LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

تولیدکنندگان چینی مقاطع فولادی توخالی، در حال افزایش سهم خود در بازار جهانی
اسفند ۲۵, ۱۳۹۸
مهندس سیروس مؤتمن، نایب‌رییس هیأت‌مدیره “مجتمع صنایع قائم‌رضا” در گفت‌و‌گوبا ماهنامه تخصصی پردازش مطرح کرد: رفتار و عملکرد کارفرمایان بزرگ گویای حمایت از سازندگان داخلی نیست
اسفند ۲۷, ۱۳۹۸
نمایش همه

دکتر علیرضا عکاف‌زاده در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش اعلام کرد: با ساخت کارخانه کنسانتره‌سازی و آهن‌اسفنجی، صنایع ” فولاد مشیزبردسیر” زنجیـره تولید فولاد را کامل‌ می‌کند

اسفند ۲۵, ۱۳۹۸
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

شرکت “صنایع فولاد مشیزبردسیر” به عنوان اولین مجتمع فولادی در جنوب‌شرق کشور و اولین تولیدکننده شمش فولادی به روش قوس‌الکتریکی، توانست با بهره‌گیری از توان متخصصان کارآمد، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مدرن و پیشرفته تولید سالانه ۳۳۰ هزار تن انواع میلگرد آجدار و ۴۴۰ هزار تن شمش فولادی استاندارد را درکارنامه خود به ثبت برساند.
دکتر علیرضا عکاف‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع فولاد مشیزبردسیر در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب گفت: این کارخانه در سال ۷۵ تأسیس و در سال ۸۰ به بهره‌برداری رسید، دارای یک خط نورد ۱۰۰ هزار تنی بود که در سال ۸۶ در راستای اجرای اصل ۴۴ به بخش‌خصوصی (شرکت سرمایه‌گذاری پویش صالحین) واگذار شد که زمینه افزایش تولید و اشتغال از ۱۲۱ نفر زمان واگذاری به ۶۰۰ نفر در حال‌حاضر را فراهم کرد.
وی با اعلام اینکه این کارخانه عملیات بهسازی کامل خط نورد را به انجام رسانده و دارای یک خط فولادسازی (قوس‌الکتریکی) به ظرفیت۴۴۰ هزار تن در سال است، تصریح کرد که خط نورد هم‌اکنون ۳۳۰ هزار تن ظرفیت تولید میلگرد از ۸ تا ۳۲ میلی‌متر را دارد، ضمن آنکه کارخانه فولادسازی با بهره‌گیری از سیستم شارژ مواداولیه و افزودنی‌ها، دو کوره قوس‌الکتریکی به ظرفیت ۳۰ تن، دو کوره پاتیلی LF به ظرفیت ۳۰ تن، ماشین ریخته‌گری پیوسته، واحد آبرسانی فولادسازی و پست برق ۱۳۲ کیلووات قادر است سالانه ۴۴۰ هزار تن شمش بیلت تولید کند.
به گفته او کارخانه نورد صنایع فولاد مشیزبردسیر نیز در سال ۱۳۸۰ با ظرفیت اسمی ۱۵۰ هزار تن به بهره‌برداری رسید و ظرفیت آن با برنامه‌ریزی کارشناسی درمرداد ماه ۱۳۹۳ به ۲۲۰ هزار تن در سال افزایش یافت، هم‌چنین در سال ۱۳۹۸ با بهره‌برداری از خط جدید نورد، ظرفیت آن به ۳۳۰ هزار تن در سال رسید. مواداولیه این کارخانه شمش‌های فولادی با ابعاد ۱۲۵۱۲۵ تا ۱۵۰۱۵۰ با طول ۶ متر می‌باشد.
در کارخانه نورد انواع ((میلگرد)) آجدار (سایزهای ۸ تا ۳۲ میلی‌متر) و گریدهای A2 و A3 به روش نورد پیوسته گرم با کیفیت بسیار بالا تولید می‌شود ضمن‌آنکه در این بخش بر اساس دانش‌فنی برای ایجاد استحکام بیشتر روش ترمکس نیز به کار گرفته شده است.

عکاف‌زاده با اعلام اینکه امروز یکی از معضلات شرکت‌های تولیدکننده فولاد، ضعف در تامین آهن‌اسفنجی است، گفت: این کارخانه به دلیل کمبود مواداولیه (آهن‌اسفنجی) با تولید ۴۴۰ هزار تن شمش و ۳۳۰ هزار تن میلگرد عملاً نتوانست برنامه تولید را محقق کند.
وی یکی از عمده‌ترین دلایل عدم تأمین آهن‌اسفنجی را قطع گاز وتعمیرات سالانه در شرکت آهن و فولاد گل‌گهر دانست و تاکید کرد که شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر همواره در رفع نیاز این شرکت مصمم بوده، اما لازم است مسوولان کشور در تأمین نیاز این واحد به آهن‌اسفنجی تدابیری اتخاذ کنند.


مدیرعامل شرکت فولاد مشیزبردسیر پیش‌بینی کرد که علیرغم مشکلات موجود ۳۳۰ هزار تن محصول در سال آینده تولید شود.
عکاف‌زاده موضوع صادرات را یادآور شد و با اعلام اینکه در شش ماهه اول سال به دلیل تغییرات ایجاد شده و فعال نبودن کارت بازرگانی و مجوز بهره‌برداری، نتوانستیم محصول خاصی صادر کنیم، خاطرنشان کرد که هم‌اینک با دریافت کارت بازرگانی و اخذ مجوز جدید بهره‌برداری قادر به صادرات محصولات خود هستیم، ضمن آنکه قبلاً محصولاتی نظیر میلگرد را به کشورهای پاکستان و عراق و شمش را به عمان صادر می‌کردیم و امروز نیز به دلیل بالا بودن کیفیت درصدد صادرات بخشی از تولیدات خود هستیم.


مدیرعامل شرکت صنایع فولاد مشیزبردسیر در ادامه طرح توسعه شرکت را یادآور شد و تصریح کرد که در پی انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با سنگ‌آهن گهرزمین مقرر شده تا کنسانتره مازاد به میزان یک میلیون تن پس از دریافت مجوز و ساخت کارخانه یک میلیون تنی کنسانتره‌سازی در اختیار این مجموعه قرار گیرد. هم‌چنین در تلاش هستیم تا کارخانه گندله و آهن‌اسفنجی در بردسیر و کنسانتره‌سازی را در سیرجان احداث کنیم.
وی تاکید کرد که با ساخت کارخانه‌های یادشده، صنایع فولاد مشیزبردسیر دومین مجموعه‌ای خواهد بود که دارای خط کامل تولید از معدن تا محصول نهایی است.
به گفته او در بحث ساخت کارخانه کنسانتره سعی خواهد شد به‌طور کامل از توان داخل استفاده شود، در این همین راستا تفاهم‌نامه‌ای نیز با شرکت گهرروش منعقد و مقرر گردیده که در ساخت کارخانه‌های گندله و آهن‌اسفنجی تا حد ممکن از توان داخل بهره‌گیری شود.


عکاف‌زاده با اعلام اینکه ساخت کارخانه کنسانتره‌سازی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد، گفت: ۴۰ درصد از سرمایه مورد نیاز ساخت کارخانه‌های گندله و آهن‌اسفنجی توسط سهامداران و مابقی از طریق صندوق توسعه‌ملی تامین خواهد شد، ضمن اینکه در صورت راه‌اندازی سه کارخانه یادشده برای ۱۳۰۰ نفر به‌طور مستقیم ایجاد اشتغال می‌شود.
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد مشیزبردسیر با اشاره به اینکه نگاه هیات‌مدیره و سهامداران، نگاهی توسعه‌ای است که نقطه قوت این مجموعه به‌شمار می‌رود از تلاش و حمایت نمایندگان مجلس، سهامداران و هلدینگ جهادنصر کرمان تقدیر کرد وگفت: یکی از دلایل موفقیت نسبی این شرکت برخورداری از مدیران و کارشناسانی با نگاه توسعه‌ای است که همواره در فکر پیشرفت و ترقی سازمان خود هستند.
وی وجود زیرساخت‌های لازم نظیر آب، برق، گاز و ریل را نقطه قوت اجرای سریع و موفقیت‌آمیز طرح توسعه برشمرد و افزود: در حال‌حاضر این مجموعه تنها واحدی در کشور می‌باشد که همه زیرساخت‌ها همچون پست ۷۲ مگاواتی برق، زمین، آب کافی و… برخوردار است.


عکاف‌زاده تاکید کرد مسوولان استان به‌جای ایجاد سرمایه‌گذاری‌های جدید باید به فکر رفع مشکلات تولیدکنندگان فعلی و سپس ایجاد سرمایه‌گذاری‌های نو باشند. طبیعی است، با اتخاذ چنین رویکردی ودر اولویت قرار گرفتن طرح‌های توسعه ضمن حفظ سرمایه‌گذاری فعلی، تولید و اشتغال به‌طور کامل تداوم می‌یابد.
مدیرعامل فولاد مشیزبردسیر در خصوص قیمت‌گذاری فعلی فولاد نیز معتقد است که باید نرخ کالاهای فولادی در زنجیره متعادل شود، امروز مشکل اصلی حباب قیمت آهن‌اسفنجی است که بایستی مسوولان مربوطه با همفکری تولیدکنندگان راهکار مناسبی برای برون‌رفت از این مشکل اتخاذ کنند.

وی با تاکید بر اینکه هم‌اینک نیز با کمک انجمن تولیدکنندگان فولاد، فرمولی جهت حل این مشکل و تقسیم سود عادلانه تدوین شده، اما همین فرمول فعلی نیز به دلیل عدم توازن در عرضه برخی محصولات اعمال نمی‌شود، گفت: عدم اجرای این فرمول باعث نارضایتی در زنجیره تولید شده و بعضا برخی رضایت داشته و برخی ناراضی هستند، لذا باید یکبار برای همیشه روشی صحیح و منطقی ابلاغ و بر اجرای آن هم نظارت شود.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز