LogoLogoLogoLogo
  • صفحه اصلی
  • آهن و فولاد
  • سنگ آهن و معادن
  • فلزات پایه
  • نظرها و دیدگاه ها
  • LME
  • اشتراک ماهنامه
  • تماس با ما
  • استخدام

اولین و پرمخاطب ترین نشریه تخصصی صنایع فلزی و معدنی
(از سال 1384 )
اخبار و تحلیل های صنایع آهن و فولاد، آلومینیوم، مس، سرب و روی، معادن و...

شکوفایی و پويايي‌ بازار فلزات قراضه در جنوب شرق آسيا
تیر ۲۴, ۱۳۹۹
نظارت بر بارگذاری و راه اندازی واحد سولفورزدایی شرکت فولاد غدیر نی ریز
تیر ۲۹, ۱۳۹۹
نمایش همه

مدیرعامل فولاد غرب‌آسیا در گفت وگو با ماهنامه تخصصی پردازش عنوان کرد: قیمت فولاد در دوران پساکرونا کاهش نخواهد یافت

تیر ۲۵, ۱۳۹۹
موضوعات
  • آهن و فولاد
  • اخبار
  • مطالب ماهنامه
  • نظرها و دیدگاه ها
برچسب ها

در صورت محدود شدن شیوع ویروس کرونا، قیمت محصولات فولادی در عرصه جهانی احتمالاً مقداری کاهش می‌یابد، ولی بعید است که قیمت فولاد در داخل کشور کم شود.
مهندس غلامرضا خلیقی، مدیرعامل شرکت فولاد غرب‌آسیا در گفت‌وگو با ماهنامه تخصصی پردازش با اعلام این مطلب، به انتقاد از شیوه فروش و قیمت‌گذاری محصولات فولادی در بورس‌کالا پرداخت.

وی گفت: در حال حاضر شرکت‌های تولیدکننده فولاد، محصولات خود را در بورس‌کالا، ارزان می‌فروشند و مردم و مصرف‌کنندگان نهایی نیز آن‌را گران می‌خرند و در این میان، برنده اصلی آنانی هستند که به شیوه‌های گوناگون موفق به خرید در بورس‌کالا می‌شوند. وی افزود: ورق گرم B مخصوص صنایع لوله و پروفیل هر کیلوگرم حدود ۶ هزار تومان در بورس‌کالا عرضه می‌شود ولی در بازار، پروفیل کمتر از کیلویی ۱۲ هزار تومان یافت نمی‌شود و این فاصله قیمتی به صورت رانت نصیب دلالانی می‌گردد که چهره‌های مختلفی حتی به شکل “ظاهراً” کارخانه‌دار و غیره دارند.


خلیقی تاکید کرد که تا وقتی روند امور در بورس‌کالا اصلاح نشود همین شرایط ادامه دارد. اگر به منحنی بورس در سال‌های گذشته نگریسته شود مشاهده می‌کنید که هرگاه قیمت‌ها کنترل و کمتر از بازار تعیین‌شده، شاهد حضور گسترده دلالان هستیم و هنگامی که قیمت‌گذاری آزاد و متعادل می‌شود، تقاضای کاذب از بین می‌رود و دلالان نیز از بورس‌کالا خارج می‌شوند.
مدیرعامل شرکت فولاد غرب‌آسیا با اشاره به حجم تولیدات فولادی گفت: در حال حاضر حجم تولید فولاد بیشتر از مصرف واقعی است و دلیلی ندارد قیمت فولاد بالا برود، ولی چون سرمایه‌های سرگردان، فراوان است، برخی فولاد را به عنوان کالای سرمایه‌ای محسوب کرده و اقدام به خرید و فروش آن می‌کنند.
وی افزود: به عنوان نمونه شرکت فولاد غرب‌آسیا در اسفندماه، ۵ هزار تن ورق از بورس‌کالا خریداری کرده و فروردین و اردیبهشت‌ماه نیز هیچ خریدی انجام نداده است بنابراین سهمیه این شرکت در بورس‌کالا کجا رفته و نصیب چه کسانی شده است؟
خلیقی درباره مشکل نقدینگی صنایع فولاد گفت: ما برای تکمیل ظرفیت کارخانه، ماهانه ۴۰ هزار تن کلاف گرم نیاز داریم که با قیمت‌های فعلی، حدود ۲۴۰ میلیارد تومان هزینه دارد، زمان تحویل فولاد مبارکه نیز حداقل ۲ ماه می‌باشد، ضمن‌آنکه یک ماه نیز پروسه تولید در فولاد غرب‌آسیا زمان می‌برد بنابراین برای یک دوره نیاز به حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز است که چنین نقدینگی موجود نیست. در نتیجه باید به صورت دستمزدی کار کنیم و مواداولیه در واقع متعلق به کسی است که نقدینگی زیاد دارد.
وی در ادامه تاکید کرد که پیشنهاد ما به وزارتخانه این است که اجازه دهند تا کارخانجات تولیدکننده ورق مانند فولاد غرب‌آسیا، نیاز خود را از طریق مچینگ خریداری و تامین نمایند. خلیقی با اشاره به اینکه ما هم‌اکنون باید با LC دوماهه خریداری کنیم و با LC یک‌ماهه محصولاتمان را در تابلو عرضه نماییم، از عدم اجرای مصوبه هشتادم کارگروه تنظیم بازار انتقاد کرد و گفت: طبق مصوبه کارگروه یادشده مقرر شده که “تولیدکنندگان ورق سرد، ورق گرم مورد نیاز خود و تولیدکنندگان ورق گالوانیزه، ورق سرد مورد نیاز خود را از طریق مچینگ خرید نمایند” یا در بند ۴-۶ همین مصوبه آمده است “که علاوه بر فولاد مبارکه، سایر شرکت‌های تولیدکننده ورق سرد شامل مجتمع فولاد گیلان، فولاد کاویان، نورد و لوله اهواز، فولاد اصفهان، فولاد اکسین خوزستان، فولاد غرب‌‌آسیا، صنایع هفت الماس و فولاد امیرکبیر کاشان، معادل وزنی ۶۰ درصد اسلب و ورق گرم دریافتی خود را پس از تبدیل به محصول تولیدی، در کار بورس‌کالا عرضه نمایند،” در حالیکه علیرغم عرضه محصول در بورس و رعایت ضوابط و مقررات، خرید ورق از طریق مچینگ انجام نمی‌شوند و عملاً مصوبه کارگروه تنظیم بازار عملیاتی نمی‌گردد.


مدیرعامل شرکت فولاد غرب‌آسیا تاکید کرد که در یکی از بندهای همین مصوبه آمده است که “خریداران ورق در بورس‌کالا (تالار اصلی و مچینگ) می‌بایست ورق دریافتی را صرفاً در خطوط تولیدی خود استفاده نموده و حق واگذاری و فروش آن به هر صورت به دیگران را ندارند،” در حالی که به دلیل عدم اجرای بند قبلی (یعنی خرید ورق از طریق مچینگ در بورس)، بند یادشده نیز غیرعملیاتی می‌شود.
خلیقی گفت: ما می‌خواهیم از LC مصرف‌کننده نهایی (LC با ذینفع دوم) استفاده کنیم، اما علیرغم وجود مصوبه و پیگیری‌های بسیار زیاد، معلوم نیست به چه دلیلی اجرا نمی‌شود.
مدیرعامل شرکت فولاد غرب‌آسیا همچنین طرح‌های توسعه شرکت را یادآور شد و افزود: این شرکت درصدد است خط نورد سرد با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن درقالب طرح توسعه برای تولید ورق با ضخامت ۰/۱۸ تا ۰/۵ میلی‌متر با هدف استفاده در صنایع قلع‌اندود و صنایع گالوانیزه نازک را اجرا نماید. در این طرح ماشین‌آلات و پیمانکار انتخاب شده و امیدواریم که در مدت ۱۴ ماه تا (شهریور ۱۴۰۰) با سرمایه حدوداً ۲۰ میلیون دلار به مرحله تولید برسد. وی تاکید کرد که با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۲۰ میلیون دلاری عملاً از واردات ۱۰۰ میلیون دلاری ورق‌های ۰/۱۸ میلی‌متر سالانه جلوگیری خواهد شد.
به گفته او، هزینه مورد نیاز جهت اجرای طرح از طریق منابع داخلی و آورده سهامداران خواهد بود.
خلیقی افزود: این شرکت همچنین درصدد افزایش ظرفیت اسیدشویی از ۵۵۰ به ۸۰۰ هزار تن و ظرفیت نورد سرد از ۵۰۰ به ۷۰۰ هزار و سپس به ۸۰۰ هزار تن می‌باشد.
به عبارت ساده‌تر، در پایان سال ۱۴۰۱ ظرفیت کارخانه به ۸۰۰ هزار تن خواهد رسید، ضمن‌آنکه با اجرای طرح‌های فوق میزان اشتغال‌زایی نیز از ۶۰۰ نفر به ۸۵۰ نفر خواهد رسید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

میدرکس فلکس MIDREX Flex؛ راه حل گذار از گازطبیعی به هیدروژن


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

لزوم تدوین طرح جامع اکتشافات معادن برای تحقق برنامه توسعه هفتم


اطلاعات بیشتر
اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴

شکاف ارزش میان قیمت طلا و استخراج‌کنندگان طلا


اطلاعات بیشتر
© تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه تخصصی پردازش محفوظ است.      طراحی و پشتیبانی : اینستا ادز