شرکتهای تولیدکننده داخلی همپای اعتماد مصرفکنندگان به محصولات آنها، باید بتوانند با بالا نگه داشتن سطح کیفیت و خدمات پس از فروش محصولات خود و همچنین بهروزرسانی دانش فنی ساخت و تأمین قطعات، از خروج ارز از کشور جلوگیری بهعمل آورند.
مهندس محمد محمودزاده، مدیرعامل شرکت “صنعتی و مهندسی پالایشنیرو (پانیر)” در گفتوگو با ماهنامه تخصصی پردازش، ضمن بیان این مطلب گفت: هدفگذاری سالانه مجموعه پالایشنیرو، حاکی از افزایش ۲۰ درصدی تولید و تامین قطعات از منابع داخلی است که موجب کاهش وابستگی به واردات کالاهای خارجی خواهد شد.
به گفته وی، شركت صنعتي و مهندسي پالايش نيرو (پانير) به عنوان یکی از شرکتهای عضو گروه فولمن، از سال ۱۳۷۵ فعاليت خود را با توليد انواع خازن اصلاح ضريب قدرت در صنعت برق آغاز نموده و از سال ۱۳۹۰ علاوه بر ساخت انواع خازن، خط تولید انواع کلیدهای خلاء و سکسیونرهای گازی فشارمتوسط و سکسیونرهای فشار قوی تا سطح ولتاژ ۴۰۰ کیلوولت را در کارخانه خود راهاندازی و سالانه بیش از سه هزار دستگاه انواع کلید و حدود ۲۰ هزار دستگاه خازن را روانه بازار کند.
مدیرعامل شرکت پالایشنیرو با بیان این مطلب که این شرکت به عنوان یکی از اعضای فعال سندیکای سازندگان تجهیزات صنعت برق است، اعلام نمود درکارخانه این شرکت یکی از كاملترین خطوط مونتاژ انواع کلیدهای فشار متوسط و توليد خازنهاي فشارضعيف پیادهسازی شده است که در حوزه خازن فشار ضعیف، آزمايشگاه كاملی برای انجام کلیه آزمونهای نوعی مطابق استانداردهای بینالمللی برای کنترل و حصول اطمينان از كيفيت و صحت عملکرد محصولات تجهیز نموده است.
محمودزاده با اشاره به رشد ۶۰ درصدی حجم تولید محصولات شرکت پالایشنیرو در سال ۹۹ (در مقایسه با سال ۹۸ ) اظهار نمود: این شرکت در تامین بانکهای خازنی و فیلترهای هارمونیک و تأمین کلیدهای قدرت با مجموعههای مختلفی نظیر شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور، شرکتهای برق منطقهای، پتروشیمیها، پالایشگاهها و صنایع فولادی از جمله شرکت ملی فولاد، فولاد قائنات، مجتمع فولاد روهینای جنوب، فولاد بناب، فولادکاوه جنوب کیش و… همکاری داشته و توانسته است حداکثر رضایتمندی مشتریان خود را در این همکاری ها جلب نماید.
مدیرعامل شرکت پالایشنیرو با بیان این مطلب که در گذشته صادراتی را به کشورهای عراق، افغانستان، ترکیه، بوسنی و هرزگوین و… داشتهاند، اما در حال حاضر به دلیل تشدید تحریمها از میزان صادرات محصولات کاسته شده است، تصریح کرد: مهمترین مزیت استفاده از محصولات این شرکت در مقایسه با محصولات مشابه خارجی، برخورداری از دانش فنی روز و دارا بودن گارانتی دوساله واقعی و در دسترس و خدمات پس از فروش ۱۰ ساله محصولات توسط این شرکت است که موجب اطمینان و استقبال مصرفکنندگان در ارتباط با استفاده از محصولات این شرکت گردیده است. لازم به ذکر است در شرایط فعلی و با توجه به آثار تحریمها و بدلیل عدم فعالیت نمایندگیهای شرکتهای خارجی، امکان ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش برای ایشان امکانپذیر نمیباشد و این موضوع مشکلات عدیدهای را برای مشتریان داخلی آنها ایجاد نموده است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه بومیسازی انواع قطعات مورد استفاده در تولید محصولات، اعلام کرد که در بخش طراحی و تولید مکانیزم سکسیونرهای گازی، با سرمایهگذاری گسترده تمام قطعات مورد نیاز ساخته شده و تاکنون چند نمونه از این مکانیزمها تولید و در حال گذراندن مراحل تست و کنترل کیفی است.
مدیرعامل شرکت پالایشنیرو ب گفت: درصورت حصول نتایج قابل قبول، اولین شرکت داخلی خواهیم بود که توانستهایم این نوع مکانیزم را تولید و کشور را از واردات آن بینیاز سازیم.
محمودزاده ضمن اشاره به وجود نیروهای متخصص، توانمند و وجود پتانسیل و امکانات کافی در بخشهای تولید کشور خاطرنشان کرد که باید از این امکانات و پتانسیلها به نحو احسن استفاده شود و در فضای پس از لغو تحریمهای ظالمانه ورود کالاهای مشابه دارای تولید داخل منوط به انجام سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی گردد.
به گفته وی، در صورت عدم توجه به موارد اشاره شده و انجام واردات بیرویه محصولات، در آینده ضربات جبرانناپذیری به صنایع تولیدی داخلی وارد خواهد آمد. او به وزارت صمت پیشنهاد داد که ثبت سفارشات برای محصولات خارجی دارای مشابه داخلی در صورتی انجام شود که با نظر تشکلهای صنفی مربوطه امکان تولید آنها در داخل کشور وجود نداشته باشد. البته در حوزه صنعت برق اخیرا اقداماتی از سوی سندیکای صنعت برق و وزارت صمت صورت گرفته که قبول ثبت سفارش پس از انجام استعلام از سندیکا به انجام برسد که امید است این موضوع بهطور جدیتری مورد توجه قرار گرفته شود.
مدیرعامل پالایشنیرو، اهمیت موضوع لزوم کاهش فاصله دانشگاه با صنعت را یادآور و تصریح کرد: با اتخاذ سیاست درست در قوانین واردات کشور و همچنین الزام شرکتهای بزرگ خارجی به انجام همکاری با شرکتهای داخلی در زمینه تولید محصولات آنها در داخل کشور، اصلاح نگرش کارفرمایان داخلی در مورد اعتماد به توان تولیدی، استفاده از پتانسیل و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و آموزش و بهکارگیری کارشناسان برای شغلهای متناسب با رشته تحصیلی آنها، میتوان شاهد شکوفایی بیشتر تولید در داخل کشور بود.
او در پایان به مشکلات ناشی از گرفتن مجوزها از سازمان صنایع تا مجوزهای بانک مرکزی برای انتقال ارز در واردات قطعات را مورد اشاره قرار داد و گفت: طولانی شدن زمان دریافت مجوزها، موجب طولانی شدن روند تأمین قطعات مورد نیاز تولید شده که موجب وارد شدن خلل در زنجیره تولید محصولات در کشور خواهد گردید.
شایان ذکر است، این مجموعه صنعتی، توانسته برای ۳۵ نفر بهطور مستقیم و برای ۲۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال کند.