LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

در گفت‌وگوی ماهنامه تخصصی پردازش با مهندس مهدی عتیقی مدیرعامل شرکت مطرح شد: تشریح ویژگی و توانمندی صنایع فولاد کاویان‌گهر سیرجان در طراحی، ساخت، نصب و اجرای کارخانجات تولید کنسانتره و آهن‌اسفنجی به روش کوره‌تونلی
فروردین ۲۸, ۱۴۰۱
ورود به حوزه دانش‌بنيان و استفاده از ظرفيت‌هاى داخلى كليد راهيابى به صنايع “هاى‌تك” است
فروردین ۲۹, ۱۴۰۱
نمایش همه

آمادگى ” كاويان‌گهر سيرجان” براى طراحى، ساخت، تامين، نصب و اجراى كارخانجات توليد كنسانتره و آهن اسفنجى به روش كوره‌تونلى

فروردین ۲۸, ۱۴۰۱
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • دسته‌بندی نشده
  • سنگ آهن و معادن
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

شرکت “صنایع فولاد کاویان‌گهر سیرجان” مفتخر است که توانایی و دانش فنی طراحی، ساخت، تأمین، نصب و اجرای کارخانجات تولید کنسانتره و نیز آهن‌اسفنجی به روش کوره تونلی با توان داخلی کشور را دارد. مهندس مهدی عتیقی، مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کاویان‌گهر سیرجان در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با ذکر این مطلب و با اشاره به احداث کارخانه گندله‌سازی با ظرفیت یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تن در سال، احداث کارخانه آهن‌اسفنجی با ظرفیت هشتصد هزار تن و همچنین احداث کارخانه ذوب با ظرفیت پانصد هزار تن در سال، اظهار امیدواری کرد که این مجموعه تبدیل به بزرگترین سرمایه‌گذار مولد و کارآفرین در منطقه گل‌گهر تا سال ۱۴۰۴ با هدف ترویج و توسعه‌گری خلاق صنعتی ایجاد مکمل زنجیره ارزش صنایع معدنی و نیز اشتغال‌زایی مستمر گردد.

وی در خصوص طرح‌های توسعه و میزان پیشرفت آنها گفت: احداث جاده دسترسی ورودی کارخانه هماتیت به‌طول حدود چهار کیلومتر با هزینه حدود ۱۵میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی نود و‌پنج درصد، انتقال آب خلیج‌فارس از مخزن ۴۵ هزار شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر به‌طول حدود ده کیلومتر به کارخانه بازیابی هماتیت با هزینه حدود ۲۰ میلیارد تومان و پیشرفت فیزیکی حدود ۸۰ درصد، احداث کارخانه یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تنی گندله‌سازی که مجوز احداث آن از وزارت صمت اخذ گردیده و زمین پروژه در مرحله واگذاری است، اخذ مجوزات زیست‌محیطی برای کارخانجات هماتیت و فولاد تونلی و نیز تلاش برای اخذ مجوزهای مالکیت زمین‌های کارخانه هماتیت و گندله‌سازی از جمله برنامه‌های در دست اجرای این شرکت است.

مدیرعامل کاویان‌گهر سیرجان در خصوص میزان پیشرفت دو پروژه استراتژیک خود گفت: شرکت صنایع فولاد کاویان‌گهر سیرجان با استفاده از توان داخلی، تکیه بر دانش و تجربه پرسنل، اعتماد به نیروهای جوان و همچنین سهامدارن توانست بهره‌برداری واحد احیاء تونلی را در بهمن ماه ۱۳۹۷ به سرانجام برساند ضمن آن‌که پروژه کارخانه بازیابی هماتیت در تیر ماه ۱۳۹۹ بهره‌برداری و در فروردین ماه سال‌جاری به ظرفیت اسمی تولید رسید.

او با اشاره به مشکلات پروژه احیا تونلی گفت: با توجه به این‌که این پروژه برای اولین‌بار در کشور به بهره‌برداری رسید، تهیه زغال مصرفی و بوته‌های سلیکون کارباید با مشکل روبرو شد که با برنامه‌ریزی و مدیریت این مسئله مرتفع و کوره A کارخانه در خرداد ماه ۱۳۹۹ به ظرفیت اسمی تولید رسید.

عتیقی پیشرفت سریع در فن‌آوری تجهیزات معدنی از جمله در برقی شدن تجهیزات، دیجیتال شدن و افزایش سطح اتوماسیون آنها را در بخش معدن تأثیرگذار دانست و افزود: امروزه فناوری‌های جدیدی در وسایل نقلیه، سیستم‌های حمل و دستگاه‌های حفاری در حال ایجاد و به‌کارگیری است. ضمن آن‌که، شرکت‌ها باید خودشان را برای به‌کارگیری این تکنولوژی‌های پیشرفته در بخش معدن آماده کنند تا به مزایای مختلف آن از جمله افزایش کارایی و بهره‌وری دست یابند.

به اعتقاد وی، حس مفید فایده بودن تجهیزات معدنی، عملکرد طولانی مدت آنها و کاهش هرگونه خرابی ماشین‌آلات نه تنها موجب کاهش هزینه‌های غیرمنتظره و غیرضروری می‌گردد، بلکه موجب حصول اطمینان از ادامه موفقیت کسب و کار نیز می‌شود.

مدیرعامل کاویان‌گهر سیرجان با اشاره به بومی‌سازی‌های صورت گرفته در پروژه‌های این شرکت گفت: بخش اجرا صددرصد به صورت داخلی بوده و جزو محدود پروژه‌هایی در ایران با این حجم عظیم است که بدون سوپروایزر خارجی انجام گردید. همچنین در بخش مهندسی هم صددرصد و در بخش تامین تقریباً ۷۵درصد تجهیزات بومی‌سازی و از توان داخلی به‌کار گرفته شد.

عتیقی با بیان این‌که این شرکت دارای بزرگ‌ترین کارخانه بازیابی هماتیت در کل کشور با تولید نامی یک میلیون تن در سال و محصول تولید کنسانتره هماتیتی با هدف بازیابی کنسانتره آهن از ترکیب باطله‌‌های خشک و تر هماتیتی کارخانه‌‌های تولید کنسانتره با خوراک سنگ‌آهن است، خاطرنشان کرد: محصول تولیدی کنسانتره هماتیتی علاوه بر Feo پایینی که مطلوب گندله‌سازی است جهت مصرف در کارخانه‌های گندله‌سازی نیاز به آسیاب شدن مجدد ندارد و بلین آن قابل قبول و‌ مورد تاییداست، می‌باشد.

او درخصوص تولیدات کارخانه احیاء آهن‌اسفنجی به روش کوره تونلی نیز گفت: محصولات این واحد به دو صورت بریکت سرد (CBI) و لوله آهن‌اسفنجی است که هر دو با توجه به روش تولید به مراتب از کیفیت بالاتری نسبت به سایر تولیدات اسفنجی برخوردارند. به عنوان مثال در تولید بریکت هیچ گونه ماده افزودنی جهت پیوستگی مواد اضافه نمی‌شود و همین امر باعث عدم افت کیفیت محصول می‌شود.

همچنین در مورد لوله‌های اسفنجی به دلیل بالا بودن دانسیته و ابعاد بزرگ در کوره‌های ذوب غوطه‌ور شده و روی مذاب قرار نمی‌گیرد که اکسید شده و سرباره را اضافه نماید. در مجموع به دلیل بالا بودن متالیزیشن یا همان نسبت آهن احیاء شده به آهن کلی حداقل چهار تا پنج واحد بیشتر از محصولات مشابه بوده و می‌توان به جای آهن قراضه که درصدی از ذوب در کوره‌های القایی تشکیل می‌دهند استفاده نمود.

مدیرعامل کاویان‌گهر سیرجان یکی دیگر از مزیت‌های این محصول را غیرفعال بودن آن به دلیل احیاء شدن با استفاده از زغال حرارتی دانست و گفت: در شرایط یکسان محیطی در مقایسه با محصولات مشابه، هیچ‌گونه واکنشی ازخود بروز نمی‌دهند و این امر در انبارداری و حمل و نقل بسیار کاربردی می‌باشد.

او با اشاره به این‌که استان کرمان یکی از استان‌های این صنعت استراتژیک است که توانسته با توجه به پتانسیل‌های فراوان به یکی از قطب‌های مهم تولید و صادرات فولاد کشور تبدیل و به جایگاه مناسبی در تکمیل زنجیره تولید فولاد دست یابد، اظهار داشت: صنعت فولاد کشور در سال‌های اخیر روند رو به رشدی دربخش بالادست و میانی زنجیر داشته است اما درهرحال به رغم تمامی تلاش‌های صورت گرفته به علت نبود و یا عدم اجرای مستمر برنامه‌های تدوین شده، به‌نظر می‌رسد برای تحقق افق ۱۴۰۴ با کمبودهای روبرو هستیم که نیاز به سرمایه‌گذاری حدود۱۴ میلیارد دلار وجود دارد.

وی در پایان نیاز ۱۶۸ میلیون تنی سنگ‌آهن در افق ۱۴۰۴ را مورد اشاره قرا داد و گفت: تولید این ماده اولیه هم‌اکنون در حدود ۹۰ میلیون تن است که بر طبق نظر کارشناسان حدود ۳۰ میلیون تن کسری وجود خواهد داشت و با توجه به ذخایر مناسب کشور نیازمند اکتشافات جدید و سرمایه‌گذاری مناسب است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز