LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

۱۵۸هزار میلیارد تومان طرح شرکت های بزرگ به بورس ارایه می شود
تیر ۷, ۱۴۰۰
مدیراحیا مستقیم ۲ فولاد مباركه از انجام موفقیت‌آمیز تعمیرات سالیانه مگامدول A واحد شهید خرازی در این شركت خبر داد.
تیر ۸, ۱۴۰۰
نمایش همه

قیمت‌گذاری محصولات فولادی متعادل نیست؛ اگر مبنا بر پایه‌ی دلار است کل زنجیره را شامل شود

تیر ۸, ۱۴۰۰
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

مهندس مجید سعیدیان، مدیرعامل شرکت “فولاد خرمدشت تاکستان”، ضمن تشریح وضعیت ایجاد شده ناشی از قیمت‌های دستوری، دامپینگ برخی شرکت‌های دولتی و… خواستار شد:

قیمت‌گذاری محصولات فولادی متعادل نیست؛ اگر مبنا بر پایه‌ی دلار است کل زنجیره را شامل شود

شرکت “فولاد خرمدشت تاکستان” با صدور بیش از ۳۳ میلیون دلار انواع میلگرد، عنوان “صادرکننده نمونه” را در کارنامه خود به ثبت رساند.

مهندس مجید سعیدیان، مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌تاکستان در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت: این عنوان مربوط به صادرات سال ۹۸ بوده که در اوایل سال گذشته به این شرکت تعلق گرفت، ضمن آن‌که در سال ۹۹ به دلیل کمبود مواداولیه، میزان صادرات کمتر از سال قبل گردید، اما با شروع سال‌جاری روند صادرات به کشورهای ترکمنستان، پاکستان، ازبکستان و… با سرعت مطلوبی آغاز شده است.

وی با اشاره به این‌که ظرفیت این شرکت ۲۷۳ هزار تن است که در سال گذشته، بالغ‌بر ۲۱۰ هزار تن و سال قبل از آن ۱۴۰ هزار تن تولید شد، اظهار امیدواری کرد که امسال میزان تولید به ظرفیت اسمی برسد.

سعیدیان سیاست کلی تولید در این شرکت را سیاست “صادرات‌محور” عنوان کرد و افزود: امروز کشورهایی مانند عراق عمدتا با روی آوردن به ساخت ساختمان‌های اسکلت بتونی از میلگردهای سایز ۱۰ و ۱۲ استفاده می‌کنند و به دلیل همین کشش صادراتی موجود، درصدد تولید این محصولات با توان حداکثری هستیم.

مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌ تاکستان یکی از مشکلات اساسی این بخش از صنعت در کشور را دولتی و دستوری بودن قیمت‌ها در بورس‌کالا عنوان کرد و گفت: امروز شرکت عرضه‌کننده خواهان فروش است اما با مشاهده قیمت‌های دستوری عملا مانع بزرگی بر سر راه او قرار می‌گیرد. ما معتقدیم مواداولیه باید برای تولیدکننده مقاطع طویل و نهایی تامین شود و نباید تهیه شمش به این میزان سخت و پیچیده باشد.

بازرس انجمن نوردکاران فولادی با اعلام این‌که دولت بدون‌شک در فروش نفت دچار مشکل شده و ارز حاصل از صادرات شمش برای آن بسیار حیاتی است، اما باید ترتیبی اتخاذ کند تا ابتدا نیاز مصرف‌کنندگان داخلی مرتفع گردد و سپس صادرات صورت گیرد، افزود: در صورت تامین شمش مورد نیاز نوردکاران و تولید محصولات نوردی، قطعا ضمن ایجاد اشتغال بیشتر، ارزش‌افزوده بالاتری نصیب کشور خواهد شد.

سعیدیان از دولت و مسوولان وزارت صمت خواست تا با استفاده از دیپلماسی و روابط موجود میان مسوولان صنعتی دو کشور، تعرفه ۱۰۰ دلاری واردات میلگرد به عراق تعدیل شود.

به گفته او، امروز بالغ‌بر ۳۰ میلیون تن تولید فولاد در کشور صورت می‌گیرد که حداکثر ۱۰ میلیون تن آن مصرف داخلی است و باید ۲۰ میلیون تن مابقی صادر شود، بنابراین ضروری است که هم رفع نیاز داخل و هم نحوه صادرات ساماندهی گردد.

مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌تاکستان خواستار آنالیز تولیدکنندگان واقع از سوی وزارت صمت با بهره‌گیری از توان کارشناسان خود و تخصیص سهمیه به‌طور کامل برای آنان براساس میزان فروش تولیدکنندگان شد.

وی همچنین با انتقاد از نحوه قیمت‌گذاری محصولات فولادی که زمینه ایجاد رانت و یا فشار به نوردکاران را در پی داشته است، اظهار داشت: هم‌اینک حاشیه قیمت سنگ‌‌آهن با شمش سود قابل توجهی دارد و اگر امروز قیمت شمش بالاست به دلیل آن است که قیمت نهایی را دولت بر پایه دلار تعیین می‌کند.

طبیعی است، اگر قرار است مبنا دلاری باشد باید کل خط از ابتدا تا انتها بر پایه دلار محاسبه شود و اگر قرار است ریالی باشد هم همین‌طور، لذا به‌نظر می‌رسد که این موضوع مشکلی نیست که دولت نتواند با وجود کارشناسان متعدد خود حل کند.

بازرس انجمن نوردکاران فولادی کشور همچنین موضوع دامپینگ برخی از شرکت‌های بزرگ دولتی در عرضه و فروش محصولات نوردی را یادآور شد و گفت: جالب آن است که در سال ۹۹ پایین‌ترین قیمت صادراتی میلگرد برای دو شرکت بزرگ دولتی بوده است که این مهم به سادگی قابل اثبات است.

سعیدیان پیشنهاد کرد که اگر شرکت‌های دولتی قادر به صادرات محصول با قیمت‌های بالا نیستند، محصول (میلگرد) خود را در اختیار بخش‌خصوصی قرار دهند تا با صدور آنها توسط بخش‌خصوصی، ارز بیشتری نصیب خودشان و کشور می‌شود.

 او معتقد است که شرکت‌های دولتی به قدری در سنگ‌آهن و اسفنجی مشمول سود می‌شوند که دیگر قیمت‌های صادراتی میلگرد برایشان اهمیتی ندارد.

وی گفت: ما با تاسیس انجمن نوردکاران نیز به دنبال آن هستیم تا با یک‌صدا شدن متولیان و تولیدکنندگان بزرگ اعلام کنیم که قرار نیست قسمتی از این زنجیره خیلی سود کند و قسمت دیگر که اتفاقا بیشتر در دست بخش‌خصوصی است، به دلیل پایین بودن حاشیه سود و نبود مواداولیه به بی‌ثباتی شغلی هزاران نفر و نهایتا به تعطیلی منجر شود.

مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌تاکستان در ادامه با تاکید بر این‌که هدف انجمن نوردکاران به هیچ‌عنوان قرار گرفتن در مقابل استراتژی‌های انجمن تولیدکنندگان فولاد نیست و اتفاقا برعکس،در کنار آنان خواهان تعامل و تقسیم منافع در کل زنجیره هستیم، افزود: در همین انجمن تولیدکنندگان فولاد هم افراد قوی بسیاری وجود دارند که می‌توانند به کمک این صنعت بشتابند و در نهایت باعث ایجاد رفاه اجتماعی و کمک به مصرف‌کننده نهایی شوند. به‌هرحال ما در انتهای زنجیره قرارداریم و مستقیما با مردم و مصرف‌‌کننده رو در رو هستیم و می‌بایست جوابگوی مشکلات و گرانی فولاد باشیم ولی شرکت‌های بزرگ حداکثر ۵۰ مشتری اصلی دارند. بنابراین به نظر می‌رسد، دولت باید اولویت تامین مواداولیه را به شرکت‌هایی که در مناطق محروم سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال پایدار کرده‌اند، اختصاص دهد.

مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت‌ تاکستان در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تشریح نحوه فروش کالا به صورت LC داخلی اشاره کرد و با تاکید بر این‌که این فرهنگ (فروش به‌صورت LC داخلی) باید فراگیر شود، گفت: ما در بورس‌ کالا از یک تا ۶ ماه به صورت LC داخلی می‌فروشیم، در واقع شرکت ما به خریداران زمان و فرصت می‌دهد تا وجه خرید خود را به صورت مدت‌دار پرداخت نمایند.

وی معتقد است، متاسفانه تفکر دولتی نمی‌پذیرد که محصول را که الان نقدی می‌خرند، شش ماه دیگر پولش را دریافت کنند ولی ما می‌گوییم فروش نقدی، ترمز ایجاد می‌کند و باید به دنبال راه‌کارهایی بود که منجر به رونق اقتصادی و توسعه کل کشور گردد.

سعیدیان گفت: امروز فولاد خرمدشت‌تاکستان عنوان یکی از بهترین فروشندگان محصول خود به روش LC داخلی (اعتبارات اسنادی) بین فولادسازان، ساختمان‌سازان و مصرف‌کنندگان را به خود اختصاص داده است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز