LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

کارنامه تولیدی ۷ ماهه شرکت مس منتشر شد/ رشد ۱۰ درصدی تولید آند، ۷ درصدی کاتد و ۵ درصدی کنسانتره مس
آبان ۹, ۱۳۹۹
معاون مالی اقتصادی شرکت ملی صنایع مس ایران مطرح کرد: عملکرد موفقیت آمیز شرکت مس در نیمه نخست امسال
آبان ۱۰, ۱۳۹۹
نمایش همه

در گفت‌وگوی کسری غفوری با ماهنامه تخصصی پردازش مورد بحث قرار گرفت: دلایل تمایز محصولات فولاد خراسان در بازار

آبان ۱۰, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

در گفت‌وگوی کسری غفوری با ماهنامه تخصصی پردازش مورد بحث قرار گرفت:

فناوری به‌روز، دارا بودن استانداردهای ملی و بین‌المللی، کنترل مستمر کیفی، استفاده از مواداولیه مناسب و… محصولات “فولاد خراسان” را در صدر قرار داد
دلایل تمایز محصولات فولاد خراسان در بازار اعلام شد

گزارش عملکرد شرکت فولاد خراسان در یک‌سال اخیر، چگونگی اجرای طرح‌های توسعه و میزان پیشرفت‌ آنها، موانع و مشکلات صادراتی و چالش‌های تامین مواداولیه، لزوم کمک‌های دولت به تسهیل صادرات و رفع‌ موانع صادراتی، ویژگی‌های فنی شرکت فولاد خراسان، از جمله به‌‌روز بودن فناوری‌های آن و… از جمله مباحثی بود که در گفت‌وگوی دکتر کسری غفوری با ماهنامه تخصصی پردازش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان، در خصوص تاریخچه و چگونگی اجرای طرح‌های توسعه و چگونگی پیشرفت آنها گفت: این شرکت سومین قطب فولاد کشور و یکی از مجموعه‌های پایدار تولید فولاد ایران است که در زمینه تولید مقاطع ساختمانی به عنوان محصول نهایی فعالیت می‌کند، علاوه بر آن شرکت در حال‌حاضر با تولید بیش از ۴/۱ میلیون تن فولاد خام (شمش) علاوه‌بر مقاطع سبک، بخشی از نیازهای شمش کارخانه‌های نوردی را تولید و به صورت فروش داخلی یا صادراتی عرضه می‌کند.

 این مجتمع که در سال ۱۳۷۶ کلنگ احداث آن به زمین خورد از سال ۱۳۸۰ نخستین خط تولید خود را که یک کارخانه نورد ۵۵۰ هزارتنی بود، راه‌اندازی نمود که این بخش هم‌اکنون بالاتر از ظرفیت اسمی ‌خود در حال تولید است. مجتمع فولاد خراسان کلیه حلقه‌های زنجیره تولید فولاد را در داخل سایت خود در نیشابور تکمیل کرده و کارخانه تولید کنسانتره را در پهنه معدنی سنگان (خواف) در دست احداث دارد که با راه‌اندازی آن، تمام حلقه‌های تولید فولاد از معدن تا محصول نهایی را در استان محل استقرار خود، خراسان رضوی، در اختیار خواهد داشت.

غفوری افزود: در حال‌حاضر این مجتمع هم‌اکنون علاوه بر کارخانه نورد (محصول نهایی) دارای دو کارخانه فولادسازی (تولید شمش)، دو مدول تولید آهن‌اسفنجی به روش احیامستقیم (DRI) و کارخانه گندله‌سازی است که همه این‌ها در شهرستان کهن و تاریخی نیشابور مستقر هستند.

مدیرعامل شرکت فولاد خراسان در تشریح عملکرد یک‌سال اخیر این شرکت خاطرنشان کرد که فولاد خراسان در پایان سال ۱۳۹۸ با تولید بیش از ۶۰۰ هزارتن محصول نهایی (میلگرد) بالاتر از برنامه تولید خود عمل کرده و به اهداف خود دست یافته است، ضمن‌ آن‌که در نیمه نخست سال‌جاری نیز علی رغم شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بیش از ۲۰ روزه شرکت در آغاز سال ۱۳۹۹ که برای پیش‌گیری از شیوع «کووید۱۹» انجام شد، تا پایان شهریور ماه ۲۶۰ هزار و ۵۰۷ تن تولید محصول نهایی را ثبت کرد. این مجموعه با همت همکاران پرتلاش و برنامه‌ریزی مناسب صورت گرفته و نیز بهره‌وری و افزایش زمان در دسترس تولید و کاهش توقف‌ها، دستیابی به اهداف تولید را محقق ساخت. این مجتمع هم‌چنین در سال گذشته موفق شد تا پایان اسفندماه یک میلیون و ۷۴هزارتن شمش فولادی تولید کند و در شش ماه نخست امسال هم با وجود شرایط یادشده، موفق گردید به رقم ۴۹۱ هزار و ۵۰ تن دست یابد.

غفوری با اعلام این‌که همکاران ما در خرداد ماه توانستند رکورد ماهانه تولید پیشین خود را نیز جا به جا کنند و به رقم ۵۱۰۷۹ تن تولید فولاد خام در یک ماه دست یابند، عملکرد واحد احیا‌مستقیم شرکت در سال ۱۳۹۸ را تولید یک میلیون و ۳۴۳هزارتن آهن‌اسفنجی دانست و خاطرنشان کرد که در نیمه سال ۱۳۹۹ هم با تولید ۶۲۳ هزار و ۹۰۸تن به مسیر اهداف تولیدی خود ادامه دادند. هم‌چنین در سال گذشته تناژ تولیدی گندله مجتمع فولاد خراسان یک میلیون و ۴۵۳ هزار تن بوده که امسال و با سپری شدن ۶ ماه از سال، ۸۳۲ هزار تن گندله در شرکت تولید شده است. ضمن آن‌که در ماه‌های اردیبهشت و خرداد امسال به فاصله یک ماه، دو رکورد ماهانه تولید گندله شرکت جابه جا شده و آخرین رکورد تولید کارخانه گندله سازی ما ۱۹۰هزار و ۱۳۶ تن در خردادماه بوده است.

وی با اعلام این‌که مجتمع فولاد خراسان علیرغم شرایط تحریمی امسال موفق به صادرات ۷۰هزار تن محصول به بازارهای هدف فرامرزی شده و روند صادرات مجتمع با آهنگ مطلوبی ادامه دارد، تصریح کرد که با هدف کشف قیمت‌های عادلانه و حفظ منافع عمومی و با مکانیزم‌های شفاف عرضه، امسال نیز با افزایش بیش از ۷۷درصدی حجم عرضه محصولات خود در بورس‌کالا، ۲۴۴ درصد رشد ریالی را در ارزش فروش محصولات خود در شش‌ماه نخست سال جاری کسب کرد.

به گفته غفوری به‌طور کلی مجتمع فولاد خراسان با ثبت دو هزار و ۷۳۷میلیارد تومان فروش در شش ماه نخست امسال، ۲۵درصد رشد درآمد ریالی ناشی از فروش محصولات خود را به ثبت رساند که این رقم در مقایسه با فروش سال قبل در همین مدت، بیش از ۵۶۰ میلیارد تومان افزایش درآمد را نشان می‌دهد.

مدیرعامل فولاد خراسان درخصوص برخی مشکلات و موانع و نیز راه‌کارهای پیش‌رو اظهار داشت: همان‌طور که آگاهان به وضعیت بازار فولاد در کشور اذعان داشته‌اند، موانع و مشکلات صادراتی و چالش تامین مواداولیه که ناشی از عدم توازن زنجیره تولید فولاد در کشور است، مهم‌ترین مشکل برای فولادسازان است که در کنار آن شاید بتوان از مسایلی مانند لزوم انتقال فناوری و اصلاح و بهینه‌سازی خطوط تولید نام برد. مجتمع فولاد خراسان خوشبختانه با چالش اختصاصی مواجه نیست و شاخص‌های یک تولیدکننده باثبات را دارد، اما این‌گونه موضوعات، مسایل عام است که منحصر به یک مجموعه خاص نیست و باید با سیاست‌گذاری کلان به سمت حل و فصل آن‌ها حرکت کرد.

غفوری افزود: مسلما کمک دولت به تسهیل صادرات و رفع موانع صادراتی، کمک به تامین منابع مالی برای پروژه‌های توسعه، تلاش برای برقراری توازن تولید، کمک به تبادل تجربیات و انتقال فناوری در تعامل با کشورهای صاحب فناوری، حل مساله تعهدات ارزی و تامین، تجهیز و نوسازی خطوط تولید با استفاده از ارز ناشی از صادرات را می‌توان به عنوان مهم‌ترین انتظارات در این زمینه مطرح کرد. هم‌چنین قیمت‌گذاری نهاده‌های تولید و تعیین نرخ مواداولیه با مبنای منطقی که با لحاظ حق تولیدکنندگان داخلی از منابع داخلی صورت می‌گیرد، انتظار دیگری است که همه فولادسازان دارند؛ توجه داشته باشیم که تولیدکنندگان بزرگ فولاد کشور در راستای تامین منافع عمومی ‌و با هدف کشف قیمت منصفانه و کنترل قیمت‌ها با سیاست‌های راهبردی و کلان دولت همراهی می‌کنند و این مسئله، تعاملی دوسویه است.

مدیرعامل شرکت فولاد خراسان در خصوص ویژگی‌ محصولات این شرکت نیز گفت: فناوری به روز، داشتن استانداردهای ملی و بین‌المللی، کنترل مستمر کیفیت و استفاده از مواداولیه مناسب، محصول مجتمع فولاد خراسان را در جایگاه مناسبی قرار داده و نگاه بازار به محصولات این شرکت خود گویای تمایز و جایگاه مجتمع فولاد خراسان در بازار محصولات فولادی است. ضمن آن‌که پایبندی به تعهدات و پاسخگویی در قبال مشتریان و ذی‌نفعان کاملا در شرکت نهادینه شده است. بازار، میلگرد فولاد خراسان را با قیمت اندکی بالاتر از محصولات مشابه پذیرفته است و این استقبال بازار و مشتری، پاداش عملکرد این کارخانه است.

وی افزود: فولاد محصولی استراتژیک در توسعه و نوسازی کشور است، به طوری که سرانه مصرف سالانه فولاد، از شاخص‌های ارزیابی عمران و رشد اقتصادی کشورها به حساب می‌آید و کشورهایی که روند توسعه را با آهنگ شتابانی دنبال می‌کنند، حدود ۵/۱ تا ۲ برابر سرانه مصرف جهانی، فولاد مصرف می‌کنند. کشور ما یکی از کشورهایی است که برنامه‌ها و چشم‌انداز توسعه در آن مشخص است و قطعا توسعه و نوسازی کشور عزیزمان، همان‌طور که در ۴۰سال انقلاب به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی مشاهده می‌کنیم، گریزناپذیر است. خوشبختانه نیروی انسانی جوان و اندیشه و فکر خلاق فرزندان این سرزمین، نوید سازندگی بیش از پیش را می‌دهد و در حوزه زیرساخت‌ها نظیر راه، شهرسازی، ناوگان حمل و نقل و ترابری و… افق‌های توسعه کاملا مشخص و کارهای زیادی در کشور باید صورت گیرد. ضمن آن‌که با توجه به همه این واقعیت‌ها، نیاز کشور در صورتی که رشد اقتصادی به صورت میانگین ۵ تا ۷ درصد شود، تولید کنونی فولاد در کشور پاسخگوی مصرف نخواهد بود و بر همین مبنا بعضا نیاز به تولید سالانه ۵۵ میلیون تن در سال مطرح می‌شود. لذا نیاز به فولاد برای کشوری که در حال توسعه و بهسازی است، یک نیاز بنیادین است. به نظر می‌رسد در صورت پیش رفتن با تحول فناوری تولید و استفاده از دستاوردهای روز در این زمینه و حفظ رقابت‌پذیری محصول تولیدی در کشورمان، برای دهه‌های آتی کاملا برنامه تولید فولاد حتی رو به گسترش است. لذا علاوه بر نیازهای یاد شده و به ویژه با توجه به مزیت نسبی که کشور ما در مواد اولیه، انرژی و… دارد، افزایش تولید فولاد توجیه‌پذیر می‌باشد.

غفوری در پایان ضمن قدردانی از ماهنامه تخصصی پردازش در اطلاع‌رسانی به‌موقع اخبار صنایع فلزی و معدنی، تاکید کرد که کشور ما در دهه‌های اخیر از اقتصادی «تک محصولی» خارج شده و امروز شاهدیم که محصولات مختلف از جمله فولاد، بعضا ارزش صادراتی بیشتری نسبت به نفت و فراورده‌های آن پیدا کرده اند و نیاز به توجه به صنایع مادر و اساسی مانند فولادسازی کاملا محسوس است.

وی با اعلام این‌که حمایت از تولیدکننده، حمایت از اشتغال پایدار و توام با کرامت، حمایت از رشد اقتصادی و بالندگی کشور است، ابراز امیدواری کرد که چندمحصولی بودن اقتصاد کشور هر روز بیش از پیش جای خود را در معادلات و تصمیم‌گیری‌ها پیدا کند و موانع تولید هر چه بیش تر مرتفع گردد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز