا مورد محاسبه قرار می دهد و به نحوی است که اگر سنگ‌آهن تنی ۱/۳ میلیون تومان باشد ما باید بالای ۲/۵میلیون تومان به ازای هر تن تولید سنگ‌آهن ایمیدرو پرداخت کنیم، به عبارت ساده‌تر نرخ ارز که باید به صورت نیمایی در نظر گرفته شود با نرخ غیرواقعی مورد محاسبه قرار می‌گیرد، لذا این مساله باعث شده سنگ‌آهن برای ما بسیار گران تمام شود و معدن، زیان‌ده شود.

مدیرعامل هلدینگ ماهان از وزارت صمت خواست تا با ورود به موضوع، مشکل فوق را با تعیین میزان قیمت واقعی سنگ‌آهن حل کند.

گزارش خبرنگار ما حاکی است، در ابتدای این جلسه دکتربصیری به تشریح وضعیت فعلی گروه پرداخت و با تاکید بر این‌که استراتژی اصلی ما تکمیل زنجیره تولید از سنگ‌آهن تا محصولات نوردی است، افزود: حلقه مفقوده ما کمبود کارخانه کنسانتره است که به دنبال اخذ مجوز احداث کارخانه ۲/۵ میلیون تن کنسانتره هستیم. در حال حاضر با سوآپ سنگ‌آهن، کنسانتره مورد نیاز را تامین می‌کنیم.

به گفته او، سال گذشته ساخت یک کارخانه ۲/۵میلیون تنی گندله و ۸۰۰ هزار تنی احیا (اسفنجی) با سرمایه‌گذاری بالغ بر۲۶۰ میلیون یورو توسط رییس‌جمهوری آغاز و هم‌اکنون در حال ساخت است .

وی همچنین ضمن تشریح تولید ۲/۵ میلیون تن سنگ‌آهن از معدن شماره پنج گل‌گهر و تولید  ۸۰۰ هزار تن آهن‌اسفنجی از کارخانه احیااستیل بافت و قریب به ۹۰۰هزار تن شمش و محصولات فولادی در بناب و داشتن شرکت‌های جمیل‌کرک‌بافت ونفت و گاز لاوان از چگونگی تعامل با ایمیدرو، بانک صنعت و معدن و دیگر سازمان‌ها خبر داد و در ادامه خواستار همکاری بیشتر سازمان‌های مسوول از جمله ایمیدرو و وزارت صمت با هدف افزایش توان تولید این گروه شد .

مدیرعامل شرکت گسترش‌صنایع و معادن ماهان در پاسخ به این سوال که شما در زمان معاونت وزارت صمت، یکی از منتقدین طرح‌های هشت‌گانه بودید، آیا هنوز هم علیرغم مالکیت فولادبافت برعقیده خود استوار هستید یا خیر، گفت: زمانی‌که معاون وزیر بودم چالش‌های ۸طرح را مطرح و اعلام کردم که طرح‌های فولادی نیاز به آب فراوان دارند که باید در کنار دریا ساخته شوند، اما طرح‌های فولادی عمدتا در مناطق کم‌آب کشور با فشار نمایندگان مجلس، اجرایی شده و جالب آن‌که همان نمایندگان وزرا را مورد سوال قرار می‌دادند! لذا فولادبافت هم وارث همین سیستم است ولی چون تقاضا برای آهن‌اسفنجی بالاست و از طرفی قیمت‌ها هم بالا رفته فعلا مشکل خاصی نیست.

او همچنین در ادامه در تشریح وضعیت فولادبناب به خبرنگار ما گفت: در بناب هم‌اکنون ۴۵۰ هزار تن شمش تولید می‌شود درحالی‌که کارخانه فوق ظرفیت نورد ۱/۵میلیون تنی دارد که به‌دلیل کمبود شمش به ظرفیت اسمی نرسیده‌ایم و نهایتا حدود ۴۶۰ هزار تن مقاطع تولید می‌شود. در این مجموعه، یک سلسله طرح‌های توسعه تعریف شده تا با بهره‌گیری از توان و پتانسیل کارخانه‌های شاهین، شهریار، سهند و گسترش شهریار به ظرفیت ۱/۵میلیون تن برسد.

بصیری افزود: برای تکمیل زنجیره در فولادشاهین، طرح توسعه ذوب قوس‌الکتریکی ۷۵۰ هزار تنی تعریف شده. این کارخانه در حال حاضر ۲۸۰ هزارتن تولید دارد، هم‌چنین در حال بررسی اجرای طرح ذوب یک میلیون تنی و نیز طرح احداث کارخانه ۷۰۰هزارتنی ورق، کارخانه اکسیژن پلنت، طرح تولید فروآلیاژ و…. نیز هستیم.

شایان ذکر است، این مجموعه در حال‌حاضر برای ۳۵۰۰نفر ایجاد اشتغال کرده که با اجرای پروژه‌ها این میزان به حدود ۱۰ هزار نفر خواهد رسید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

مقاله اى ارزشمند از بازار جهانى تولید و تجارت ضایعات فولادى در سال ۲۰۲۳


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

داستان موفقيت: روغن‌کاري چرخ‌هاي پيشرفت در صنعت فولاد ـ اکسون‌موبيل


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز